Svekrve...neicrpna tema

ne znam da li sam vam pričala o tome da ja nemam svekrvu
tj umrla je dok ja mog muža nisam ni poznavala...
neki kažu kako imam ogromnu sreću zbog toga
mada oni koji su je poznavali tvrde da je bila mnogo doba žena
tako da želim da verujem da bih se dobro slagala sa njom..
e sad, ko zna....

Pa ja sam uglavnom cutala, sad nekad cutim nekad puknem pa kazem nesto, al stvar je u tome sto vise ne mogu nista na lijep nacin da kazem vec budem drska pa ja ispadnem vjestica.Sto se tice drugih stvari koje nemaju veze sa djetetom moja svekrva je ok, uglavnom se ja njoj ne mjesam, ona kuva ja cuvam dijete i cistim kucu, nekad i ja nesto napravim za jelo,(mada vec mi malo nabacuje da razvucem pitu, uci svoju kcerku da muze kravu, nadam se da ne ocekuje da i ja muzem kravu) nismo se mi jos posvadjale, godinu i po zivimo zajedno, al nekad mi je tih komentara preko glave, zamisli kad ti muskarac od 80 godina dijeli savjete o djeci, a baba svaki dan nesto komentarise. Evo sad sam hranila kcerku i ona je malo nestasna nece da sjedi kad jede, i svekrva kaze meni *daj ja cu je nahraniti, nece ona da jede iz tvoje ruke* a ja je hranim od kako se rodila.Ja sam odrasla u gradu i moji su skroz su drugaciji, zavrsila sam fakultet, a sad zivim na selu i nikako da se naviknem na *novu familiju*.Prije sam slusala kad neko kaze sto da upoznajem njegove necu se udavati za njih nego za njega, to nije tacno posebno ako zivite zajedno vise se udas za njegovu porodicu nego za njega.Najgore mi je sto sad svi govore kako sam osjetljiva i nervozna cak mi je i moja mama to rekla a niko ne pita zasto, da mogu samo naci posao valjda mi bude malo lakse, mada onda ce je oni cuvati i nauciti sve ono sto ja ne bih.

Pa ja sam uglavnom cutala, sad nekad cutim nekad puknem pa kazem nesto, al stvar je u tome sto vise ne mogu nista na lijep nacin da kazem vec budem drska pa ja ispadnem vjestica.Sto se tice drugih stvari koje nemaju veze sa djetetom moja svekrva je ok, uglavnom se ja njoj ne mjesam, ona kuva ja cuvam dijete i cistim kucu, nekad i ja nesto napravim za jelo,(mada vec mi malo nabacuje da razvucem pitu, uci svoju kcerku da muze kravu, nadam se da ne ocekuje da i ja muzem kravu) nismo se mi jos posvadjale, godinu i po zivimo zajedno, al nekad mi je tih komentara preko glave, zamisli kad ti muskarac od 80 godina dijeli savjete o djeci, a baba svaki dan nesto komentarise. Evo sad sam hranila kcerku i ona je malo nestasna nece da sjedi kad jede, i svekrva kaze meni *daj ja cu je nahraniti, nece ona da jede iz tvoje ruke* a ja je hranim od kako se rodila.Ja sam odrasla u gradu i moji su skroz su drugaciji, zavrsila sam fakultet, a sad zivim na selu i nikako da se naviknem na *novu familiju*.Prije sam slusala kad neko kaze sto da upoznajem njegove necu se udavati za njih nego za njega, to nije tacno posebno ako zivite zajedno vise se udas za njegovu porodicu nego za njega.Najgore mi je sto sad svi govore kako sam osjetljiva i nervozna cak mi je i moja mama to rekla a niko ne pita zasto, da mogu samo naci posao valjda mi bude malo lakse, mada onda ce je oni cuvati i nauciti sve ono sto ja ne bih.

