Sveto Trojstvo

Evo ti dokaza Cleaner,da je uvedena diktatura.
Na verskim zajednicama ne mozes da pises o svojoj veri tamo te ometaju drugi a ovi ih pustaju.

TAČNO TAKO!

Kao i USA što govori o pravima i demokratiji a Aždaja (Sotona) govori kroz sva dela!

Rev 13:11 Onda videh drugu Zver kako izlazi iz zemlje. Imala je dva roga kao u jagnjeta, a govorila je kao Aždaja.
Rev 13:12 Izvršavala je svu vlast prve Zveri u njeno ime i prisilila zemlju i sve njene stanovnike da se klanjaju prvoj Zveri, onoj čija se smrtna rana zacelila.

Prosto je smešno što naivni ljudi veruju u prava i pravdu...

NEMATE PRAVA

Planeta je okupirana od Sotone ali većini to ne smeta...

VEĆINI NE SMETA ZABLUDA, POLUISTINA I SOTONINA OKUPACIJA

Poslednja izmena:
Ja kao hrišćanin ne želim da dođem na ovaj forum i da na svakoj temi u kojoj hoću da diskutujem sa vernicima moram da čitam bljuvotine bezumnika koji hule na našeg Tvorca i dragog Spasitelja Isusa Hrista.

Zašto niste banovani zauvek zbog ovakvog ponašanja?

G. PLP,

Vi ovde ne vodite diskusiju o učenju Svetog pisma, već opet iznova pokušavate da opadate Božji narod koji nosi poslednju opomenu svetu.

Dođite na forum verske zajednice koju kritikujete i tamo postavite pitanja koja se tiču istorije i njihovog učenja.

Ova tema nije posvećena jednoj zajednici već je jasno naslovljena...
[/QUOTE]

Mislim da smo postavljaču teme odgovorili.

Prihvatanje Biblijske istine o Trojstvu je temelj na kome se grade i ostale istine. Jer ako na samom početku neko ima iskrivljenu sliku o Bogu, biće u zabludi i po mnogim drugim pitanjima. U hrišćanstvu je najbitije upoznati Boga na ispravan način, jer je "život večni da poznaju Tebe, jedinoga i istinitoga Boga i koga si poslao, Isusa Hrista". Nijedan odgovor na ovom forumu ne može zameniti lično proučavanje Svetog Pisma. Ova tema je veoma kompleksna i samo marljivi istraživač Svetog Pisma može doći do ispravnog odgovora. Međutim, Sveto Pismo ne daje odgovor baš na svako naše pitanje jer mi našim ograničenim umom na možemo shvatiti Boga u potpunosti. Zato je i potrebna vera. Ali u Svetom Pismu nam je dovoljno toga otkriveno po pitanju Trojstva da bismo tu istinu prihvatili.

G. PLP,

Vi ovde ne vodite diskusiju o učenju Svetog pisma, već opet iznova pokušavate da opadate Božji narod koji nosi poslednju opomenu svetu.

Dođite na forum verske zajednice koju kritikujete i tamo postavite pitanja koja se tiču istorije i njihovog učenja.

Ova tema nije posvećena jednoj zajednici već je jasno naslovljena...

Sveto Trojstvo

A zapravo postavljač teme hoće da ospori žrtvu Isusa Hrista i o tome je reč na ovoj temi. Pogledajte prvu poruku...

Mislim da smo postavljaču teme odgovorili.

