Sveto Trojstvo

Zasto izbegavas? Prelazis vec na drugo pitanje?
Nije posteno i korektno da samo ja tebi odgovaram na pitanja.
Ve ci ti meni.
Na predhodno pitanje imam vec spremljen odgvor jer sam pre 2 dana vec odgovarao nekome na to pitanje.
Ali principijelno nije posteno da glumis ovde profesora.
Dakle odgvori ti meni pa cu ja tebi.
Pitanje za ptanje, ti meni ja tebi.
A ako neces zasto se bojis ako znas da si u pravu?
Pa pita te čovek da mu objasniš jer si ti ovde profesor, prorok i sveznajući. Hoće da nešto nauči. Nisi pošten prema njemu.

Kol 2:8 Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu.
Kol 2:9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.
Kol 2:10 I da budete ispunjeni u Njemu koji je glava svakom poglavarstvu i vlasti;

PLP SE SLUZI PREVAROM HOGARIUS.

Dobices jos jednu Prijavu,za ovo da se sluzim Prevarom,ako se ne udostojis da odgovoris na vec postavljena pitanja,molim lepo:
Idemo sledece pitanje u vezi trojstva:

Matej 24,36 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.

Posto ti i mnogi drugi tvrdite da je Isus poseduje bozansku prirodu,ali kao posebna licnost, kako to da on Tvrdi da kao sin ne zna , nego jedino Bog zna dan i cas?

Sledece pitanje:
Matej 4 7 A Isus reče njemu: Ali i to stoji napisano: Nemoj kušati Gospoda Boga svog.
10 Tada reče njemu Isus: Idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svom poklanjaj se i Njemu jedino služi.

Kako je moguce da stvoreno bice sotona, Kusa Isusa Bozanske prirode koji pripada Bogu kao posebna licnost,a Bog je Stvoritelj, stvoreno bice kusa Stvoritelja,.Kako to?

- - - - - - - - - -

Ko je taj sluga kojeg mi ne trebamo da prihvatimo cije ime nesmes da pomenes?

Sluga se zove Isus, zadovoljan?

Kol 2:8 Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu.
Kol 2:9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.
Kol 2:10 I da budete ispunjeni u Njemu koji je glava svakom poglavarstvu i vlasti;

PLP SE SLUZI PREVAROM HOGARIUS.
Mozes li ovo da dokumentujes ali bez citiranja biblijskih stihova. U sustini bih prihvatio misljenje da se PLP sluzi prevarom, jer Isusa tretira kao coveka, nasuprot ostalim hriscanskim crkvama.

Mozes li ovo da dokumentujes ali bez citiranja biblijskih stihova. U sustini bih prihvatio misljenje da se PLP sluzi prevarom, jer Isusa tretira kao coveka, nasuprot ostalim hriscanskim crkvama.

U kom smislu da dokumentujem?

Biblija je vise engo ajsna i puna izvestaja o tome da je Isus bog.

Bog je Titula i pod tom titulom se nalaze 3 bozasnke licnosti.

One zajdno cine jednoga boga.

Ne 3 boga.

Kao sto jednu familiju cine vise osoba a ipak je ejdna familija.

Kaos to jednu vladu cine vise ljudi a ipak je jedna vlada.

Kada bog stvara coveka, oni medjusobno razgovaraju pa kazu.

DA STVORIMO COVEKA KAOS TO SMO MI.

Oni su mnozina a u Bozanstvu ejdnina.

Pa kaze onda:

I stvori bog coveka pos vom oblicju.

Na drugim emstima se takdoje kaze d aje Isu stvorio svet.

Jedna Boazsnka licnost, isus odlucuje d auzme i ljudsku prirodu da bi spasila coveka.

