Svekrve...neicrpna tema

moja svekrva je od mene starija 40 godina,znaci moze baba da mi bude......i o cemu mi da pricamo??????????????

Moja svekrva je od mene bila starija 29.g. i nikad ni o čemu nismo umele da razgovaramo. Njena majka je od mene bila starija 60.g. i uvek, ali uvek smo imale teme za razgovor. Mislim da je sve'dno ko je koliko od koga stariji, ako imamo nešto zajedničko, imamo, ako nemamo, onda 'ebiga, glupo je na takav način pojednostavljati stvari iliti probleme.

zove moja biserka, njenoga sina, a mm, i kaze: "pasce drvo iza zgrade zbog snega", on joj kaze: "zovi gradsko zelenilo", kaze: "uh dok oni dodju upasce mi kroz prozor", a moj genije odgovorno tvrdi: "nece, nema sanse, ako padne pasce na dol,e, a ne na gore!" :zblesav:

Tvojoj "biserki" očigledno fali malo pažnje, sad, dal' je ona tu pažnju zaslužila ili nije, pitanje je na koje ti i tvoj muž znate odgovor.

I ja bi njoj one iscrtane obrve ali mi je nekulturno da joj kazem osim ako me pita za misljenje. A o dekolteu na smrezuranu staru kozu da i ne pricam...

Nekulturno je opanjkavati bilo koga, bolje da joj kažeš šta misliš o njoj i njenim obrvama iz šezdesetih svaki put kada ona tebe kritikuje, a ne da ćutiš, nije nekulturno reći nekom svoje mišljenje, pogotovo ako te taj neko iz bilo kog razloga prozove. A što se dekoltea tiče, hmmmmmm, to je već diskutabilno, možda ti misliš da mi starije žene treba da nabacimo feredžu ili tako nešto.

a da je zasluzila, ne bi joj falilo paznje, mislim ako sam ja ruzna, zla i prljava, a nisu svi na svetu, nasao bi se neko vec da je pazi z;)

Uh, pa to je ipak samo individualno mišljenje ili razmišljanje. Da je ona idealna na sve moguće načine, ni tada nije sigurno da bi od tebe imala podršku oko popalog snega, ne???
Možeš ti njoj biti i ružna i tužna, ali to ne znači da ona ipak ne valja i da nije zaslužila nečiju pažnju. Moja je bila svakojaka, ja joj bila jedina tamna tačka u životu, džaba su mnogi ljudi govorili da baš i nije tako kako ona divani, na kraju njenog života se ispostavilo da sam ja jedino svetlo na kraju tunela, ipak me nikad nije ni prihvatila ni zavolela, čak je znala biti besna da joj ja jedina dolazim u posetu, perem, peglam, kuvam, ebiga, to ipak ne znači da ona ne zaslužuje pažnju, bilo čiju, tvoju verovatno ne. Svaka medalja uvek ima najmanje dve-tri stranez;)

nzm, mislim u pravu si, samo, malo me ne zanima sta ce ona u zivotu, pa eto navratim ponekada da vide snajke da nisu same, da kazem sta je sve u stanju da uradi jedna "majka" i "svekrva", a i da ih nasmejem, jer zena stvarno postaje komicna z:lol:
a ti melita si jedno divno bice i super snajka, svaka cast, a i super sagovornik z:kiss:

Ti sigurno imas i muza neuroticnog, ako nije sigurno ce biti u njenim godinama. Najlkase je osloboditi se muza, tako ces se osloboditi i svekrve. Nadam se, da si shvatila koliko imas postovanja prema suprugu, toliko imaj postovanja prema njegovim roditeljima.

