Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo?

• Ukupno glasova
    137
  • Anketa je zatvorena .
Nikad se ne zna, a pominjati jos ko ce igrati u finalu je bezveze. Ko bi rekao da ce na proslom SP u finalu da igraju matora Italija i idiotska Francuska. Spanija i Engleska se navode kao reprezentacije koje su najvise napredovale u zadnje vreme jer imaju rezultate u kontinuitetu, jake trenere i ozbiljan rad, sto se ne bi reklo za jake ekipe kao Brazil koji ima prosecnog trenera kao i Argentinu koja ima narkomana za trenera. Puno je tu dobrih reprezentacija ali SP je takmicenje gde i losije ekipe mogu da iznenade. Kako je bilo npr. u J. Koreji na utakmici domacina protiv Italije kad ih izbacise ni krive ni duzne, ko bi se tome nadao. Pa recimo Grcka na evropskom prvenstvu antifudbalom je osvojila isti sa skorom u grupi od 1 pobeda, 1 neresena 1 izgubljena i to sve sa po jednim datim golom na svakoj utakmici do kraja, ali oni nisu imali drugo nego da stisnu odbranu maksimalno i da se nadaju da ce neka frljotina da uleti u protivnicki gol ili iz prekida da daju gol i da tako pobede.

Poslednja izmena:
Na krilima imamo Krasića, Jovanovića, i Tošića. Ne vidim baš kako smo to popunjeni?

Decky_Nis:
Nikad se ne zna, a pominjati jos ko ce igrati u finalu je bezveze.

Prognoze su sastavni deo atmosfere pred početak SP. Ne vidim ništa loše u tome.

Decky_Nis:
Ko bi rekao da ce na proslom SP u finalu da igraju matora Italija i idiotska Francuska.

Čisto sumnjam da žabarski uspeh može nekoga u fudbalu da iznenadi. Žabari su to bre. :D

A ovo drugo nije ''idiotska'' Francuska nego Zidanova Francuska. :D

Meni je nešto palo na pamet - kako se podrazumeva da će Nemci lagano da dobiju Gancije i Ozije. Niko ne pominje mogućnost da ovi njima zakinu bod ili dva.

U tom slučaju mi čak ne bi ni morali da pobedimo Nemačku da bi bili prvi u grupi i izbegli Old Blajtija. To pominjem zbog one priče kako već godinama ne možemo da dobijemo nijednu od ovih 9 velikih reprezentacija.

Meni je nešto palo na pamet - kako se podrazumeva da će Nemci lagano da dobiju Gancije i Ozije. Niko ne pominje mogućnost da ovi njima zakinu bod ili dva.

U tom slučaju mi čak ne bi ni morali da pobedimo Nemačku da bi bili prvi u grupi i izbegli Old Blajtija. To pominjem zbog one priče kako već godinama ne možemo da dobijemo nijednu od ovih 9 velikih reprezentacija.

Mogu ali pitanje jel ce imati srece,nemci mozda nisu jaki pojedinacno ali kao tim su jaki.Mi mozemo Nemacku da dobijemo ako igramo otvoreno ako cekamo da nam se ukaze sansa iz kontri ili nesto slicno nema od toga nista.

Problem za Domeneka: Otpao Dijara

Fransucka fudbalska reprezentacija na svetsko prvenstvo u Južnu Afriku putovaće bez Lasane Dijare! Fudbaler Real Madrida, koji je na pripreme selekcije Rajmonda Domeneka došao rovit, ipak, nije izdržao tempo rada zbog čega je stručni štab, uz konsultacije sa lekarima, odlučio da ga eliminiše sa spiska putnika.

- Imajući u vidu hronične tegobe sa kojima se Lasana suočavao po dolasku u trening kamp reprezentacije, i da medicinski tim ne može sa sigurnošću da tvrdi kada će se oporaviti, odlučeno je da Dijara ne putuje sa reprezentacijom u Južnu Afriku - saoptšeno je na zvaničnom sajtu Francuske fudbalske federacije.

Kakao se navodi, Dijaru muče bolovi u stomaku, najverovatnije u crevima.

Steta za Lass-a

Ne znam kako među narodom općenito, ali na forumu vidim da vas drma neumjereni optimizam. Podsjećate me na nas 2006., sjajne kvalifikacije, grupa sa Japanom i Australijom, mi smo tu naravno favoriti (samo ne znam zašto:mrgreen:)... i šta se dogodi, protiv favorita Brazila smo igrali najbolje, ali yebi ga minimalni poraz, protiv Japana mašiš penal i 10 šansi i yebi ga nula i konačni raspad sa Ozijima, samo bod a još nas i nadigraše....