Poslednja izmena:
JEVREJSKI IZVORI KAO DODATNA POTVRDA RECENOGA:

Зохар је збирка текстова, углавном у пет томова. Као аутор, Шимон Бен Јохаија се зове, главни рабини Торе из другог века ...
де.википедиа.орг / вики / Зохар - Цацхед - Симилар пагес

Аутор Зохара открива плурализма у Тетраграматон, и зато пише:

„Дођите и откријте тајну речи JХВХ: Постоје три” нивоа „, сваки постоји по себи, али они су једно, толико великI да ниko nikako ne могу бити раздвојени. Свети sе од давнина у три лица (главе) открива који сu ujedinjeni у једну особу која стоји изнад три. Светитељ је оtkriven из стариne kao Тројицa, као светлост која исијава из њега, део је трojice. Али како неко може бити три? Зато су они jedno, јер ми називамо их један? Каоko може tri jedan бити možemo само preпозната кроз откривење Духа Светога ”(Зохар, том 111, стр 288;. вол 11, стр 43, хебрејски издање, види и Сонцино штампу издање, том 111, п.134))Der Autor des Zohar entdeckt die Pluralität im Tetragrammaton und schreibt deshalb:

«Komm und entdecke das Geheimnis des Wortes JHWH: Es gibt drei 'Stufen', wobei jede für sich existiert; dennoch sind sie eins, so vereint, dass keine von der anderen getrennt werden kann. Der Heilige von Alters her wird in drei Personen (Häuptern) offenbart, die vereinigt sind in einer Person, die über den Dreien steht. Der Heilige von Alters her wird als Dreiheit beschrieben, da das Licht, das von ihm ausströmt, in den dreien enthalten ist. Aber wie können drei eins sein? Sind sie deshalb eins, weil wir sie eins nennen? Wie drei eins sein können, kann nur durch die Offenbarung des Heiligen Geistes erkannt werden.» (Zohar, Band 111, S. 288; Band 11, S. 43; Hebräische Ausgabe; vgl. ebenso mit der Soncino Press Edition, Band 111, S.134)

U kom smislu da dokumentujem?

Biblija je vise engo ajsna i puna izvestaja o tome da je Isus bog.

Bog je Titula i pod tom titulom se nalaze 3 bozasnke licnosti.

One zajdno cine jednoga boga.

Ne 3 boga.

Kao sto jednu familiju cine vise osoba a ipak je ejdna familija.

Kaos to jednu vladu cine vise ljudi a ipak je jedna vlada.

Kada bog stvara coveka, oni medjusobno razgovaraju pa kazu.

DA STVORIMO COVEKA KAOS TO SMO MI.

Oni su mnozina a u Bozanstvu ejdnina.

Pa kaze onda:

I stvori bog coveka pos vom oblicju.

Na drugim emstima se takdoje kaze d aje Isu stvorio svet.

Jedna Boazsnka licnost, isus odlucuje d auzme i ljudsku prirodu da bi spasila coveka.

Porodica može da se raspadne isto kao i vlada, ne želimo Boga koji će se raspadati.

Zamisli neko ti ne daj Bože ubije dijete, i ti ostaneš sa ženom, e sad zamisli kakav je to Bog koji bezosjećajno da neprijateljima da mu ubiju sina?

zoe438.png

to je netacno
Jedino je BOg JHVH Jehova Creator

a ostali stihovi govore da je Isus samo posrednik da je preko Njega Bog stvarao...

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog...

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено. 16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега. 17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.

Jovan 1:2 On (ISUS ) je u početku bio kod Boga.
2 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa.

......................
………….
dakle jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja Otkrivenje 3:14

првенац свега што је створено
Kolosanima 1:15

a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:16

BOG je SVE Stvorio, SVE.... pa i Isusa...

Jedan je STVORITELJ svega JHVH Jehova Bog.

samo poreklo trojstva govori da je pagansko

Poslednja izmena:
Isaija 45: Ja sam Jehova, i nema drugoga. Osim mene nema Boga.

- - - - - - - - - -

(5. Mojsijeva 4:39) Zato danas spoznaj i seti se u srcu svojemu da je Jehova pravi Bog gore na nebu i dolje na zemlji. Nema drugoga.