pa ja mislim da bih joj tu kasiku kojom hranim malu nabila u goozicu, cuj, nece da jede iz tvoje ruke, pa majka si joj, nisi komsinica :azdaja:

jos ja kukam sto moja sveki voli da prica i komentarise
nek je ona meni ziva i zdrava, nije to nista
ne znam zene, sta da vam kazem, nisam pametna... drz'te se

E, dušo moja, najebala si ti neviđeno čini mi se.
Kao prvo, ako si znala da odlaziš na selo, u seosku kuću, koji moj si očekivala no da muzeš krave i kopaš njive, nije valjda da si toliko naivna pored svršenog fakulteta pa da nisi znala da se na selu i krave muzu i zemlja obrađuje.
Elem, ako si to sve znala, a verovatno i neki dogovor sa mužem si imala, ono, neću ja da se bavim poljoprivredom i tako to, valjda ste se nešto usput i dogovorili.
Ako si pak otišla grlom u jagode, hmmmm, kako rekoh, najebala si ama baš. Tvoja svekrva je čini mi se, neuka ali inteligentna, ona će da se bavi detetom, NJENA RUKA JE BOLJE HRANI, a ti ćeš polako i u štalu i u njivu, daj Bože da nisam u pravu,ali hmmm...
Ne znam koliko godina joj ima kćerka, ali ako je oko dvadesete, a dosad nije naučila da muze krave, znači, to je neki znak za tebe, ako nisi znala, ima da naučiš, a njena kćerka će ili da nauči, ili neće, kako-god, tebi muža ne gine, 'ebiga.
Mislim da nisi glupa, dok si se ovde javila znači da ne samo imaš problem, već i želiš da ga rešiš, ovo zaista nije mesto gde se problemi rešavaju, ali je svakako mesto gde ćeš dobiti neke savete od snajki koje od svekrva dobijaju po nosu svakodnevno.
Matora sam ama baš, ali mi nekako ono sve iz mladosti nikako ne izlazi iz glave (zato valjda ni ne mogu da se kurtališem ove temez:hm:)
Sve ono što si napisala u ovih par postova me podseća na moju mladost i neviđeno mi jede živce, prosto ne mogu da verujem da i u današnje vreme takve stvari bitišu, mislila sam ajde-de ja sam se udala pre više od 30.g. pa to onda tako bilo normalno,ali danas, jooooojjjjjjj, aj curo odjebi i babu i njenu babu i uzmi uzde u svoje ruke, nema veze da li si zaposlena ili nisi, dok dozvoljavaš da te prcaju kako ko stigne, dotle ti nema ni leba ni slobode. Uzmi svoje dete pod svoje, nemoj da se vadiš da ju je iko razmazio, kako si rekla ti se njome baviš, batali uticaje sa strane, digni glas i stas ako treba i viči, VIIIIIIČIIIIIIIII, ima da te čuje bar muž ako niko drugi, ne daj da ti dete vaspitavaju dede i babe, ti si to rodila i tebi je u zadatku da obavljaš sve ostalo kako Bog zapoveda.
Negujući dete lako se može i skuvati i pospremiti i još mnogo toga poraditi,ako to prenebregneš i samo se detetu posvetiš, lako je moguće da će tvoja svekrva ubediti celu familiju, a posebno tvog muža da je NJEN posao da dete odgaja, jer eto, ona je već omatorila, ti mlada i jaka, aj da muzeš krave i kopaš njive, pa što da i ne bi. i dok dlanom o dlan, ti ćeš postati seljanka (nikog ne bih da uvredim majke mi), a tvoja sveki će ti postati majka tvojoj bebi, aj pa uradi nešto od svog života, uradi nešto, a posle kukaj, iliti, aj pročitaj unazad neke postove (čičak je nešto neviđeno) pa gledaj da ne budeš žrtva ako baš ne moraš, a ne moraš sigurna sam.

Ali kad sam se ja udala mi nismo zivjeli na selu, stanovali smo u gradu, problem je nastao kad sam ja ostala bez posla,nismo mogli da placamo stan i tada smo se preselili kod njegovih, nisam bas bila toliko glupa da pristanem da zivim kod njegovih na selu, al sta da radim kad sam na kraju morala.

