Sveto Trojstvo

A kako sam ja to postupio osim sto sam rekao da me bas briga za sve njih ?

Budi covek bez obzira koje si vere. Zasto se ljudi razdvajaju na pravoslavce, katolike, budiste i ostale ?

Da bi se svadjali i prepirali......smesno

Međutim ako je on (Isus) Bog ovo isključuje mogućnost žrtve, Bog ne može da se žrtvuje jer je po definiciji neuništiv, a žrtva zahtijeva gubitak da bi se zvala žrtvom.

Pogrešno zaključivanje. Žrtva ne zahteva gubitak postojanja(života), već patnju da bi se došlo do pročišćenja. Žrtva je po pravilu odricanje od nečeg što je neophodno ili barem blisko, da bi se ostvarilo nešto veće.

Pogrešno zaključivanje. Žrtva ne zahteva gubitak postojanja(života), već patnju da bi se došlo do pročišćenja. Žrtva je po pravilu odricanje od nečeg što je neophodno ili barem blisko, da bi se ostvarilo nešto veće.

Nisam ništa pogrešno zaključio ;) Žrtva, barem u ovom slučaju zahtjeva smrt
,, Plata za grijeh je smrt",
zvuči poznato ? :)

Vidiš opet nema logike, ako su jedno onda je huljenje na jednog huljenje na sve ;)

pa Duh Sveti i jeste Bog... huljenje Svetog Duha je huljenje Boga... to je poenta stiha

Jovan 5,23 Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.
Jovan 5,24 Zaista, zaista vam kažem: ko moju rijec sluša i vjeruje onome koji je mene poslao, ima život vjecni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
Znaci opet jasna razlika izmedu Sina i Oca, traži da ga poštuju (ne da mu se klanjaju) jer on ne cini ništa sam od sebe no samo što otac želi, on ima misiju koju treba da ispuni

poenta je da Isus trazi za sebe isto postovanje koje ima i njegov Otac... mozes ti da dodajes i tumacis to kako hoces, ali jasno je zapisano: Da svi poštuju sina kao što oca poštuju

Ivan 5,17 Isus im izjavi: "Otac moj do sada djeluje, i ja djelujem."
Znaci Uzvišeni je kroz njega cinio cuda, mogli bi ga shvatiti kao instrument

ne pise to sto ti tvrdis, vec pise da Otac deluje I ISUS DELUJE... to oznacava savrsenu harmoniju Oca i Sina koji zajedno deluju kao Jedna celina

Jovan 5,26 Jer kako što otac ima život u sebi, tako dade i sinu da ima život u sebi; (Bog je posjedioc svega,Kako to da jedan Bog da jednom drugom Bogu nešto drugo?)

zato sto Otac kad je slao Sina na Zemlju preneo mu je moc da ozivljava mrtve

Jovan 5,27 I dade mu vlast da i sud čini, jer je sin čovječij. (Znači ne bukvalnu vlast no mu otac diktira šta će da govori tj sudi.)

a jel? a otkad si ti specijalista za proucavanje biblijskih stihova? trebao bi da napises knjigu sa svojim tumacenjem biblijskih stihova, pa ako nista drugo, barem da nasmejes ljude ;)

ako neko ima vlast nas necim znaci da on ima upravlja time... kakvo crno diktiranje? gde to pise?

Matej 16,25 Jer ko hoće svoju dušu da sačuva, izgubiće je; a ako ko izgubi dušu svoju mene radi, naći će je.
Šehidi

sehidi ginu u Isusovo ime? tesko

Znači u svetom trojstvu vlada hijerarhija, Otac je najveći i najjači i naređuje Sinu i Svetom Duhu?

Otac je na nebu, Otac ne silazi sa neba za ralziku od Sina i Svetog Duha... dok su Sin i Sveti Duh na Zemlji Otac je nadredjen jer on upravlja svime

Pa ako on izjednačava sve je u redu

naravno, jer je Isus ovlastio Petra da bude prvi covek Crkve

Marko 2,10 Ali znajte, da Sin covjecji ima vlast na zemlji opraštati grijehe!"
Ne misli se na bukvalnu vlast no Bog preko njega prenosi, jer Isus sam od sebe ne može ništa.

a otkud ti znas sta misli? svestenici, skolovani fariseji, koji drze u malom prstu Mojsijev zakonik i Stari Zavet su Isusa optuzivali da je Bog... i ti sad hoces da kazes da bolje od njih tumacis sta je Isus tvrdio?

izmedju ostalog zbog toga je Isus i razapet, jer su neki smatrali da bogohuli

za vreme Isusa su postojali Jevreji koji su ga mrzeli zato sto je tvrdio da je Bog,i postojali su oni koji su ga prihvatili kao Boga... a ti meni govoris sad da su i jedni i drugi mislili pogresno i da Isus to nikada nije tvrdio... ako je to tacno, onda je Isus kao obican prorok (u kojeg vi verujete) stvorio veliku ebenu konfuziju

ovde mogu da kopiram stihove iz rabinskih (jevrejskih) skripta gde pise da je Isus stradao bas zato sto je tvrdio da je Bog

ti slobodno veruj i dalje nepismenom i neobrazovanom sedmovekovnom samoproglasenom proroku sa fizickim i psihickim manama koji je rekao da Isus nikada nije tvrdio da je Bog, a ja cu da verujem i dalje ljudima koji su zapravo ziveli u Isusovo vreme, ljudima koji su ziveli sa Njim, ljudima koji su znali Stari Zavet napamet i svim ranim istorijskim zapisima

vi ste tek 600. godina posle nas presli sa paganizma u monoteizam, veru u jednog Boga (jer je jedan covek tada dobio dobru ideju da postane prorok kao sto su proroci iz Biblije i da okupi oko sebe ljude koji ce mu sluziti) i odmah ste dali sebi za pravo da nas 'ucite' o 'istini' o nasem Bogu

