Svekrve...neicrpna tema

mislim da bi i moja sveki bila ovakva (dobra)
ali, ja je nisam upoznala jer je umrla pre no što sam mog muža i upoznala...
a mnogi kažu da je bila dobra žena....

tvoja sveki će da završigde joj je i mesto..na psihijatriji
tako mi se čini..
a to što joj je nered u njenon stanu, to je njena stvar, mislim da se tebe ne tiče
lepo od tebe što hoćeš da joj pomogneš, ali zapitaj se da li vredi tvog truda
boli te uvo, njena stvar, njen stan, njena sramota...kad već neće ona, kad već neće ni njena ćerka....šta te briga...

Na početku sam tome pridavala pažnju ali sada više ne. Bilo mi je strašno dok su deca odlazila dole kod nje a sada mi tako mindeđ. Jednom sam joj slagala čist veš koji je skinula sa štrika i samo onako bacila na fotelju, slagala ja, slagala....između ostalog i sudne krpe i kada sam bila na kraju, uhvatim, kad ono da izvineš njene prljave gaće...fuj. Ostavila sam ih samo na fotelju i otišla. Pomislila sam samo da će tim sudnim krpama, koje su bile bačene na te gaće, sutra brisati mojoj deci usta. Život mi se zgadio. A ona kada je skontala, izašla je pred mene i da crkne od smeha kaže: "e ******* ja ostavila one svoje gaće na fotelji i zaboravila za njih a imala sam proliv pa malo pustila...." Izvini što ovo pišem ovako ali to je živa istina, zgadio mi se život. To nema obraza ni stida. Njoj je to smešno. Gadi mi se.

joooj qq ovo je strasno...
ja bi to slatka moja is*ickarala prvi put kada mi je napala goste pa bi se pusila 15 dana, ako muz ima nesto protiv onda i njega!!!

Pa nemisliš valjda da sam ćutala. Ali ona to i radi da bi se svađala, pa da bi se i muž i ja svađali,....Moj muž kada je to uradila otišao dole kod nje i nema šta joj nije rekao ali i ona njemu. Sa njom se nemožeš nadlajati. A ovaj moj već se boji sukoba sa njom pa izbegava na sve moguće načine.

joooj strasno, ova moja smara celu zgradu gde zivi, tako da znam o cemu pricas i stari i mladi je zovu spijunka, a jednom je skakala sa metrom preko gostiju jer je mm pio kafu samnom i drugarima umesto da njoj kreci, pa ce ona iz revolta da izmeri kvadraturu i da plati majstora, bas je sve nasekirala.... gosti su bili njegovi drugari tako da se nisam mesala ai sama sam bila gost, nisam tamo zivela, stoga njena bruka,... i odma posle tog incidenta je mm i presekao i iselio se...
a starijeg sina je jos efektivnije izbacila, rekla im znas mali je stan nema ovde mesta za vas, i on se pokupi sa zenom i iseli...
i tako sada jadna sama u malom trosobnom stanu :D

Ne znam kako joj je ovo uspelo, ali meni se čini da ti imaš i problem sa mužem. Možda veći nego sa svekrvom. :think:
Ma, pokušavao je on i lepim i ružnim sa njom ali jednostavno ne vredi, ona tera svoje i samo traži nešto da izazove svađu u kući. Šta god da joj kaže moj muž ona ga jednostavno ponižava: "ti znaš", "sram te bilo ja sam ti mati".... i tome slično. Rekao joj je i da je luda, da nas ostavi na miru itd...Nemoćan je da se nalaje sa njom. Sada je digao ruke izbegava da ide kod njih, baš ako mora, ali ona ga onda zove treba ovo, treba ono.

joooj strasno, ova moja smara celu zgradu gde zivi, tako da znam o cemu pricas i stari i mladi je zovu spijunka, a jednom je skakala sa metrom preko gostiju jer je mm pio kafu samnom i drugarima umesto da njoj kreci, pa ce ona iz revolta da izmeri kvadraturu i da plati majstora, bas je sve nasekirala.... gosti su bili njegovi drugari tako da se nisam mesala ai sama sam bila gost, nisam tamo zivela, stoga njena bruka,... i odma posle tog incidenta je mm i presekao i iselio se...
a starijeg sina je jos efektivnije izbacila, rekla im znas mali je stan nema ovde mesta za vas, i on se pokupi sa zenom i iseli...
i tako sada jadna sama u malom trosobnom stanu :D

