TASOS - u reči i slici

Наравно. Успут, Пефкохори је иначе врло јефтин, једно од јефтинијих места на Халкидикију. Пре пар година, ми смо у Калитеи најјефтинији гирос плаћали 2, 40, а у Пефкохорију (који је 14 км даље) било је ихахај гироса за 1,80...

Ne znaci to da je tamo jedino giros najjeftintiji posto kada sam ja bio u Nei Pori isto je giros bio 1,80.

Ljudi, da li je neko bio prosle godine? Ja planiram u avgustu u Potos. Necu ici autom, pa me interesuje koja je najjeftinije varijanta da se u 3 dana obidje ostrvo? Koje su plaze najbolje?
Kakve su bile cene? Hvala unaprad! :)

Pozdrav , ja sam preprosle godine bio u Potosu u villi Levendis i mogu ti reci da mi se svidelo.Ja bih ti preporucio da ides autom (i ja sam isao) ali nema veze.Najjeftinije je da iznajmis motore ili mini aute.Ima jedna prodavnica sa time na ulazu u Potos (ja mislim da je sa leve strane) pa tu mozes iznajmiti.Sto se tice plaza u svakoj drugoj prodavnici suvenira ili bilo cega drugog mozes kupiti kartu Tasosa.I ja sam kupio i video gde se nalaze plaze.Pretrazuj malo po Google pa vidi koje su tamo lepe (prelepe) plaze pa odluci na koju ces.A cene su malte ne malo skuplje nego na poluostrvu posto je Tasos ostrvo pa mora skuplje zbog trajekta.Eto to je to.Nadam se da ces se lepo provesti i Srecan put. :)

mozes li mi reci nesto vise o potosu? kakva je glavna plaza, i da li u blizini ima plaza koja je tebi posebno lepa ?
Pozdrav , ja sam preprosle godine bio u Potosu u villi Levendis i mogu ti reci da mi se svidelo.Ja bih ti preporucio da ides autom (i ja sam isao) ali nema veze.Najjeftinije je da iznajmis motore ili mini aute.Ima jedna prodavnica sa time na ulazu u Potos (ja mislim da je sa leve strane) pa tu mozes iznajmiti.Sto se tice plaza u svakoj drugoj prodavnici suvenira ili bilo cega drugog mozes kupiti kartu Tasosa.I ja sam kupio i video gde se nalaze plaze.Pretrazuj malo po Google pa vidi koje su tamo lepe (prelepe) plaze pa odluci na koju ces.A cene su malte ne malo skuplje nego na poluostrvu posto je Tasos ostrvo pa mora skuplje zbog trajekta.Eto to je to.Nadam se da ces se lepo provesti i Srecan put. :)

Ne znaci to da je tamo jedino giros najjeftintiji posto kada sam ja bio u Nei Pori isto je giros bio 1,80.

Нисмо се разумели. Најјефтинији гирос у Калитеи био је 2,40, док је у исто време у Пефкохорију и Полихрону, који су близу Калитеи, био 1,80. То сам рекла.

mozes li mi reci nesto vise o potosu? kakva je glavna plaza, i da li u blizini ima plaza koja je tebi posebno lepa ?

Vidi glavna plaza u Potosu mi se nije svidela (isao sam svaki 2 dan tamo malo da se okupam) ima puno kamenja nekada i malih talasa , a ima i alge na plazi i u moru.A u blizini ima jako puno lepih plaza pa sam tamo non-stop bio.Evo na slici dole sam ti pokazao na koje plaze da ides.To su Paradiso i Golden Beach (najlepse),a tu su i Archangelo,Aliki i Glifada.Znaci najlepse plaze su ti na istocnoj strani.

plaze Tassos.jpg

da li je neko bio u vili vaso u potosu? i kakvi su vam utisci .

Video sam tu villu i moja ocena je 5/10 znaci najklasicnija villa.

Evo malo o njoj :

Vila Vaso se nalazi u Potosu, (oko tridesetosam kilometara od Limenasa), u strogom centru gradića na četrdesetak metara od prelepe plaže. Odlična pozicija. Dvokrevetni i trokrevetni studiji se nalaze na prvom spratu i opremljeni su klima uredjajem (uz doplatu na licu mesta) i TV – om. Sadrže opremljenu kuhinju, deo za spavanje sa dva ili tri ležaja, kupatilo i terasu sa garniturom za sedenje. Veličina studija je cca 15 - 18 kvm + terasa. Trokrevetni studiji su okrenuti ka pešačkoj zoni sa bočnim pogledom na more, kao i deo dvokrevetnih (u sezoni može biti bučno). Ostali gledaju ka dvorištu. Vila Vaso je B kategorije, nema peškire i mogućnost sopstvenog parkinga. Mogućnost povoljnog polupansiona u restoranu pored.

