Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 42.613
Veruj mi na rec da me zabole i za jedne i za druge.
Ja sam na prvom mestu covek i ponosim se time
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Veruj mi na rec da me zabole i za jedne i za druge.
Pa ako hoces iskreno, zabole me bas i za islam koliko i za ostale koje sam nabrojao
Budi covek bez obzira koje si vere. Zasto se ljudi razdvajaju na pravoslavce, katolike, budiste i ostale ?
Da bi se svadjali i prepirali......smesno
Zato sto su ono "neizrecivo" otkrivali i predstavljali na potpuno razlicite nacine u razlicitim periodima kroz istoriju. Tu naravno ima i politicke igre i vezanosti za kulturu i mnogo toga, nista tu nije jednostavno.

Međutim ako je on (Isus) Bog ovo isključuje mogućnost žrtve, Bog ne može da se žrtvuje jer je po definiciji neuništiv, a žrtva zahtijeva gubitak da bi se zvala žrtvom.
Pogrešno zaključivanje. Žrtva ne zahteva gubitak postojanja(života), već patnju da bi se došlo do pročišćenja. Žrtva je po pravilu odricanje od nečeg što je neophodno ili barem blisko, da bi se ostvarilo nešto veće.

Jel ti čovek rekao da ga zaobiđeš u velikom luku? To nije molba, to je naređenje. Jel ti hoćeš da snosiš sankcije zbog toga?Daj okanite se ubijanja i takvih reci. Stvarno vera ljude sa ovim recima tera u propast.
Niko nikoga ne treba da ubija a kamoli svoje dete i ne pominjite te gluposti vise.