(5. Mojsijeva 32:39) Vidite sada da sam ja Bog i nema drugih bogova pored mene...

Arijana kak9 jw to Bog preko Isusa stvarao? Hoces da bam objasnis?

Ovako kako ti to kazes odma mi dolazi slika kako Isus lezi a Bog stvara na njemu na njegovom telu, kao na neki sto. Onda kada to stvori postavi na zemlju pa opet?

Jeli tako ili kako?

Kakav je to Bog koji je dozvolio da mu ubiju sina kaze Isaphar?

Pa Bog koji je imao izbor.

Da stradaju milijarde njegove dece ili jedno.

Sta bi ti izabrao Isaphare?

Milijarde ili jedno?

Pogotovo kada ne postoji treca mogucnost...

Poslednja izmena:

Milijarde ili jedno?

Postavlja se pitanje zrtve boga sina za spas covecanstva. Zrtva se uvek prinosi visoj istanci, nekom ko je iznad. Sledstveno tome, ostaje nedoreceno kome je bog Jahve zrtvovao sina - gde, kada i kome je saopstio da je zrtvovao sina za spas covecanstva? Ko je pretio covecanstvu i cime? Znamo da se samo bogovima prinose zrtve, bogovi ih prihvataju ili odbacuju (slucaj ubistva Avelja). Oni nikome nista ne zrtvuju. Vrhovni bog nema potrebe da bilo kome zrtvuje svog sina. Dakle, kome je tvoj bog zrtvovao svog navodnog sina??? Ne zaboravi da je Isus sam sebe proizveo u bozjeg sina.

Sam sebi si kontradiktoran
na kraju posta si reko ovo:

Milijarde ili jedno?
Ni jedno, jer ako bi bio Bog samo bi oprostio a ne slao svog sina da ga ubiju i muče.
Svako je odgovoran za svoje grijehe ;)
Ko je reko da ne postoji? Bog je mogo jednostavno da oprosti a ne da daje svog voljenog sina da ga muče i ubiju.

Milijarde ili jedno?

Ako je Isus deo Bozanstva kako ti objasnjavas,zasto ga Isus moli na krstu:Boze, Boze moj zasto si me ostavio"?Ko je umro na krstu?
Zato sto je Otac bio u Sinu, i on tvorio dela, to je Isus Tvrdio.
I Sol. 1, 9 Jer oni obznanjuju za vas kakav ulazak imasmo k vama, i kako se obratiste Bogu od idola, da služite Bogu Živom i Istinitom,

10 I da čekate Sina Njegovog s nebesa kog vaskrse iz mrtvih, Isusa, koji nas izbavlja od gneva koji će doći.

Ako Isusov Bozanski deo ne moze umreti, zasto je uopste Bog umro za grehe covecanstva, :think:
Trinitarijanci Moraju dokazati da se Bog moze odreci svoje Besmrtnosti(mozda i na tren),a dok se to ne dokaze sve je obicno nagadjanje.
Sledece pitanje:Matej 4 7 A Isus reče njemu: Ali i to stoji napisano: Nemoj kušati Gospoda Boga svog.
Da li bice koje ne moze pogresiti.jer je Bog,moze biti uopste testirano,ili je testiran samo smrtni covek?
Sledece,Jevr. 7 7 On u dane tela svog moljenja i molitve k Onome koji Ga može izbaviti od smrti s vikom velikom i sa suzama prinošaše, i bi utešen po svojoj pobožnosti.
I bi Utesen po svojoj Poboznosti!Da li ovo znaci da je Bog utesen zato sto je bio predan samom sebi, :think:
Sledeci stih dokazuje ko je Isus: Jov. 17 3 A ovo je život večni da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
Isaija 44, 6 Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga.
Isus ima Ograniceno Znanje:Matej 24,36 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.
Sledeci stih u kojem Isus kaze ko njega Slavi: Jovan 8, 54 Isus odgovori: Ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: Otac je moj koji me slavi, za kog vi govorite da je vaš Bog.
Glasnik izvoli, na potezu si.

