Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo?

• Ukupno glasova
    137
  • Anketa je zatvorena .
Znaš kako, naravno da Brazil uvek važi za favorita, al' ne mogu da se otmem sledećem utisku:
Nekada u njihovoj reprezentaciji nije bilo mesta za Elbera i Paula Serđa koji su ubijali u Bajernu i Leverkuzenu, a danas ima za Grafitea iz ipak, osrednjeg kluba, Volfsburga.
Pa Mario Žardel dok je bio u vrh formi i osvajao zlatnu kopačku...ima ih još ;)
Mislim da i to dovoljno govori o kvalitetu sadašnjeg tima...

Ja mislim da svi pamtimo svoje čuđenje neigranjem Žardela. :D

Ali gledaj to ovako: nekad nije bilo mesta za njega, danas nema za Pata, Dijega, Ronaldinja, Ronalda... :D

Ne bih baš nazvao Volfsburg osrednjim klubom. Iako su dosta slabi ove sezone, ipak su donedavno bili vladajući šampioni Nemačke, a pritom su celo to prvenstvo izneli na leđima trojice igrača: Grafitea, Džeka, i Misimovića.

Ali se svakako slažem da Brazil po imenima ne deluje toliko impresivno koliko je delovao, recimo, 2006. Ali možda je baš u tome fora. Tad su po imenima bili jaki k'o zemlja pa su zasrali. Možda upravo sad naprave nešto dobro, kad je akcenat, rekao bih, pomeren na kolektiv.

Ja mislim da svi pamtimo svoje čuđenje neigranjem Žardela. :D

Ali gledaj to ovako: nekad nije bilo mesta za njega, danas nema za Pata, Dijega, Ronaldinja, Ronalda... :D

Ne bih baš nazvao Volfsburg osrednjim klubom. Iako su dosta slabi ove sezone, ipak su donedavno bili vladajući šampioni Nemačke, a pritom su celo to prvenstvo izneli na leđima trojice igrača: Grafitea, Džeka, i Misimovića.

Ali se svakako slažem da Brazil po imenima ne deluje toliko impresivno koliko je delovao, recimo, 2006. Ali možda je baš u tome fora. Tad su po imenima bili jaki k'o zemlja pa su zasrali. Možda upravo sad naprave nešto dobro, kad je akcenat, rekao bih, pomeren na kolektiv.

Ma jasno, samo što za Žardela, Elbera i slične nije imalo mesta jer su tu bili još bolji, a sad je tu Grafite ;)
Ebg, ne možeš reći da je Volfsburg neka veličina u odnosu na Bajern, Bajer, pa i Verder, Hamburg i Šalke. Više je u ravni sa Kelnom, Menhengladbahom i Ajntrahtom.
Sve u svemu, sigurno stavljam kintu na prolaz „Obale bjelokosti” u grupi :mrgreen:

Al' Grafite je trenutno u boljoj formi od navedenih. :D Uostalom, treba znati ovo izvesti:

Volfsburg je, ako gledamo tradiciju i istoriju, običan qurac na biciklu pošto im je ovo prva titula, a i nikad nisu igrali neku značajniju ulogu u nemačkom fudbalu, ali trenutno spadaju u sam njegov vrh.

Ma ne zezaj, gde spadaju u vrh, ove godine su obično njes.a. To je ono - klasika, pojave se jedne sezone, briljiraju i onda padnu u zaborav, slično kao Kajzerslautern ‚97. :p Ne mogu da verujem kako su se s.ebali što nisu prodali Džeka i ovog Grafitea odmah, više nikad neće da ponove onakvu sezonu...nešto kao Kjevo one godine u Italiji. Prosečni igrači, dobro ukomponovani u skladan tim, van njega nema ih nigde, uostalom kao i ona Valensija sa Farinosom, Mendijetom, Kili Gonzalesom...ništa nisu postigli van tog tima, kao ni Manfrendini, Eriberto (Lusijano) & co.

Ovo je gol iz prošle sezone... nije bilo sličnih u ovoj :mrgreen:

Ovu sezonu su završili na sredini tabele, istina, ali ih još uvek izvlači to što su donedavno bili vladajući šampioni, a i četvrt-finale Lige Evrope nije uopšte loš rezultat. ;) Džeko je i ove sezone igrao dobro i bio prvi strelac Bundeslige, a Misimović drugi asistent, iza mladog Mesuta Ozila koji će nam biti verovatno najveći problem sad na SP. Grafite je taj koji je, da kažemo, podbacio ove sezone, ali bih opet rekao da je u boljoj formi od, recimo, Pata. Doduše, Pata su i povrede jebale. U svakom slučaju, pre bih uzeo Ronalda nego bilo koga od njih, čak i ovako debelog, sporog, i matorog. :D

Ovu sezonu su završili na sredini tabele, istina, ali ih još uvek izvlači to što su donedavno bili vladajući šampioni, a i četvrt-finale Lige Evrope nije uopšte loš rezultat. ;) Džeko je i ove sezone igrao dobro i bio prvi strelac Bundeslige, a Misimović drugi asistent, iza mladog Mesuta Ozila koji će nam biti verovatno najveći problem sad na SP. Grafite je taj koji je, da kažemo, podbacio ove sezone, ali bih opet rekao da je u boljoj formi od, recimo, Pata. Doduše, Pata su i povrede jebale. U svakom slučaju, pre bih uzeo Ronalda nego bilo koga od njih, čak i ovako debelog, sporog, i matorog. :D

Da budem iskren nisam pratio mnogo kako je Ronaldo igrao ove sezone :think: ali, kao što mi se i Ronaldinjo smučio od kad je prešao u Milan, tako je i Ronaldo počeo da mi ide na q... od Intera na dalje. Ono što su mogli prikazali su u Barsi, sve ostalo je smuti pa prospi.
Više bih voleo da vidim neke nove klince poput ovog Neimara-kako-se-već-zove što su u Brazilu pisali peticije da ide na SP.