Pa spasili ste se a ona neka smara onoga ko joj to dozvoli. Ne mogu samo shvatiti kako se ne nađe neko da je obleba onako pošteno pa da se smiri malo.:vudu:

Te kumove sam ja venčala, još kao devojka i krstila im decu. Poštujemo se i voleli su doći kod nas. Lepo smo se slagali. Jedne večeri, kada su krenuli kući, ona ih je presrela na stepenicama i rekla im da neće više da ih vidi u svom dvorištu i da je to njena kuća. Ljudi su bili šokirani. Razlog je bio to da je čula od nekog čoveka da su oni nju ogovarali i da ih je zbog toga isterala. Posle nekog vremena ih je zvala da dođu na slavu i da ona nije tako mislila, da je bila ljuta i td...Ljudi su prešli preko toga i počeli oped dolaziti da bi ona jednog dana nazvala ih telefonom i oped rekla da ne dolaze više u njenu kuću. Već 5-6 godina oni ne dolaze kod nas a mi redovno idemo kod njih i oni nas uvek lepo dočekaju. E sad, druge kumove koji su mene i mog muža venčali i koji žive u kući pored naše, je napala pre oko 2 godine kada je kumi svašta izgovorila a sve zbog toga što su ljudi renovirali svoju kuću a njoj prašina pada po španatu. Drugaricu mi je isterala zato što smo komentarisali da li je bolje raditi kod privatnika ili u državnoj firmi a ona je prisluškivala pa je navodno čula da ona napada njenog sina a sreća pa je taj sin bio tu sa nama i zajedno smo komentarisali, niko nikog nije napadao. Sutradan je zvala mamu od te moje drugarice i svašta joj rekla. Ona je ljubomorna što ja imam kumove, prijatelje, drugarice..., što ljudi vole da dođu kod mene i da se druže samnom. Problem je u tome što se moj svet ne vrti oko nje i njene ćerke i što mi oni nisu na prvom mestu. Njena ćerka nema drugarice, za nju postoje samo mama i tata a i zeta su prekrojili kako njima odgovara pa je ovaj okrenuo leđa svojoj mami a sa ženinom mamom pere flaše za paradajz a ćerka uživa. Ona je očigledno imala i planove kako će samnom ali to joj se izjalovilo. Ljubomora je pojede. I te kumove što su renovirali kuću je napala samo iz ljubomore što oni rade na svojoj kući ali ti kumovi nju ne šišaju 3% nego su nastavili da dolaze i družimo se kao i pre.:hahaha::hahaha::hahaha:

od svih svekrva na temi, tvoja je najgora i najluđa majke mi...tako mi se čini

rekla sam ti već, evo da ponovim: vi zaista treba da se selite...poludećeš pored nje

Ja zivim sa svekrvom i njenom svekrvom z:), tj sa roditeljima mog muza i jos ima i babu i djeda. Sve je bilo dobro dok se nisam porodila, od tada polako ludim zbog njih dvije. Svekrva je ocekivala kad sam se porodila da ce sve ona da mi pomaze a ja nisam to htjela, ja i moj muz se sasvim dobro snalazimo oko djeteta. Dok sam dojila bebu skoro svaki put je stajala iznad moje glave i cekala da mi uzme dijete, prvi put kada se beba odmakne ona je uzme i kaze *eto vidis nece vise* a kasnije prica kako ja nemam mlijeka i da je dijete stalno gladno.Dva mjeseca nisam mogla da okupam bebu jer ona dodje u nasu sobu i sjedi 2 sata,ceka da je ona kupa.Kad sam je prestala dojiti onda je bila prica kako je meni lakse da joj dam flasicu pa necu da je dojim, sa 6 mjeseci sam pocela da dajem bebi cvrstu hranu i naravno prvo kuvanu hranu bez soli, pa im je smetalo sto ja njoj ne solim, sto joj ne dam da jede pasulj, slaninu, krastavce i sl, a najgore je bilo za smoki i cokoladu, to im je bilo najstrasnije, svaki dan su komentarisale zasto ja bebi od 7 mjeseci ne dam cokoladu i smoki.Svaki put kad beba zaplace moram da im objasnjavam zasto place, jer je oni toliko maze da joj ne daju ni sekunde da zaplace, sad ona ima godinu dana i razmazena je i naravno po njihovoj prici ja sam kriva i za to. Stvarno ne znam vise sta da radim, nekad imam osjecaj da polako ludim, a ne mogu da se odselim jer nemamo gdje.

