Verujemo. Trojstvo je jedno od tacki naseg verovanja.
Ipak, pojavila se jedna grupa (mozda 5% ukupnih vernika) , koji izrazavaju sumnju... i jos sire te ideje po crkvi.
Ko zna istoriju SDA crkve, zna da je ona nastajala - i da je vise decenija proslo, dok se ukupna doktrina, sa 28.tacki verovanja,
nije ustanovila....
Jer je osnivacima bilo stalo da ispovedaju - biblijsku istinu.
Tako se ni sada nisu oglusili - nisu rekli - ne,ne, ne - vi ste jeresi, necemo da vas cujemo, izadjite iz nasih redova....
Vec ako je znacajan broj vernika izrazilo ozbiljnu sumnju u neku tacku verovanja - mi cemo uloziti ozbiljne napore i vreme - da to pitanje istrazimo.
Ja verujem da su i Bog Otac, i Isus Hristos , i Duh Sveti - Bozanstva.
I vecina vernika ...
Ali mi je drago, i ponosna sam na ovaj postupak vodjstva moje crkve.
Svaka im cast ^^
Pokazali su da im je stalo do toga da znaju istinu.
A ne da slede neku tradiciju,koja moze i da ne bude u saglasnisti sa Biblijom.
U stvari, samo su pokazali isti onaj Duh, koji su imali i osnivaci SDA crkve.
pre vise od 150.godina.
Perlice, masonski duh je osnovao crkvu, Miler je bio mason.Strasno je kada vasi pastori posle godina i godina sluzbe pocinju da napoustaju ono u sta su Verovali decenijama, a to je verovanje crkava.
Recimo adventisti tvrde da je 144000 izabranih iz jevrejskog naroda sasvim drugacija slika, a ne fizickog Izraela, dok u Bozijoj reci se decidirano Tvrdi da je to fizicki Izrael i da ce 144 hiljade izraelaca biti prvi do Hrista.
Drugo trojstvo kao takvo ne Postoji u Bozijoj reci, niti je to Bog naglasio, rekao je i potvrdio da je Jedan.
Razgovarajuci sa adv.pastorom i pitajuci ga i objasnjavajuci mu o cemu u stvari u Isaiji se govori( a to je Izrael0, i on je sam priznao da to nema veze sa trojstvom, vec da je Bog podigao Onoga koji ce odbraniti Izrael u ona vremena.Isaija sigurno da nije prorokovao 700 godina unapred,a kada to jevrejin objasnjava, tj kako se jevrejska gramatika upotrebljava i za koga, onda to sigurno da je tako, jer nema potrebe da laze bilo koga.
Druga potvrda trojstva je u II Jovanovoj 5, 8: Duh i voda i krv; je ubaceno na nagovor katolika u 16-tom veku Erazmu Roterdamskom, koji je stampao novu Septugatu sa Izmisljenim stihom iz latinske Vulgate, jer je tako katolicka crkva propovedala i nalagala vernicima.
Isaija 42,1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
Jevrejima 1, 1 Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina,
Kolosanima 1, 19 Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina,
Vidimo da i Bog sam, a i Apostolol Pavle govori ko je Isus.
Jovan 14 glava:
7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
Ovde vidimo Dokaz da i Isus sam T-V-R-D-I, da nije on,vec da Otac je u njemu i da on Tvori dela.
Perlice, sta ti vise treba od ovoga Dokaz koje Bog,a ko Isus.
Moras shvatiti da je Boziji duh napustio sve crkve, i da sada Pojedinacno radi sa ljudskim rodom;
Otkrivenje 3, 20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.
Mani se Vajtove izjave da je ona imala viziju adventista kao Bozijeg naroda, jer u buducem carstvu, nece biti nijedne nacije,jer bicemo kao andjeli.
Ljudi moraju izaci iz denominacija, jer su Duhovno mrtve.Boziji duh je zavrsio sa crkvama, i sada su samo pojedinci Vazni,a to su oni koji su Odabrani i pre postanja sveta,tj Bozije seme.
Ne pisem ovo da bi te odvratio od adventizma, pisem jer verujem da istinskii Verujes u Boziju rec.Moras sama da se izboris sa svojom savescu.lepo je imati prijatelje i istomisljenike, ali Bog trazi duse nazad,a ne prijatelje i dobre govornike.Presaberi svoje utiske u tome u cemu se malazis i okreni novi list.
Znam da razumes engleski, evo ti za informaciju nesto;
Covek koji je proveo u adventizmu 33 godine :
http://www.ellenwhiteexposed.com/archive/testimony.htm
My Story 33 Years in the Seventh-day Adventist Church By Dirk Anderson
Preporuka ti je da Pazljivo procitas ovo i sama donese zakljucak i odluku.
Sve najbolje i Bog te cuvao.