Postovani SDG, mislim da ti imas problem u vezi komunikacije na ovom forumu.Mene prozivas da opadam B.Narod.Ides iz Greha u greh konstantno.Niti ja napadam adventiste, niti ste i narod izabran od Boga,Bog je izabrao svoj narod,a to je Izrael.To sto ste vi prisvojili njihovu subotu, desetak, se zove Legalizam,.To sto velicate Vajtovu se zove Idolopoklonstvo, jer Bog je u svojoj reci Odabrao Muske da budu Proroci i nosioci njegove reci.U Bozijoj reci pise da nece biti ni jevrjina, niti grka u njegovom carstvu,a ti Konstantno Podvlacis da su adventisti Boziji narod???
Pitanja koja sam postavio i tebi i Glasniku su Upravo u vezi trojstva koje ne postoji u Bozijoj reci, niti ga Bog spominje, niti Isus.
Zamolio bih te da odgovoris ako znas na njih,a posebno zasto Vajtova nije bila trojicarka i cak sta vise se Protivila tome.
Dakle odgovori na pitanja:
U adventistickom listu "Pregled" od oktobra 31 1996 godine, adventista Gordon Jensen je napisao da Postoje 3 licnosti i da je jedno od bozanskih bica prihvatilao da I-G-R-A ulogu Oca,a drugo bice je preuzelo da igra ulogu Sina,
Sledece: adventista Max Haton pise u knjzi "Razumevanje Trojstva" da je odnos izmedju Oca, Sina u Bozanstvu u Metaforicnom smislu,a ne u Bukvalnom smislu.

O cemu ova dvojica pisu?

I jos jedno novo pitanje:Vajtova je bila protiv trojstva, dok je biila u zivotu,Zasto, a drugi deo pitanja je ko je ustvari poceo da forsira trojstvo u adventizmu?

Poslednja izmena:
Poštovani PLP,

Vi se stalno trudite da opadate Božji narod kojj poštuje sve Božje zapovesti.

Iznova i iznova tražite povod za "diskusiju" koje je ništa drugo do opadanje braće svoje.

Zato tražite da iznađete nešto što biste iskoristili kao povod za napad na Božji narod?

Sam način Vašeg pristupa govori svima o karakteru...

OPADAČ BRAĆE NAŠE

Rev 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
Rev 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.

Poslednja izmena:
Da li biste hteli da odgovorite ranije postavljeno pitanje...

Opet teras mak na konac.Kao sto sam ti odgovorio, nisam predmet price ja, vec trojstvo.Gde god da sam bio nije bitno, niti sam sada u kako ti pises u " novoj religiji"
Nisam u religiji, u Duhovnosti sam Bozijoj.Krstio sam se u ime Isusa Hrista 2009 i postao clan Jagnjetove Neveste.Samostalac sam, i ne pripadam nikakvoj denominaciji.Ranije sam bio i Baptista i Svedok i Adventista, i Nazaren,kao isvaki drugi denoiminacijski Hriscanin.Verovao sam da je ispravno krstenje u ime Oca, Sina, I Duha,davao priloge, obilazio crkve, kao i sada, Mesijanske jevreje, da bi se uverio gde je Istina.Od 1989 sam poceo da se bavim religijom,a od 2009 Duhovnoscu, izasavsi iz denominacija, jer to nije Bozijih ruku delo.
Da bi vernik bio pravi Hriscanski Vernik mora da se krsti u ime Isusa Hrista.
Imas ovde prevedeno na engleski sa jevrejskog:
Matej 28, 19 "Go ye and invite (Hebrew: qara. Matthew 22:9) all the people (Hebrew: haawm. Isaiah 9:1. Matthew 4:16. 22:9) to believe [Hebrew: aman] in my name [Isaiah 28:16. 53:1. Matityah 4:17,23. 16:16. Yochanon 3:16,18. 6:40. 20:31. Acts 10:43. 1 Yochanon 3:23. 5:13. Revelation 2:13] and to do my words [Deuteronomy 18:18,19. Matthew 7:24. 1 Yochanon 3:23].
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pise: In my name, a to znaci U Moje Ime.

