kanarinka
Elita
- Poruka
- 16.443
e
Ja sam bila bliska sa mojom majkom a ona to nije mogla da podnese. Vremenom sam shvatila da je ljubomorna jer i ona ima ćerku ali nemaju takav odnos pa joj je to smetalo. Toliko me je znala vređati a ja vaspitana da poštujem starije gutala sve, plakala, svađala se sa mužem, počela piti tablete za smirenje zbog lupanja srca i gušenja kada me uzruja. Psovala mi je majku koja me rodila tako ludu. Inače, moji roditelji i ja smo doživeli veliku tragediju, poginuo mi je brat od 3 i po godine. Moja majka se od tada razbolela i iz godine u godinu je bila sve slabija. Umrla je u 51-voj godini pre 6 godina. Jako sam tugovala za njom. Nije ni godina prošla opet mi je opsovala majku. Rekla sam joj da mi to nikada više ne kaže ali ona je istog momenta ponovila to još 3-4 puta i rekla: "šta je tvoja mama da je ne mogu opsovati". Ma mogla bi istoriju napisati o njoj i njenim lažima, zlobi, ljubomori, bezobrazluku...Moj otac koji sada živi sam, invalid je, ima samo mene i ne može doći kod mene zbog nje. Inače, živimo u istoj kući, oni su dole a mi na spratu. Isterala mi je jedne kumove iz kuće, pa druge kumove isto, pa drugaricu, pa je i nas isterivala....Htela sam samo da ti kažem da u svoj nesreći ima i sreće što niste zajedno u istoj kući. Ja sam u početku kao što sam već rekla ćutala a sada više ne. Nisam valjala ni onda a ne valjam ni sada ali bar ne gutam u sebi. Majka mi je uvek govorila nemoj se spuštati na taj nivo da se ti nastavljaš sa njom, ti budi pametna. Ja sam samo shvatila da sa pametnim čovekom možeš pričati pametno a da sa budalom moraš budalasto!
Sta na sve to kaze tvoj muz?
i posle toga sve ono sto ide po redu, malo cemo ubrzati stvari
Eh, pocela sam da citam vasa iskustva da bih sklopila neku sliku sta od prilike mogu da ocekujem i cega da se cuvam
moram vam reci da je lepo sto pisete svoja iskustva, dok ovde olaksate svoju dusu, jer neke stvari treba i precutati zar ne
, ipak ne zadrzavate u sebi gorcinu i omogucavate drugima da mozda nesto nauce iz vasih ili tudjih gresaka, svakako je da nas necije iskustvo tera da se zamislimo kako se mi to ponasamo prema drugima, narocito prema svojim bliznjima. Samo sam htela da vas pozdravim i ohrabrim, trenutno sam na poslu pa nemam puno vremena. Trebalo mi je 2 nedelje da iscitam temu od pocetka do kraja
Imam ponesto i da napisem ali drugom prilikom, samo da vas pozdravim i samo nastavite sa pisanjem, ja se od danas zvanicno pridruzujem ''klubu'' 

ali ovde su teme svekrve!
)