Sta kaze Filinbljanima.
Iako je bio Bog uzeo je i oblicje coveka da bi umro na krstu. Isus covek se moli Ocu ne Isus Bog.
Isus je uzeo ulogu Adama kaze pismo.
Tamo gde je on pao Isus je nastavio.
To je bilo potrebno radi spasenja.
Covek je odveo coveka u greh.
Covek je morao da ga izvede iz greha.
Ali su svi pogresili PLP i nije bilo nikoga.
Zato Isus postaje covek.
Isus se obraca Ocu kao drugi Adam ne kao Bog.
PA TO JE OSNOVA ZAR TO NEZNAS IAKO TI TO VEC GODINAMA PRICAM PLP?

Poslednja izmena:
Sam sebi si kontradiktoran
na kraju posta si reko ovo:

Ni jedno, jer ako bi bio Bog samo bi oprostio a ne slao svog sina da ga ubiju i muče.
Svako je odgovoran za svoje grijehe ;)

Ko je reko da ne postoji? Bog je mogo jednostavno da oprosti a ne da daje svog voljenog sina da ga muče i ubiju.

Israphele.
Nw izbegavaj. Treca mogucnost ne postoji.
Zasto nam nisi rekao koju bi ti od ove dve koje sam ti naveo izabrao?

Nisi rekao jer si neposten.
Tvoj cilj nije istina vec pljuvanje i dramatizacija stvari.

ZASTO NE POSTOJI TRECA MOGUCNOST?

Zasto Bog ne moze samo da oprosti i gotovo?

Zato sto bi on tako greh i zlomlegslizovao.

Onda bi svako imao pravo da gresi ko god hoce i kada hoce.

I greh nikada ne bi prestao.

Krivica za greh mora da se plati ona ne moze zato da se jwdnostavno ignorise.
Inace bi Bog to ucinio.
Posto je Bog pravno mogao sve da nas unisti i naplati kaznu.
On je izabrao put spasenja coveka iako nije ni za njega lak.
Krivica je placena u nase ime i za nas.
Tako kroz Hrista nam Bog prasta.

Vidis da ne poznajes ove stvari i zato vas Kuran upucuje ba Bibliju jer nemate kompletnu naukuA vi ne slusate Kuranil i zapafate u zabludu.

Mesto da se pnizno date u poslusnost Bozjoj reci kako vam kuran kaze.
Vi ste odlucili da budete njeni protivnici i tako se protivite Bogu i nosicete odgovornost.

Onda bi svako imao pravo da gresi ko god hoce i kada hoce.

I greh nikada ne bi prestao.
A sada ljudi ne griješe kad hoće i ko hoće? Svako od nas griješi, možda ti imaš iluziju da si bezgriješan?

Krivica za greh mora da se plati ona ne moze zato da se jwdnostavno ignorise.
Ko je reko da se neće platiti? Svako je odgovoran za svoje grijehe i tek ćemo na Sudnjem danu u potpunosti dobiti plate naše : ;)

Inace bi Bog to ucinio.
Zašto nije to učinio? Pošalje Isusa na Zemlju i Isus kaže da je on mesija, da su grijesi oprošteni i da oni koji oće da vjeruju neka vjeruju a oni koji neće na njihovu je štetu i to je to, no su morali da ga nabadaju kopljima,bičuju i ubiju?

Posto je Bog pravno mogao sve da nas unisti i naplati kaznu.