Ali kad sam se ja udala mi nismo zivjeli na selu, stanovali smo u gradu, problem je nastao kad sam ja ostala bez posla,nismo mogli da placamo stan i tada smo se preselili kod njegovih, nisam bas bila toliko glupa da pristanem da zivim kod njegovih na selu, al sta da radim kad sam na kraju morala.

Mislim da ovo nije slučaj samo sa tobom, pa ko bi živeo sa matorcima osim ako nije krajnja nužda i besparica? Nažalost, ovo je sve češće u današnje vreme, mladi su prosto osuđeni da žive u zajednici....

Došlo vreme da se i ja požalim na moju sveki... z:lol:

Ne znam šta se sa njom dešava u zadnje vreme, dal' je klimaks 2.deo ili šta, ali malo malo pa nas pozove na ručak, a ručak ni r.
Danas nam je skuvala domaću supu, pilav(riža sa šargarepom-odlična je, baš je volim) i šnicle od petka, ja sam svoju elegantno prebacila mužu, neću to da jedem!z:shock: ej, od petka. z:(( da bar ne znam da su od petka, ali tad smo mi bili kod nje na ručku, skuvala nam supu iz kesice :zroll: i te šnicle. Elem, ja nisam probirljiva, jako volim supu iz kesice, volela sam je više od domaće ranije, i jedem od juče nije problem, ali od kako sam trudna trudim se da svaki dan jedem sveže, domaće, eventualno od juče.
Da me ne razumete pogrešno, ne bunim se ja što ona tako kuva za sebe, ali ja nikad ne bih pozvala nekog na ručak i skuvala mu supu iz kesice. Meni je to nezamislivo. Pre bih rekla Nemam vremena, mogu samo to da skuvam, pa taj neko da odluči. A ne pozoveš, i onda poslužiš nešto što meni nije ni večera. Ja svaki dan izvadim meso i imam povrće za ručak, pa mi je suludo da ja imam bolji ručak kući, da ja mogu bolje skuvati od nje. A obe smo kući, ona u penziji ja na bolovanju. I nema veze što je ona u penziji, ne očekujem ja ništa, ali bar mi reci da ćeš me dočekati sa supom iz kesice, da znam da sebi skuvam domaću. z:hm:
Za Božić ove godine, ja prvo rekla mojima, da nećemo dolaziti kod njih, idemo kod svekija, i dan pre Božića kažem mužu, skuvaću nam supicu iz kesice, dodaću povrća i to nam je dovoljno, ionako sutra idemo kod tvojih, pa ćemo jesti sve kuvano i domaće, taman da odmorim. Mi došli na ručak, sveki nas dočekala u pidžami(ajde nema veze), seli da jedemo, supa iz kesice z:shock: , posle supice testo sa šunkom z:shock: .... ja sam bila blago šokirana. Spremanje tog ručka trajalo je punih 18 minuta, 10 minuta supica i 8 da se nasecka šunka i ubaci među kuvano kupovno testo...:zroll: I ne bih se ja razočarala da sam znala da će to biti. Ali onda bi kuvala i kući.
I nervira me što kad kuva spanać, kad god ko dođe, svima sipa topao spanać(ona ima običaj da svima sipa u tanjir)... i super pravi spanać, ali nemoguće da je jednako topao u 15h kad ja dođem i u 17 kad mm dođe. Mora ga podgevati. To sam skontala skoro i rešila da neću više da jedem spanać kod nje.

Ja zaista volim i poštujem moju sveki, i pomogla mi je u milion stvari, tako da su ovo sve sitnice, koje ja ne zameram, već mi se prosto nakupilo pa rekoh da izbacim to iz sistema...

