Zeleno, volim te zeleno. Ima ona pesma, učili smo je u školi.
Protiv Kameruna će morati muški da se igra. Sa Afrikancima ne može drugačije ako hoćeš da pobediš.
Pa da ono kapiram da su brza i dobra trkacka ekipa.
Mada nekako mislim da nama leze ti Afrikanci , inace ono sto sam primetio u vezi Kameruna je da imaju dobre napadace, uglavnom su onako brzi, eksklozivni i imaju osecaj za gol i imaju dobar taj ofanzvni potencijal, to su im kapiten Vinsent Abubakar koga najbolje pamtimo iz Porta a trenutno je u Al Nassr-u u Saudijskoj Arabiji, Chupo-Moting iz Bajerna, Ekambi iz Liona (koji je dosad na okruglo 80 utakmica postigao okruglo 30 golova za Lion), Dzordz-Kevin Nkodu iz Besiktasa koji je vise krilo, onako malo nizi i onako sitnije gradje ali izuzetno hitar i brz, Zan-Pjer Nsame koji je za Jang Bojs na 137 utakmica postigao cak 87 golova , Ngamelu iz Dinamo Moskve i Mbueno iz Brentforda, jos jedan vise krilni igrac i isto onako malo sitniji, nizeg rasta ali vrlo hitar i brz i mladjani Maru iz Koton Sporta koji je ja mislim jedini igrac iz njihovih domacih klubova u reprezentaciji ili jedan od dvojice.
Znaci imaju onako vrlo dobar taj ofanzivni potencijal ali nekako cini mi se da kako ides ka nazad tako malo kvalitet i opada, mislim da vezni red i zadnja linija im nisu maltene ni blizu na tom nivou kao ta napadacka linija, u veznom redu tu je Anguiza iz Napolija, Hongla iz Verone, Ncham koji igra u Svonsiju u Cempionsipu, Pjer Kunde koji ne znam koliko je standardan u Olimpijakosu, Samuel Goet igra za Mehelen u Belgiji, Andoua koji igra za Hanover u nemackoj "Cvajti" i mladi Mkbeli koji igra za malo poznati Colombe Sportive u njihovom domacem prvenstvu, znaci vezni red nista posebno.
Sto se tice odbrane nema ni tu sad nesto preterano poznatih igraca, najpoznatije je ime svakako Nikolas Nkoloukoga pamtimo iz Monaka, Marseja, Liona i Torina a sada je trenutno u Grckoj u Arisu, tu je onda Nouhu Tolo koji maltene svoju celu jos uvek relativno kratku karijeru igra za Sijetl Saunderse u americkoj MLS ligi, tu je onda isto malo poznati Mbiazo koji istoigra u MLS ligi za Filadelfiju, omaleni Kolins Fai koji je dugoigrao za Standard iz Lijeza a ove godine je otisao u Saudijsku Arabiju, Zan-Carls Kasteleto jedan od nekolicine igraca u selekciji rodjenih u Francuskoj koji igra za Nant, a tu je i mladjani Kristofer Vu iz Rena takodje rodjen u Francuskoj i to bi bilo to, znaci vecinom ne nesto narocito poznati igraci a vecinom ne ni nesto narocito visoki i snazni pa da sad nesto ostavljaju otisak da ih je tesko izgurati, dobiti u duelu, nadskociti ili sta ja znam, iko eto taj stoperski tandem Nkolou i Kasteleto onako sasvim korektno deluje.
E da i imaju vrlo dobrog golmana, Andre Onana iz Intera, Kamerunci inace tradicionalno imaju dobre golmane, setimo se samo imena kao sto su legendarni Zak Songo , Karlos Kameni ili Tomas N'Kono za koga kaze i Bufon da mu to bio heroj iz detinjstva i inspiracija da postane golman.
Inace Kamerunci uglavnom igraju 4-3-3 formaciju , vidim da vole da forsiraju igru po bokovima i te omalene i brze igrace po krilima i bocnim pozicijama.
Mislim da bi nasi brze-bolje trebalo da uspostave kontrolu na sredini terena, jer em igraju sa samo 3 igraca u sredini , em nemaju neke posebne igrace na sredini, a ukoliko se to desi onda ce nasi biti ti koji ce da diktiraju tempo i ritam utakmice koji nama vise odgovara.