TASOS - u reči i slici

Ma Koyo obe vile su lepe, ali slike su zaista ocajne. Zoki bar zna za Dimitru da je lepa.
Meni nije jasno otkud ime Dimitra kad lepo pise Pefkari studios. Sto se cena tice nesto je pricao da je cena kafe i pica u restoranima i kaficima neopravdano visoka na Tasosu u odnosu na hranu, pa je tako nes npr. 4e a porcija lignji 6e. Da li ce on spustiti cenu kafe ili povecati cenu hrane ne znam, ostaje nam samo da odemo na rucak kada budete dosli i proverimo.

Montoya, zeno sa stavom, sta si se stisla sa slikama te "Elene"? Daj jos neku slicicu same vile i soba, ako ne budem skupio dovoljno love za "Kamari" da i tu tvoju vilu uzmem u obzir. Ajd' budi drug, moli te tvoj Koyan (kuku, sad ce "pritajeni tigar" da poludi).

Druže Koyo, ranije dok još ti nisi bio aktivan na ovom forumu, desavalo se da ako je slika prevelika i nekom se slučajno ne dopadne veličina slike , dodje skoro do kamenovanja onog ko je tu sliku postavio...Nisam htela nikom da bodem oči, pa sam stvavila malu sličicu, a ti za rs,klikni... :whistling:
Nemam neke posebne slike smestaja (na kojima nisu nase persone),jer se u apartmanu ne bavim prebrojavanjem štipaljki, tanjira, da li ima ili nema lavor i slično...A i u našem dvojcu ja sa zadužena za kameru 8)
Ako ti je baš neophodna slika iz apartmana, napraviću sutra par fotki sa snimka...
Kao što sam na nekoj pethodnoj strani napisala, radi se o klasičnim apartmanima, nema zvezdica, sobe su realno prikazane u katalogu agencije koja ih radi...Ako imas neko konkretno pitanje, slobodno pitaj ;)
E sada kratko objašnjenje slike, dakle, Elena se nalazi u drugom redu vila od plaže , vile koje se vide pomalo na ovoj slici su u prvom redu, izmedju ove dve vile je neasfaltirani zemljani "parking". Pored automobila koji se na ovoj slici vide, ima prostora "ladno"za jos 10-ak ,možda čak i 15 mesta,ovaj prostor koriste ove najbliže vile(ove dve i eleni) i nikad nije falilo mesta.Svi gosti iz vile(pa i mi) su tu ostavljali auto i sve je bilo u redu.
Informacija za one kojima je od važnosti pogled na more, znači iz vile Eleni pogled na more možete imati jedino ovakav , tj.ako vam je apartman s` boka...

Au tek sad vidim poruke od korisnika srxbg i brzibg !!! Verovatno zbog tog novog pravila...
Ljudi, kao sto rekoh nemam neke posebne slike unutrasnjosti vile , nadam se da sam vam ovim opisima i na nekoj prethodnoj strani, bar delimično pomogla...al` vi recite sta vas konkretno zanima...napraviću slike...

Hvala Montoya,
pa mene zanima ono osnovno... Da nije samo neka obicna rupa, da ima prostora u apartmanu, da se ne sudaramo.... Ne znam kako da objasnim svoj mali strah koji imam. Pre koju godinu sam letovao u Bugarskoj preko Argusa u hotelu koji je pri vrhu po jeftinoci (kao sto je i ova vila Elena), pa je stvarno bila rupa... Ipak slozices se samnom ta vila Elena u spicu kosta 21.5e po krevetu u dvokrevetnoj sobi, sto, bar za moje pojmove, nije mala para. Naravno da ima skupljih i boljih.... Ali kad vec dajem tu cifru, da bar ne budem ko "klosar" u sobi koja je velicina i izgleda supe.

Ako imas bar jednu sliku apartmana, bas bi mi znacilo da vidim svojim ocima. Iz onoga sto je u Argusovom katalogu, mi deluje kao da je soba tacno onoliko koliko je i krevet +20cm okolo za provlacenje. Nadam se da gresim.

Hvala i pozdrav!

Au tek sad vidim poruke od korisnika srxbg i brzibg !!! Verovatno zbog tog novog pravila...
Ljudi, kao sto rekoh nemam neke posebne slike unutrasnjosti vile , nadam se da sam vam ovim opisima i na nekoj prethodnoj strani, bar delimično pomogla...al` vi recite sta vas konkretno zanima...napraviću slike...

