TASOS - u reči i slici

Imam samo reci pohvale za sve koji su na ovom Forumu svojim komentarima doprineli da se i mi koji idemo prvi put na Tasos osecamo sigurnijim jer smo Tasos "upoznali"dobro i znamo sta nas tamo ocekuje!U julu putujem u Limenas(odlucila sam se zbog pozitivnih komentara)u kucu Alexsandra.Nadam se da se necu pokajati.Obecavam da cu i ja po dolasku svoje iskustvo podeluti sa vama!

Pozdrav svima na ovim stranama.Danas sam postala novi clan iako dugo pratim ovaj forum tj.temu.Hvala na iscrpnim informacijama,slikovitim opisima i bozanstvenim fotkama,koji su meni i mojoj porodici pomogli da se odlucimo za ovo divno ostrvo.Preko Perle idemo u Skala Sotiras od12-27.08 i nadam se da cemo se tamo videti.HVALA JOS JEDNOM,ZAISTA STE SVI SJAJNI.

Pozdrav cmoko,
dobru ste izabrali destinaciju za svoje letovanje, Tasos je predivan, uverićete se. Što se tiče pitanja, ne bih volela da me pogrešno shvatiš, ali polako, ne ideš sigurno sutra put Tasosa, 178 uredno sakupljanih strana
g040.gif
, informacija, pregršt slika i opisa
e055.gif

polako , videćeš kad pročitaš, sve će ti se kazti samo...
A onda Tasos je samo Vaš
h030.gif
, želim vam ugodan boravak na njemu ovog leta
h015.gif

:p He, pravi odgovor..
Vec sam se bacila na iscitavanje, i stigla do neke 45 strane, ali sada vec postaje opterecujuce buljiti u komp..:eek:
Ima zaista korisnih saveta, tako da sam napravila neki spisak zeljenih destinacija i plaza koje bi trebalo videti, a i ostalih mesta, sela, manastira, taverni i sl. Drago mi je da se uglavnom ljudi slazu u izboru najlepsih plaza, koliko sam primetila postoje samo nijanse u pogledu na bazna mesta gde se odseda..
Naisla sam cak i na komentare koji se ticu bas vile Albatros u Limenasu, i vidim da su pozitivni. Posto sam u drugom stanju, bila mi je bitna informacija kakva je ta plaza koja je najbliza mom smestaju, da li ako ne budem nekog dana za akciju i voznju mogu da racunam na to da mogu samo da se spustim do te najblize plazice.. Ali, vrlo sam ohrabrena svim komentarima na forumu, tako da ne verujem da ce biti problema :)
Osim tih plaza, zapalo mi je za oko slano jezero Giola, kao i najvisi vrh na Tasosu Ipsarion. Volela bih i to da vidim.. Da li mozda ti, ili neko drugi zna nesto o jezeru koje se nalazi ucrtano na samom centru ostrva, duboko u kopnu?
I jos me zanima samo jos jedna tehnicka stvar-prilikom pribavljanja vize, u ambasadi su suprugu trazili samo saobracajnu, vozacku i zeleni karton. Da li je njemu neophodna medjunarodna dozvola, kad vec idemo svojim automobilom, ili je to samo za one koji rentiraju? Znam da je on poseduje, pa bi eventualno trebalo da je produzi.. Sta vi mislite? :think:
Hvala na savetima i iscrpnim detaljima u vezi sa Tasosom! Zaista se radujem putovanju i sigurno cu sa vama podeliti svoje utiske, fotografije i sveze informacije kada se vratim. :bye:
Hvla