Inače danas me je i mama iznervirala, došli kod nas na kafu, moj ludi muž je pita kad vam počinje serija i prebaci na retardiranu malu nevestu, od koje meni skače pritisak. :zroll: I onda ko idioti sedimo i gledamo glupu seriju, jezivo. Rekla sam joj sl.put da mi ne dolazi kad su serije, ukinuću te kanale, zaglupljuju bre... Ne mogu da verujem da žene poput moje majke i svekija, prosvetari, obrazovane žene, gledaju tako nešto... mene to stvarno sramota... i to sam mami i rekla... z:((:zroll: ma idi brre, kao neka babetina sa 2 razreda osnovne, gleda one kretene kako jadikuju...:zroll::zroll::zroll:

Uhhhhh,,, što sam ja besna... z:((z:((z:(( kao ris... sve bi ih danas ovako :azdaja::azdaja::azdaja:

Ova moja nije bila takva, nešto je uhvatilo u zadnje vreme, šiznula skroz. U kući im ledara, ona kaže Toplo je...z:shock: doduše, meni uvek da džemper i uključi uljani pored mene, ne mogu reći, ali žena otvori prozor na -15, da luftira... z:shock: i to više puta dnevno...z:shock:

A i muž me nervira, jede mi živce...z:((
Danima se nerviramo oko grejanja, i sad kad smo konačno rešili grejanje, na gasu smo, on danas opet drobi...:zroll: kaže po njegovom računu, i onome što je očitao stiće nam 150.000 dinara račun za gas... :zroll:z:(( (koji idiJot) i smarao me tako dok smo išli kod njegovih dok nisam počela da se svađam na sred ulice. onda je ućutao i zatvorio gubicu, da se ne bruka, ne voli da se svađa javno. z:mrgreen:
I pazi sad, dođemo kući, ja mu tražim papire, i ono što je očitao, i uzmem grubo izračunam, maksimum svih maksimuma 50.000 dinara, a neće biti ni toliko, biće oko 30.000 što je ok, jer grejemo i bojler na gas... :zroll:

Kreten kad vam kažem!!! Šta je on množio da mi je znati... :zroll:

....ona je zena u klimaxu Cicak, tako ja izadjem na ovaj vetar na terasu da me ohladi, ocu dumrem od muke, sto puta u toku dana
sam mokra kao da je napolju +40...znam da to ne moze da shvari i na to gleda normalno neko koga te muke nisu snasle, mi stalno
ratujemo u kuci oko toga...cerka ukljucuje grejanje, ja gasim i otvaram....proci ce je to...u tom periodu su zene cudne, cak svadljive,
sve im smeta, neke sve mrzi...mozda ona zove na rucak iz navike ili kad pozove ona stvarno misli da ce imati volje i da ga spremi,
a posle joj nije do kuvanja, drugi put se lepo izvini, ili reci spremila ja, dodjite vi kod nas...greota je da se svadjas bzvz, po tvojoj
proci o njoj ona je zena sasvim ok, samo treba da je prodje taj period....a to zna doduse da traje godinama....

....ona je zena u klimaxu Cicak, tako ja izadjem na ovaj vetar na terasu da me ohladi, ocu dumrem od muke, sto puta u toku dana
sam mokra kao da je napolju +40...znam da to ne moze da shvari i na to gleda normalno neko koga te muke nisu snasle, mi stalno
ratujemo u kuci oko toga...cerka ukljucuje grejanje, ja gasim i otvaram....proci ce je to...u tom periodu su zene cudne, cak svadljive,
sve im smeta, neke sve mrzi...mozda ona zove na rucak iz navike ili kad pozove ona stvarno misli da ce imati volje i da ga spremi,
a posle joj nije do kuvanja, drugi put se lepo izvini, ili reci spremila ja, dodjite vi kod nas...greota je da se svadjas bzvz, po tvojoj
proci o njoj ona je zena sasvim ok, samo treba da je prodje taj period....a to zna doduse da traje godinama....