Kad bi Allah ljude zbog grijehova njihovih kažnjavao, ništa živo na Zemlji ne bi ostavio, ali, On ih do roka određenog ostavlja, i kad rok njihov dođe, ni za tren ga jedan ne mogu ni odgoditi ni ubrzati. (16:61)

oprostiću samo onima koji se pokaju i poprave i to javno ispolje, a Ja primam pokajanje i Ja sam milostiv. (2:160)

Zašto se oni ne pokaju Allahu i ne zamole oprost od Njega, ta Allah prašta i samilostan je. (5:74)

A onima koji rđava djela rade, pa se poslije pokaju i vjernici postanu, Gospodar tvoj će, poslije toga, sigurno oprostiti i samilostan biti. (7:153)

Nije tema Kur'an al se meni čini da je ovo mnogo bolje riješenje. Svako je odgovoran za svoje grijehe, i ako se iskreno pokaješ Uzvišeni će ti oprostiti;)

A sada ljudi ne griješe kad hoće i ko hoće? Svako od nas griješi, možda ti imaš iluziju da si bezgriješan?

Ko je reko da se neće platiti? Svako je odgovoran za svoje grijehe i tek ćemo na Sudnjem danu u potpunosti dobiti plate naše : ;)

Zašto nije to učinio? Pošalje Isusa na Zemlju i Isus kaže da je on mesija, da su grijesi oprošteni i da oni koji oće da vjeruju neka vjeruju a oni koji neće na njihovu je štetu i to je to, no su morali da ga nabadaju kopljima,bičuju i ubiju?

Kad bi Allah ljude zbog grijehova njihovih kažnjavao, ništa živo na Zemlji ne bi ostavio, ali, On ih do roka određenog ostavlja, i kad rok njihov dođe, ni za tren ga jedan ne mogu ni odgoditi ni ubrzati. (16:61)

oprostiću samo onima koji se pokaju i poprave i to javno ispolje, a Ja primam pokajanje i Ja sam milostiv. (2:160)

Zašto se oni ne pokaju Allahu i ne zamole oprost od Njega, ta Allah prašta i samilostan je. (5:74)

A onima koji rđava djela rade, pa se poslije pokaju i vjernici postanu, Gospodar tvoj će, poslije toga, sigurno oprostiti i samilostan biti. (7:153)

Nije tema Kur'an al se meni čini da je ovo mnogo bolje riješenje. Svako je odgovoran za svoje grijehe, i ako se iskreno pokaješ Uzvišeni će ti oprostiti;)

OPET PRICAS JER NE POZNAJES TEMATIKU.

Nije valjda da si ogranicen. Mislim da je to iz neznslanja ili?

Naravno da svi mozemo da gresimo.

Ali za greh sledi kazna. Mi ljudi starimo i umiremo.

Da je Bog jednostavno oprostio, dao bi svakome mogucnost da gresi nejaznjeno jer bi svako imao pravo da mu bude oprosteno.

I greh bi se prosirio zauvek.

Svako bi imao pravo da gresi ili sagredlsi i zivi vecno.

Medjutim Bog nije oprostio greh. Vec je sam plato za njega za nas greh.
Takp svsko ko zeli dolazi Bogu i ovaj mu uracunava Hristovu smrt za greh i prasta mu.
I poziva ga dajuci mu silu da ne gresi vise.

Bog daje svima jos sansu da se pokaju.
To vreme ce proci i oni koji se nisu pokajali i prihvatili Hrista.
Umrece zauvek.
Dok koji su prihvatili, dobice vecni zivot na zemlji.
Tada se ukida greh i gresmivi.
Mjih vise nema.

Primer.

Svii smo podlozni drzavnim zakonima.
Kada ih prekrsimo onda sledi kazna.
Drzava nam nece oprostiti prekrsaj.
Sledi novcana kazna ili zatbor ili oboje.
U mekim zemljama i smrt.

ZASTO N DRZAVA NECE OPROSTITI?

Prvo, nepravedno bi bilo prema postovaocima zakona.
Oni bi sa time bili pozvani da ga krse.
I imali bi pravo da im bude oprosteno.
Jer smo pred zakomom svi jednaki.
Sa time bi se zlo legalizovaloni prosirilo.
Automatski bi tako zakon bio ukinut.

Tako i Bog postupa sa prastanjem.
Kazna mora biti placena.
Ili ako neko plati za tebe, ali mora bizi placena jer bi to bila nepravda i legslizacija zla.

