Došlo vreme da se i ja požalim na moju sveki...
Ne znam šta se sa njom dešava u zadnje vreme, dal' je klimaks 2.deo ili šta, ali malo malo pa nas pozove na ručak, a ručak ni r.
Danas nam je skuvala domaću supu, pilav(riža sa šargarepom-odlična je, baš je volim) i šnicle od petka, ja sam svoju elegantno prebacila mužu, neću to da jedem!

ej, od petka.

da bar ne znam da su od petka, ali tad smo mi bili kod nje na ručku, skuvala nam supu iz kesice

i te šnicle. Elem, ja nisam probirljiva, jako volim supu iz kesice, volela sam je više od domaće ranije, i jedem od juče nije problem, ali od kako sam trudna trudim se da svaki dan jedem sveže, domaće, eventualno od juče.
Da me ne razumete pogrešno, ne bunim se ja što ona tako kuva za sebe, ali ja nikad ne bih pozvala nekog na ručak i skuvala mu supu iz kesice. Meni je to nezamislivo. Pre bih rekla Nemam vremena, mogu samo to da skuvam, pa taj neko da odluči. A ne pozoveš, i onda poslužiš nešto što meni nije ni večera. Ja svaki dan izvadim meso i imam povrće za ručak, pa mi je suludo da ja imam bolji ručak kući, da ja mogu bolje skuvati od nje. A obe smo kući, ona u penziji ja na bolovanju. I nema veze što je ona u penziji, ne očekujem ja ništa, ali bar mi reci da ćeš me dočekati sa supom iz kesice, da znam da sebi skuvam domaću.

Za Božić ove godine, ja prvo rekla mojima, da nećemo dolaziti kod njih, idemo kod svekija, i dan pre Božića kažem mužu, skuvaću nam supicu iz kesice, dodaću povrća i to nam je dovoljno, ionako sutra idemo kod tvojih, pa ćemo jesti sve kuvano i domaće, taman da odmorim. Mi došli na ručak, sveki nas dočekala u pidžami(ajde nema veze), seli da jedemo, supa iz kesice

, posle supice testo sa šunkom

.... ja sam bila blago šokirana. Spremanje tog ručka trajalo je punih 18 minuta, 10 minuta supica i 8 da se nasecka šunka i ubaci među kuvano kupovno testo...

I ne bih se ja razočarala da sam znala da će to biti. Ali onda bi kuvala i kući.
I nervira me što kad kuva spanać, kad god ko dođe, svima sipa topao spanać(ona ima običaj da svima sipa u tanjir)... i super pravi spanać, ali nemoguće da je jednako topao u 15h kad ja dođem i u 17 kad mm dođe. Mora ga podgevati. To sam skontala skoro i rešila da neću više da jedem spanać kod nje.
Ja zaista volim i poštujem moju sveki, i pomogla mi je u milion stvari, tako da su ovo sve sitnice, koje ja ne zameram, već mi se prosto nakupilo pa rekoh da izbacim to iz sistema...
Inače danas me je i mama iznervirala, došli kod nas na kafu, moj ludi muž je pita kad vam počinje serija i prebaci na retardiranu malu nevestu, od koje meni skače pritisak.

I onda ko idioti sedimo i gledamo glupu seriju, jezivo. Rekla sam joj sl.put da mi ne dolazi kad su serije, ukinuću te kanale, zaglupljuju bre... Ne mogu da verujem da žene poput moje majke i svekija, prosvetari, obrazovane žene, gledaju tako nešto... mene to stvarno sramota... i to sam mami i rekla...

ma idi brre, kao neka babetina sa 2 razreda osnovne, gleda one kretene kako jadikuju...

Uhhhhh,,, što sam ja besna...

kao ris... sve bi ih danas ovako