Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oskar Tabarez kultni trener Urugvaja koji ih je vodio predugo.Na proslom Sp,pred mec cetvrtfinala sa Francuskom.Rekli su mu novinari Urugvaj je bio 2 puta prvak svijetao 1930,1950 e. A on im kaze Urugvaj je 4 puta bio prvak svijeta i najbolji na svijetu.Ovi ga novinari gledaju cudno.Kako 4 pita,ne razumiju.

A on im kaze.Od 1930 e pa do dan danas, je u fudbalu najveci turnir Mundijal,prije 1930 e jedini i najveci turnir u fudbalu je bila Olimpijada.

I kaze im Urugvaj je bio Olimpijski sampion u fudbalu 1924,1928 pa onda 1930 e svetski sampion a onda i 1950 e na Marakani protv Brazila opet svetski sampion.

Zeleno, volim te zeleno. Ima ona pesma, učili smo je u školi.

Protiv Kameruna će morati muški da se igra. Sa Afrikancima ne može drugačije ako hoćeš da pobediš.

Pa da ono kapiram da su brza i dobra trkacka ekipa.

Mada nekako mislim da nama leze ti Afrikanci , inace ono sto sam primetio u vezi Kameruna je da imaju dobre napadace, uglavnom su onako brzi, eksklozivni i imaju osecaj za gol i imaju dobar taj ofanzvni potencijal, to su im kapiten Vinsent Abubakar koga najbolje pamtimo iz Porta a trenutno je u Al Nassr-u u Saudijskoj Arabiji, Chupo-Moting iz Bajerna, Ekambi iz Liona (koji je dosad na okruglo 80 utakmica postigao okruglo 30 golova za Lion), Dzordz-Kevin Nkodu iz Besiktasa koji je vise krilo, onako malo nizi i onako sitnije gradje ali izuzetno hitar i brz, Zan-Pjer Nsame koji je za Jang Bojs na 137 utakmica postigao cak 87 golova , Ngamelu iz Dinamo Moskve i Mbueno iz Brentforda, jos jedan vise krilni igrac i isto onako malo sitniji, nizeg rasta ali vrlo hitar i brz i mladjani Maru iz Koton Sporta koji je ja mislim jedini igrac iz njihovih domacih klubova u reprezentaciji ili jedan od dvojice.
Znaci imaju onako vrlo dobar taj ofanzivni potencijal ali nekako cini mi se da kako ides ka nazad tako malo kvalitet i opada, mislim da vezni red i zadnja linija im nisu maltene ni blizu na tom nivou kao ta napadacka linija, u veznom redu tu je Anguiza iz Napolija, Hongla iz Verone, Ncham koji igra u Svonsiju u Cempionsipu, Pjer Kunde koji ne znam koliko je standardan u Olimpijakosu, Samuel Goet igra za Mehelen u Belgiji, Andoua koji igra za Hanover u nemackoj "Cvajti" i mladi Mkbeli koji igra za malo poznati Colombe Sportive u njihovom domacem prvenstvu, znaci vezni red nista posebno.
Sto se tice odbrane nema ni tu sad nesto preterano poznatih igraca, najpoznatije je ime svakako Nikolas Nkoloukoga pamtimo iz Monaka, Marseja, Liona i Torina a sada je trenutno u Grckoj u Arisu, tu je onda Nouhu Tolo koji maltene svoju celu jos uvek relativno kratku karijeru igra za Sijetl Saunderse u americkoj MLS ligi, tu je onda isto malo poznati Mbiazo koji istoigra u MLS ligi za Filadelfiju, omaleni Kolins Fai koji je dugoigrao za Standard iz Lijeza a ove godine je otisao u Saudijsku Arabiju, Zan-Carls Kasteleto jedan od nekolicine igraca u selekciji rodjenih u Francuskoj koji igra za Nant, a tu je i mladjani Kristofer Vu iz Rena takodje rodjen u Francuskoj i to bi bilo to, znaci vecinom ne nesto narocito poznati igraci a vecinom ne ni nesto narocito visoki i snazni pa da sad nesto ostavljaju otisak da ih je tesko izgurati, dobiti u duelu, nadskociti ili sta ja znam, iko eto taj stoperski tandem Nkolou i Kasteleto onako sasvim korektno deluje.
E da i imaju vrlo dobrog golmana, Andre Onana iz Intera, Kamerunci inace tradicionalno imaju dobre golmane, setimo se samo imena kao sto su legendarni Zak Songo , Karlos Kameni ili Tomas N'Kono za koga kaze i Bufon da mu to bio heroj iz detinjstva i inspiracija da postane golman.

