Sveta trojica?

Trojstvo, da li znači negaciju jednog boga i da li je hrišćanstvo sa trojstvom uopšte monoteizam?

• Da, trojstvo je negacija jednog boga i hrišćanstvo nije monoteizam.

glasova: 2 28,6%
  • Ne, trojstvo nije negacija jednog boga i hrišćanstvo jeste monoteizam.

glasova: 5 71,4%

• Ukupno glasova
    7
To što si ti načuo od popova pričice iz svetog predanja koje su smislili sveti starci pored svetog panja ne daje ti pravo da sudiš o tuđem poznavanju biblije.
"Poslednji će biti prvi", reče Isus i opra učenicima noge. Nema to veze sa protokom vremena.
Stvari koje su se već dogodile nalaze se u prošlosti. Zato se koristi prošlo vreme.
Kad smo već kod lažova, razbojniku je obećao da će isto veče biti s njim u raju. Al tu ga je zeznuo jer je on sledeća tri dana bazao po pakletu.
:lol:

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Da bismo bili potpuno precizni, napomenucemo da su naplacene tri dnevnice i bonovi za gorivo za tri dana, a imenovani je na sluzbenom putu proveo od petka uvece do nedelje do pred zoru. Zloupotreba sluzbenog polozaja je osnov za raskid radnog odnosa. Medjutim, imajuci u vidu da je imenovani uzivao povlasceni polozaj u preduzecu ciji je vecinski vlasnik, na njega se nisu odnosile odredbe zakona o radu.

Neki dokaz za ovo, naravno lingvistički, uz ime autora i dela u kojem se iznosi ova teza?

Nije ovo teza nego biblijska činjenica.

Navest ću neke primjere :

Marko 14:30 - Nato mu je Isus rekao: “Zaista, kažem ti, danas, još ove noći, prije nego pijetao dvaput zapjeva, upravo ćeš me se ti triput odreći.”

Naglašavanje kroz riječ DANAS.

Djela apostolska 5:38 - Zato vam sada kažem: Ne dirajte te ljude, nego ih pustite — jer ako je ova zamisao ili ovo djelo od ljudi, propast će...

Naglašavanje kroz riječ SADA.

Jeremija 42:21 - Ja vam govorim danas, ali vi nećete poslušati glas Jehove, Boga svojega, niti išta od onoga za što me poslao k vama.

Luka 23:43 - A Isus mu je rekao: “Zaista, kažem ti danas, bit ćeš sa mnom u raju.”

Naglašavanje je bilo sastavni dio govora ondašnjeg vremena.

Marko 14:30 - Nato mu je Isus rekao: “Zaista, kažem ti, danas, još ove noći, prije nego pijetao dvaput zapjeva, upravo ćeš me se ti triput odreći.”
Sem sto se rec "danas" odnosi na sam dogadjaj izdaje("danas, jos ove noci") a ne na trenutak govorenja.

Kao sto rekoh, to ima smisla samo ako su bili retardi.

Nije ovo teza nego biblijska činjenica.

Navest ću neke primjere :
Marko 14:30 - Nato mu je Isus rekao: “Zaista, kažem ti, danas, još ove noći, prije nego pijetao dvaput zapjeva, upravo ćeš me se ti triput odreći.”

Nema DANAS. :kafa:

И рече му Исус: Заиста ти кажем: ноћас док двапут петао не запева три пута ћеш ме се одрећи.

To što si ti načuo od popova pričice iz svetog predanja koje su smislili sveti starci pored svetog panja ne daje ti pravo da sudiš o tuđem poznavanju biblije.
"Poslednji će biti prvi", reče Isus i opra učenicima noge. Nema to veze sa protokom vremena.
Stvari koje su se već dogodile nalaze se u prošlosti. Zato se koristi prošlo vreme.
Kad smo već kod lažova, razbojniku je obećao da će isto veče biti s njim u raju. Al tu ga je zeznuo jer je on sledeća tri dana bazao po pakletu. :lol:

Isus je u Petak razapet,u Subotu je bio u adu,a u Nedelju vaskrsao.Ne 3 dana,vec se naglasava da je u Subotu propovedao Jevandjelje u adu.
A otkud znas da ga je slagao?Otkud znas da razbojnik nije bio prvi sa Isusom u raju?