Poanta, narodi s ovih prostora redovito gube kad izigravaju favorite, vi protiv Gane sigurno niste favoriti i nema razloga da budete...samo šišajte izjave tipa "Gana tajni favorit prvenstva, najjači afrički tim, dat ćemo sve od sebe, ali oni su favoriti" i slično...tako prolazite dalje, ne mogu vam oni dati gol...;)

P.S. srce mi se steže ko je iz europe, otišo, pa mi na klupskoj razini imamo 10-ak igrača, kakvih slovačka, grčka, slovenija, švica imaju po 2,3...al tako je to kad izigravaš favorita:dash:

Mi smo uvek pucali od optimizma (doduse uvek sa razlogom). I prosle i sadasnje kvalifikacije smo lagano prosli i to nam daje razlog za optimizam, a uvek puknemo kao zvecke. Doduse uvek iz nekih drugih razloga a ne zato sto uvek idemo tamo nadmeni. Ovog puta imamo razlog za optimizam jer je Antic napravio sjajnu atmosferu unutar reprezentacije i nije kao ranijih godina da postoje razmirice i svadje a da se o tome cuti ili da javnost ne zna pa se nada svemu i svacemu a u stvari je raspad sistema. Nego da odigramo mi protiv Gane pa da vidimo na cemu smo.

Optimizam....koji su povukli "sjajni" rezultati u grupi... najavljivanje "pozitivnih" rezultata zatim kalkulacije....pa onda kada prodjemo kao bosi po trnju niko nema hrabrosti da kaze istinu.
Optimizam bi za mene bile izjave tipa dacemo sve od sebe grupa je jaka,prepustamo ulogu favorita drugima,veliki uspeh za nas bio da prodjemo grupu...a ovo tipa predvidjanja baba vracara,imamo kapaciteta za polufinale a dalje cemo da vidimo,znamo svi dobro kako se zavrsava ,sa 5-6 komada u mrezi,crvenim kartonima i raznim drugim budalastinama.
Po mom jako skromnom misljenju imamo dva sjajna i svetska igraca Vidic-Ivanovic u odbrani i jednog odlicnog vezistu Krasica,tu je zaista Stankovic najveca zvezda ,ali njegove igre za reprezentaciju znamo kakve su.O golmanima uopste ne bih trosio reci.
Svi ostali su igraci takvog tipa da u jednoj Argentini,Engleskoj,Spaniji....ne bi bili ni na najsirem mogucem spisku,jer oni igraca poput Pantelica,Zigica,Sulejmanija,Tosica.... imaju koliko im srce hoce,a to su reprezentacije o kojima vi ovde govorite da ih uz malo truda i srece prolazimo i sve tako do finala.
Hajde da se malo podsetimo.Pre cetiri godine u Nemackoj 2006 bili smo poslednje plasirani od 32 ekipe,pogledajte Wikipedia-u,Kostarika je isto sve utakmice izgubila ali je primila manje golova od nas ;-) .Setite se samo nije to bilo davno,kakve su bile najave "ne mogu da obecam da cemo biti prvaci sveta ,ali ne mogu da obecam i da necemo" ;-) ....rezultat pomenut u prethodnoj recenici sve govori.

Ne treba puno pricati,tek kad das sve od sebe pa uspeo ili ne.....reci sta mislis.

