Sveto Trojstvo

Nije logika u pitanju vec tvoje neznanje.

Niko ne moze da nas spasi osim Isusa. Niko od ostale dvojice. To je Isusov posao. Medjutim posao Duha svetoga je da osvedocava ljude u istinu i da im daje silu da zive po njoj.

Ko odbacuje uticaj duha svetoga, a on nas poziva ka Isusu i Ocu ,taj huli na Duha svetoga.
To je hula na Duha svetoga.
Zato sto odbacujemo njegove pozive i opomene.
A zasto tada hulimo na njega?
Zato sto je to njegov posao.
Njegov zadatak. Ne Ocev ne Isusov.
Kada pogledamo oni zajedno ostvaraju celinu spasenja. Potrebni su nam sva trojica.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ovu sam sliku našao, nadam se da se neće niko uvrijediti :) :
049-God-Logic.jpg
A ja se nadam da će se neko uvrediti :D

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZASTO JE ISUS MORAO DA UMRE? ZAR BOG NIJE IMAO DRUGI NACIN ?

http://biblija.serbianforum.info/t21-zasto-je-isus-morao-da-umre-zar-bog-nije-imao-drugi-nacin
Ma pametan si da to nije normalno.
Jevr 9:22 I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez prolivanja krvi ne biva oproštenje.

3.Mo 17:11 Jer je duša telu u krvi; a ja sam vam je odredio za oltar da se čiste duše vaše; jer je krv što dušu očišća.
Ma taj je bio naučnik nema šta. A bolesti su se lečile tako što se ispuštvala krv bolesniku jer je bolest u krvi. Gluposti neviđene.
Ta priča je mogla da pali pre neku hiljadu godina. Sad tu priču okači mačku o rep.
I svi su pametni i znaju šta je bog hteo i naumio, ko da im se taj bog ispovedao.

Pošto, kako piše, za greh sledi smrt, onda je Isus bio grešan. A to što mu posle navodno po priči (bajki za decu i odrasle) nisu mogli da nađu telo, ne može se nazivati vaskrsenjem. I sad je on doneo Vaskrsenje za razliku od Adama koji je doneo smrt. Pa gde je to vaskrsenje? Ko je još vaskrsnuo? Možda oni nestali u akciji? Adam doneo smrt? Pa šta bi bilo na ovoj planeti da nije smrti? Nego ste se utronjali od smrti, pa na sve načine bi da se izvučete od smrti. Ali malo morgen.

Kako to najjači Bog od njih 3 ne može nešto....Zašto misliš da Bog Otac ne može, a Isus može?

1. Ko je ovde rekao da je nko od njih njaci Bog?

Zasto lazes?

Nema vise Bogova vec samo 1.

2. Ne moze jer je jedan od njih uzeo prirodu coveka i sa tom prirodom pretrpeo kaznu koju smo mi trebali da primimo.

Znaci nije bio razapet Otac na krst niti duh sveti vec Isus.

Zato samo on moze.

Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

Zasto bas Isus?

Zato sto je on sve stvorio licno...

Reci mi sada da ovo ne razumes onda cu znati da sa tobom nesto nije uredu.

1. Ko je ovde rekao da je nko od njih njaci Bog?

Biblija.
Ivan 14:28 - "Čuli ste, da vam ja rekoh: 'Ja odlazim, i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, onda biste se radovali, što idem k Ocu, jer je Otac veći od mene."

Matej 7:21 - "Neće svaki, koji mi govori: "Gospodine, Gospodine! ući u kraljevstvo nebesko, nego samo tko čini volju Oca mojega, koji je na nebesima." (Ne Isusovu volju no volju Oca ;) )
Meni je i RickRoss priznao da u ST postoji hijerarhija ;)

2. Ne moze jer je jedan od njih uzeo prirodu coveka i sa tom prirodom pretrpeo kaznu koju smo mi trebali da primimo.

Znaci nije bio razapet Otac na krst niti duh sveti vec Isus.
Znači odvojili su se jer su na nebu jedno i Bog više nije bio Bog no 2/3 Bog, što nema logike.

Zato sto je on sve stvorio licno...
Ništa Isus nije stvorio.

Reci mi sada da ovo ne razumes onda cu znati da sa tobom nesto nije uredu.
Ne razumijem, a ti misli šta oćeš.

