TASOS - u reči i slici

Slažem se sa savetom za Panagiju. Prelepo selo, smeštenu niz potok. Na vrhu sela je izvor tog potoka sa drvetom u kome je izbušeno veliko srce... čista romantika. Noću je to srce iznutra osvetljeno.
A i hrana je u tom selu sjajna. Tu smo jeli najbolju musaku i grčku salatu.
Pogled sa dna sela (to je, kao, neki centar sela) koje je dosta iznad mora, je baš lep.

Vratih se pre 3 dana iz Limenasa, isla preko Argusa, imaju neka 4 izleta cini mi se, nisam isla na sastanak sa vodicem, tako mi je drugarica rekla. krstarenje je u svakom slucaju lepo svuda i uvek, imas onda neoktriveni Tasos tako se zove izlet voze te busom oko celog ostrva i imas nekih 2 sata da se kupas na plazi ne znam tacno kojoj, ima Solun, ali mislim da je on 40 evra i krece se iz Limenasa u pola 6 ujutru!Grcko vece u taverni(tu smo mi isli) kosta 27 evra, hrana i vina grcka neograniceno. To je u selu Teologos putuje se oko 1,5 busom, iskreno nama a bilo nas je 9 mladih se nije nesto svidelo, ako ste vec bili u grckoj taverni sa folklorom i muzikom sigurno je bilo bolje nego ovde, malo je penzionerski. Eto toliko o izletima:) inace Tasos je divan. pozz

Idemo u Limenas za par dana..
Da li neko ko je vec bio na Tasosu zna da li ima u nekom hotelu sa plazom wireless internet (bilo gde na Tasosu)? Posto cemo imati potrebe za netom ponekad cak i kada smo na moru, sta da se radi.. ... ..
Hotel Aleksandra beach u Potosu ima wireless, kao i par hotela u Pefkariju, tako da znate kada budete navratili malo u južne delove Tasosa. Za Limenas mi nije poznato.

Da ponovim pitanje, nemoguće da niko nije bio i da ne zna ništa o ovom hotelu?

Dakle, neki utisci iz hotela Ioannis, Golden Beach, Skala Potamia, ako je neko bio. Konkretno me interesuje samo kakav je hotel, tj. usluga u njemu, čistoća, klopa, odnos osoblja etc...Na Tasosu sam već bio, istina odavno, ali dovoljno da poznajem njegove lepote, znači samo o hotelu...
Inače putujemo 31.08 na 15 dana, autom, sa malom koja sada ima 3.5 godine...

Argus pored ova tri izleta sto je napisala storm cloud radi i izlet do Soluna obilazak i soping i kosta 30e ali mislim da je suludo ici 500km do Soluna i da ga treba obici sa neke blize destinacije...

Ништа без триес еврића. :zcepanje:

У нашој смени су нудили само ова три које сам ја навела. Нисам ишла ни на један, јер смо проценили је боље да за те паре узмемо кола и планирамо своје време. У принципу не волим кад на летовању изгубим цео дан на обиласке (поготово бусом, ух), а плажу имам на кашичицу.

Ајде коначно да и ја напишем коју о својим утисцима са Тасоса (средина јула).

Прво да наведем оно што ја лично сматрам највећим предностима Тасоса:

1. Море - вода је наравно прелепа. С тим што морам да напоменем да ми није ништа специјално лепша од грчког копна, или Турске, као што су ме многи убеђивали. Није баш била ни нешто посебно чиста, скоро да није било плаже без травуљине и кеса које су пливале, па чак и на мермерној. Ипак, за мене је море - море, зато вреди превалити толики пут. Уживала сам и одмарала очи гледајући разне боје воде.

2. Природни хлад. Ово је можда требало и под број један, али ипак мооооореееее. :D
Практично да није било плаже на којој нисмо нашли хладовину, једино Алики и тамо нам је мозак прокључао, јер је тих дана било баш паклено.

3. Слобода на плажи - одушевило ме је то што сам могла да ставим пешкир где год сам хтела и нико ме није померао, терао, или смарао да платим или наручим нешто.

Са те стране гледано, на Тасосу ми је било супер и максимално сам искористила оно што Тасос пружа кад је уживање на плажи и у води у питању.

Е сад, поред овога што је заиста лепо, не могу да кажем да сам се одушевила Тасосом, због пар ствари које су ми оставиле лош утисак.