Optimizam....koji su povukli "sjajni" rezultati u grupi... najavljivanje "pozitivnih" rezultata zatim kalkulacije....pa onda kada prodjemo kao bosi po trnju niko nema hrabrosti da kaze istinu.
Optimizam bi za mene bile izjave tipa dacemo sve od sebe grupa je jaka,prepustamo ulogu favorita drugima,veliki uspeh za nas bio da prodjemo grupu...a ovo tipa predvidjanja baba vracara,imamo kapaciteta za polufinale a dalje cemo da vidimo,znamo svi dobro kako se zavrsava ,sa 5-6 komada u mrezi,crvenim kartonima i raznim drugim budalastinama.
Po mom jako skromnom misljenju imamo dva sjajna i svetska igraca Vidic-Ivanovic u odbrani i jednog odlicnog vezistu Krasica,tu je zaista Stankovic najveca zvezda ,ali njegove igre za reprezentaciju znamo kakve su.O golmanima uopste ne bih trosio reci.
Svi ostali su igraci takvog tipa da u jednoj Argentini,Engleskoj,Spaniji....ne bi bili ni na najsirem mogucem spisku,jer oni igraca poput Pantelica,Zigica,Sulejmanija,Tosica.... imaju koliko im srce hoce,a to su reprezentacije o kojima vi ovde govorite da ih uz malo truda i srece prolazimo i sve tako do finala.
Hajde da se malo podsetimo.Pre cetiri godine u Nemackoj 2006 bili smo poslednje plasirani od 32 ekipe,pogledajte Wikipedia-u,Kostarika je isto sve utakmice izgubila ali je primila manje golova od nas ;-) .Setite se samo nije to bilo davno,kakve su bile najave "ne mogu da obecam da cemo biti prvaci sveta ,ali ne mogu da obecam i da necemo" ;-) ....rezultat pomenut u prethodnoj recenici sve govori.

Ne treba puno pricati,tek kad das sve od sebe pa uspeo ili ne.....reci sta mislis.

Slazem se sa ovim. Cudno je takmicenje svetsko prvenstvo, stvarno svako svakog moze da pobedi, i tu je nasa sansa. Inace, po igracima, slabiji smo mnogo od najjacih. Nasi veznjaci Milijas, Kuzmanovic, Kacar, Stankovic, Petrovic, su ispod proseka jakih reprezentacija. Napadaci isto, golmani jos gore. Odbrana nam je odlicna, plus Krasic i eventualno Jovanovic.

@dulebass

Tu si u pravu uvek su moguca iznenadjenja,ali ona dolaze hladne glave,umerenih izjava i kad se najmanje nadas ;) .

Nas problem je takodje po mom skromnom misljenju i sam selektor,jeste bio veliki trener i trenirao Barsu,Real...ali ne znam koga je trenirao u zadnjih 6 god?Sa ovako nezgodnim ekipama taktika ce biti jako vazna,takodje i fizicka spremnost,"Ganci" trce kao ludi.

Mada najgrdje od svega navedenog nam je napad.Koliko god da ne volim Pantelica u ovoj postavci on nam je najbolji napadac.

Sada sam tek video spisak covek je poveo cetiri golmana??!!!
:think:
:dontunderstand:
:eek:

Ako prodjemo grupu napravili smo VELIKO iznenadjenje.
Ne znam gde si citao tu vest, ali nije tako. ili je netacno napisano ili ti je promaklo... konacan spisak traba da sadrzi 23 igraca, na nasem ih je trenutno 24. Ostalo je jos da otpadne jedan golman.

pa nemamo ni jednog pristojnog napadača. to bi jedino mogo da glumi jovanović, a kad juvanović glumi centarfora, više nismo tako popunjeni po krilima....a i popunjeni smo do mojego - šta, krasić i jovanović je "popunjeno"?
Tu su jos tosic i Ninkovic, mada priznajem da bih radije u timu video Sulejmanija ili Ljajica nego ovog Ninkovica.

Sto se napadaca tice, Zigic i Pantelic dobro saradjuju. Bolje nemamo. Lazovic zna lepo da iskoristi sansu, a Mrdja ako bude dobio priliku i ne bude igrao u grcu moze mnogo toga da pokaze. On ce ako bude povlacio prave poteze u karijeri vrlo brzo postati nas najbolji napadac.

Ninković nije krilo, mada jeste univerzalac. Al' se svejedno ne sećam baš da sam ga gledao kako igra uz aut liniju, a čak i ako bi teoretski mogao, mislim da bi sa svojom energijom, željom, i defanzivnim sposobnostima daleko bolji bio u sredini, gde inače i igra, ukoliko se, ne daj Bože, neko povredi, ili ukoliko, opet ne daj Bože, neko bude u slaboj formi. Bolje da smo umesto Petrovića poveli Sulejmanija, ili čak i Ljajića, ovako imamo samo tri čista krila, što je dosta malo jer nam se igra najvećim delom i oslanja na njih.

Što se tiče optimizma, mi smo ovde mahom realisti, osim eventualno onog Nikka. Četvrtfinale jeste nešto sasvim realno za nas, uz naravno malo sreće i više dobre forme.

Back