Svekrve...neicrpna tema

Мислим да је не воли. Бар ми је то рекао одавно, и још то тврди. Каже да је била никаква мајка, као што је никаква баба. Али мислим да је се боји на неки начин, баш оно што Афро каже, стално се нада да ће она према њему показати неко осећање. А није, ни кад је био у животној опасности, причала сам, није отишла да га посети, да се она не узрујава... :(

...sve isto sam videla, naslusala se i nagledala...a uvek sam negde znala da laze, da se pricom o toj osobi ustvari tesi, i nada da ce bar jednom da dozivi da ima mamu, kakvu svi zelimo da imamo
ili je imamo....tuzno je to..ali zivot je nekom majka nekom maceha..tako i neke majke bez obzira sto su rodile neku decu nikad ne budu majke, vec samo macehe..ma kako to zvucalo...

Мислим да је не воли. Бар ми је то рекао одавно, и још то тврди. Каже да је била никаква мајка, као што је никаква баба. Али мислим да је се боји на неки начин, баш оно што Афро каже, стално се нада да ће она према њему показати неко осећање. А није, ни кад је био у животној опасности, причала сам, није отишла да га посети, да се она не узрујава... :(

Moj matori je imao običaj da kaže da MORA da je voli, pa zaboga, majka mu je. Jednom prilikom kad je bio na putu negde u Bosni, zimi, otkazao mu automobil, imao je čak i promrzline na nogama, zaglavio u bolnici. Kada se javio telefonom ona se zadesila u našoj kući, ispričah joj o čemu se radi, a komentar je bio da će valjda ozdraviti do proleća dok ne počnu radovi u vinogradu.
Ljudi koji nisu osetili pravu roditeljsku ljubav celog života na neki način pokušavaju da se dokažu takvim roditeljima, da vrede, da su brižni, da su vredni pažnje i ljubavi. Nema tu puno "matematike" takvi ljudi su jednostavno emotivni invalidi na više načinaz:(

Ja nisam želela da budem namćor pa sam prelazila preko svega i svačega. I sad više nemam snage. Neka je živa i zdrava, ali ja više ne mogu da je gledam često, nakupilo se tih nepravdi i sitnih pod.jebavanja kad on (njen sin, moj 'muž') ne vidi. Poslednjih meseci je izbegavam ali pošto je moja svekrva tip koji bi po svaku cenu želela sve da drži pod kontrolom, stalno plače kad on dođe sam i žali se da je ja mrzim (i naravno to utiče na njeno zdravlje pa joj je 'loše'). Žena je inače zdrava, imućna, ima i veliku porodicu i prijatelje i ništa joj ne fali, a ja ponajmanje. Ja je više ne volim - od kad sam na vlastitoj koži osetila kakav je lažov i manipulator - ali daleko od toga da je mrzim. Nikada nisam želela da budem bliska sa njom, ali ona je jako agresivna, baš se 'ugurala' između nas, i sad mi ne dozvoljava da se distanciram, prosto je nevaspitana, nemam drugu reč za to. Baš sam tužna i zbunjena - pogotovo što njemu ne mogu da objasnim o čemu se radi. Takva mu je priroda, uvek tvrdoglavo brani 'slabijeg', a uopšte ne shvata da sam slabija ja (iako ne plačem) jer ne lažem.

Malo sam skrenula sa teme, evo saveta: ja bih svakome posavetovala da bude fin ali distanciran i da ne pušta tuđu majku u svoj prostor. Ima tu još jedna fora: neki ljudi loše stare. Ova žena je recimo mnogo gora sada nego pre deset godina - ne znam o čemu se radi, postala je nekako sebična, zavidna i zla.

Slicno je i kod mene.
U pocetku sam htela da je volim, ali toliko zla je pokusala da mi nanese na finjaka da je sad samo IGNORISEM.
Ignorisanje je najbolji lek. Ne zivimo u istom gradu ali mozda se i doseli, tad cu videti sta cu. Cerka joj inace stalno dolazi nenajavljena i trpa se u sve. Nema muza i zivot ali kad je skapirala da ignorisem njene provokacije malko se povukla.
Nikad se nismo posvadjale ali zamislite gleda me gleda i odjednom kaze, au koliko si lepsa od svoje majke, ma zlobna al' na fin nacin, al'nisam ja pala sa kruske...
Sutra idem kod nje, ima da je iskuliram, a to joj najvise dize pritisak, pogotovo kad se ne obucem po njenom ukusuz:lol:
Bojim se da sam pocela da uzivam u tome...

ovcice dobro dosla u klub...
totalno ista situacija, doduse zivimo u istom gradu ali ne dolazi kod nas ima puno da putuje menja tri prevoza pa ako bi mm otisao po nju i vratio je ona bi dosla, sto njemu naravno ne pada napamet, kaze lakse mi da odem tamo odsedim koliko mi dosta i pobegnem...
pada u nesvest od mog oblacenja, u dve nesvesti od kuliranja, a ja se ponasam kao da ne postoji,... a ja sam se bas uzivela u ulogu glupave curke da totalno uzivam, ne razumem njene provokacije, pa pitam joj sina, njenim recima sta to.... i onda je on postavi na mesto i to je to... sreca te je i on svestan ko mu je majka i kakva je inace nzm.... tesko boga mi....

kad su ljudi normalni, mogu da se lepo slazu i ako je razlika 100 godina
usotalom niko i ne ocekuje da preskaces lastis sa babom
ali se valjda mozete postovati i imati normalnu komunikaciju
msm, ne znam o cemu je ona htela da prica sa tom zenom, o nastupu lejdi gage ili gde izaci i napiti se za 500 dinara? :)
a pitam se i o cemu prica sa svojom majkom i babom i o cemu ce pricati...

kad su ljudi normalni, mogu da se lepo slazu i ako je razlika 100 godina
usotalom niko i ne ocekuje da preskaces lastis sa babom
ali se valjda mozete postovati i imati normalnu komunikaciju
msm, ne znam o cemu je ona htela da prica sa tom zenom, o nastupu lejdi gage ili gde izaci i napiti se za 500 dinara? :)
a pitam se i o cemu prica sa svojom majkom i babom i o cemu ce pricati...

Ovo sam i ja pomislila...
Ako joj je kao baba, onda sa njom može pričati kao sa svojom babom... :)

moja svekrva je od mene starija 40 godina,znaci moze baba da mi bude......i o cemu mi da pricamo??????????????

Ja te apsolutno razumem. Moja je od mene isto toliko starija. Zivi zena u svom vremenu, i stvarno je tesko. Pre neki dan iz cista mira me napala sto mi je kosa pustena, treba da je vezana! To sto je jako staromodna ne bi bio problem da ne kritikuje moje oblacenje. Kaze ona meni kako u njeno vreme devojke su bile smerno obucene, cak me jednom molila da skinem alke sa usiju i da stavim nesto manje...

Back