Ako tako gledas onda sve teme treba zatvoriti jer se misli preplicu :confused:
Cuj, tema je interesantna, zvakana je i prezvakavana vise puta. No, i pored toga, svremena na vreme je treba ponovo postavljati, jer su pristigli novi "igraci" sa novim idejama i tumacenjima, ali ne i da se tema spamuje. Ova tema je interesantna i zbog toga sto je hriscanstvo, odnosno hriscanski teolosi i paganski sveti imperator Konstantin Veliki, da bi se udovoljlo paganima, smislili trolicnog boga i kreiralo nebulozne odnose "tri lica - tri boga - u jednoj sustini, da se ni najaveci umovi u ovoj papazjaniji ne mogu snaci. Pojedinci pokusavaju da dokazu da trojstvo vuce korene iz Biblije, sto je najveca prevara od kada je kreirano to trojstvo, tj. od 325. godine n.e.

Ako bi mogli oni koji vjeruju u njega da ga objasne,meni ono baš i nema logike :)

Postoji još jedna dogma proistekla iz Biblije, a to je da se Isus (koji je navodno Bog) žrtvovao za sve ljude na krstu.

Međutim ako je on (Isus) Bog ovo isključuje mogućnost žrtve, Bog ne može da se žrtvuje jer je po definiciji neuništiv, a žrtva zahtijeva gubitak da bi se zvala žrtvom.

Znači sama smrt na krstu zarad oproštenja grijehova se nije dogodila jer Bog ne može umrijeti (ili bilo što drugo izgubiti).

Neko može tvrditi da je on nakratko umro pa uskrsnuo i da kratko vrijeme u Svemiru nije bilo Boga (3 dana).

Međutim ni ova tvrdnja ne može biti istinita s obzirom da je Bog neuništiv.

Ovo nas na žalost dovodi do neizbiježnog zaključka da je cijeli događaj sa raspećem u stvari samo bila predstava namjenjena impresioniranju tadašnjih gledalaca bez neke stvarne potrebe da se oproste bilo čiji grijehovi sa tom žrtvom.

Grijehovi, po meni, nisu bili oprošteni, jednostavno, jer nije bilo žrtve. Dogma svetog trojstva mislim da ne dozvoljava Isusovu žrtvu i samom time negira oprost grijehova kroz raspeće koje postaje samo obična farsa, odnosno predstava.

Sveto trojstvo, ili "vladajca klasa" koja se sastoji iz "svetog trojstva", parlament, sudstvo i predsednik(kralj),
osnova je materijalnog carstva, i naravno da ce lazno hriscanstvo podrzavati taj sistem,
no pravo hriscanstvo ako postoji postavice svoj temelj na ljubavi, bratsvu u kojem su svi jedno, to jest svi imaju ista prava.

Sto se tice zrtvovanja, ocigledno je da doticna prica snazno deluje na jednog verujuceg hriscaniana,
to ti je njima kao neka mantra, sta god da pitas, umesto da nesto smisleno odgovore oni ce ti jednostavno odgoviriti - isus se zrtvovao za tebe na krstu gresnice, pokaj se!

;)

Cuj, tema je interesantna, zvakana je i prezvakavana vise puta. No, i pored toga, svremena na vreme je treba ponovo postavljati, jer su pristigli novi "igraci" sa novim idejama i tumacenjima, ali ne i da se tema spamuje. Ova tema je interesantna i zbog toga sto je hriscanstvo, odnosno hriscanski teolosi i paganski sveti imperator Konstantin Veliki, da bi se udovoljlo paganima, smislili trolicnog boga i kreiralo nebulozne odnose "tri lica - tri boga - u jednoj sustini, da se ni najaveci umovi u ovoj papazjaniji ne mogu snaci. Pojedinci pokusavaju da dokazu da trojstvo vuce korene iz Biblije, sto je najveca prevara od kada je kreirano to trojstvo, tj. od 325. godine n.e.

sta da radimo kad se kroz bibliju otkrivaju otac, sin i sveti duh..tako stoje stvari u bibliji..u stvarnosti tamo iza brda ko zna sta je bas prava istina o bogu... ama bas niko..:D

sta da radimo kad se kroz bibliju otkrivaju otac, sin i sveti duh..tako stoje stvari u bibliji..u stvarnosti tamo iza brda ko zna sta je bas prava istina o bogu... ama bas niko..:D
To o cemu ti govoris ne postoji u bibliji. Nema ni pomena o svetom trojstvu, a jos manje ko iz koga izivire. To su novotarije Prvog nikejskog koncila. Uostalom, original Biblije na koji se ti pozivas ne postoji, a potonje kopije su prepravljanje i doterivane tokom vise vekova.

Back