od svih svekrva na temi, tvoja je najgora i najluđa majke mi...tako mi se čini

rekla sam ti već, evo da ponovim: vi zaista treba da se selite...poludećeš pored nje

Čitala sam malo o vašim problemima pa sam rešila da se učlanim i ja da ispričam svoju priču pa da vidite da ima i goreg, ako je za utehu. Ovo su par kapi iz okeana.. Mnogih stvari se i ne sećam.
Što se tiče izselenja, za sada neću. Ne znam šta će se izdešavati samo znam da bi ona to jedva dočekala. Ne želim da mi deca ispaštaju zbog nje. Moraju školu menjati, prilagođavati se novoj sredini. Neću da moj otac trpi, njega sve to boli. Ako treba ko da trpi to ću biti ja, pa dokle izdržim. Samo u meni se javio veliki inat i prkos pa me i to drži da ne odem odavde nego da joj se inatim. Bog vidi sve i svakom će se svoje vratiti, kad tad. Ti si zaključila iz ovih par doživljaja, koje sam ispričala, kakva je a šta misliš kada bi ti sve ispričala čega mogu da se setim bila bi u šoku. Pre sam mnogo više primala k srcu a sada samo otkačim. Svekar nije tako loš sa njim nikada ne bih imala takvih problema da nije nje. Ona ga napujka a on radi mira u kući mora raditi kako ona kaže, jer u suprotnom je naderao. On je čovek koji ne razmišlja svojom glavom nego ima nju pa ona umesto njega. Ja kada se nisam izselila letos kada mi je pred celim komšilukom rekao: "šta čekaš, rekao sam ti, seli se, ja ću ti platiti kamion" a ja se već počela zajeb..... od muke pa reko: "ma otišla bi ja al neda mi muž", e kad se tada nisam izselila neću ni sada:tease:

Čitala sam malo o vašim problemima pa sam rešila da se učlanim i ja da ispričam svoju priču pa da vidite da ima i goreg, ako je za utehu. Ovo su par kapi iz okeana.. Mnogih stvari se i ne sećam.
Što se tiče izselenja, za sada neću. Ne znam šta će se izdešavati samo znam da bi ona to jedva dočekala. Ne želim da mi deca ispaštaju zbog nje. Moraju školu menjati, prilagođavati se novoj sredini. Neću da moj otac trpi, njega sve to boli. Ako treba ko da trpi to ću biti ja, pa dokle izdržim. Samo u meni se javio veliki inat i prkos pa me i to drži da ne odem odavde nego da joj se inatim. Bog vidi sve i svakom će se svoje vratiti, kad tad. Ti si zaključila iz ovih par doživljaja, koje sam ispričala, kakva je a šta misliš kada bi ti sve ispričala čega mogu da se setim bila bi u šoku. Pre sam mnogo više primala k srcu a sada samo otkačim. Svekar nije tako loš sa njim nikada ne bih imala takvih problema da nije nje. Ona ga napujka a on radi mira u kući mora raditi kako ona kaže, jer u suprotnom je naderao. On je čovek koji ne razmišlja svojom glavom nego ima nju pa ona umesto njega. Ja kada se nisam izselila letos kada mi je pred celim komšilukom rekao: "šta čekaš, rekao sam ti, seli se, ja ću ti platiti kamion" a ja se već počela zajeb..... od muke pa reko: "ma otišla bi ja al neda mi muž", e kad se tada nisam izselila neću ni sada:tease:

Izgleda da i tvoj muž ne razmišlja svojom glavom, ne samo svekar. A ti si tu da budeš "žrtva" i da se inatiš, a sve za dobrobit dece. Mora da ih jako voliš kada ne želiš da im menjaš okolinu. U pravu si, ovo okruženje u kome sada žive je stvarno zdravo i ne treba ga menjati ni pod razno.