Генерално, ово не мора бити истина. Поштовање према мужу не имплицира поштовање према његовим родитељима. Као што евентуално непоштовање према мужу не имплицира непоштовање заједничке деце.

nzm, mislim u pravu si, samo, malo me ne zanima sta ce ona u zivotu, pa eto navratim ponekada da vide snajke da nisu same, da kazem sta je sve u stanju da uradi jedna "majka" i "svekrva", a i da ih nasmejem, jer zena stvarno postaje komicna z:lol:
a ti melita si jedno divno bice i super snajka, svaka cast, a i super sagovornik z:kiss:

Ma volim ja da se razgovaram, ali da li sam bila super snajka, to je vrrrlo diskutabilno. Mnogo toga sam za svekrvu odradila i učinila, ali to nikad nije bilo od srca, već samo pod moraš, ili zbog mm ili da ne ostane sama na svetu kraj nas koji postojimo. Neke stvari učiniš a da ni ne želiš, ali red je, šta će reći ljudi, ili jednostavno ti tvoja duša ne dozvoljava da drugačije postupiš. Imam jedno slatko kuče, ona je prihvatila macu koju je majka ostavila, dojila ju je tri meseca a da pre toga nije imala male, niti se ikad parila. Ona je meni najveći heroj i ljudina u svakom pogledu, na nju se ugledam kada o nekim ljudima i pojavama razmišljam.
A i dalje se rukovodim mišlju da svaki čovek na ovoj planeti ima prava na samilost i poštovanje, na neki način svako od nas to zasluži, možda nismo mi ti koji treba da o tome odlučujemo, ipak ima neko ko odgore to vidi sve.

@melita, ne mogu da se odlucim da li je bolje da nesto uradim (budem pozitivac i uostalom to sto jesam) pa da se kajem i da mi izadje svo dobro koje ucinim na nos... ili da se od zlih stitim maskom, ignorisanjem....
msm i kucu da je maca grebala i grizla verovatno ne bi prezivela....:mazipsa: instiktivno ne zelis nikome zlo i instiktivno krenes i da pomognes, ali ako se tu ukljuce jos neki faktori....
btw sto se pricanja tice ima jedna dobra na tutemu "Milice, ne sklapaju vilice"

@melita, ne mogu da se odlucim da li je bolje da nesto uradim (budem pozitivac i uostalom to sto jesam) pa da se kajem i da mi izadje svo dobro koje ucinim na nos... ili da se od zlih stitim maskom, ignorisanjem....
msm i kucu da je maca grebala i grizla verovatno ne bi prezivela....:mazipsa: instiktivno ne zelis nikome zlo i instiktivno krenes i da pomognes, ali ako se tu ukljuce jos neki faktori....
btw sto se pricanja tice ima jedna dobra na tutemu "Milice, ne sklapaju vilice"

z:)Igrom slučaja moja kuca se zove Milica, a što se mačketine tiče, pa šta da ti kažem, mačka ko mačka, umiljata kad joj treba, skotina kad poželi. Grebala moju Milicu svako malo, a opet dobijala mlekce i pažnju kakvu samo poželeti možeš. Tako ti je to valjda i u životu, nekog "ogrebeš" a taj ti sve prašta, nekog maziš a taj te grebe, **** i sve tako ukrug, neka svekrva je dosadna dozlaboga ali dobra duša, pa joj sve praštaš i samo ovde kukaš jer ne znaš šta bi drugo, nervira te do u besvest,a ipak nije loša da joj mater,a opet imaš i neke druge svekrve, skotine najobiččnije a njihovi sinovi ih služe ko da su za to plaćeni, a snajkama preostaje samo ili da se povinuju ili da odlepe načisto, ili da pišu po forumima.z;)

Poslednja izmena:
z:)Igrom slučaja moja kuca se zove Milica, a što se mačketine tiče, pa šta da ti kažem, mačka ko mačka, umiljata kad joj treba, skotina kad poželi. Grebala moju Milicu svako malo, a opet dobijala mlekce i pažnju kakvu samo poželeti možeš. Tako ti je to valjda i u životu, nekog "ogrebeš" a taj ti sve prašta, nekog maziš a taj te grebe, **** i sve tako ukrug, neka svekrva je dosadna dozlaboga ali dobra duša, pa joj sve praštaš i samo ovde kukaš jer ne znaš šta bi drugo, nervira te do u besvest,a ipak nije loša da joj mater,a opet imaš i neke druge svekrve, skotine najobiččnije a njihovi sinovi ih služe ko da su za to plaćeni, a snajkama preostaje samo ili da se povinuju ili da odlepe načisto, ili da pišu po forumima.z;)

:klap:

:ok::klap:

Nekulturno je opanjkavati bilo koga, bolje da joj kažeš šta misliš o njoj i njenim obrvama iz šezdesetih svaki put kada ona tebe kritikuje, a ne da ćutiš, nije nekulturno reći nekom svoje mišljenje, pogotovo ako te taj neko iz bilo kog razloga prozove. A što se dekoltea tiče, hmmmmmm, to je već diskutabilno, možda ti misliš da mi starije žene treba da nabacimo feredžu ili tako nešto.