Znam, verujem da je gadno. Sećam se i moje mame u tom periodu. Nego ako je tako, pošto je ona mlađa od moje mame, znači uskoro i mamin 2.deo klimaksa da očekujem... o maj gad... z:mrgreen:

Zato i napisah, ništa ja njoj ne zameram, nego mi došlo da izbacim sve iz sistema!!! A niko mi od okoline nije pogodan. z:lol:

Znam, verujem da je gadno. Sećam se i moje mame u tom periodu. Nego ako je tako, pošto je ona mlađa od moje mame, znači uskoro i mamin 2.deo klimaksa da očekujem... o maj gad... z:mrgreen:

Zato i napisah, ništa ja njoj ne zameram, nego mi došlo da izbacim sve iz sistema!!! A niko mi od okoline nije pogodan. z:lol:

...nema to veze koliko koja ima godina, pocetak i trajanje klimaxa je individualna stvar...tvoja mama ako je vec prosla taj period nece joj
se vracati...a sveki ce jedno vreme biti nervozna, posle ce se i ona navici na stanje u kome je pa ce lakse podnositi, i imati manje takvih
cudnih situacija....kapiram da joj ne zameras...i bolje ovde izbaci sta te muci nego na svoje najblize:D

Došlo vreme da se i ja požalim na moju sveki... z:lol:

Ne znam šta se sa njom dešava u zadnje vreme, dal' je klimaks 2.deo ili šta, ali malo malo pa nas pozove na ručak, a ručak ni r.
Danas nam je skuvala domaću supu, pilav(riža sa šargarepom-odlična je, baš je volim) i šnicle od petka, ja sam svoju elegantno prebacila mužu, neću to da jedem!z:shock: ej, od petka. z:(( da bar ne znam da su od petka, ali tad smo mi bili kod nje na ručku, skuvala nam supu iz kesice :zroll: i te šnicle. Elem, ja nisam probirljiva, jako volim supu iz kesice, volela sam je više od domaće ranije, i jedem od juče nije problem, ali od kako sam trudna trudim se da svaki dan jedem sveže, domaće, eventualno od juče.
Da me ne razumete pogrešno, ne bunim se ja što ona tako kuva za sebe, ali ja nikad ne bih pozvala nekog na ručak i skuvala mu supu iz kesice. Meni je to nezamislivo. Pre bih rekla Nemam vremena, mogu samo to da skuvam, pa taj neko da odluči. A ne pozoveš, i onda poslužiš nešto što meni nije ni večera. Ja svaki dan izvadim meso i imam povrće za ručak, pa mi je suludo da ja imam bolji ručak kući, da ja mogu bolje skuvati od nje. A obe smo kući, ona u penziji ja na bolovanju. I nema veze što je ona u penziji, ne očekujem ja ništa, ali bar mi reci da ćeš me dočekati sa supom iz kesice, da znam da sebi skuvam domaću. z:hm:
Za Božić ove godine, ja prvo rekla mojima, da nećemo dolaziti kod njih, idemo kod svekija, i dan pre Božića kažem mužu, skuvaću nam supicu iz kesice, dodaću povrća i to nam je dovoljno, ionako sutra idemo kod tvojih, pa ćemo jesti sve kuvano i domaće, taman da odmorim. Mi došli na ručak, sveki nas dočekala u pidžami(ajde nema veze), seli da jedemo, supa iz kesice z:shock: , posle supice testo sa šunkom z:shock: .... ja sam bila blago šokirana. Spremanje tog ručka trajalo je punih 18 minuta, 10 minuta supica i 8 da se nasecka šunka i ubaci među kuvano kupovno testo...:zroll: I ne bih se ja razočarala da sam znala da će to biti. Ali onda bi kuvala i kući.
I nervira me što kad kuva spanać, kad god ko dođe, svima sipa topao spanać(ona ima običaj da svima sipa u tanjir)... i super pravi spanać, ali nemoguće da je jednako topao u 15h kad ja dođem i u 17 kad mm dođe. Mora ga podgevati. To sam skontala skoro i rešila da neću više da jedem spanać kod nje.

Ja zaista volim i poštujem moju sveki, i pomogla mi je u milion stvari, tako da su ovo sve sitnice, koje ja ne zameram, već mi se prosto nakupilo pa rekoh da izbacim to iz sistema...