Ja zivim sa svekrvom i njenom svekrvom z:), tj sa roditeljima mog muza i jos ima i babu i djeda. Sve je bilo dobro dok se nisam porodila, od tada polako ludim zbog njih dvije. Svekrva je ocekivala kad sam se porodila da ce sve ona da mi pomaze a ja nisam to htjela, ja i moj muz se sasvim dobro snalazimo oko djeteta. Dok sam dojila bebu skoro svaki put je stajala iznad moje glave i cekala da mi uzme dijete, prvi put kada se beba odmakne ona je uzme i kaze *eto vidis nece vise* a kasnije prica kako ja nemam mlijeka i da je dijete stalno gladno.Dva mjeseca nisam mogla da okupam bebu jer ona dodje u nasu sobu i sjedi 2 sata,ceka da je ona kupa.Kad sam je prestala dojiti onda je bila prica kako je meni lakse da joj dam flasicu pa necu da je dojim, sa 6 mjeseci sam pocela da dajem bebi cvrstu hranu i naravno prvo kuvanu hranu bez soli, pa im je smetalo sto ja njoj ne solim, sto joj ne dam da jede pasulj, slaninu, krastavce i sl, a najgore je bilo za smoki i cokoladu, to im je bilo najstrasnije, svaki dan su komentarisale zasto ja bebi od 7 mjeseci ne dam cokoladu i smoki.Svaki put kad beba zaplace moram da im objasnjavam zasto place, jer je oni toliko maze da joj ne daju ni sekunde da zaplace, sad ona ima godinu dana i razmazena je i naravno po njihovoj prici ja sam kriva i za to. Stvarno ne znam vise sta da radim, nekad imam osjecaj da polako ludim, a ne mogu da se odselim jer nemamo gdje.

Reci ti meni, da li si se nekada suprotstavila ili si samo ćutala i gutala to u sebi???????????? Kako ćeš izdržati to???????? Oni idu sve gori!!!!!!!!!!! Katastrofa, mogu misliti kako ti je i meni je tako bilo ali samo sa svekrvom. Ista priča kada sam rodila prvo dete. Očekivala je da će šurovati ovde gore ali meni je došla moja sestra da bude malo samnom, mada nije bilo potrebe, ja sam odmah ustala jer sam imala relativno lak porođaj. Ona je stalno visila gore i satima sedela. U očima sam joj videla ljubomoru. Kad god mi je patronažna sestra dolazila da kupa bebu i ona se nacrta gore i pola dana ostane. Zadnji dan došla patronažna a nestalo vode i ona mi kaže da mogu i ja sama okupati bebu uveče a tek će svekrvetina: "što će je ona kupati okupaću je ja", kao da sam ja slučajni prolaznik pa što bi ja kupala svoje dete. E tu sam odma pukla, još sam imala izraženu i onu postporođajnu depresiju i samo mi je taj njen komentar falio. Ja sam joj rekla da ću ja okupati svoje dete kad ona prasnu nema šta mi nije izgovorila pred tom patronažnom i meni i mojoj sestri je govorila: "a šta ćeš ti tu", ona jadna počela plakati, odmah sutradan je i otišla zbog bolesne budale. Napravi ona čitavu scenu u kući. E tako su počeli naši sukobi. Posle je navaljivala na dete a ja sve što sam joj rekla da ne daje detetu da jede ona je baš davala, sve što sam rekla da ne dozvoljava detetu da radi ona je baš dozvoljavala. E lepo sa godinu dana ja dete u vrtić...i to je bio šok pored babe i dede u vrtić. Rodilo se i drugo posle 2 godine i njega sa godinu dana u vrtić. Sada su veliki 4 i 2 razred. Mogu na prste jedne ruke izbrojati koliko ih je puta čuvala i kad god ih je čuvala uvek je radila meni nešto u inat. Uzme dete i ode niko ne zna gde je pola dana. Izluđivala me je. Prošle su godine, ona je iz godine u godinu sve gora i nesnošnija. Govorila mi je, kada su deca bila mala, da će me šutati moja rođena deca a sada je dočekala da ta deca prolaze pored nje, ne mogu da je smisle, ne vole je jer su prisustvovali mnogim njenim provokacijama, svađama, psovkama, mojim suzama, svađama između mene i muža zbog nje. Došlo je vreme da su deca stasala i da ih više nemože kupiti čokoladom ili hiljadarkom. Deca postaju svesna svega. A da sam pustila da ih oni vaspitavaju to bi verovatno bila druga priča a ja bi verovatno pukla sa živcima. Zato te potpuno razumem kako ti je. Žao mi je što prolaziš kroz sve to i što te najlepše dane kvare ti dve grobarke. Pokušaj da ih na neki način polako otkačinješ. Ti već znaš kakve su i šta bi upalilo. Moraš nešto pokušati jer tome nema kraja.:ljutko:

Izgleda da i tvoj muž ne razmišlja svojom glavom, ne samo svekar. A ti si tu da budeš "žrtva" i da se inatiš, a sve za dobrobit dece. Mora da ih jako voliš kada ne želiš da im menjaš okolinu. U pravu si, ovo okruženje u kome sada žive je stvarno zdravo i ne treba ga menjati ni pod razno.

Pa ja razmišljam i o tome kako ću školovati dvoje dece, htaniti, oblačiti....ja sam trenutno na birou. Nisam rekla da je to zdravo okruženje u kojem oni odrastaju ali ja trenutno nemam izbora što ne znači da jednog dana neću otići u svoju kuću ali sada nemam od čega živeti. Ne znam da li me razumeš????????

Sve krece od sitnica, nekih sitnih postapalica i podbadanja koja iskuliras, a vremenom to preraste u sve vece i vece i onda jednog dana se okrenes i zapitas odkud to sad, a nisi primetila da te ta osoba vec duze vreme podbada i provocira, pa kad ne reagujes, prerasta u sve gore - to se ne desava samo sa svekrvama da me neko ne razume pogresno da svaljujem sve na svekrve z:shock: ali ovde su teme svekrve!
Bas iz tog razloga sam ovde, da vidim od kojih to sitnica pocinje da znam kako da se postavim, jer vidim, nazalost, mnoge od vas imaju veoma velikih problema ''zahvaljujuci'' svekrvama koje vole da se mesaju u sve i da za sve budu pitane.

Decko i ja se zabavljamo 3 i po godine, igrom slucaja se desilo tako da smo iz dva razlicita grada, opstali smo zajedno zahvaljujuci samo nasem trudu, zelji i ljubavi, verujem da su se i mnoge od vas susretale sa tim i znaju koliko je tesko odrzavati vezu na daljinu. Samim tim vidjamo se redje, a jos redje vidjam njegovu mamu. S' obzirom da smo dugo zajedno, imala je i ona par ispada prema meni. Nisam dosla u situaciju da me je uvredila pa zato kazem ispada, ali sam ja to lepo sve odmah rekla mom dragom kad smo bili nasamo pa da je on koriguje kad je tu. Inace, nije losa zaista ne mogu dusu da gresim, ali svakako recimo da je nas odnos tek na pocetku, videcemo sta ce biti sad na leto kad se ja uselim, a ona se iseli iz kuce jer je takav dogovor, tako su se moj dragi i njegovi roditelji dogovorili odavno. Imaju kucu na sprat, brat od mog decka i njegova zena zive na spratu, moj dragi i njegovi roditelji u prizemlju, stan su kupili sebi i na leto prelaze u stan, a ja se useljavam (da me neko ne optuzi posle kako isterujem svekrvu iz rodjene kuce :zblesav: )
Моја је била ,,дивна'' и док смо се забављали. Кад ме први пут позвала на вечеру, она са 120 кг изговорила ми је следећу реченицу, врло слатко:,,Јао, Вандице душо, ти тако што си мршава, а тако што много једеш!''
Шта рећи..