- - - - - - - - - -

a sa kojom svrhom si onda stavio ovu sliku ako ne da nekoga ismevas ili vredjas?

Jer je situacija bukvalno takva...

Koji mu je dao ko?

Oni su navodno jedno.

Niko nikome nista nije dao. Oni suz medjusobno podelili taj posao.

1.Pet 1:1 Od Petra, apostola Isusa Hrista, izbranim došljacima, rasejanim po Pontu, Galatiji, Kapadokiji, Aziji i Vitaniji;
1.Pet 1:2 Po providjenju Boga Oca, svetinjom Duha dovedenim u poslušanje i kropljenje krvi Isusa Hrista: da vam se umnoži blagodat i mir.

- - - - - - - - - -

Oni su navodno jedno.
Sta jedno?

O cemu ti to pricas?

Kazi nam sta mi to verujemo o jedno?

Biblija.
Ivan 14:28 - "Čuli ste, da vam ja rekoh: 'Ja odlazim, i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, onda biste se radovali, što idem k Ocu, jer je Otac veći od mene."

Opet vadis stih vankontesta.

Isus i Otac su jednaki.

Joh 14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

Isus govori os vojoj ljudskoj prirodi kada kaze da je otac veci od mene, jer je Isus uzeo ljudsku prirodu i kada obavi svoj posao na zemlji, opet ce sesti na svoj presto slave.

Phil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus je sam sebe ponizio iako je bio Bog postavsi covek radi anseg spasenja.

Njegova ljudska priroda je niza od Oceve ali ne njegova Bozasnka sa kojom je ejdnak sa Ocem.

Ko vidi njega vidi Oca.

Da Isus nije ejdnak ocu, neikada ne bi mogaod a izgovori te reci jer bi sa time uniszio Oca umanjio..

Znači odvojili su se jer su na nebu jedno i Bog više nije bio Bog no 2/3 Bog, što nema logike.

Ništa Isus nije stvorio.

- - - - - - - - - -

Kako se odvojili ko se odvojio???

Kritikujes nesto a neznas sta kritikujes niti pozanjes to ucenje?

Kako to da Isus nije stvorio nista?
Koliko puta jos trebam da ti postavim stihove da je Isus stvarao???

Kako te stihove ne pozanjes iakos am ih vec postavljao a ove izvadjene iz konteksta sve znas???

Mozes li da nam obajsnis kako to?

- - - - - - - - - -

Biblija.

Matej 7:21 - "Neće svaki, koji mi govori: "Gospodine, Gospodine! ući u kraljevstvo nebesko, nego samo tko čini volju Oca mojega, koji je na nebesima." (Ne Isusovu volju no volju Oca ;) )
Meni je i RickRoss priznao da u ST postoji hijerarhija ;)

Ništa Isus nije stvorio.

- - - - - - - - - -

Izraphele nisi mi odgvorio na pßitanja a ja tebi vec danima odgovaram?

Kakvo je to ponasanje???

- - - - - - - - - -

Izraphele, ajde nam ti obajsni ko je Alah sta je on i sve sto zans o njemu?
Ja tvrdimd a vi nista neznate o njemu...

Eto mi o nasem bogu znamo mnogo, ali vi o vasem nista...

Ti si ovo delimicno lepo shvatio,ali si lose zakljucivao.Ja tebe,kao hriscanin,cak ne bih ni puno ispravljao u tim tvojim tvrdnjama,no objasnicu ti kolko mogu.
Sto se tice dela gde si rekao da Bog ne umire,u pravu si.Isus nije samo Bog,nego je i covek. Razmisli,zasto se Bog nikada ranije nije zrtvovao za covecanstvo na ovakav nacin?Zato sto Bog smrt ne okusa,upravu si!Zasto je Bog morao postati covek?Pa upravo zato sto se Bog ne moze zrtvovati u smrt,vec covek.Hrist je imao dvojaku prirodu-prirodu Boga i prirodu coveka.On je bio potpun covek i potpun Bog (ne postavljaj mi pitanje,molim te o tome sa kim je razgovarao ako je on potpun Bog i sl,jer je to druga tema,tema o Sv. Trojstvu,ne zelim da se udaljimo od ove teme).Kao covek,on je bio smrtan,ali kao Bog nije! Bas zato sto Bog smrt ne okusa,a covek da,Hrist na krstu izgovara recenicu,davno prorecenu u Davidovim psalmima:"Ili,Ili,lama savahtani!?" odnosno:"Boze moj,Boze moj,zasto si me ostavio?!" zato jer je covek morao umreti,a Bog nije mogao. U tom trenutku,koliko sam ja razumeo, je doslo do razdvajanja te njegove 2 prirode,koja ce ubrzo postati jedna ponovo.