Montice, mene konkretno zanima koliko dvokrevetnih apartmana ili studija, po tvojoj proceni, ima pogled na more, da bih znao kakve su sanse da neki od njih bas dopadne zencetu i meni? Takodje mi je vazna velicina sobe i terase, da ne bude sve minimalno, pa da se provlacimo izmedju kreveta i ormara, ormara i izlaza na terasu i slicno. Da li se peskiri dobijaju i menjaju na par dana, ili treba da ponesemo svoje? Kakav je taj deo plaze na koji gledaju terase? Da li je vila "opkoljena" drugim vilama ili je onako lepo izdvojena i sa svojim prilazom i dvoristem?

Eto, ako odgovor na neko od postavljenih pitanja mozes da dokumentujes i slikama, bilo bi jako, jako lepo, a ako ne, zadovoljicu se i tvojim opisom.

Hvala unapred !!!

p.s. Bolje da se ozbiljno pozabavim tom jeftinijom vilom, jer zence kaze: "Ako vec necu dobiti nove dojke, daj lovu da bar uradim nadogradnju kose." Ima ko na Kubi da joj zabranim gledanje televizije, citanje zenskih casopisa, Internet... Prirodno lepa zena, divne grudi, zdrava kosa preko ramena...cemu bre dorade? Bude li pozelela da napumpa i usta, ima da posandrcam. To vec ne bih dozvolio.

...
p.s. Bolje da se ozbiljno pozabavim tom jeftinijom vilom, jer zence kaze: "Ako vec necu dobiti nove dojke, daj lovu da bar uradim nadogradnju kose." Ima ko na Kubi da joj zabranim gledanje televizije, citanje zenskih casopisa, Internet... Prirodno lepa zena, divne grudi, zdrava kosa preko ramena...cemu bre dorade? Bude li pozelela da napumpa i usta, ima da posandrcam. To vec ne bih dozvolio.

Ma, nema razloga da se brineš dok traži intervencije na sebi. Problem može da nastane ako, jednog dana, zatraži intervenciju na tebi... pa da joj, npr, odgovoriš: ženče, boju sam postig'o, al' veličinu, nisam ... :)

Montoya

Molim te da mi odgovoris, ali iskreno pošto si već ranije branila plažu u Limenariji, ja ovog leta idem tamo sa porodicom , malo dete i trudna, pa jos jedna porodica prijatelji sa klincima, svi smo sa kolima, ali posto sam trudna ne bih bas svaki dan isla u obilazak, da li je plaza bar toliko OK da se moze na nju silaziti, mislim na gradsku plažu, idemo preko Perle i apartman je na dva min. hoda. Prošle smo godine išli preko Perle na Krf i stvarno ne ocekujem previse, ali bi mi značilo da mogu da koristim plažu u mestu.

VELIKO HVALA

Ma, nema razloga da se brineš dok traži intervencije na sebi. Problem može da nastane ako, jednog dana, zatraži intervenciju na tebi... pa da joj, npr, odgovoriš: ženče, boju sam postig'o, al' veličinu, nisam ...

E Zoki, Zoku, vraze stari !!! Nisam sa tog aspekta sagledavao situaciju.

Nego, izes boju, ovo drugo bi joj bilo vaznije ;)

Kuku, sad moram da sprecim da zence vidi tvoj post, kako ne bi dobila nove ideje.

E, eeeee, sta mi radite? Ko mi je kriv kad mnogo "laprdam", sto rece onaj nas (vas) "pritajeni".

Montoya

Molim te da mi odgovoris, ali iskreno pošto si već ranije branila plažu u Limenariji, ja ovog leta idem tamo sa porodicom , malo dete i trudna, pa jos jedna porodica prijatelji sa klincima, svi smo sa kolima, ali posto sam trudna ne bih bas svaki dan isla u obilazak, da li je plaza bar toliko OK da se moze na nju silaziti, mislim na gradsku plažu, idemo preko Perle i apartman je na dva min. hoda. Prošle smo godine išli preko Perle na Krf i stvarno ne ocekujem previse, ali bi mi značilo da mogu da koristim plažu u mestu.

VELIKO HVALA

Mala Leni, vidim da si pitanje postavila Montoyi, al' evo da ti i ja odgovorim, tj. prenesem ono sto su meni rekli (boleciv sam na trudnice, jer je i moje zence relativno skoro to bila). Gradska plaza u Limenariji nije ni prineti ostalim plazama Tasosa, ni po jednom kriterijumu (cistoca i prozirnost vode, prijatna podloga na dnu...), al' za nuzdu (samo za nuzdu) moze da posluzi. Naravno, tvoje stanje mozemo smatrati stanjem nuzde, te ce ti i ta plazica posluziti, al' feeling nece biti isti kao na nekoj drugoj plazi.