Pozdrav cmoko,
drago mi je što si na pravi način razumela ono što sam ti želela reći, a ne ono kao "e ova pametnica sad našla da mi kaže pročitaj 178 strana", ne brini stići ćeš do kraja juna da pročitaš ostatak...
Što se tiče tvojih pitanja , Giole ,a i svega ostalog ...predlažem ti da kako prelaziš stranice kopiraš u wordu sve što ti se čini zanimljivo i što te interesuje, veruj mi kad dođeš na lice mesta upravo te smernice levo 25 koraka , desno 10 koraka ...biće ti nezamenljive , dakle čitaj, kopiraj, printaj i veruj mi nijedna informacija ti neće zafaliti !!!!
Što se tiče međunarodne, veoma često pitanje i obrazloženje...pa niko nam nije tražio... Ja bih pitala svakog ko se dvoumi da li mu treba ili ne treba takva dozvola, da li možete voziti auto (kod nas) bez vozačke dozvole?, pa možete ali
a050.gif
ona vam ipak daje neka prava i obaveze, a kao strancu u tuđoj zemlji da ne pričam, mislim to je isto kao da pitate da li vam treba bilo koji dokument koji potvrđuje neko vaše znanje i veštine, a nemate ga !!! Ovo ne pišem samo zbog ovog tvog pitanja, već zbog mnogih ljudi koji su uneli zabunu uopšte među ljude da li nešto što je elementarno treba ili ne treba imati
a010.gif
i još se hvale i likiju u povratku, uh zeznuli smo ih niko nam nije trežio međunarodnu, pitam se da šta bi radili da im se ne daj Bože nešto desilo
a015.gif

Košta 2000 dinara , traje 3 godine, mislim da nije preveliki trošak za nešto što je elementarna potreba ...
Pozdrav

Poslednja izmena:
Nista ne brini, uveliko stampam, stampam ;)
Ok, da, u pravu ste oboje za tu dozvolu.. Nije problem, samo treba da je produzi..
I, takodje se slazem da je logicno imati je, nego me je iznenadilo sto ovi u ambasadi nisu ni trazili medjunarodnu kada smo podnosili zahtev za vizu.
No, svakakao je bolje to odraditi na vreme..
Cujemo se jos ako mi nesto padne na pamet, nadam se da je to ok? :roll:
Sve najbolje! :ok:

Postajem polako zaludjenik Tasosom! :D
Citam stranice, skupljam ideje i informacije, gledam fotke-uzivam u ostrvu na kome jos nisam ni bila!! Zahvaljujuci vama :klap:
I tako se, naravno, odmah otvori neko novo pitanje-npr. da li ima smisla nositi peraja i masku za plivanje, da li ima sta da se vidi pod vodom interesantno? Recimo, kada sam letovala na Halkidikiju, nije bilo smisla gnjurati, naletela sam bukvalno, ali bukvalno na samo jednu jedinu skoljku! Dok, npr. za Egipat da ne pricam-tamo sam se cak mazila sa sarenim ribicama i uzivala u raznobojnim koralima.
Dakle, kakvo je vase iskustvo, ima li interesantnog podvodnog sveta?
I jos samo ovo-dopala mi se pecina na kraju Tripiti plaze (ako sam dobro zapamtila :roll:), pa me zanima da li moze da se prodje kroz nju na duseku do te druge male plaze.. Mislim, da ja leskarim na duseku (ipak sam trudnica :)), a nek suprug pliva..
Toliko za sada..
Nadam se odgovorima, i hvala sto ste tako divni za saradnju!
CMOK! :heart:

Webber,
nista konkretno-sve me interesuje:)
Postavi link i ka tim slikama,kad budes mogao:super:

Evo upload-ovano, sve zajedno 140 komada fotki pa vidi sta ti se svidja....

My Photos – THASSOS 2005-2006-2007

https://www.facebook.com/album.php?aid=12444&l=35f6b&id=679549018

My Photos – THASSOS 2 2005-2006-2007

https://www.facebook.com/album.php?aid=21691&l=ae53a&id=679549018

My Photos – THASSOS 3 2005-2006-2007

https://www.facebook.com/album.php?aid=21751&l=5f7dd&id=679549018

....jedino ih nisam bas lepo poredjao ali nema veze.....:bye:

cao drugari.vidim da ste informisaniji i od mestana tasosa :worth: i svaka vam cast na deljenju svojih utisaka sa nama koji jos uvek nismo imali to zadovoljstvo da obidjemo taj raj na zemlji.resili smo ove godine da se pocastimo,ali smo imali tu nesrecu da dobijemo odmor u avgustu,kada je u grckoj naj skuplje.ne persiram sebi :dash: nego smo nas cetvoro u pitanju.imam jednu molbu za sve vas "starosedeoce".interesuje me da li neko ima informaciju o najjeftinijem mogucem smestaju na tasosu? mi bi voleli da ostanemo bar 15 dana,a dace bog i 20(ako uspete da nam pomognete u tome).isli bi kolima tako da nam prevoz nije bitan,a ni hrana,vec cemo se snaci.hvala" najmnogo" unapred na svim mogucim predlozima,sve uzimamo u obzir.i da naravno ako imate predlog,konkretan,molim vas da mi ostavite nacin za kontakt i\ili rezervaciju.HVALA HVALA HVALA :klap:

je cmoka novi zavisnik
e035.gif
e035.gif
e035.gif
e035.gif
e035.gif
e035.gif
e035.gif
e035.gif
e035.gif
e035.gif

uživaj u pripremanju za ekspediciju Tasos i naravno spremaj peraja i masku za plivanje
f055.gif

Ha, ha! Hvala na komplimentu :D i srdacnoj dobrodoslici..
Da znas da sam postala zavisnik, dan mi pocinje i zavrsava Tasosom i iscekivanjem poruka na forumu.
Bas, bas sam ponosna na sve forumase koji ucestvuju, nije cesto slucaj da pronadjes pregrst potrebnih informacija na jednom mestu..
U principu sam sklopila kockice, sad su ostale samo nijanse u odlukama, sto cu srediti citajuci preostale stranice..
Jedva cekam 27. jun!!! :super:

Pozdrav svim Tasovcima!Evo ija postajem zavisnik,jutro pocinjem i dana zavrsavam Tasosom! Ima neka tajna veza...A sad pitanje i molim odgovor:Da li u Limenasu na gradskoj i drugim plazama postoje tusevi? U "ekipi"imamo one kojima su prvih dana neophodni.Hvala.

Evo upload-ovano, sve zajedno 140 komada fotki pa vidi sta ti se svidja....

My Photos – THASSOS 2005-2006-2007

https://www.facebook.com/album.php?aid=12444&l=35f6b&id=679549018

My Photos – THASSOS 2 2005-2006-2007

https://www.facebook.com/album.php?aid=21691&l=ae53a&id=679549018

My Photos – THASSOS 3 2005-2006-2007

https://www.facebook.com/album.php?aid=21751&l=5f7dd&id=679549018

....jedino ih nisam bas lepo poredjao ali nema veze.....:bye:

:klap::klap::klap:
Ulepsao si mi dan zaista!
Ako sam ikad imala dilemu da li se sam donela pravu odluku da idem na Tasos-ove slike su je otklonile...prelepo stvarno:super:

Zna li ko da li stvarno postoji vila Veta u Potosu? Da li je neko bio tamo? Zna li se kakva je Aqua travel agencija? Novi su a i za kucu niko nije do sad cuo pa se bojim da je sarena laza a ja ostadoh bez para i smestaja?! Neka mi neko odgovori! Heeeeeeelp!!!!!!!!!

