Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tvoja izjava: Mitrovic je bolji od Kavanija i Suareza zajedno. Time si sve rekao.

Da i Fulam je sigurno bolji klub od Barselone ili Atletika ili Psg itd.

Zasto bi Mitrovic igrao u te klubove kada ima Fulam koji je cudo od kluba,vjerovatno gigant

Naravno da je bolji. I naravno da ako neko igra za bolje klubove ne znači i da je bolji igrač. Suprotnu logiku primenjuju upravo ovakvi koji sam pomenuo, to jest oni koji fudbal prate preko video - igrica :kafa:

I ja se pitam zasto Mitar do sada nije igrao za neki klub barem srednje velicine. Zasto ga skauti i treneri jakih timova ne cene.

Zato sto je osrednji nivo napadaca na globalnom nivou.I onda govore navijaci dao je najvise golova za reprezentaciju.

Ali protiv koga najvece ime je Portugal kome je dao gol.

Davao je vecinu golova osrednjim ekipama u kvalifikacijama ili prijateljskim mecevima.Na velikim takmicenjima odigrao je par meceva i kojoj sili je dao gol ili rijesio mec,

Nije mu vreme i mene jednostavno ne hvata ona uobičajena atmosfera. Čak ni činjenica da Srbija igra ne pomaže. Ja sam sad više u fazonu slava,Božić,NG, završni račun :lol:... Za SP ja sam navikao da pijem pivo u bašti kafića u kratkoj majici a ne kuvano vino na božićnom vašaru u zimskoj jakni.

Nadam se da nikada više ovakav experiment neće praviti.
Pa ne može na šablon sve druže.Ja te neđe razumijem jer smo robovi navika pa sve što nam odudara malo od navike smeta.Gledaj igru,neka grmi ili snijeg pada,ljepota je u igri.

Holandija je pokazala kvalitet.Nije lako prvo kolo dobiti.Vecina ekipa slabije pocne 1 kolo.Samo 1 kolo nije nikakav pokazatelj,koliko je jaka neka ekipa koja pretenduje da igra za titulu.

Senegal je jako dobra ekipa.Redovno Igraju Mundijal i nijednom favoritu nije lako da njih pobjedi.Niko se protiv njih nije naigrao fudbala.

Npr Engleska je odigrala mnogo ubjedljivije protiv Irana.Ali i rival Engleske je mnogo laksi bio.

Intezitet meca i dinamika je mnogo veca bila na mecu Holandija vs Senegal nego na mecu Engleska vs Iran

Primjetio sam da mnogi potcjenjuju ekipe iz Afrike to je tako neznanje.Gana,Senegal itd su jako dobre ekipe.

Sve ispod 2:0 od Brazila je prihvatljivo. Kamerun je nasa odskocna daska i ako tu ne pobedimo, dzaba se busa u prsa. A ako de kojim slucajem dobije Brazil, ono, ludacka sreca kao protiv Nemaca, onda ispadamo 100% jer Srbin je to. 👍🏻
Brazil možemo da dobijemo,imaju brazilsku verziju Bata Djore na klupi.
Iako ih smatraju favoritima mislim da nemaju nikakve šanse protiv ozbiljni evropskih reprezentacija.

U susret prvenstvu sveta. Pozdrav iz Portugala.

Screenshot_20221121-183456.jpg

FIFA je odradila istaživanja na osnovu kojih je utvrđeno da vreme igre na mečevima najvećih takmičenja traje u proseku 54 minuta. Zbog toga je FIFA odlučila da modifikuje pravila o nadoknadi, tako što bi se nadoknadio skoro svaki propušten trenutak, odnosno "ukradeno vreme".

Šta se to dešava sa nadoknadama na mečevima Svetskog prvenstva?

Mnoge je iznenadila činjenica da je na utakmici Engleske i Irana prvo poluvreme produženo za 14 minuta (duga pauza zbog povrede golmana), a drugo za 10.

Nakon toga, drugo poluvreme utakmice između Senegala i Holandije produženo je za osam minuta, iako nije bio utisak da su druga poluvremena u ove dve utakmice trebala biti produžena baš toliko.

Razlog za sve ovo je veoma jednostavan.

FIFA je odradila istaživanja na osnovu kojih je utvrđeno da vreme igre na mečevima najvećih takmičenja traje u proseku 54 minuta. Zbog toga je FIFA odlučila da modifikuje pravila o nadoknadi, tako što bi se nadoknadio skoro svaki propušten trenutak, odnosno "ukradeno vreme".

Pjerluiđi Kolina

O ovoj temi ranije tokom godine govorio je čuveni sudija Pjerluiđi Kolina i nagovestio da će sudije dobiti adekvatne instrukcije za Mundijal.

"Danas je prihvaćeno da je dobro kada meč ima oko 60 minuta efektivne igre. Mi u FIFA ćemo za Svetsko prvenstvo govoriti sudijama kako da nadoknade izgubljeno vreme, ali za postignute golove. Ako su tri gola postignuta u jednom poluvremenu, prosečno slavlje traje minut i po, to je pet minuta slavlja i pet minuta u kojima se fudbal ne igra", rekao je Kolina jednom prilikom.

"Ako želimo da budemo precizniji, moraćemo da se pripremimo za nadoknade vremena od po devet minuta", zaključio je Kolina.

Italijan je očigledno čovek od reči, a ostaje da vidimo kako će nove instrukcije biti primenjivane u nastavku prvenstva.

https://www.kurir.rs/sport/mundijal-2022/4055704/zasto-se-toliko-produzuju-mecevi-na-mundijalu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back