Dakle,to sto ti tvrdis da je on nakratko umro pa vaskrsnuo,pa u svemiru nije bilo Boga,to niko ne tvrdi.

..................

Bog večnosti je na sebe preuzeo ljudsku prirodu od svoje majke Marije, i samim tim zla koja se nalaze u ljudskoj prirodi, koje je pobeđivao svojom božanskom suštinom, duhom, dok prilikom raspeća na krstu nije u potpunost pobedio i odbacio grešnu prirodu i stvorio obogotvorenu ljudsku prirodu.
Stvarajući obogotvorenu ljudskost, omogućio je ljudima da kroz tu Božansku ljudskost pobeđuju zla.

“Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: pokaži nam Oca?” (Jovan 14,8.9)

Poslednja izmena:
Kako se odvojili ko se odvojio???
Niko se nije odvojio jer nisu ni bili zajedno jer ST ne postoji al eto, ako je sišao na Zemlju odvojio se od Boga i SD.
Kritikujes nesto a neznas sta kritikujes niti pozanjes to ucenje?
Opovrgni kritike.

Koliko puta jos trebam da ti postavim stihove da je Isus stvarao???
Koliko oćeš , ali Isus kaže da ne mere ništa sam od sebe da čini pa ti dođe malo nelogično. Ne zna kada će Sudnji dan, a oće da stvara iz ničega...

Kako te stihove ne pozanjes iakos am ih vec postavljao a ove izvadjene iz konteksta sve znas???

Mozes li da nam obajsnis kako to?
Ne znam, nisam vidio da si ih postavljao.

Izraphele nisi mi odgvorio na pßitanja a ja tebi vec danima odgovaram?
Ako su u vezi Islama pitaj neđe drugo, ne spamaj.

- - - - - - - - - -

Izraphele, ajde nam ti obajsni ko je Alah sta je on i sve sto zans o njemu?
Ja tvrdimd a vi nista neznate o njemu...

Eto mi o nasem bogu znamo mnogo, ali vi o vasem nista...
Tema je SVETO TROJSTVO. Pusti Islam sada, kada ne možeš da odgovoriš reci, nije problem :)

Isus i Otac su jednaki.

Kontradikcija, na drugom mjestu se kaže da je Otac veći od Isusa. Il možda nije? Prosvijetli nas?

Da Isus nije ejdnak ocu, neikada ne bi mogaod a izgovori te reci jer bi sa time uniszio Oca umanjio..
Ko vidi Isusa vidi i Oca znači da ono što Isus radi ne radi sam od sebe (jer ništa ni ne moćže sam od sebe) no samo što mu Bog naredi, on ima misiju i Bog mu je dao naređenja, samim tim on nije jednak Bogu no njegov instrument.

Niko se nije odvojio jer nisu ni bili zajedno jer ST ne postoji al eto, ako je sišao na Zemlju odvojio se od Boga i SD.

)

A kakoi to moze da se odvoji neki od njihd a cujemo? Vladja zans sta kritikujes?

Zasto ne odgovaras na mpoja pitanja koja ja tebi postavljam?

ko sit i da samo ja tebi odgovaram?

Zasto izebgavas?

- - - - - - - - - -

Opovrgni kritike.
Koje kritike?
To su smao iskrivljavanja cinjenica sto tir adis, to nisu kritike.
Kada te pitam da nam obajsnis sta mi tov erujemos to kritikujes kobajagi ti neznas?

Koliko oćeš , ali Isus kaže da ne mere ništa sam od sebe da čini pa ti dođe malo nelogično. Ne zna kada će Sudnji dan, a oće da stvara iz ničega...

)

Pa zasto ne pitas prvo sta to zanci nego napdas i izmisljas stvari?

Nije rec o tome da isus nema moc.

Vec je rec o tome da Isus nista ne cini u svojoj reziji ili na svoju ruku.

vec iza svega stoji i Otac i duh sveti itd.

Posto su ga jevreji otpuzivali d aje on doneo nekus voju nauku.

Ne znam, nisam vidio da si ih postavljao.

