Montoya
Molim te da mi odgovoris, ali iskreno pošto si već ranije branila plažu u Limenariji, ja ovog leta idem tamo sa porodicom , malo dete i trudna, pa jos jedna porodica prijatelji sa klincima, svi smo sa kolima, ali posto sam trudna ne bih bas svaki dan isla u obilazak, da li je plaza bar toliko OK da se moze na nju silaziti, mislim na gradsku plažu, idemo preko Perle i apartman je na dva min. hoda. Prošle smo godine išli preko Perle na Krf i stvarno ne ocekujem previse, ali bi mi značilo da mogu da koristim plažu u mestu.
VELIKO HVALA
Pozdrav Leni,
drago mi je ako si upamtila moju donkihotovsku borbu za čast i obraz Limenarijskih plaža!!!!
Pritom, je ne želim idealizovati i stvoriti ljudima neku iskrivljenu sliku o njoj, samo želim dočarati ljupkost i privlačnost ,koji je izdvajaju od ostalih mesta (razlog zašto sam se upravo sa njom družila više puta,a ne sa nekim drugim mestom). Pokušaću da ti najiskrenije od

pomognem...Iskreno, obećavam

Dakle, plaža je sasvim OK ! Zasto? Prednost Limenarijskih plaža i ono što meni najviše znači, je prostranost.Plaža duža više od 1km,( to je deo plaže koja se pruža prema Tripitiju),zatim, centralna plaža i sa druge strane Metalia(po meni i više nego dobra)...
Sve zavisi od toga šta vi očekujete?
U kom mestu ste boravili na Krfu? I kojom ste plažom tamo bili zadovoljni (da izuzmemo Paleokastricu i sl., mislim na plažu u nekom mestu)?
Čisto da bih mogla da napravim komparaciju...
E sad, na tom potezu prema Tripitiju, nikada ne može biti gužve, a samim tim se i voda nema od čega zamutiti. Na svakih 200 m, neka grupica ljudi… Ma dovoljno da imaš osećaj kao da ste sami na plaži, jer je onaj sledeći toliko udaljen od tebe… možete se slobodno razbaškariti, deca mogu trčati , bez da napune nekom usta peskom. Iskreno, ja na plaži u Potosu ne bih izdržala ni 5 minuta, tamo ne možeš iglu baciti…Što se tiče ulaska u vodu, Nikana je pomenula da je malo nezgodan tj. ima kamenja ali to je samo dok ti voda ne pređe kolena , već posle metar, dva stojiš na najfinijem pesku. E sad, tog kamenja neka mnogo, tek da stvori taj pojas pri ulasku u vodu, tako da se može za par minuta skloniti, da se napravi prolaz kojim bi prošli do finog peščanog dela…
Naravno, da ta plaža nije najlepsa na ostrvu…ali je svakako plaža gde možete napraviti pauzu između vožnji… Nama je posle jurcanja, pentranja do Ipsariona, krstarenja, izleta do Kavale…jedan dan predaha na ovoj plaži bio pravo uživanje. Ma da se isključiš skroz!!! 8)
Tada smo i videli ljude iz naše vile koji su napravili takav prolaz (kazu za samo par minuta) i koji su po svemu sudeći tu pravili češće pauze od jurcanja po ostrvu…Tako da smatram da se (upotrebiću tvoj izraz) ova plaža može koristiti !
I sad najiskrenije ću ti priznati, moj suprug je otišao tužan iz Limenarije, zato što smo prošle godine imali samo jedan predah na toj plaži, a ja sam forsirala planinarenje, krstarenje, šoping u Kavali…

Obećala sam da ćemo ubuduće imati, češće odmore ovde, kao i prethodnih godina…
Pozzzz