Inače danas me je i mama iznervirala, došli kod nas na kafu, moj ludi muž je pita kad vam počinje serija i prebaci na retardiranu malu nevestu, od koje meni skače pritisak. :zroll: I onda ko idioti sedimo i gledamo glupu seriju, jezivo. Rekla sam joj sl.put da mi ne dolazi kad su serije, ukinuću te kanale, zaglupljuju bre... Ne mogu da verujem da žene poput moje majke i svekija, prosvetari, obrazovane žene, gledaju tako nešto... mene to stvarno sramota... i to sam mami i rekla... z:((:zroll: ma idi brre, kao neka babetina sa 2 razreda osnovne, gleda one kretene kako jadikuju...:zroll::zroll::zroll:

Uhhhhh,,, što sam ja besna... z:((z:((z:(( kao ris... sve bi ih danas ovako :azdaja::azdaja::azdaja:

jednom sam cula da se prvo izlapi u kuvanju, tako moja baba koja nam je uvek sve extra spremala, kada je pocela da lapi musaku si morao kutlacom da sipas, a sada da ne bi pogresila uvek ima peceno pile i krompir :zblesav:

a tvoji? a da nadjete jeftiniji stan negde? sta god samo bezi odatle

Moji zive u stanu tako da kod njih ne mozemo, a nema sanse da samo sa njegovom platom placamo stan.
Moji i njegovi se razlikuju za 360 stepeni, na primjer mene su moji uvijek ucili da se kulturno ponasam za stolom, zna se za sta sluze kasika, viljuska i noz, a moja svekrva iz punog tanjira supe rukama izvadi meso i jede, a onda takvim masnim i mokrim rukama uzme kasiku i jede supu, mozda je to nekome zadovoljstvo al ja se jezim od toga. Ili jede salatu kasikom a cesto i rukama, kad to vidim samo mi prodje kroz glavu da ce mi i djecu nauciti da tako jedu.
A kad sam tek dosla ovdje da zivim ocekivala je da idem s njom po selu, svaki put kad podje kod nekoga na kafu zove i mene, al to sam odbijala od pocetka pa me sad vise ne zove.

Moji zive u stanu tako da kod njih ne mozemo, a nema sanse da samo sa njegovom platom placamo stan.
Moji i njegovi se razlikuju za 360 stepeni, na primjer mene su moji uvijek ucili da se kulturno ponasam za stolom, zna se za sta sluze kasika, viljuska i noz, a moja svekrva iz punog tanjira supe rukama izvadi meso i jede, a onda takvim masnim i mokrim rukama uzme kasiku i jede supu, mozda je to nekome zadovoljstvo al ja se jezim od toga. Ili jede salatu kasikom a cesto i rukama, kad to vidim samo mi prodje kroz glavu da ce mi i djecu nauciti da tako jedu.
A kad sam tek dosla ovdje da zivim ocekivala je da idem s njom po selu, svaki put kad podje kod nekoga na kafu zove i mene, al to sam odbijala od pocetka pa me sad vise ne zove.

a kako njen sin, a tvoj muz jede meso iz supe,m?
kako god - to ti ne smeta ;)
ili ti je simpaticno ako jede na isti nacin, ili ga je sa svim svojim nevaspitanjem ipak lepo vaspitala, pa covek jede i meso i supu kasikom..
zajednica je teska stvar..kad si vec pristala da se preselis na njene jesle jer nemate gde, nemoj da si toliko kriticki nastojena prema nekome ko je ipak na kraju rodio osobu koju toliko volis.

sticajem okolnosti znam zenu koja je svoju decu vaspitavala sve po ps-u..
smejala se zeni u komsiluku koja je radila kao spremacica i tvrdila kako neko neobrazovan ne moze lepo da vaspita svoju decu..
njena deca su sa dve godine koristila noz i viljusku za stolom i ona je kao majka smatrala da je uspela.
deca spremacice (vrsnjaci dece zene o kojoj pricam) koristila su na tom uzrastu samo viljusku..
spremacicina deca, odrasla u porodici punoj ljubavi su posle tridesetak godina zreli ljudi koji imaju svoje porodice..zena o kojoj pricam je decu podrzala u kriminalu,zemunskom..u kriminalu u koje je ukljuceno i ubistvo drzavnika..
njen sin jos nije uhapsen..krije se negde po svetu..
mozda to smatra svojim uspehom..