- - - - - - - - - -

SDG, odgovori na moja pitanja, jer sam ih Prvi postavio:
Pitanja koja sam postavio i tebi i Glasniku su Upravo u vezi trojstva koje ne postoji u Bozijoj reci, niti ga Bog spominje, niti Isus.
Zamolio bih te da odgovoris ako znas na njih,a posebno zasto Vajtova nije bila trojicarka i cak sta vise se Protivila tome.
Dakle odgovori na pitanja:
U adventistickom listu "Pregled" od oktobra 31 1996 godine, adventista Gordon Jensen je napisao da Postoje 3 licnosti i da je jedno od bozanskih bica prihvatilao da I-G-R-A ulogu Oca,a drugo bice je preuzelo da igra ulogu Sina,
Sledece: adventista Max Haton pise u knjzi "Razumevanje Trojstva" da je odnos izmedju Oca, Sina u Bozanstvu u Metaforicnom smislu,a ne u Bukvalnom smislu.

O cemu ova dvojica pisu?

I jos jedno novo pitanje:Vajtova je bila protiv trojstva, dok je biila u zivotu,Zasto, a drugi deo pitanja je ko je ustvari poceo da forsira trojstvo u adventizmu?

PLP na sve ti je odgvoreno ti opet postavljas ista pitanja?

Ili se ti zafrkavas ili nesto nije u redu sa tobom?

Posto ne zelim da istrazujem sta ti je, ako te zanima o trojstvu, evo ti sve je opisano.

A ako ne, ne postavljaj vise pitanja, nije zanimljivo uvek iznova odgovarati na ista pitanja nekome koji ih posle odgovora ponovo postavi.

Jer ako nastavis sa time, onda cu shvatiti da nije zafkancija vec da nesto nije uredu sa tobom:

- - - - - - - - - -

http://forum.krstarica.com/entry.php/29369-BIBLIJSKO-TROJSTVO-!!!

PLP na sve ti je odgvoreno ti opet postavljas ista pitanja?

Ili se ti zafrkavas ili nesto nije u redu sa tobom?

Posto ne zelim da istrazujem sta ti je, ako te zanima o trojstvu, evo ti sve je opisano.

A ako ne, ne postavljaj vise pitanja, nije zanimljivo uvek iznova odgovarati na ista pitanja nekome koji ih posle odgovora ponovo postavi.

Jer ako nastavis sa time, onda cu shvatiti da nije zafkancija vec da nesto nije uredu sa tobom:

- - - - - - - - - -

http://forum.krstarica.com/entry.php/29369-BIBLIJSKO-TROJSTVO-!!!

Uopste me ne zanima sta ti mislis, nego se udostoji i odgovori na pitanja koja sam postavio.Evo ti ponovo, jasno su napisana i na to odgovori:

O cemu ova dvojica pisu?

Vrlo sam Precizno pitao i zelim vrlo precizan odgovor, ovde, hvala unapred.

Pa tamo ne stoji sta ja mislim vec sta kaze Biblija.
A to o gordonu I Maxu hatonu sam ti 2 puta vec odgovarao i ti postavljas ponovo pitanja? Na moje pitanje 2 puta nisi odgvorio.

Znaci stvar je jasna, sta se dogadja sa tobom.

Objasnio sam gore u zadnjem postu.

I pozivam te da mi se vise ne obracas jer ovo vise nije normalno ponasenje sta radis.

I tema je Trojstvo ne adventisti.

Moracu da te prijavim ako nastavis tako.

- - - - - - - - - -

EVO VEC DATOG ODGOVORA NA OVO TVOJE ZADNJE PITANJE KOJE POSTAÖLVJAS VEC NEKOLIKO PUTA:

A gde je tu Duh sveti u onome sto pominjes u diskusiji sa SDG Plp?

Zasto se ne pominje Duh sveti?
Pa rec je o onima koji su uzeli novu ulogu.
Duh Sveti nije uzeo ulogu majke ili babe, dede.
Ostao je Duh sveti.
Otac i Sin kao Duh sveti, su uzeli uloge po kojima ih zovemo.

Znaci ako ti Plp u svakoj diskusiji ne pomenes tvoju majku i oca, znaci oni ne postoje?
Ta tvoja logika me podseca mnogo na smeska piramidu policisa...