Alo bre, ko ti je rekao da ne dišeš? Oćeš da rikneš? Pod hitno da si prodisao.Stojim mirno kao vojnik, ne disem![]()
Poziv Muslimanima da prihvate Hrista.
http://www.samopismo.net/2014/06/istinsko-cudo-djevojke-zive-zakopane.html?m=0#.U5Imb163tLM.facebook
Poziv Muslimanima da prihvate Hrista.
http://www.samopismo.net/2014/06/istinsko-cudo-djevojke-zive-zakopane.html?m=0#.U5Imb163tLM.facebook
Vidiš opet nema logike, ako su jedno onda je huljenje na jednog huljenje na sve![]()
Jovan 5,23 Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.
Jovan 5,24 Zaista, zaista vam kažem: ko moju rijec sluša i vjeruje onome koji je mene poslao, ima život vjecni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
Znaci opet jasna razlika izmedu Sina i Oca, traži da ga poštuju (ne da mu se klanjaju) jer on ne cini ništa sam od sebe no samo što otac želi, on ima misiju koju treba da ispuni
Ivan 5,17 Isus im izjavi: "Otac moj do sada djeluje, i ja djelujem."
Znaci Uzvišeni je kroz njega cinio cuda, mogli bi ga shvatiti kao instrument
Jovan 5,26 Jer kako što otac ima život u sebi, tako dade i sinu da ima život u sebi; (Bog je posjedioc svega,Kako to da jedan Bog da jednom drugom Bogu nešto drugo?)
Jovan 5,27 I dade mu vlast da i sud čini, jer je sin čovječij. (Znači ne bukvalnu vlast no mu otac diktira šta će da govori tj sudi.)
Matej 16,25 Jer ko hoće svoju dušu da sačuva, izgubiće je; a ako ko izgubi dušu svoju mene radi, naći će je.
Šehidi
Znači u svetom trojstvu vlada hijerarhija, Otac je najveći i najjači i naređuje Sinu i Svetom Duhu?
Pa ako on izjednačava sve je u redu
Marko 2,10 Ali znajte, da Sin covjecji ima vlast na zemlji opraštati grijehe!"
Ne misli se na bukvalnu vlast no Bog preko njega prenosi, jer Isus sam od sebe ne može ništa.
Cela ova strana je spam. Ni jedan post se ne odnosi na Trojstvo, na svetu Trojicu.
Ako nema materijala za diskusiju, dajte da se tema zatvori, jer je ocigledno iscrpljena.
Cuj, tema je interesantna, zvakana je i prezvakavana vise puta. No, i pored toga, svremena na vreme je treba ponovo postavljati, jer su pristigli novi "igraci" sa novim idejama i tumacenjima, ali ne i da se tema spamuje. Ova tema je interesantna i zbog toga sto je hriscanstvo, odnosno hriscanski teolosi i paganski sveti imperator Konstantin Veliki, da bi se udovoljlo paganima, smislili trolicnog boga i kreiralo nebulozne odnose "tri lica - tri boga - u jednoj sustini, da se ni najaveci umovi u ovoj papazjaniji ne mogu snaci. Pojedinci pokusavaju da dokazu da trojstvo vuce korene iz Biblije, sto je najveca prevara od kada je kreirano to trojstvo, tj. od 325. godine n.e.Ako tako gledas onda sve teme treba zatvoriti jer se misli preplicu![]()
Ako bi mogli oni koji vjeruju u njega da ga objasne,meni ono baš i nema logike![]()
Postoji još jedna dogma proistekla iz Biblije, a to je da se Isus (koji je navodno Bog) žrtvovao za sve ljude na krstu.
Međutim ako je on (Isus) Bog ovo isključuje mogućnost žrtve, Bog ne može da se žrtvuje jer je po definiciji neuništiv, a žrtva zahtijeva gubitak da bi se zvala žrtvom.
Znači sama smrt na krstu zarad oproštenja grijehova se nije dogodila jer Bog ne može umrijeti (ili bilo što drugo izgubiti).
Neko može tvrditi da je on nakratko umro pa uskrsnuo i da kratko vrijeme u Svemiru nije bilo Boga (3 dana).
Međutim ni ova tvrdnja ne može biti istinita s obzirom da je Bog neuništiv.
Ovo nas na žalost dovodi do neizbiježnog zaključka da je cijeli događaj sa raspećem u stvari samo bila predstava namjenjena impresioniranju tadašnjih gledalaca bez neke stvarne potrebe da se oproste bilo čiji grijehovi sa tom žrtvom.
Grijehovi, po meni, nisu bili oprošteni, jednostavno, jer nije bilo žrtve. Dogma svetog trojstva mislim da ne dozvoljava Isusovu žrtvu i samom time negira oprost grijehova kroz raspeće koje postaje samo obična farsa, odnosno predstava.
Cuj, tema je interesantna, zvakana je i prezvakavana vise puta. No, i pored toga, svremena na vreme je treba ponovo postavljati, jer su pristigli novi "igraci" sa novim idejama i tumacenjima, ali ne i da se tema spamuje. Ova tema je interesantna i zbog toga sto je hriscanstvo, odnosno hriscanski teolosi i paganski sveti imperator Konstantin Veliki, da bi se udovoljlo paganima, smislili trolicnog boga i kreiralo nebulozne odnose "tri lica - tri boga - u jednoj sustini, da se ni najaveci umovi u ovoj papazjaniji ne mogu snaci. Pojedinci pokusavaju da dokazu da trojstvo vuce korene iz Biblije, sto je najveca prevara od kada je kreirano to trojstvo, tj. od 325. godine n.e.
To o cemu ti govoris ne postoji u bibliji. Nema ni pomena o svetom trojstvu, a jos manje ko iz koga izivire. To su novotarije Prvog nikejskog koncila. Uostalom, original Biblije na koji se ti pozivas ne postoji, a potonje kopije su prepravljanje i doterivane tokom vise vekova.sta da radimo kad se kroz bibliju otkrivaju otac, sin i sveti duh..tako stoje stvari u bibliji..u stvarnosti tamo iza brda ko zna sta je bas prava istina o bogu... ama bas niko..![]()