TASOS - u reči i slici

ja se skoro vratih sa Tasosa (Limenarija) pa da napisem neke utiske:
-put: isli smo kolima i nismo imali problema, samo u povratku nas je uhvatila guzva na makedonskoj granici, ali preziveli smo
-Limenarija je malo mestasce, tipicno Grcko letovaliste sa mnogo malih radnjica sa suvernirima, 2 diskoteke koje su uvek bile prazne (u jednoj ima srpsko vece nekim danima), preporucujem piceriju Amici... Plaza i nije neka, zalilu se da ima jezeva, ja nisam bila ni jednom na toj plazi pa je to prica drugih
-Plaze: mi smo najvise vremena bili na Aliki plazi tamo nam je bilo bas lepo a i najbliza je :) ali naravno posetili smo i Paradise i Golden beach i jos par njih... i po tome nam se vise svideo jug ostrva...

sve u svemu bilo je bas lepo letovanje...

Što se ležaljki i suncobrana tiče, uglavnom je dovoljno kupiti neko piće i to bi bila kao neka vrsta kompenzacije, ali znajte da na Paradiso plaži to ne pali, jer ako tako uradite može se desiti da platite duplo, i piće i ležaljke. ;)

Sve je tačno što kažeš, ali uzeću slobodu da malo pojasnim ceo sistem oko iznajmljivanja ležaljki...

U Grčkoj po zakonu more i priobalni pojas pripadaju državi, i niko to ne može da kupi, zakupi...bilo šta.
Dozvoljeno je bilo kome ko plati taksu državi da postavi ležaljke i suncobrane. Prednost imaju oni ispred najbliže kuće, objekta, ali to može da uradi i bilo ko drugi.
U taverni u kojoj sam radio, plaćali smo oko 3500 evra za sezonu da bi postavili NAŠE ležaljke ispred gazdinog restorana. Razumljivo je da treba te pare i povratiti, tako da većina to i naplaćuje ( na Kritu ispod 50% njih to radi). Mnogi ugostitelji procene da im je pametnije da navuku mušterije i ne naplaćuju ležaljke i suncobrane, a sve u nadi da će zaradu pronaći u prodaji jela i pića.

Eto...

Poslednja izmena:
LJUDOVI TREBA DA ZAPROSIM DEVOJKU NA TASOSU PUTUJEM 05.09 KOJA JE NAJINTIMNIJA PLAZA I NAJLEPSA.....

UNaPRED HVALA

Ово је јако лепо и романтично.
Имаш неке баш мале плаже, на којима никог нема, али зависи у ком ћеш месту бити...

Успут, молим те да не пишеш великим словима, она се на форуму третирају као викање.

Верујем да вичеш од среће, али немој...

Ma sve ti dok ne krenes izgleda komplikovanije nego sto jeste.Mislim da nema potrebe da se tripujes oko granice,mi smo nosili kese kasica i niko nas nista nije pitao.U Potosu imas apoteku,ali smo mi imali problem da se sporazumemo oko nekog leka za mog muza jer se isti lek tamo i ovde zove razlicito pa su nam sms-om slali sastav da odnesemo apotekarki kako bi shvatila o cemu se radi.Isti lek,isto pakovanje sve,samo ime drugo.Ima samo jedan market gde smo videli kasice recimo,ali ni Limenarija nije daleko a veci je izbor svega nego u Potosu.Zapravo sam htela da ti kazem da se opustis,znam kako sam ja bila prestravljena prosle godine (dete mi je imalo godinu dana).....a veruj mi,njoj je bilo najbolje,bas nista joj nije falilo i obisli smo 6-7 plaza.Jela je za rucak hranu iz restorana pored plaze(u Sireni gde smo odseli nije bilo dozvoljeno kuvanje),poneses termos,kazes da je za bebu spakuju ti supu,ili bilo sta kuvano u isti,gurnes u blender(poneli smo ga)i eto ti kasica za rucak.Nije bilo ni buba,ni osa ni komaraca ni previse buke,oni se i onako toliko umore u vodi da posle samo spavaju gde god ih stavis!Lep provod!

sto se tice lekova i apoteke, u potosu

posto naravno svako preko agencije ima osiguranje, u istoj ulici gde je i apoteka - u produzetku pesacke zone, malo prema kraju grada je i kuca gde je lekar - ordinacija. govori srpski, engleski i grcki, fini covek. lekar cak moze i mimo radnog vremena da se poseti, ali samo za nesto bas hitno

u potosu za srpske agencije radi jedna grcka lokalna ispostava, i oni su nam rekli da se pregled ne placa. naravno, poneti osiguranje i pasos, jer lekar to naplacuje, ali ne turistima. onda on da recept, kako treba, kupis lek u apoteci, sacuvas, recept i racun, i naplatis od osiguranja u srbiji. nije tesko, cak je i lako.

Da li neko ko je putovao preko Argusa zna kakve izlete organizuju? Da li ima nesto tipa krstarenje oko ostrva sa ruckom i obilazak plaza i sl. i kakve su cene?:cool:

Колико ја знам, организују се крстарења, свеједно преко које агенције идете. Мислим да свака агенција организује крстарење.
Цена је 30 евра по особи, за децу 15, у цену укључени доручак и ручак, обилазак неколико плажа и купање на њима...
Предивно је, Тасос треба видети са мора, обавезно! :)

Poslednja izmena:
Taman sam pomislio da si zastarelih shvatanja, kad pročitah i drugu rečenicu: "Ide i devojka?"

:D

Ја сам жена савремена :brus:, само ме занима, мислим, ако иду и жена, и беба, и девојка, онда треба наћи посебну плажу за жену и бебу док се просидба одвија..

Или, можда човек иде са женом и Бебом? ;)

Da li neko ko je putovao preko Argusa zna kakve izlete organizuju? Da li ima nesto tipa krstarenje oko ostrva sa ruckom i obilazak plaza i sl. i kakve su cene?:cool:

Aргус има 3 излета у понуди: грчко вече, крстарење и обилазак острва бусом. Први је са вечером, а друга два са ручком. Цене су 27 или 30 евра, не знам тачно који је колико.

Moja greska.....

napisao sam da putujem sa zenom i bebom a htedoh da napisem sa buducom zeznom(posto se zna odgovor DA) i bebom......

sry moja greska, a sada nazad na pitanje....koje plaze preporucujete

hvala, pozdrav i sry na nesporazumu

Ма, пусти ти маторе форумаше, од свега направе причу! :)

Питала сам те у ком месту ћете бити смештени, можда ће ти тако лекше неко одговорити.

Тасос није велик, али је безвезе да возиш жену (и бебу) сат времена по серпентинама до неке лепе плаже, да јој се смучи вожња, још да те одбије! ;)

Back