Мени се, на пример, уопште не допада Голден бич, а на Аликију је гужва, то не волим. Мени је најлепша плажа Металиа, а на Потос плажи нисам видела ни алге ни камење. :) Зависи од дела плаже.
Значи, укуси су у питању. :)

idem u potos ove godine u avgustu. zanima me da li ima neki brodic da se malo provozam, i ako ima jel zna neko kolika je cena?

Imas krstarenja.Ima i objekata gde mozes da vidis informacije , a i imas informacije na svakom uglu na tabli.Cene nzm koliko su izguglaj malo pa ces videti ja mislim da ima oko 99e .A ako hoces iznajmi brod ako znas da ga vozis :hahaha: .Srecan put.

Мени се, на пример, уопште не допада Голден бич, а на Аликију је гужва, то не волим. Мени је најлепша плажа Металиа, а на Потос плажи нисам видела ни алге ни камење. :) Зависи од дела плаже.
Значи, укуси су у питању. :)

Xaxxaxax pa dobro svako ima svoj ukus ali su svi preporucili te plaze koliko sam ja cuo , a na Alikiju zavisi kada odes pa je guzva.I nisam bio na plai Metalia pa tako da ne znam nista o njoj.Ja sam bio na ulazu u Potos na toj strani znaci na desnoj strani plaze.Tamo je bilo algi i kamenja.Ja mislim da se tamo nalazio svetionik.Gde si ti bio u kom hotelu ili villi ?

Xaxxaxax pa dobro svako ima svoj ukus ali su svi preporucili te plaze koliko sam ja cuo , a na Alikiju zavisi kada odes pa je guzva.I nisam bio na plai Metalia pa tako da ne znam nista o njoj.Ja sam bio na ulazu u Potos na toj strani znaci na desnoj strani plaze.Tamo je bilo algi i kamenja.Ja mislim da se tamo nalazio svetionik.Gde si ti bio u kom hotelu ili villi ?

Женско сам :)
На Аликију сам била неколико пута, али је једино лепо ујурту, после је кркљанац.
Знала сам да си био десно, тамо је исто гужва.
Ја сам углавном одлазила лево, пема Сиринасу, сасвим коректна плажа а није било ни много света. Прошле године смо били у вили Балкан хаус преко пута цркве.
http://www.ferior.rs/leto/Grcka/Tasos/index.htm

Женско сам :)
На Аликију сам била неколико пута, али је једино лепо ујурту, после је кркљанац.
Знала сам да си био десно, тамо је исто гужва.
Ја сам углавном одлазила лево, пема Сиринасу, сасвим коректна плажа а није било ни много света. Прошле године смо били у вили Балкан хаус преко пута цркве.
http://www.ferior.rs/leto/Grcka/Tasos/index.htm

Izvini Vanda nzm jel musko ili zensko ali sada znam. :D
Pa da to samo ujutru ali se videlo barem kasnije da je popularna plaza. :)
Pa da desno je bila guzva ali i alge i kamenje pa tamo sam retko isao.
Levo sam isao 2 puta mozda i video sam da je mnooooogo lepse nego desno cak nije bilo guzve mada je jedan dan kada sam bio tamo bili neki ostaci drveta nzm nesto je bilo ali se kasnije rascistilo.To sada nije bitno.
Nisam cuo za tu villu ali sam na internetu video da je lepo a i cene su OK tu u villi.
Si bila na Paradiso Beach ? Prelepa plaza ali nekad iam i guzve !

Poslednja izmena:
И не Банда, него Ванда! :)
Ма, ја сам само два пута била на Тасосу, једном бусом, други пут аутом. Нисам баш луда за тим да јурцам по разним плажама, али ме је Мермерна одушевила, заиста! Нисам била на Парадисо плажи, иако сам је видела.
Мене је одушевило село Теологос, рекла сам већ, а стекла сам и ,,другарицу'' тамо. Захваљујући њој смо јели најбољу јагњетину за мале нове у таверни ,Стелиос''. :)

Mozda cu postaviti najgluplje pitanje ovde ali sam cuo da se naplacuje i peskir na plazi kao mesto... Jel to istina? Ne planiram ali me zanima da li smes da poneses suncobran i da ga zabodes gde hoces na plazi?
Ne verujem da je istina ali ne kosta me da pitam, mislim ko moze d ati naplati tvoj peskir na plazi...

Back