Inace Kamerunci uglavnom igraju 4-3-3 formaciju , vidim da vole da forsiraju igru po bokovima i te omalene i brze igrace po krilima i bocnim pozicijama.

Mislim da bi nasi brze-bolje trebalo da uspostave kontrolu na sredini terena, jer em igraju sa samo 3 igraca u sredini , em nemaju neke posebne igrace na sredini, a ukoliko se to desi onda ce nasi biti ti koji ce da diktiraju tempo i ritam utakmice koji nama vise odgovara.

Ех сад увек су други бољи.... Аустралија је пукла 4-1, а могла је и више.....али ето они су храбри ми кукавице...како да не.
Њихов стил фудбала је силеџијски, нема то везе са храброшћу......

Једина репрезентација о коју сам се огрешио је Енглеска....мислио сам да коначно имају праву генерацију кад оно исти К као претходне...немају везе...енглеска говеда ће бити вечно

Пикси није вратио никакав батађоризам само је неуким људима тешко да прихвате да је Бразил толико бољи да немамо шта да тражимо са њима.......
Имала је Југославија још боље играче па је изгубила од Немачке 4-1 90-е...Холандије 6-1 2000-е......

Бразил, Француска и Шпанија су репрезентације против којих немамо никакве шансе.....а са свима осталима можемо да се носимо
Nisu UVEK DRUGI bolji.

Spomenuo je australiji OPRAVDANO.
protiv francuske izašli neverovatno hrabro sa više no skromnim igračima poveli i mogli bar još dva ugurati. Nisu se predavali. Pobedili su Tunis. Na prošlom takodje bili dobri, na pretproslom pocepali NAS sa skromnim timom i ako su već bili ispali...

Tako da nisi u pravu!

Niko ne spori da je Brazil BOLJI, Tolko je I Francuska bolja od australije i duplo!

Ali mi nismo IMALI NI JEDAN ŠUT NA GOL PA NI POKUŠAJ!!!! e to je sramotno i brukq. To pokazuje sve da smo se preko noći iz konačno ofanzivne igre vratili u formaciju sa mitro kljusinom ko jedinim centarforom i vratili na osmogodisnje bunarenje na njega sto se svima ogadio!

Ono izdanje u Portugal u i ovo nije ni blizu ali tada mutar nije bio stsrtan I sasvim je druga prica bila...

O tome je reč preko noći vraćen BATA DJORIZAM I NI JEDAN ŠUT KA GOLU a mogli smo primit 5 komotno srećom stative prečke i promašeni ziceri brazila...

Pričaš gluposti.

Poljska dobija Arabiju kao sto sam i rekao.

Mnogo jaka grupa.Niko prije Mundijala nije pricao o tome.Govorio sam Argentina ce tesko proci dalje.Poljska je jak tim,nije to samo Lewandowski,a golam Scescnji iz Juvea.Blascikovski , Zjelinski Napoli bili
Ma da....

OK sačekajmo utakmicu sa argentinom ti tvoji mrtvaci i ziherasi dobiće po nosu od argentine.

Voleo bi da bod daju meksiku. Potom u zadnjem kolu pokidaju papine poljake a Meksiko dobije arabiju.

I Chibe u poljsku

Nisu UVEK DRUGI bolji.

Spomenuo je australiji OPRAVDANO.
protiv francuske izašli neverovatno hrabro sa više no skromnim igračima poveli i mogli bar još dva ugurati. Nisu se predavali. Pobedili su Tunis. Na prošlom takodje bili dobri, na pretproslom pocepali NAS sa skromnim timom i ako su već bili ispali...

Tako da nisi u pravu!

Niko ne spori da je Brazil BOLJI, Tolko je I Francuska bolja od australije i duplo!