Nikad ne komentarisem dok nisam upitana za misljenje, tek onda govorim istinu.

Dekolte moze da bude kao moj u 30tim, bez da se vide grudi i razrez izmedju, ne mora rolka ;)

Kad god citam ovu temu, pomislim kako je nemoguce da ako volis svog muza, i volis svoju majku mrzis svoju svekrvu. Nekako mi to ne ide. Onda se setim majke svog bivseg decka i shvatim da bih verovatno bila glavna mrzimsvekrvu snajka da sam se slucajno u naletu ljubavi udala za njega. I postane mi jasno da jeste moguce da bude bas tako kako opisujete...
Imala sam srece, pa je moja sveki, ne mogu da kazem kao majka, jer nema osobe na svetu koju mogu tako da dozivim, ali zaista divna zena.I ona i svekar.
Ne zivimo u zajednici sa njima, nikada nismo, ne znam da li bi me njihova preterana briznost i paznja toj situaciji opterecivala (da, da moze i tako nesto da bude opterecujuce), ali u ovoj situaciji zaista samo mogu da bude srecna i zahvalna sto ih imam. I zaista ih volim iskreno.
Sveki, ako naucis da ukljucis komp, sto vam je sin kupio(a ni vi ni ja ne razumemo zasto), i naletis nekim cudom na ovo, da znas da te volim!

Damajante,

Kad vidim postove kao tvoj na ovoj temi stvarno postanem ljubomorna i ocajna i jos jednom razmislim da li sam pogresila i uvek se vratim na staro.
Prvu godinu moja svekrva prema meni je bila sjajna. Mm se vec jednom razveo i prvu nije volela samo zato sto nije zavrsila fakultet. Mene to u pocetku nije opterecivalo, nit sam razmisljala o njenim postupcima ali sad vidim da se i prema meni ophodi isto.
Ja stvarno, ali stvarno nikad nisam zapocela svadju, iz postovanja prema visoko obrazovanoj staroj gospodji ali od kad je pocela da komentarise moju mamu jer nije visoko obrazovana, jer se dva puta razvodila, jer mi nije ostavila nasledstvo itd...plakala sam u pocetku sama u sobi, sad jednostavno ne idem kod nje i uvek trazim izgovor. Necu prva da pocinjem svadju zbog mm ali ne znam dokle cu vise trpeti ponizavanje moje porodice. Verujte, ona ni ne zna moju porodicu, ne vidjaju se, nekad pomislim da joj smeta sto smo mama i ja kao drugarice i sto moja ''nova porodica'' nije ceo moj svet...Zivimo u njenom stanu i ne da mi ni da pomerim bilo sta niti da ga uredim po svom ukusu.

Damajante,

Kad vidim postove kao tvoj na ovoj temi stvarno postanem ljubomorna i ocajna i jos jednom razmislim da li sam pogresila i uvek se vratim na staro.
Prvu godinu moja svekrva prema meni je bila sjajna. Mm se vec jednom razveo i prvu nije volela samo zato sto nije zavrsila fakultet. Mene to u pocetku nije opterecivalo, nit sam razmisljala o njenim postupcima ali sad vidim da se i prema meni ophodi isto.
Ja stvarno, ali stvarno nikad nisam zapocela svadju, iz postovanja prema visoko obrazovanoj staroj gospodji ali od kad je pocela da komentarise moju mamu jer nije visoko obrazovana, jer se dva puta razvodila, jer mi nije ostavila nasledstvo itd...plakala sam u pocetku sama u sobi, sad jednostavno ne idem kod nje i uvek trazim izgovor. Necu prva da pocinjem svadju zbog mm ali ne znam dokle cu vise trpeti ponizavanje moje porodice. Verujte, ona ni ne zna moju porodicu, ne vidjaju se, nekad pomislim da joj smeta sto smo mama i ja kao drugarice i sto moja ''nova porodica'' nije ceo moj svet...Zivimo u njenom stanu i ne da mi ni da pomerim bilo sta niti da ga uredim po svom ukusu.

