TASOS - u reči i slici

Da li zna neko da li se mozda sa Tasosa organizuju izleti do Svete gore?

Колико ја знам, не. Само крстарење око дела острва. И иначе се не може на Свету гору, може се поред ње, обично са Халкидикија организују крстарење тако. (Ми ишли са Халкидикија)

Ja sam bila na Tasosu 2009 u Limanariji i bilo je ok...baš smo odmorili...a sad imamo ćerkicu dve godine i opet bi ponovili Tasos, ali me brine vreme, planirali smo 17ili 20 sep.i naravno bez agencije...ali neko kaže kiša,duvaju vetrovi, hladno...i sad sam pogubljena...sta ako sve to bude tako? gde onda?

:confused:20 septembra može da bude svuda kiša ne samo na Tasosu, ipak je to malo kasno za more bez obzira gde se ide.E sad će neko da napiše bilo je extra ja sam bio krajem septembra,medjutim to je lutrija u tom periodu na moru kada pada kiša krajem septembra nije prijatno a i nikog nema, čamotinja (bio u vojsci mornarica preživeo sva četiri godišnja doba) tako ako možete gurajte vi ranije da vam ne prodje odmor u hotelskoj sobi.

Zna li neko i ima li nekakvo iskustvo ,kakva je vila Aleksandra u Limenasu?

Zavisi na koju vilu "Alexandra" mislite. Mislim da ima dve vile sa tim nazivom. Ona, koju radi "Argus" je predivna u svakom smislu. Eksterijer, enterijer, gazde, udaljenost od plaze...Veliko dvoriste, sa palmama, smokvama, drugim vocem, odrzavanim travnjakom..sve cisto, lepo, kao i studii. Gazde ljubazne, nenametljive. Mi smo odabrali plazu "Tarsanas", koja je izuzetna i nedaleko je od vile, mada stotinak metara od vile mozete baciti peskir i eto plaze. More se, inace, vidi sa terase, koja je prostrana, za razliku od vecine terasa po Grckoj. Vrlo smo zadovoljni i preporucujemo ovu vilu.

Zavisi na koju vilu "Alexandra" mislite. Mislim da ima dve vile sa tim nazivom. Ona, koju radi "Argus" je predivna u svakom smislu. Eksterijer, enterijer, gazde, udaljenost od plaze...Veliko dvoriste, sa palmama, smokvama, drugim vocem, odrzavanim travnjakom..sve cisto, lepo, kao i studii. Gazde ljubazne, nenametljive. Mi smo odabrali plazu "Tarsanas", koja je izuzetna i nedaleko je od vile, mada stotinak metara od vile mozete baciti peskir i eto plaze. More se, inace, vidi sa terase, koja je prostrana, za razliku od vecine terasa po Grckoj. Vrlo smo zadovoljni i preporucujemo ovu vilu.
Argus je u pitanju,hvala vam na odgovoru,drago mi je da vam se dopalo i nama ce sigurno ))) pozzz....

Zna li neko da li ima neko vodeno prevozno sredstvo sa Tasosa do Kavale, odakle, i posto, bez auta?....turisticki brodic ili nesto drugo. Obiso bih Kavalu ali u dolasku i polasku je to nekako na frku, dug je to put, ne mogu da se uklopim nikako.....

Evo najsvežijih informacija.Noćas u 3 sata vratio mi se drug sa porodicom iz iz Pefkohorija i kaže da su grci skroz pukli sa turizmom bar za ovaj period-juni mesec.Srbi, Makedonci i Rusi su jedini turisti kojih baš i nema u preteranom broju.A što se tiče cena kaže mi da su spustili cene svega,kajsije - 1eur (kod nas 240 din),ceo ananas - oko 1 eur, breskve - 1 eur pa čak i mlečni proizvodi koji su bili kod njih preskupi su pale cene, pavlaka- 60 centi i td...:klap:

Kakve su to ribe, otrovne?

Ja sam već bio napisao o tome jer se bavim ribolovom.Grčko more je toplo more i njemu živi odredjeni broj tkzv, otrovnih riba.Najpoznatija je riba pauk(ne liči uopšte na pauka) ili kako je Grci zovu Dragana.Ima jednu otrovnu bodlju na ledjnom peraju i dve sa strane ( vidi na netu).Ali, ali, ali ona može da bude opasna samo za ribolovce koji pecaju na moru (kad je skidaju sa udice pa se ubodu) premda gotovo svi znaju za nju tako da za kupače nepostoji nikakva opasnost, znači neće tu juriti kroz vodu da te ubode :manikir:pa se ti nama slobodno opušteno lepo iskupaj i javi kako je bilo a za ovo ne beri brigu...:zper:

Evo najsvežijih informacija.Noćas u 3 sata vratio mi se drug sa porodicom iz iz Pefkohorija i kaže da su grci skroz pukli sa turizmom bar za ovaj period-juni mesec.Srbi, Makedonci i Rusi su jedini turisti kojih baš i nema u preteranom broju.A što se tiče cena kaže mi da su spustili cene svega,kajsije - 1eur (kod nas 240 din),ceo ananas - oko 1 eur, breskve - 1 eur pa čak i mlečni proizvodi koji su bili kod njih preskupi su pale cene, pavlaka- 60 centi i td...:klap:

Super vesti,nek su spustili cene,da se i mi malo qrcimo tamo )))))

Hvala na informacijama,bili bismo zahvalni za još neke cene,ako vaš drugar može da pomogne,na primer cene rentiranja auta ili cene po tavernama,itd.Unapred hvala.

Back