Podseti se samo kakvu je konkurenciju imao Žardel, pa će ti biti jasno zašto nije igrao ... Romario, Bebeto i Ronaldo ... Tada je Paulo Seržo bio 4-5 napadač ... i Soni Anderson je bio tek 5-6 opcija ...

Da, to i pričamo, zamisli kakva je tad bila konkurencija kad nije bilo mesta za njih, a kakva je sad kad ima mesta za igrače iz, ruku na srce, srednjih timova, poput Viljareala ili Volfsburga. Zato, mislim da nema Brazil nema tu snagu da napravi nešto iole vrednije ove godine...no, da sačekamo, možda me demantuju pa su, što kaže Azatoth, u međuvremenu postali tim.

Ja ću ovako unapred da prognoziram da će se sa Portugalcima krviti za drugo mesto, al' nisam siguran ko će proći. S obzirom da ove vodi bilde Keiroš, mala prednost Brazilcima :p

Da, to i pričamo, zamisli kakva je tad bila konkurencija kad nije bilo mesta za njih, a kakva je sad kad ima mesta za igrače iz, ruku na srce, srednjih timova, poput Viljareala ili Volfsburga.
Ma ja sam mislio da ti porediš Žardela i Grafitea, tj. da Žardel nije bio dovoljno kvalitetan da igra za Brazil kao ni Grafite bez obzira na konkurenciju ... Pomešao sam nešto, jebbiga, hronično sam neispavam pa percepcija nije na najvišem nivou :D ...

Nema veze što su ti klubovi osrednji ako igrač eksplodira u njemu ... Uzmi primer Markosa Sene, koji je iz Viljareala, a nezamnljiv je u Španiji, ispred Fabregasa, Alonsa i mnogidh drugih odličnih igrača ...

Ja ću ovako unapred da prognoziram da će se sa Portugalcima krviti za drugo mesto, al' nisam siguran ko će proći. S obzirom da ove vodi bilde Keiroš, mala prednost Brazilcima :p
I ja verujem da će Slonovača proći, ali nisam siguran da će biti prvi ... Portugal tu po meni najmanje šanse ima da prođe od njih troje ...

Ma na Brazilce i Nemce uvek racunaj, to ti je zlatno pravilo...
A Englezi, Spanci i Holandjani, mogu da lese kolko god hoce po kvalifikacijama i prijateljskim, ali kad treba da pokazu ko su i sta su, oni to i urade, obicne vodonose Kariokama i Pancerima...
Ali i corava koka zrno ubode;), pa cemo videti sta ce biti...
Nikako ne otpisivati Italijane. Imaju Lipija i pola ekipe koja je na proslom prvenstvu pokorila svet.

Nema veze što su ti klubovi osrednji ako igrač eksplodira u njemu ... Uzmi primer Markosa Sene, koji je iz Viljareala, a nezamnljiv je u Španiji, ispred Fabregasa, Alonsa i mnogidh drugih odličnih igrača ...
Bilo nekad...verovatno nisi citao spisak Spanaca, verovao ili ne nema Sene. Imaju vise napadaca na spisku nego veznih. Ne budi li igrali 4-3-3, tipa Barse, imace velikih problema sa sastavljanjem ekipe.

Bilo nekad...verovatno nisi citao spisak Spanaca, verovao ili ne nema Sene. Imaju vise napadaca na spisku nego veznih. Ne budi li igrali 4-3-3, tipa Barse, imace velikih problema sa sastavljanjem ekipe.
Odakle ti to, imaju Toresa i Ljorentea od klasičnih centarfora, dok Vilja može i da se izvuče na stranu, kao i Pedro koji mi je više krilo nego čist napadač ...

Sredina - Ćavi, Iniesta, Fabregas, Alonso, Buskets, Silva, Mata (i on je kao neki polušpic), Navas, i Martinez ... Mogu da sastavljaju ekipu kako hoće, i neće imati nikakvih problema ... Ćavi, Iniesta (Fabregas), Buskets (Alonso) i Silva (Navas) ako budu igrali sa 4 u vezi, a ako budu igrali sa tri, onda Silva ide na polušpica, a Vilja se malo povlači ... Tu je samo Ćavi siguran, ostali imaju i više nego odlične zamene ...

Engleska i Španija daleko najkompletniji i najveći favoriti (mislim generalno na atmosferu, igrački kadar, potencijal).
Španci najkompletniji, Englezi imaju problem jer se u napadu isuviše oslanjaju na Runija bez kojeg bukvalno nemaju koncepciju igre, jer ni Crouch ni Heski a ponajmanje Bent nisu dovoljno kvalitetni da bi se na njih oslonili, odnosno nisu dovoljno pokretni (osim Benta koji i ne može igrati usamljenog napadača) za sistem koji forsira Kapelo.
Argentina bi sigurno bila među glavnim kandidatima za titulu, ali zaista ovo što Maradona radi ne miriše na dobro.
Ali imaju individualno toliko jake pojedince (posebno napad) da je prosto nemoguće otpisati ih pre vremena.
Brazil je tu negde, na širem spisku favorita.
A ko pominje Nemce kao favorite zaista zaslužuje podsmeh - to je jedna skromna ekipa, sa skromnim trenerom. Naravno, uvek je tu nekih 6,7% da mogu dogurati do finala ali to bi zaista bilo zahvaljujući neverovatnoj sreći i bog zna kakvim okolnostima.
Na papiru oni nisu jači ništa od nas, tako da ko ozbiljno računa na Nemce kao favorite, može i nas da uvrsti u tu grupu.

Back