A sada ocekujem tvoj odgovor Plp o apostolskom temelju...

,Matej 28,19 "Go ye and invite (Hebrew: qara. Matthew 22:9) all the people (Hebrew: haawm. Isaiah 9:1. Matthew 4:16. 22:9) to believe [Hebrew: aman] in my name [Isaiah 28:16. 53:1. Matityah 4:17,23. 16:16. Yochanon 3:16,18. 6:40. 20:31. Acts 10:43. 1 Yochanon 3:23. 5:13. Revelation 2:13] and to do my words [Deuteronomy 18:18,19. Matthew 7:24. 1 Yochanon 3:23].
=================================================================================================P-I-S-E: U Moje IMe.
Ovo ti je prevod za jevrejskog na engleski,a sada ti je prevedeno na na srpski, i to znaci Jasno da je Isus poslao Apostole da krstavaju u Njegovo ime,a ne u ime Oca, Sina, i Duha.
Znaci trojstvo nikada nije Postojalo u Bozijoj reci, vec je Bog iskoristio Isusovo telo da se prikaze nama i to je Dopkaz u Jovan 14:

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.

Da li ce tebi ovoga puta biti jasno da i Isus to potvrdjuje svojim recima, da on ne tvori dela,vec licno Bog???
Drugo Jovan 4: 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.
Da li ti je Jasno da je Bog Duh, i da li cete biti Konacno Jasno ko zove u Otkrivenju 22, :

17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.

Znaci Bog je Duh i On Poziva za Vodu Zivota i to Besplatno.Ne treba mu zakon koji je zakovan na krstu, treba mu Dusa koju je dao Nazad i to Za Badava, Amin.

Pa tamo ne stoji sta ja mislim vec sta kaze Biblija.
A to o gordonu I Maxu hatonu sam ti 2 puta vec odgovarao i ti postavljas ponovo pitanja? Na moje pitanje 2 puta nisi odgvorio.

Znaci stvar je jasna, sta se dogadja sa tobom.

Objasnio sam gore u zadnjem postu.

I pozivam te da mi se vise ne obracas jer ovo vise nije normalno ponasenje sta radis.

I tema je Trojstvo ne adventisti.

Moracu da te prijavim ako nastavis tako.

- - - - - - - - - -

EVO VEC DATOG ODGOVORA NA OVO TVOJE ZADNJE PITANJE KOJE POSTAÖLVJAS VEC NEKOLIKO PUTA:

Da lki ti Razumes da je Prvi pisao da postoje T-R-I Licnosti,od kopjih je svaka Uzela jednu Ulogu,a ovaj drugi je pisao da su Otac i Sin, samo metafore.
Pitam te kako je Moguce da su adventisti ovako nesto mogli da Napisu???Da li ti razumes da je to jeres i Hula na Boga Tvorca???

Drugo nisi odgovorio zasto je Vajtova bila protiv trojstva, koje je posle njene smrti u adventizam Svesno ubacio kao Dogmu Dzon Kelog 1903 godine,a to znaci posle 59 godina od osnivanja adventizma.Zasto?

Da lki ti Razumes da je Prvi pisao da postoje T-R-I Licnosti,od kopjih je svaka Uzela jednu Ulogu,a ovaj drugi je pisao da su Otac i Sin, samo metafore.
Pitam te kako je Moguce da su adventisti ovako nesto mogli da Napisu???Da li ti razumes da je to jeres i Hula na Boga Tvorca???

Drugo nisi odgovorio zasto je Vajtova bila protiv trojstva, koje je posle njene smrti u adventizam Svesno ubacio kao Dogmu Dzon Kelog 1903 godine,a to znaci posle 59 godina od osnivanja adventizma.Zasto?

Razumes li ti da ova dvojica pisu istu stvar.

A to je da Bog nije Bukvalno Isusov Otac niti ovaj njemu bukvalno sin.