cmok 80, pozdrav,
sada sam se tek ukljucio ponovo na forum o Tasosu, zahvaljujuci njemu, svojoj porodici i sebi sam lepo isplanirao letovanje prosle godine. I ja sam bio u vili "Albatros" u avgustu '07, na III nivou (4krevetni app. sa dve ogromne terase - mislim da je # 12 ili 11) preko agencije "Perla". Za Perlu i za domacine u Albatrosu imam samo reci hvale. Bio sam 15 dana: 3 puta je menjana posteljina i kompleti peskira.
Najbliza prodavnica je par minuta peske, noci su prijatne za spavanje oko 20-tak C, u toku dana nije bilo vise od 33 C, nemate komaraca nocu, jedino ima pcela, ali tako je na celom ostrvu (cim izvadis hranu odnekle se pojave, ali mestani imaju lek za to: uzmi mlevenu tursku kafu, stavi u tacnu i zapali, taj dim tera pcele. Ali sto se tice ove plazice iza Albatrosa bio sam 2 puta sa klincima ali nisam odusevljen, pa kada nas je mrzelo da idemo kolima onda smo isli na Tarzanas plazu -bukvalno 3 minuta hoda na desno od vile (okrenuta si ledjima vili).
Moja preporuka, za plaze: TRIPITI, KEKES.
poslasticarnica DODOVAN (bar sam je ja tako procitao) u Limenasu - uzmi KARAMELOMANIJU !!!
Restorani: jagnjetina iako mnogo hvaljena na Teologosu me nije odusevila ( bio sam u rest. AUGUSTOS i kod KOSTE ) i niposto nemoj da ides sa grupom ( preko agencije) jer cene su onda 2-3 puta vece. Najbolja klopa je u selu KAZAVITI (normalno - pricam o jagnjetimi) porcije duplo vece a cena 30-40 % niza. Nemoj da ides u onaj blizi restoran kada udjes u Kazaviti (ne rade od 17 -19 h) nego produzi 50-tak metara uzbrdo (idete kolima naravno) imas parking za 10-15 kola, stolovi tog restorana su poredjani oko nekog napuklog drveta, i imaju olicno domace crno vimo !
U limenasu je dobar restoran MOUSES odlicna klopa, prijatan ambijent, opustena atmosfera i 10 % vece cene ali neces se pokajati.
Jeftino i s' nogu mozes pojesti giros, mislim da je bio 2 €, na glavnom setalistu pored pekare i u pekari imas odlina peciva.
Jos malo o restoranima, U PANAGIJI ispod drveta nalazi se restoran isto odlicna jagnjetina i piletina, krompiri i gr.salata. Preko puta tog restorana imas kafanu u kojoj sluze domacu grcku kafu i samo lokalci sede tamo i u basti izvor pitke hladne vode koja neprestano tece.
Kada ides kroz Panagiju od Limenasa, na desnom cosku - vodi te glavni put, imas poslasticarnicu - savet : lisnato testo,rolovana u kornet, nasaftano, napunjeno slagom a odozgo posuto lesnikom mmmmmmmmm.
Tu Panagiji u u "fabrici" maslinovog ulja imas i prodavnicu - najjeftinije maslinovo ulje na Tasosu - kantica 5 l. extra devicansko = 22 €.
Pesackom stazom u Panagiji ides do crkve, obavezno udji - neopisiv mir !
Kaga je rec o crkvama i manastirima obidji i manastir Arhangela Gavrila - fascinantan pogled.
To je ono cega mogu odmah da se setim inace bilo je predivno svih 15 dana (kisa je padala samo zadnje vece).

Hvala na korisnim savetima! :klap:
Ma znala sam ja da mogu da se pouzdam u Perlu i njihov smestaj..
Sto se tice odlazaka van LIimenasa, idemo kolima, tako da cemo svakako sve izlete praviti individualno, ne preko agencije..
Ja sam zeljna upoznavanja veceg dela ostrva, te cu inicirati dosta akcija za obilazak plaza i sela, shodno mogucnostima jedne buduce mame ;) ali vidim da se suprug bas zagrejao za gnjuranje i ronjenje, pa ne znam da li imas neki savet gde je najzanimljivije?
Koliko sam uspela da dokucim iz dosadasnjih prepiski, cini mi se da su za to zgodne plaze Tripiti, Metali, Karnagio, Kekes? :think:
Osim toga, on ce ici i na Ipsarion, za mene ce to biti veliki zalogaj..
Bas mi je drago da smo uspostavili super komunikaciju!
Pozdrav prijatelji! :bye:

Za ronjenje nije losa ni mala uvala Aliki plaze, kao ni jedna mala plaza pre plaze Kekes ima mesta za svega 15 suncobrana ni ime joj ne znam ali na noj smo sin i ja izronili najvise racica iz skoljki, ali nisam bas merodavan za ronjenje, jer imam problem sa usima, idem preko 3 m.

Zna li ko da li stvarno postoji vila Veta u Potosu? Da li je neko bio tamo? Zna li se kakva je Aqua travel agencija? Novi su a i za kucu niko nije do sad cuo pa se bojim da je sarena laza a ja ostadoh bez para i smestaja?! Neka mi neko odgovori! Heeeeeeelp!!!!!!!!!

Hm..
Cini mi se da je nisu pominjali do sada..
Mada, vila verovatno postoji, ima je u ponudi u agenciji viva i u tvojoj aqua..
Uostalom, mozda su samo promenili ime vili i napravili zbrku..
Pa da!
Nadam se da ces naci svoj odgovor :roll:

Ako ce veteranima, dobrim poznavaocima Tasosa pomoci, hajde da im prikazemo sliku gde se nalazi vila :)
Dakle, vila Veta je na lokaciji br. 5.
Dajte da pomognemo nasoj LucyLiu!

Back