Montoya, Nikana, jesu li mi tacno rekli?

Viteze sto se tice plaze u Pefkariju poslednjih godina samo je jedan njen deo bolji od plaze u Limenariji, jer je voda i tamo solidno sprala pesak. Za plazu u Potamiji se slazem, ali Potamija je mala tako da maltene ne bi imala uvece gde da se proseta, a da ne seda u kola i ide za Limenas sto njoj kako kaze ne bi odgovaralo. Mala, centralna plaza u Limenariji nije nesto posebno, ali moze posluziti. Druga plaza koja ide prema Tripitiju (takodje u Limenariji) duga je vise od 1km. Voda je cista i prozirna kao i na drugim plazama jedino u slucaju nevremena (sto je ipak retkost) moze da se zamuti i to opet ne celom duzinom. Problem je kamenje pri ulasku u vodu, ali sigurna sam da ce na toliko dugoj plazi naci deo koji njima odgovara.
Kupanje ni na jednoj gradskoj plazi na Tasosu (osim u Potamiji) ne pruza ni priblizno isto zadovoljstvo kao kupanje na plazama izvan mesta.
Cekamo da se Montoya javi i da svoj sud.

Montoya

VELIKO HVALA

Pozdrav Leni,
drago mi je ako si upamtila moju donkihotovsku borbu za čast i obraz Limenarijskih plaža!!!!
Pritom, je ne želim idealizovati i stvoriti ljudima neku iskrivljenu sliku o njoj, samo želim dočarati ljupkost i privlačnost ,koji je izdvajaju od ostalih mesta (razlog zašto sam se upravo sa njom družila više puta,a ne sa nekim drugim mestom). Pokušaću da ti najiskrenije od :heart: pomognem...Iskreno, obećavam;)
Dakle, plaža je sasvim OK ! Zasto? Prednost Limenarijskih plaža i ono što meni najviše znači, je prostranost.Plaža duža više od 1km,( to je deo plaže koja se pruža prema Tripitiju),zatim, centralna plaža i sa druge strane Metalia(po meni i više nego dobra)...
Sve zavisi od toga šta vi očekujete?
U kom mestu ste boravili na Krfu? I kojom ste plažom tamo bili zadovoljni (da izuzmemo Paleokastricu i sl., mislim na plažu u nekom mestu)?
Čisto da bih mogla da napravim komparaciju...

E sad, na tom potezu prema Tripitiju, nikada ne može biti gužve, a samim tim se i voda nema od čega zamutiti. Na svakih 200 m, neka grupica ljudi… Ma dovoljno da imaš osećaj kao da ste sami na plaži, jer je onaj sledeći toliko udaljen od tebe… možete se slobodno razbaškariti, deca mogu trčati , bez da napune nekom usta peskom. Iskreno, ja na plaži u Potosu ne bih izdržala ni 5 minuta, tamo ne možeš iglu baciti…Što se tiče ulaska u vodu, Nikana je pomenula da je malo nezgodan tj. ima kamenja ali to je samo dok ti voda ne pređe kolena , već posle metar, dva stojiš na najfinijem pesku. E sad, tog kamenja neka mnogo, tek da stvori taj pojas pri ulasku u vodu, tako da se može za par minuta skloniti, da se napravi prolaz kojim bi prošli do finog peščanog dela…
Naravno, da ta plaža nije najlepsa na ostrvu…ali je svakako plaža gde možete napraviti pauzu između vožnji… Nama je posle jurcanja, pentranja do Ipsariona, krstarenja, izleta do Kavale…jedan dan predaha na ovoj plaži bio pravo uživanje. Ma da se isključiš skroz!!! 8)
Tada smo i videli ljude iz naše vile koji su napravili takav prolaz (kazu za samo par minuta) i koji su po svemu sudeći tu pravili češće pauze od jurcanja po ostrvu…Tako da smatram da se (upotrebiću tvoj izraz) ova plaža može koristiti !
I sad najiskrenije ću ti priznati, moj suprug je otišao tužan iz Limenarije, zato što smo prošle godine imali samo jedan predah na toj plaži, a ja sam forsirala planinarenje, krstarenje, šoping u Kavali… :whistling:
Obećala sam da ćemo ubuduće imati, češće odmore ovde, kao i prethodnih godina…

Pozzzz

Ja ne moram ni da idem na tasos, koliko sam fotografija mesta i vila pregledala prethodnih dana. Ipak mi oko jedne treba vasa pomoc. Dakle, POMAGAJTE! "Hotel" PAHIS u Pefkariju preko Magic house agencije.Kakav je? Idem sa cetvoro dece i treba mi higijena i da je na plazi. Ne libim se ni da saznam koju rec o hrani u Pahisu. Imali smo varijantu 8 dana u Mkriamos bungalovima ili mesec dana u Pahisu. Malo cemo se stegnemo i ostanemo duze. ljubazno vas molim i da mi napisete koju rec o najboljoj zastiti od pcela, po vasim iskustvima. Hvala, narode. Cekam!