Ali mi nismo IMALI NI JEDAN ŠUT NA GOL PA NI POKUŠAJ!!!! e to je sramotno i brukq. To pokazuje sve da smo se preko noći iz konačno ofanzivne igre vratili u formaciju sa mitro kljusinom ko jedinim centarforom i vratili na osmogodisnje bunarenje na njega sto se svima ogadio!

Ono izdanje u Portugal u i ovo nije ni blizu ali tada mutar nije bio stsrtan I sasvim je druga prica bila...

O tome je reč preko noći vraćen BATA DJORIZAM I NI JEDAN ŠUT KA GOLU a mogli smo primit 5 komotno srećom stative prečke i promašeni ziceri brazila...

Pričaš gluposti.

Аустралија нема проблема са повредама кључних играча.

После једне утакмице поредиш Пиксија са бата ђором - е то је глупост и плиткоумност епских размера.

Ви не критикујете него сте класични пљувачи. Критика подразумева неку аналитику, а не те испразне приче - нису се борили, бата ђорин фудбал играју, мишеви бла бла бла бла бла

Аустралија нема проблема са повредама кључних играча.

После једне утакмице поредиш Пиксија са бата ђором - е то је глупост и плиткоумност епских размера.

Ви не критикујете него сте класични пљувачи. Критика подразумева неку аналитику, а не те испразне приче нису се борили, бата дјорин фудбал играју, мишеви бла бла бла бла бла
OK ključni povređen je KOSTIĆ.
a mitar je bio daleko rovitiji od vlahovića koji je i pre istrčao na teren a tu je i jović.

O tome svi realni ljudi pričaju!

I umesto njih kao u Portugal u on iznenađujuće ubacuje mitra kljusinu kao solo špica, i ako se za njega očekivalo tek od kameruna da zaigra.

Portugal I noć ona sve govori kao i pre toga mitar u drugo poluvreme za Tolko snage ima. Ali i tad ne solo...

Prokleto bunarenje na njega traje skoro deceniju taman smo se bili pomenuli i odma izbacili portugal I ušli u a ligu nacija!!!!

To je suština kritike
Sa bunarenjem na njega automatski si defanzivan I skidaš gaće pred Brazilom. Uostalom ta bata djorina taktika sa bunarenjem na kljusinu se pokazala sramotno NISMO SUT I ALI PREMA GOLU TO JE SUŠTINA!

I ceo nam se svet ruga zbog toga da ni jedan šut....

Ako ubaci od starta vlahovića jovica I kostić bude tu (ako ne radonja) onda je druga prica....

Poslednja izmena:
Ne, prolazak u osminu finala bi bio sasvim ok. A za to što nismo prošli pre četiri godine smo sami najviše krivi.
Kritika pristupu igri protiv Brazila je sasvim opravdan, igrali smo kao mali miševi...a to gleda ceo svet. Čitam sad da je 6.6 miliona gledalo ovaj meč.
Prvo poluvrijeme protiv Brazila je bilo ok. Drugo ste se raspali nakon što je izvadio Gudelja. Čitam dosta da ga pljuju kod vas, ali nakon što je on izašao nit ste mogli zadržati loptu, nit ste mogli doći u njihovih pola i bit opasni, a s druge strane su vam se šetali pred 16m. Mitrović vam je igrao ozlijeđen, nije bilo Kostića. Znači 3 od 5 najbitnijih igrača vam je falilo u 2. dijelu. Plus ste igrali protiv prvog favorita prvenstva. Dal je izgledalo grozno nakon što su poveli? Je. Al za to postoje objektivne okolnosti. Likovi tu pišu da se pretvorio u Bata Đoru a izvadio je glavnog osigurača ispred obrane da bi ganjao izjednačenje. Nije upalilo al jbg. Kolko lopti ste nabili iz zadnje linije na Mitra kad niste mogli izaći? Nula. Znači i tad je inzistirao na pas igri. Da Bata Đora. Kako su Brazilci izgledali u 1.p? Jesu plesali, jel probijao Vinicius kako je htio? Šta je Rafinha napravio? Rafinha se spuštao u pomoć beku jer je Tite taktiku spremio očekujući Kostića s te strane. I još jedna greška po meni je što desnog beka nije igrao dešnjak. Ako već toliko polažete u wingbackove i ako vam je špicu najjače oružje zračni duel, nema smisla da desno igra Živković. Ružno je izgledalo, rezultat je mogao biti puno gori, ali to je posljedica promjena koje je Piksi napravio. A koje su sve samo ne Batađorizam.