:)

KAKO JE MOGUCE DA ONO TO TI NE ODGOVARA DA NEZNAS A SVE STO MOZES DA ISKRIVIS ZNAS?

O kome je ovde rec?
Eto ti si specijalista znas valjda ili?

Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
Joh 1:4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
Joh 1:10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
Joh 1:11 K svojima dodje, i svoji Ga ne primiše.

Izraphele.
Eto izgovaras se kao nije tem islam.
Medjutim zasto mi ne odgvoris na druga pitanja koja ti postavljam u vezi ove teme u cemu je tu problem???

Kritikujes nesto a neznas nista o tome?

kazes oni su ejdan pa se razdvojili?

Sta su to oni ejdna kako i kakos e to razdvojili?
Eto upucu7jes kritike a meni nije poznato da hriscani tako sta veruju?

SADA JA TREBAM DA TE NAUCIM STA MI TO VERUJEMOD A BI TI PONDA SAZNAO STA TO KRITIKUJES?

A ako neznas kako mozes da kritikujes?

pa mozes takos to je tebi ciuljd a pljujes po hriscanstvu i to je ociglkedno.
Djihad sveti rat...

rekaos am ti da ides kuci i tamo rpaktikujes djihad kada ne zelis ovde da das odgovor na pitanja koja ti se postave.

Kontradikcija, na drugom mjestu se kaže da je Otac veći od Isusa. Il možda nije? Prosvijetli nas?

Ko vidi Isusa vidi i Oca znači da ono što Isus radi ne radi sam od sebe (jer ništa ni ne moćže sam od sebe) no samo što mu Bog naredi, on ima misiju i Bog mu je dao naređenja, samim tim on nije jednak Bogu no njegov instrument.

Pa nismo deca.

ZASTO SPAMUJES TEMU?

Na to sam ti odgvorio a ti opet ponavljas ta npitanja?

Nestali argumenti jeli?

Evo ponovo.

I ako ponovo spamujes temu prijavicu te:

Opet vadis stih vankontesta.

Isus i Otac su jednaki.

Joh 14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

Isus govori os vojoj ljudskoj prirodi kada kaze da je otac veci od mene, jer je Isus uzeo ljudsku prirodu i kada obavi svoj posao na zemlji, opet ce sesti na svoj presto slave.

Phil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus je sam sebe ponizio iako je bio Bog postavsi covek radi anseg spasenja.

Njegova ljudska priroda je niza od Oceve ali ne njegova Bozasnka sa kojom je ejdnak sa Ocem.

Ko vidi njega vidi Oca.

Aj pokusaj ali onako prostim recima, nemoj samo da filozofiras

Pa koliko ovde vas muslimana ima?
Ja kada sma otisao na muslimanskom forumu odma me zabranili a ovde ste se namnozili kao zecevi?

Ali podrzavate se moram da priznam nasuprot nasima?

Nesmeju oni mene da podrze jer ce ovi drugi videti to pa ce poceti da se interesuju za onos to ja ovde pisem.

Bolje im je neka svi pljuju na hriscanstvo nego da podrze Biblijskog hriscanina...

Pa koliko ovde vas muslimana ima?
Ja kada sma otisao na muslimanskom forumu odma me zabranili a ovde ste se namnozili kao zecevi?

Ali podrzavate se moram da priznam nasuprot nasima?

Nesmeju oni mene da podrze jer ce ovi drugi videti to pa ce poceti da se interesuju za onos to ja ovde pisem.

Bolje im je neka svi pljuju na hriscanstvo nego da podrze Biblijskog hriscanina...

Prijatelju, ja nisam musliman a i da jesam kakve to veze ima.

Rodjen u Beogradu, roditelji pravoslavci, veliki vernici i to toliko veliki da su odlepili od vere

Prijatelju, ja nisam musliman a i da jesam kakve to veze ima.

Rodjen u Beogradu, roditelji pravoslavci, veliki vernici i to toliko veliki da su odlepili od vere

Razumem.
Ti si borac protiv hrscanstva i sve sto je protiv hriscanstva je tebi prijatelj...

Sta si, ateista ili sledis istocnajkce religije.

U dosadasnjem iskustvu sam imao posla sa ove dve grupe koje se slicno ponasaju protiv hriscanstva.

Alii odkud mi d aznamod a ti nisi musliman?
Da ti verujemo an rec?

Back