Под један, мени је на Тасосу недостајала цивилизација. :sad2: Још бих некако и поднела што баш није било неког посебног садржаја за забаву, јер нити сам ја тип за неки провод и изласке на мору, нити сам ове године уопште била у стању да нешто лудујем, хтела сам прави одмор и то сам добила. Али ипак, нисам ни тип за дивље плаже, неасфалтиране, прашњаве и шљунковите стазе и успоне, лоше прилазе плажи и сл. Иако не излазим, волим да увече прошетам кроз место, а у Лименасу ми је било баш досадно - једна улица са радњама са сувенирима и то је све. Последњих пар дана летовања нисам ни ишла до центра, било ми је баш безвезе. Била сам свесна да идем у мало место, али ипак ме је мало изненадила до које мере је незанимљиво.

Под два, храна!:neutral: Ту ћу се оградити у старту да можда једноставно нисам имала среће, с обзиром да нисам бирала ништа по препоруци, ни супермаркете, ни ресторане, већ по принципу где се затекнем. Али не могу да не приметим да сам исто тако летовала и у другим земљама и местима, али никад нисам тако лоше прошла у том смислу. Шта год да смо наручили у ресторанима, било је лоше спремљено (загорело, живо, старо, па подгрејано...), скупо, а порције су биле микроскопске. У радњама ништа од воћа и поврћа није било свеже, наилазила сам на покварено млеко, киселе сухомеснате призводе,... Јогурт, онај наш прави, течни ми је ужасно фалио. Требало ми је неколико дана да се опоравим од лоше исхране по повратку кући.:sad2: Да ствар буде гора, ја сам особа која воли да једе и једе све, ни најмање пробирљива, али тамо сам била очајна. Да не помињем да је све скупо, скупо, скупо.:roll:

Смештај ми је био светла тачка - сваком би препоручила Аргусову кућу Александра. У принципу нема баш ништа да се замери том смештају, осим што је мало даље од центра. Приземна кућа са солидно опремљеним собама у огромном дворишту препуном цвећа и маслина, има чак и поглед да море са тераса. Близу је обале, али то се баш не може назвати неком плажом. Слике те куће које круже нетом уопште је не приказују у правом светлу. Кад их види, човек би рекао да иде у неку хорор кућу, а уопште није тако, напротив!

Што се агенције тиче, пошто ми је ово већ трећи пут да путујем са њима, можда су сада још били и најбољи (било је и да нису били сјајни). Немам неких примедби, нисам ни имала пуно посла са њима, а они из моје групе који јесу, рекли су ми да су били коректни.

Све у свему, да нисмо узели кола тамо, цркли бисмо од досаде! Сад бих се ту надовезала на оно што је Хелен писала пре неколико дана, о томе како је на Тасосу просто ствар престижа јурцање около по разним плажама, да би се обишло што више. И ја сам приметила да се људи тиме размећу и да се сви као нешто такмиче, али скроз ми је јасно зашто. С једне стране, има шта да се види и шта да се обиђе, а са друге - умрло би се од досаде тамо кад би се ишло само на плажу која је најближа смештају. И мало по мало, број посећених плажа претвори се у статусни симбол.:think:

О утиску са плажа ћу кад ме опет не буде мрзело.:p

Joj ljudi ja sutra uvece krecem kolima.... ne mogu da docekam!

Nego sad prvi put idem kolima na tasos iz BG, prosle godine sam isao na Krf, pa ne znam kada da krenem da bih stigao tamo negde oko 7-8 ujutru u Kavalu?

Koliko mi realno treba ako ne divljam, znaci 120-130 autoputem ;)

Joj ljudi ja sutra uvece krecem kolima.... ne mogu da docekam!

Nego sad prvi put idem kolima na tasos iz BG, prosle godine sam isao na Krf, pa ne znam kada da krenem da bih stigao tamo negde oko 7-8 ujutru u Kavalu?

Koliko mi realno treba ako ne divljam, znaci 120-130 autoputem ;)

To zavisi od mnogo faktora, guzve na putu, na granici, koliko puta stajes da pijes kafu i da se odmaras i jos od mase stvari. Ja otprilike vozim auto putem u proseku 120 km/h, zadrzim se da klopamo oko sat vremena i jos jedna pauza za kafu oko pola sata i jedno zaustavljanje da sipam benzin i naravno granice. Prosle godine sam krenuo iz Beograda oko 21h. U Limenasu sam bio oko pola 11 sutradan. To ti je otprilike neki prosek. Po mom misljenju treba ti opustenom voznjom izmedju 10 i 12 sati za putovanje.

Back