Dakle Otac nije na neki nacin stvorio Isusa pa mu postao Otac.

Vec ga je proizvao sinom kako to i Biblija kaze.

Lk 1:35 I odgovarajući andjeo reče joj: Duh Sveti doći će na tebe, i sila Najvišeg oseniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se Sin Božji.

Da li to mozes nekako da ukapiras???

Da li postoji neka mogucnost da to shvatis da obojica to kazu???

Poslednja izmena:
Tema je trojstvo ne krstenje.
Sam postavis ja sam u Ocu Otac u meni a onda kazes nema trojstva???

Pa jeli ti citas sta postavljas???

Pa gde ti vidis trojstvo, da li si Slep pored zdravih ociju. Sta kaze sledeci stih, iz I Tim. 3:

16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Sta pise ovde :Bog se Javi u Telu,a ako je Isus potvrdio da je Otac u njemu i Otac Tvori dela, i Otac se javio u Telu, sta je to onda, gde je "trojstvo"????Zasto Bog Konstantno Ponavlaj u Starom Zavetu da je Jedan i Nema Drugoga, Zasto.
Glasnice, hoces li vise progledati i odbaciti adventisticke dogme, doktrine i manipulacije i filozofije???

Pa u ovom slucaju vidis da su Otac i Sin jedno u drugom, to je dvojstvo. Dok u drugim Stihovima vidimod a je i duh sveti u njima.

Tu vidimo trojstvo.

To sto ti ne uzimas kontekst vec jedan stih, ja ne mogu da te prisilim da vidis kontest kada nemas tih umnih sposobnosti ocigledno?

Lk 1:35 I odgovarajući andjeo reče joj: Duh Sveti doći će na tebe, i sila Najvišeg oseniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se Sin Božji.

Hajde objasni mi sta pise u Otkrivenju 3:

14 Anđelu skupštine u Laodikeji napiši: ‘Ovo govori Amin, verni i istiniti svedok, početak Božjeg stvaranja;

Ko je to S-T-V-R-E-N???

- - - - - - - - - -

Pa u ovom slucaju vidis da su Otac i Sin jedno u drugom, to je dvojstvo. Dok u drugim Stihovima vidimod a je i duh sveti u njima.

Tu vidimo trojstvo.

To sto ti ne uzimas kontekst vec jedan stih, ja ne mogu da te prisilim da vidis kontest kada nemas tih umnih sposobnosti ocigledno?

Sta pise ovde ;

Drugo Jovan 4: 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Hajde objasni mi sta pise u Otkrivenju 3:

14 Anđelu skupštine u Laodikeji napiši: ‘Ovo govori Amin, verni i istiniti svedok, početak Božjeg stvaranja;

Ko je to S-T-V-R-E-N???

A ko moze tebiu da obajsni kada si kratke pameti?

Opet ista metoda.
Odbacis sve druge stihove i uzmes samo ejdna van kronteskita.

Tekst ne kaze d aje on stvoren.
vec d aje zapoceo bozje stvaranje.

Kako to lepo objasnjva isti pisac u svom jevandjlju:

Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

Eto ovde ti lepo kaze da je on sve stvorio.

I kaze d abez njega nista nije stvorenos to je stvorenop.

Ako uposte mozes da vidis, videces da se Isus ne ubrajha u stvorenja, jer kaze da nista bez njega nije stvorenos to je stvoreno.

To znaci da on nije stvoren, vec je on sve stvorio.

Jer da je on stvoren, ne bi moglo takod a glasi, jer onda bi on moraod a bude prisutan prilikom svog stvaranja, sto je ne´moguce.

Razumes ovo?

Osim toga, jedna od karkteristika Bozasnkog bica je moc stvaranja.

Stvorenja nemaju tu moc niti bi im bog ikada dao takvu moc jer ih cini bogom.

- - - - - - - - - -

Ha
Sta pise ovde ;

A sta to sto pise tu kaze???

O cemu tu govori?

Back