Poslednja izmena:

Ne bih da pametujem, ne znam ko ima koliku platu, ali ovde kod nas u gradu, stan od 45 kvadrata(hodnik, kupatilo, velika kuhinja sa trpezarijom-u koju pored velikog stola staje i trosed na razvlačenje i ogroman dnevni boravak) se iznajmljuje za 80 evra+50 evra troškovi(koji uključuju centralno grejanje), i to je stan u samom centru, ovo je jedan od najskupljih, zbog lokacije i grejanja.
Uvek sam sebi govorila, za 130 evra ne bih živela sa mojima ili njegovima nema šanse...
Ako ste u krizi, zar ne mogu njegovi da daju 50 i tvoji 50 mesečno i da odete sami na stan, da živite svoj život?

Ne mešam se, ovo je rešenje ukoliko je moguće.
Moja majka mi je uvek govorila, Nikad živeti zajedno nećemo, ako i ne budete imali gde, tata i ja ćemo iznajmiti manji stan, ionako nam ne treba ovoliko, a vi se uselite ovde.

Uvek postoji rešenje... bar ja tako gledam na stvari...z:)z;)

ali ako roditelji plaćaju,opet će smatrati da imaju za pravo da se mešaju
to opet Nije njihov život
sem toga, 50 evra nekome nije mala para, radije će dati svoj deo prostora, nego 50 evra mesečno,
tako da, Čičak, ideja pada u vodu, čini mi se

Kao neko ko krcka dvadesetu godinu života u zajednici (koliko sam puta ovo napisala: svekar, svekrva, zaova jednu god. mlađa od mene i baba koja je imala 76. kada sam se udala, a umrla kada je napunila 90.) mogu da ti kažem da u celoj priči presudnu ulogu će imati tvoj muž. Ako bude uz tebe, a ti naravno budeš realna u očekivanjima, onda neće biti problema. A ako ne bude, ne bih da te bedačim, ali, neće biti dobro. I ja sam živela u sasvim drugačijoj porodici od ove u kojoj sam, moji roditelji su tako različiti samim tim što su moji, ali uz ogromnu ljubav i isti pogled na život sa mojim mužem, i dalje smo tu gde smo. Srećni i zaljubljeni kao prvog dana. I iako trenutno nismo baš u nekoj harmoniji sa njegovim roditeljima i sestrom koja se do dana današnjeg nije udala, to nas ne dotiče previše jer imamo jedno drugo.

pa nadju ljudi problem
ali ja kad bih bila u takvohj situaciji da sam sa nekim na krv i noz pa da moram da bezim iz kuce u neki stan i jedva cekam
ne bi ni u ludilu pomisljala onda da od zaklete neprijateljke uzimam ni 10 evra a ne 50 ili vise da bi ja imala za stan jer zelim pobeci od nje
malo je apsurdno :)

pa nadju ljudi problem
ali ja kad bih bila u takvohj situaciji da sam sa nekim na krv i noz pa da moram da bezim iz kuce u neki stan i jedva cekam
ne bi ni u ludilu pomisljala onda da od zaklete neprijateljke uzimam ni 10 evra a ne 50 ili vise da bi ja imala za stan jer zelim pobeci od nje
malo je apsurdno :)

Ne bih ni ja. Ja bih nekako zaradila tih 100 evra, pa makar preprodavala jaja, pisala seminarske, davala časove, čuvala decu... itd... ali sve u svemu rešenje bi nekako našla... jer niko nije vredan naših živaca.

Back