MOZES LI U BUDUCE DA POSTAVLJAS INTELIGENTNIJA PITANJA I ZAKLJUCKE?

ILI TI TO NE IDE?

To sto preflaze vas Kuran izgleda ovako.

Neko ubije coveka i pokaje se.
Drzava mu oprosti.
Onda drugi ubije i drzava hoce da ga kazni. On se pozove ba prvi slucaj i uzme advokata.
I pravno je drzava i njemu obavezna da oprosti.
Onda sledeci ubije i pozove se na ovu dvojicu i dobije pravo.
Danas bi po pravu kurana svako od nas imao na dusi vise ubistava posle par hiljada godina.

Znaci ne ide to tako.

Osto je i skradjom.

Lopovluk bi bio rasprostranjenm

Bog prasta nase grehe jer nam je krivica placena.
Ali nemamo pravo vise da gresimo.
Niti nam njegov nacin postupanja i prastanja daje to pravo vise.

Ko primi oprostenje i nastavi da gresi.
Taj je ponovo podlo6an Bozjem zakonu i ceka vecnu smrt.

Postavlja se pitanje zrtve boga sina za spas covecanstva. Zrtva se uvek prinosi visoj istanci, nekom ko je iznad. Sledstveno tome, ostaje nedoreceno kome je bog Jahve zrtvovao sina - gde, kada i kome je saopstio da je zrtvovao sina za spas covecanstva? Ko je pretio covecanstvu i cime? Znamo da se samo bogovima prinose zrtve, bogovi ih prihvataju ili odbacuju (slucaj ubistva Avelja). Oni nikome nista ne zrtvuju. Vrhovni bog nema potrebe da bilo kome zrtvuje svog sina. Dakle, kome je tvoj bog zrtvovao svog navodnog sina??? Ne zaboravi da je Isus sam sebe proizveo u bozjeg sina.
Gospodine.
Postsvili ste mi pitanje a ja nemogu da vam odgovorim jer hriscani ne veruju i ne uce ovako.
Mozete li drugacije ds formulisete pitanje ili pistavite nekome koji veruje ovako kako vi.kislite da neko veruje?

Arijana kak9 jw to Bog preko Isusa stvarao? Hoces da bam objasnis?

Ovako kako ti to kazes odma mi dolazi slika kako Isus lezi a Bog stvara na njemu na njegovom telu, kao na neki sto. Onda kada to stvori postavi na zemlju pa opet?

Jeli tako ili kako?

U Bibliji ne postoji objasnjenje samo pise tako

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено. 16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега. 17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

a Bog ne moze da umre jer je besmrtan.

Poslednja izmena:
Gospodine.
Postsvili ste mi pitanje a ja nemogu da vam odgovorim jer hriscani ne veruju i ne uce ovako.
Mozete li drugacije ds formulisete pitanje ili pistavite nekome koji veruje ovako kako vi.kislite da neko veruje?
Pitanje je upuceno svim vernicima hriscanske religije, tj. svima koji veruju u "zrtvu Isusovu" Ono glasi:
.Postavlja se pitanje zrtve boga sina za spas covecanstva. Zrtva se uvek prinosi visoj istanci, nekom ko je iznad. Sledstveno tome, ostaje nedoreceno kome je bog Jahve zrtvovao sina - gde, kada i kome je saopstio da je zrtvovao sina za spas covecanstva? Ko je pretio covecanstvu i cime? Znamo da se samo bogovima prinose zrtve, bogovi ih prihvataju ili odbacuju (slucaj ubistva Avelja). Oni nikome nista ne zrtvuju. Vrhovni bog nema potrebe da bilo kome zrtvuje svog sina. Dakle, kome je tvoj bog zrtvovao svog navodnog sina??? Ne zaboravi da je Isus sam sebe proizveo u bozjeg sina.
Trebalo bi da svaki hricanin, bez obzira na stepen obrazovanja, zna odgovor na ovo jednostavno pitanje i da na njega odgiovori bez "zamuckivanja".
:rtfm:

Back