Prvo poluvrijeme protiv Brazila je bilo ok. Drugo ste se raspali nakon što je izvadio Gudelja. Čitam dosta da ga pljuju kod vas, ali nakon što je on izašao nit ste mogli zadržati loptu, nit ste mogli doći u njihovih pola i bit opasni, a s druge strane su vam se šetali pred 16m. Mitrović vam je igrao ozlijeđen, nije bilo Kostića. Znači 3 od 5 najbitnijih igrača vam je falilo u 2. dijelu. Plus ste igrali protiv prvog favorita prvenstva. Dal je izgledalo grozno nakon što su poveli? Je. Al za to postoje objektivne okolnosti. Likovi tu pišu da se pretvorio u Bata Đoru a izvadio je glavnog osigurača ispred obrane da bi ganjao izjednačenje. Nije upalilo al jbg. Kolko lopti ste nabili iz zadnje linije na Mitra kad niste mogli izaći? Nula. Znači i tad je inzistirao na pas igri. Da Bata Đora. Kako su Brazilci izgledali u 1.p? Jesu plesali, jel probijao Vinicius kako je htio? Šta je Rafinha napravio? Rafinha se spuštao u pomoć beku jer je Tite taktiku spremio očekujući Kostića s te strane. I još jedna greška po meni je što desnog beka nije igrao dešnjak. Ako već toliko polažete u wingbackove i ako vam je špicu najjače oružje zračni duel, nema smisla da desno igra Živković. Ružno je izgledalo, rezultat je mogao biti puno gori, ali to je posljedica promjena koje je Piksi napravio. A koje su sve samo ne Batađorizam.
Ebo ga mladenovic I veljković!

Tsj tvoj gudelj je poseban tutuban, seti se lisabon i prvog gola.... Okrene se nazad i tromo ukakano melja loptu umesto u šut korne u vrazju mater...

OK bio faul nad njim al da je odma to rešio na brzinu ovaj mu ne bi ni prišao....

Australija pobedila Tunis i ima ozbiljne šanse da prođe dalje. Svaka čast ovim sokeraškim nacijama, em ulažu u fudbal em igraju muški. Sa druge strane, tradicionalno fudbalske nacije se brukaju.
Ok Australija. Ali SAD je, iako puno jači nego prije 10 godina, i iako slabiji nego što će bit 2026. preslab u odnosu na ono što može biti. Zamisli da je Soccer tamo sport za mase kao u ostatku svijeta, a ne za višu srednju klasu pa na gore (ako želiš do reprezentacije). Bili bi duboki kao Francuzi. Tako nešto. I za to bi im trebalo jedno 20 godina max.

Ok Australija. Ali SAD je, iako puno jači nego prije 10 godina, i iako slabiji nego što će bit 2026. preslab u odnosu na ono što može biti. Zamisli da je Soccer tamo sport za mase kao u ostatku svijeta, a ne za višu srednju klasu pa na gore (ako želiš do reprezentacije). Bili bi duboki kao Francuzi. Tako nešto. I za to bi im trebalo jedno 20 godina max.
Ma 50 god se oni razvijaju. Nije to za njih.

Budimo realni grupa C je od pocetka jasna mi bila da je ce biti teska.Upozoravao sam da ce Argentina imati probleme.Meksiko uvijek igra sjajno grupnu fazu, uvijek prolaze grupe.

Meksiko igra uvijek ljepsi fudbal od svih.Od 1998 svaki put grupu prolaze.

Poljaci nisu samo Lewandowski.Nego i sjajni golman Scescni, tu su i Milik i Zjelinski iz Napolija.

A da su Poljaci losi fudbaleri,ne zaboravite da su Podolski i Klose bili Poljaci,koji su igrali za Njeemacku al Poljaci.Tako da oni imaju tradiciju

Meksiko je jako nefikasna ekipa,od 100 zicera pogodice maximum 1 ili 2.A niko tako lako kao oni ne stvara gol sanse i ne igra tako lijepo.Nikada nisu imali zavrsnicu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back