Isus je u Petak razapet,u Subotu je bio u adu,a u Nedelju vaskrsao.Ne 3 dana,vec se naglasava da je u Subotu propovedao Jevandjelje u adu.
A otkud znas da ga je slagao?Otkud znas da razbojnik nije bio prvi sa Isusom u raju?
Ajmo opet malo logike...
Zašto je važan deo Starog zaveta priča o Pinokiju? Pardon... O Joni?
Zbog ovoga:

Јер као што је Јона био у трбуху китовом три дана и три ноћи: тако ће бити и Син човечији у срцу земље три дана и три ноћи.
(Mat. 12.40)

Otkud znam da razbojnik nije bio prvi u raju?
Recimo, zbog Ilije koji je otišao u nebo. :lol:
(Pored već pomenutih Avraama i Lazara, što izgleda nisi uspeo da zapamtiš)

Ajmo opet malo logike...
Zbog ovoga:

Јер као што је Јона био у трбуху китовом три дана и три ноћи: тако ће бити и Син човечији у срцу земље три дана и три ноћи.
(Mat. 12.40)

Zaboravljaju sektaši da je Hristos Bog, i da se po Svojoj Božanskoj prirodi nije ni odvajao od Boga Oca, i Boga Duha Svetoga. Pa zato, kada obećava razbojniku raj, On to obećava kao Bog, jer samo Bog ima pravo da nekome obeća i podari rajsko blaženstvo.

Ajmo opet malo logike...
Zbog ovoga:

(Mat. 12.40)

Otkud znam da razbojnik nije bio prvi u raju?
Recimo, zbog Ilije koji je otišao u nebo. :lol:
(Pored već pomenutih Avraama i Lazara, što izgleda nisi uspeo da zapamtiš)

Da u nebo,ali pitanje je da li je Ilija stigao u raj pre razbojnika na krstu?
Pored vec moje pomenute price,koju si sad izignorisao.Opet te pitam:"U kom vremenu je ziveo Lazar o kome se prica i u kom vremenu je otisao u raj,tj u krilo praoca Avraama?

Da u nebo,ali pitanje je da li je Ilija stigao u raj pre razbojnika na krstu?
Pored vec moje pomenute price,koju si sad izignorisao.Opet te pitam:"U kom vremenu je ziveo Lazar o kome se prica i u kom vremenu je otisao u raj,tj u krilo praoca Avraama?
Nije stigao u raj. Samo na nebo i tamo je proveo nekoliko stotina godina mlatarajući rukama dok nije dobio ausvajs. :kafa:
Lazar je živeo, školovao se i umro(kojom prilikom je stigao u raj i to direkt u toplo bratski Avraamov zagrljaj) pre trenutka kada je Isus počeo da razmišlja i poučava o raspuštenicama. :kafa:

Poslednja izmena:
9. Bozija zapovest kaze:"Ne svedoci lazno na bliznjega svoga",odnosno "Ne lazi".Pa ko ce se prvi toga pridrzavati,ako ne Bog?
Gde se to ocigledno vidi da Bog laze?

Ovaj... Jesi li ti prirodna plavuša? :think:

Lagao je onoga da će isto veče s njim biti u raju, ali je to veče proveo u pakletu. Razmuzenije? :kafa:

Inače, ne treba da budeš toliko šokiran što je tvoj idol bio lažovčina. Krao je on i magarce i falsifikovao vino i naplaćivao reket i svašta. :lol:

Ovo je ok. Samo, ko je uopste rekao da je Isus bio dva bica? Lekmi nije, niti verujem da ce ti to reci bilo koji hriscanin, bez obzira na konfesiju.
To sto kazemo da je Hristos Bogocovek ne znaci da je on dva bica, tj. dve licnosti, vec da poseduje dve prirode(ljudsku i bozansku) koje su sjedinjenje u jednoj(i jedinoj) licnosti Isusa Hrista.
Ovo je ucenje Rimokatolicke crkve, a ne Istocno-ortodoksne koja propoveda da je Isus samo boazanske prirode.