Montoya, stvarno si onoj Leni odmogla. Gde ce ona trudna da se penje na brdo iznad Limenarije i da se spusta ka Metalia plazi? 'Oces da se porodi u Limenariji? Ili da pesaci po suncu u pravcu Tripitija, kako bi nasla deo plaze bez kamenja u vodi, dusu da ispusti. Pitala nas je za gradsku plazu, a ti tu najmanje opisa. 'Ajd' sad i meni i njoj reci kakva je ta gradska plaza, bez da pesacimo ili se penjemo negde ili sedamo u kola.

Tasosovci! Hotel PAHIS u Pefkariju je kakav? Higijena? Plaza? Okruzenje? Za decu? POMAGAJTE, treba da uplatim!

Jelika ako misliš na hotel Pahis beach (znam da ima u ponudi Magica), možda mogu da pomognem. Ne znam kakv je hotel unutra, spolja je skroman a po opisu agencije je i unutra skroman. Međutim nalazi se na samoj plaži, a plaža je ......stvarno raj na zemlji. Pogotovo za decu, pesak i dugačak plićak, moje dete je obožavalo, stalno je tražilo da putujemo busom sat vremena iz potosa do tamo. Mislim da je ttamo potpuni odmor, ne izlaziš iz kupaćeg ceo dan, soba ti je na 20 sekundi od plaže a deca uvek u vidokrogu sa puno mesta za igranje. Još ako treba da biraš između mesec dana i 8 dana drugde, ja se ne bih dvoumila. Posle toga nećete želeti nikada više nigde drugde, sem tamo.

ono što su mane:

- kvalitet smeštaja možda, ali je nebitno u odnosu na to da ceo dan možete da budete na plaži;

- okolo nema ništa, sem predivnog kafića i čini mise 2,3 restorana, na prodavnicu, apoteku i slično ne računaj ako ne idete kolima. Ako ste kolima putevi na tasosu su divni i lako je odvesti se da nešto kupiš u drugom mestu;

- i jedna sitnica, Pahis je jedna od retkih plaža gde naplaćuju suncobrane i ležaljke (mislim da je bilo 7 eura za suncobran i 2 ležaljke), ali možda se možeš dogovoriti kao stalna mušterija za popust, a drugo, ima veoma mnogo prirodne hladovine ispod drveća gde se može biti ceo dan, a može i sopstveni suncobrani;

Na ovom forumu smo postavljali slike Pahis plaže negde jesenas, septembar, oktobar.

ZAKLJUČAK: ne dvoumi se uopošte, trči da uplatiš i da znaš, straaašnooo ti zavidim, već sam uspela da vas zamislim kako tamo uživate. Pozdrav, i slobodno pitaj ako imaš još nešto.

P.S. Za pčele ponesi neku metalnu posudicu i sirovu mlevenu tursku kafu, zapališ je i pčele beže garantovano, to je izum tasoskih vlasnika restorana, provereno funkcioniše.

Montoya, stvarno si onoj Leni odmogla. Gde ce ona trudna da se penje na brdo iznad Limenarije i da se spusta ka Metalia plazi? 'Oces da se porodi u Limenariji? Ili da pesaci po suncu u pravcu Tripitija, kako bi nasla deo plaze bez kamenja u vodi, dusu da ispusti. Pitala nas je za gradsku plazu, a ti tu najmanje opisa. 'Ajd' sad i meni i njoj reci kakva je ta gradska plaza, bez da pesacimo ili se penjemo negde ili sedamo u kola.

Ja sam samo navela mogućnosti koje Limenarija pruža svima !!!
E sad oni koji su sa malo decom, noseći i sl. izabraće iz cele "ponude" samo ono što njima odgovara...
Metalia, može biti odličan izbor kada im npr. nije do duže vožnje, pošto se i do nje ,može spustiti kolima...
Što se tiče "pešačenja po suncu u pravcu Tripitija", pa to nije na drugoj strani ostrva... :lol:
A i trudnicama je potrebna šetnja, aktivnost, ti bi to trebao bolje znati ;)

Back