Моја је била ,,дивна'' и док смо се забављали. Кад ме први пут позвала на вечеру, она са 120 кг изговорила ми је следећу реченицу, врло слатко:,,Јао, Вандице душо, ти тако што си мршава, а тако што много једеш!''
Шта рећи..

z:shock:

Znaš šta je još super taktika. Ja kad neću da se raspravljam, a neću skoro nikad... z:mrgreen: uvek saslušam moju svekrvu i kažem, npr.pre neki dan ona nama objašnjava kako je gledala na tv reportažu o m.ćelijama, i kako njih svi mogu da koriste... a ja rečenicu počinjem sa:''Da, sve ste u pravu, tako je. Samo što mi naše ne ostavljamo u tim bankama.'' z:mrgreen: i bilo šta da je u pitanju, ne samo sa svekijem, i sa mojima, ja započinjem sa:''Da, tako je, u pravu ste. Samo ja ...'':zblesav:

I onda ne mogu da se nastavljaju samnom, kad sam već rekla da su u pravu... z:mrgreen:

Шта рећи..

Ја ипак мислим да је моја тактика најбоља. Нема приступ мојој кући, и мирни смо. :)

E a ja bi joj na taj komentar zabrinuto i potrešeno odgovorila:''I vi to mislite, možda imam pantljičaru, ili neku bolest, šta mislite... a da odem kod lekara sutra, šta mislite...'' z:shock: i onda bi je celo veče smarala sa tim, i davila ko zmija žabu... kako me ponudi kolačima, ja bi rekla:''Ne bih smela, šta ako mi stvarno nešto remeti metabolizam, šta mislite, jel imate neki savet, kako održavati liniju(to zato što je ona šlang- i to se onako praviš luda, kao da je ona manekenkaz:mrgreen:).'' pa te ponudi kafom a ti opet:''Ajoj ne znam jel bi smela, trebala bi stvarno iskontrolisati krv, i urin, možda i UZ želudca uraditi, a bubrege... šta vi mislite?''

I tako u nedogled... garantujem ti da joj nikad više ne bi palo na pamet da te kritikuje...z:mrgreen:

E a ja bi joj na taj komentar zabrinuto i potrešeno odgovorila:''I vi to mislite, možda imam pantljičaru, ili neku bolest, šta mislite... a da odem kod lekara sutra, šta mislite...'' z:shock: i onda bi je celo veče smarala sa tim, i davila ko zmija žabu... kako me ponudi kolačima, ja bi rekla:''Ne bih smela, šta ako mi stvarno nešto remeti metabolizam, šta mislite, jel imate neki savet, kako održavati liniju(to zato što je ona šlang- i to se onako praviš luda, kao da je ona manekenkaz:mrgreen:).'' pa te ponudi kafom a ti opet:''Ajoj ne znam jel bi smela, trebala bi stvarno iskontrolisati krv, i urin, možda i UZ želudca uraditi, a bubrege... šta vi mislite?''

I tako u nedogled... garantujem ti da joj nikad više ne bi palo na pamet da te kritikuje...z:mrgreen:

Ма, није то, драга, хтела је да каже како ждерем!!! А не како сам мршава.

...eeee moja Cicak, meni se ipak cini da ti nemas ni blizu predstavu kakve oni skotovi mogu biti, i da im se nikako ne moze doakati, koliko god se trudila i da se
pravis luda, i da davis da ne bi ona davila tebe, te zene su monstrumi da ti ja kazem...iz licnog iskustva znam sta pricam...recimo svi su mislili da je moja bivsa svekrva
najbolja i majka i svekrva i baba, a ona je zlo u svakom pogledu, ona cak ni rodjenu decu ne voli, ali je imala dobru taktiku da izvuce za sebe maximum, sve sto je mogla,
pritom je bila ljbomorna i na snaje i na unucice....uvek, su svi posle nje, ili nikako drugacije....ko je ikad pokusao da bude u centru paznje makar to bilo dete od godinu
dana, taj je bio protiv nje...a ako je protiv nje onda joj je neprijatelj, i treba ga "unistiti" u startu...
...nju je nerivuralo kad vidi da joj unucici lepo jedu...bice debele, a posto im se ne "prima" hrana, onda su skotovi mrsavi....tako i snaje, baksuznice ni da se ugoje ne
mogu, a kad jedu onda mora da im nesto fali cim toliko mogu da jedu...ako ne jedu onda im ne valja njenja kujna, pa neka gospodje kuvaju same....i tako u nedogled....
...ludaka ne mozes prepraviti, sammo ga se treba kloniti.....

..hvala Bogu sto bar neke zene imaju tu srecu, da nalete na normalne svekrve, koje ce pre svega da ih postuju i prihvate kao clana porodice, posle je sve lako...

Back