Sva ta "farsa oko Sina" nije bila potrebna Bogu vec nama.
Ovo je nejasno receno. Sta znaci “farsa oko Sina”? Farsa je i oko Boga, Farsa je i oko Svetog Duha. Sve je to smisljeno tri veka posle, tzv. raspeca i vaznesenja nazovi sina bozijeg.

Bog je stvorio svet da postoji vecno, a to je moguce samo ukoliko svet bude u zajednici s Bogom. Bas zato se Isus ovaplocuje u liku coveka, i tako ostvaruje tu zajednicu stvorenog sa Bogom..
Cuj, prazna prica, propoved bez logike i bilo kakve veze sa zivotom.

Na osnovu cega?
Da iole poznajes Bibliju znao bi da je Isus rekao i da ce prvi biti poslednji,a poslednji prvi.
To se u vojsci desava kad god vodnik ili mladji ovicir komanduje "Na levo krug!"

Zapamti vec jednom, nema raja ni pakla pre Strasnog suda. I drugo, ad nije pakao, vec podzemni svet u grckoj mitologiji. I kome je to u Adu propovedao jevandjelje? Koje jevandjelje? Gde si to procitao?

Nije stigao u raj. Samo na nebo i tamo je proveo nekoliko stotina godina mlatarajući rukama dok nije dobio ausvajs. :kafa:
Lazar je živeo, školovao se i umro(kojom prilikom je stigao u raj i to direkt u toplo bratski Avraamov zagrljaj) pre trenutka kada je Isus počeo da razmišlja i poučava o raspuštenicama. :kafa:

Kaze se da je Ilija na kocijama bio uznet na nebo.Gde je on to otisao,da li u raj,pakao ili negde trece,to se ne kaze precizno.Drugo,u raju ne postoji vreme,pa ce tako Ilija i npr apostol Petar,provesti isto "vreme" do Strasnoga suda,bez obzira sto su ziveli u razlicita vremena...
Lazar je bio skitnica,prosjak koji je imao cireve i rane koje su lizali psi koji su mu otimali i poslednji zalogaj iz usta.Aha.Gde se to kaze da je Lazar umro pre trenutka kad je Isus umro i vaskrsao?

Poslednja izmena od moderatora:
Zapamti vec jednom, nema raja ni pakla pre Strasnog suda. I drugo, ad nije pakao, vec podzemni svet u grckoj mitologiji. I kome je to u Adu propovedao jevandjelje? Koje jevandjelje? Gde si to procitao?

"A onaj ko veruje u njega ne ide na sud,vec je odmah presao iz smrti u zivot".
Ad je uopste naziv za pakao.E moj ti,pa ja bi se stideo da sam Srbin i da toliko ne znam i pljujem po onome na cemu mi je sazidana drzava i za sta se ginulo.
Isus je na Veliku Subotu otisao u ad da propoveda jevandjelje mrtvima,jer su svi mrtvi isli u ad do Hristovog Vaskrsenja,i ko je hteo da podje za njim,posao je u Nebesko Carstvo a ko nije,ostao je u paklu.

To je valjda čuo od oca Joila.
"Nešto mu kvrcnulo ovaj u leđa i počeo da priča o samom sebi." :mrgreen:
Kao da je Mit Romni koji se kandiduje za Belu kuću.

A još zabavnije mi ono da su ti sedeli u pakletu kao u Gvantanamu, mučeni i po par iljada godina i sad dođe jedan i zvizne:
- E, raja, obio sam bravu. Kuj oće napolje, za mnom.
A rulja se premišlja dal bi il ne bi da strugne iz tog mučilišta.
Izgleda da u Joilovim očima ni đavo nije baš sasvim brinet, nit je pakao tako vrelo mesto kako ga prikazuju. :lol:

Back