tvoja svekrva je snob
ali da ne bi bilo da ja donosim zaključke unapred ili da zvučim grubo
zato ću ispred moje prethodne konstatacije dodatii: imam utisak

da mozes sigurno mozes, e sada je pitanje da li hoces i cemu sve to? sta ce mi kuca ako ne mogu da obesim na zid sta hocu i ne smem da promenim sto mi se ne dopada, da mi se smuci svaki put kada udjem, probudis se a luster ti se smeje sa plafona, batali, nema sanse...

Pozdrav drage moje dame!
Decko i ja ubrzo planiramo da pocnemo da zivimo zajedno (jun, jul ove god, dok se ne rese neke sitnice), vreme je, 3 i po god smo zajedno z:lol: i posle toga sve ono sto ide po redu, malo cemo ubrzati stvari :sanke: Eh, pocela sam da citam vasa iskustva da bih sklopila neku sliku sta od prilike mogu da ocekujem i cega da se cuvam :zima: moram vam reci da je lepo sto pisete svoja iskustva, dok ovde olaksate svoju dusu, jer neke stvari treba i precutati zar ne z:hm:, ipak ne zadrzavate u sebi gorcinu i omogucavate drugima da mozda nesto nauce iz vasih ili tudjih gresaka, svakako je da nas necije iskustvo tera da se zamislimo kako se mi to ponasamo prema drugima, narocito prema svojim bliznjima. Samo sam htela da vas pozdravim i ohrabrim, trenutno sam na poslu pa nemam puno vremena. Trebalo mi je 2 nedelje da iscitam temu od pocetka do kraja :zskace: Imam ponesto i da napisem ali drugom prilikom, samo da vas pozdravim i samo nastavite sa pisanjem, ja se od danas zvanicno pridruzujem ''klubu'' :deda:

Damajante,

e
Ja sam bila bliska sa mojom majkom a ona to nije mogla da podnese. Vremenom sam shvatila da je ljubomorna jer i ona ima ćerku ali nemaju takav odnos pa joj je to smetalo. Toliko me je znala vređati a ja vaspitana da poštujem starije gutala sve, plakala, svađala se sa mužem, počela piti tablete za smirenje zbog lupanja srca i gušenja kada me uzruja. Psovala mi je majku koja me rodila tako ludu. Inače, moji roditelji i ja smo doživeli veliku tragediju, poginuo mi je brat od 3 i po godine. Moja majka se od tada razbolela i iz godine u godinu je bila sve slabija. Umrla je u 51-voj godini pre 6 godina. Jako sam tugovala za njom. Nije ni godina prošla opet mi je opsovala majku. Rekla sam joj da mi to nikada više ne kaže ali ona je istog momenta ponovila to još 3-4 puta i rekla: "šta je tvoja mama da je ne mogu opsovati". Ma mogla bi istoriju napisati o njoj i njenim lažima, zlobi, ljubomori, bezobrazluku...Moj otac koji sada živi sam, invalid je, ima samo mene i ne može doći kod mene zbog nje. Inače, živimo u istoj kući, oni su dole a mi na spratu. Isterala mi je jedne kumove iz kuće, pa druge kumove isto, pa drugaricu, pa je i nas isterivala....Htela sam samo da ti kažem da u svoj nesreći ima i sreće što niste zajedno u istoj kući. Ja sam u početku kao što sam već rekla ćutala a sada više ne. Nisam valjala ni onda a ne valjam ni sada ali bar ne gutam u sebi. Majka mi je uvek govorila nemoj se spuštati na taj nivo da se ti nastavljaš sa njom, ti budi pametna. Ja sam samo shvatila da sa pametnim čovekom možeš pričati pametno a da sa budalom moraš budalasto!

Poslednja izmena od moderatora:

Back