Sveta trojica?

Trojstvo, da li znači negaciju jednog boga i da li je hrišćanstvo sa trojstvom uopšte monoteizam?

• Da, trojstvo je negacija jednog boga i hrišćanstvo nije monoteizam.

glasova: 2 28,6%
  • Ne, trojstvo nije negacija jednog boga i hrišćanstvo jeste monoteizam.

glasova: 5 71,4%

• Ukupno glasova
    7
Nije isto sveti duh o kom govori biblija i ( bog koji se zove sveti duh ) i koji je po časti i slavi jednak sinu i Bogu Ocu. Da bi nešta razumeli ne valja skakati sa jedne na drugu temu nego se držati jedne teme dok se ne rasčisti to pitanje u ovom slučaju šta je sveti duh. Imam argumente da je sveti duh jedan od trojice u božanskoj ličnosti ni manje ni više nego satana. Ako vas interesuje možemo da razmotrimo to pitanje.

E,sto vas vise citam,ne bi li neto pametno saznala,dolzim do zakljucka da vi sami ne znate u sta verujete!

Dosta je bilo laganja biblija je ispred mene ako se vaša vera zasniva na bibliji sad će mo da vidimo da li ste u pravu.

Sa obožavanjem svetog duha kršite Božije zapovesti ne izvršavate njegovu volju i navodite druge na greh. Umesto jednog imate tri boga. Stvar je u tome što Bog Otac to neće tolerisati. To se vidi u sledećim stihovima. Koristiću novi svet prevod zato što mi je pri ruci.
Izlazak 20.5. Ne klanjaj im se niti im služi jer sam ja JAHVE tvoj Bog. Bog koji zahteva da se odanost iskazuje isključivo njemu.
Pogledaj ovo što je crvenim slovima. A vi poštujete podpuno jednako i nekog neidentifikovanog svetog duha.
Izlazak 34.14.
Galatima 3.20. A posrednika nema kad postoji samo jedna strana., a Bog je samo jedan. Opet pogledaj ovo što je crvenim slovima jer vi kažete da nije jedan nego tri.
1. Jovanova 2.22. Ko je lažljivac ako ne onaj ko poriče Isusa kao Hrista? To je antihrist onaj koji poriče Oca i Sina. Pogledaj ovo što je crvenim slovima i reci gde je tu sveti duh nigde ga nema.

Zasto pravoslavni hramovi onda obiluju slikama svetaca,kojima se vernici klanjaju,daju novce i ljube ih(kako se ne zaraze?)?

I rece Bog da stvorimo coveka(mnozina)
Postoji vecni Savet ili Sobranije Svete Trojice.Bog se se vecno savetuje,dogovara i na tom savetu stvara svet.
Nije Otac zapoceo i rekao hajde stvorite i Sin nastavio a Sveti Duh zavrsio.Nije prestao otac kad je poceo sin,niti je prestao sin kad je poceo duh sveti.To je samo izraz da se pokaze da sva sveta trojica ucestvuje u delu stvaranju,ali svako lice sa svojim udelom i ulogom,u zajednickom jedinstvu volje i energije.
Zato je covek kad je stvoren po slici Bozijoj,stvoren po slici svete trojice.Ne samo sto ima um ima i volju i osecanje ili duh,dusu i telo.

Postoji vecni Savet ili Sobranije Svete Trojice.Bog se se vecno savetuje,dogovara i na tom savetu stvara svet.
Nije Otac zapoceo i rekao hajde stvorite i Sin nastavio a Sveti Duh zavrsio.Nije prestao otac kad je poceo sin,niti je prestao sin kad je poceo duh sveti.To je samo izraz da se pokaze da sva sveta trojica ucestvuje u delu stvaranju,ali svako lice sa svojim udelom i ulogom,u zajednickom jedinstvu volje i energije.
Zato je covek kad je stvoren po slici Bozijoj,stvoren po slici svete trojice.Ne samo sto ima um ima i volju i osecanje ili duh,dusu i telo.
Vilaret,ovo si bozanstveno rekla,samo da li i ti razumes sta si rekla,nema veze,divno zvuci.:zaljubljena:

Dosta je bilo laganja biblija je ispred mene ako se vaša vera zasniva na bibliji sad će mo da vidimo da li ste u pravu.

Sa obožavanjem svetog duha kršite Božije zapovesti ne izvršavate njegovu volju i navodite druge na greh. Umesto jednog imate tri boga. Stvar je u tome što Bog Otac to neće tolerisati. To se vidi u sledećim stihovima. Koristiću novi svet prevod zato što mi je pri ruci.
Izlazak 20.5. Ne klanjaj im se niti im služi jer sam ja JAHVE tvoj Bog. Bog koji zahteva da se odanost iskazuje isključivo njemu.
Pogledaj ovo što je crvenim slovima. A vi poštujete podpuno jednako i nekog neidentifikovanog svetog duha.
Izlazak 34.14.
Galatima 3.20. A posrednika nema kad postoji samo jedna strana., a Bog je samo jedan. Opet pogledaj ovo što je crvenim slovima jer vi kažete da nije jedan nego tri.
1. Jovanova 2.22. Ko je lažljivac ako ne onaj ko poriče Isusa kao Hrista? To je antihrist onaj koji poriče Oca i Sina. Pogledaj ovo što je crvenim slovima i reci gde je tu sveti duh nigde ga nema.

Ahem.

Зато вам кажем: Сваки грех и хула опростиће се људима, а хула на Духа Светога неће се опростити људима.И ако рече ко реч против Сина Човечијега, опростићему се; а који рече против Духа Светога, неће му се опростити ни у овоме веку ни у будућем.
(Матеј 12, 31-32)

свете књиге говоре о развоју богочовека.
свако се препозна по развоју-разумевању.
исус је у христу спојио тројство.
идемо даље...

Back