Svekrve...neicrpna tema

e
Ja sam bila bliska sa mojom majkom a ona to nije mogla da podnese. Vremenom sam shvatila da je ljubomorna jer i ona ima ćerku ali nemaju takav odnos pa joj je to smetalo. Toliko me je znala vređati a ja vaspitana da poštujem starije gutala sve, plakala, svađala se sa mužem, počela piti tablete za smirenje zbog lupanja srca i gušenja kada me uzruja. Psovala mi je majku koja me rodila tako ludu. Inače, moji roditelji i ja smo doživeli veliku tragediju, poginuo mi je brat od 3 i po godine. Moja majka se od tada razbolela i iz godine u godinu je bila sve slabija. Umrla je u 51-voj godini pre 6 godina. Jako sam tugovala za njom. Nije ni godina prošla opet mi je opsovala majku. Rekla sam joj da mi to nikada više ne kaže ali ona je istog momenta ponovila to još 3-4 puta i rekla: "šta je tvoja mama da je ne mogu opsovati". Ma mogla bi istoriju napisati o njoj i njenim lažima, zlobi, ljubomori, bezobrazluku...Moj otac koji sada živi sam, invalid je, ima samo mene i ne može doći kod mene zbog nje. Inače, živimo u istoj kući, oni su dole a mi na spratu. Isterala mi je jedne kumove iz kuće, pa druge kumove isto, pa drugaricu, pa je i nas isterivala....Htela sam samo da ti kažem da u svoj nesreći ima i sreće što niste zajedno u istoj kući. Ja sam u početku kao što sam već rekla ćutala a sada više ne. Nisam valjala ni onda a ne valjam ni sada ali bar ne gutam u sebi. Majka mi je uvek govorila nemoj se spuštati na taj nivo da se ti nastavljaš sa njom, ti budi pametna. Ja sam samo shvatila da sa pametnim čovekom možeš pričati pametno a da sa budalom moraš budalasto!

Sta na sve to kaze tvoj muz?

Moj muž, što bi naš narod rekao je ladovina i kaže mi da je pustim neka priča šta hoće i da se ja ne nastavljam sa njom. On joj je hiljadu puta rekao da me ostavi na miru i da sam ja njegova žena i da ne može tako prema meni da se ponaša a ona tek onda poludi pa kaže da idemo iz kuće i on i ja i deca a on joj kaže da baš neće.

Moj muž, što bi naš narod rekao je ladovina i kaže mi da je pustim neka priča šta hoće i da se ja ne nastavljam sa njom. On joj je hiljadu puta rekao da me ostavi na miru i da sam ja njegova žena i da ne može tako prema meni da se ponaša a ona tek onda poludi pa kaže da idemo iz kuće i on i ja i deca a on joj kaže da baš neće.

E,pa,duso,onda je kuliraj i smeskaj joj se,to ce je izludeti,kad vidi da te ne dotice!Muza mazi i ljubi(narocito u njenoj blizini)a sa njom komunikaciju svedi na minimum!Provereno-radi!Probaj,pa nam javi kako je izludela ona a ne ti!

E,pa,duso,onda je kuliraj i smeskaj joj se,to ce je izludeti,kad vidi da te ne dotice!Muza mazi i ljubi(narocito u njenoj blizini)a sa njom komunikaciju svedi na minimum!Provereno-radi!Probaj,pa nam javi kako je izludela ona a ne ti!

Probala sam i to ali ona onda njega stalno zove kaobajagi treba joj nešto onda ga tovari kako joj ja prkosim smejem joj se . . . onda nagovara ćerku i zeta da mu oni održe predavanje. Ja ne komuniciram sa njom čak joj se ni ne javljam. Upravu si što se tiče tog ignorisanja to se do sada pokazalo najefikasnije od svega što sam pokušala.

Probala sam i to ali ona onda njega stalno zove kaobajagi treba joj nešto onda ga tovari kako joj ja prkosim smejem joj se . . . onda nagovara ćerku i zeta da mu oni održe predavanje. Ja ne komuniciram sa njom čak joj se ni ne javljam. Upravu si što se tiče tog ignorisanja to se do sada pokazalo najefikasnije od svega što sam pokušala.
e ovo je i moja radila i ubedjivala ga je da cu ga izbaciti iz kuce i svasta nesto samo da se ne bi preselio kod mene

uceni ga, nateraj ga, iseli se ti sa decom...
mozda preterujem, ali ti trebas svojoj deci ziva i zdrava, nemozes to ostati u nezdravom okruzenju

Otišla sam bila sa decom to kada mi je majka umrla. Pola godine sam bila u svojoj kući, sama, pošto mi otac tada bio odsutan. Dvorio je svoju sestru i šogora pošto oni nisu imali nikoga i prepisali su mu njihovu kuću, tako da mi je otac tada rekao da on ima gde da živi a da mi ako hoćemo ostanemo u njegovoj kući i da kako god se mi dogorimo da će on pristati. Moj muž je redovono dolazio kod nas i noćevao ali o tome da ostane i živi sa nama ni reči. Molio me je da se vratim i da živim sa njim da ja sa njom nemam ništa. Mi smo se stvarno voleli. Zabavljali smo se 9 godina i uzeli smo se iz ljubavi. Ja ne želim da se rastanem prvenstveno zbog dece koji ga vole i on njih. Kažem tada kada sam otišla videla sam koliko on fali posebno malom. Strašno mi je i to da ja sada odem kod oca u kuću i da on gleda sve to, njega sve to boli što je tako i hoću da ga poštedim za ovo malo života što mu je preostalo. Moj muž nas ne maltretira, radi, donese platu, voli nas, ne pravi pitanja, ma mi nemamo nikakvih problema osim te njegove nesretnice koja nam je dobar deo života uništila i 99% svađa je bilo zbog nje. Ma ona bi to volela da vidi kako se ja selim odavde ali neću sada iz inata ima da me gleda a ja sređena da prolazim pored nje, ništa joj gore nema. Krivo joj je zato što ja vozim auto i imam svoj auto koji mi je otac dao i kaže: "nije te sramota od komšiluka ne izvlačiš guzicu iz kola"! Budala, a ne vidi da sve obaveze oko kuće, dece i svega vodim ja. Sama popravljam sve po kući ja sam od tih srećnica.

jeste, preselio se, mislila sam u medjuvremenu da podignemo kredit za stan, a moj da izdajem ili nesto, ako mu je neprijatno da zivi kod mene, ali njemu to nije palo napamet, preseli smo se pre dve god, nije nam nista pomogla, pokusavala je da odmogne koliko god moze, tako da nemam nikakvu obavezu prema njoj, dodje povremeno, posluzimo je i to je to... htela je ona da vrslja po stanu i da zagleda svuda objasnila sam joj da ima pravo da sedi gde je smestim i to je to... isto tako ja kod nje odem na slavu (mi slavimo letnju varijntu iste) i jos po neki put odsedim koliko je pristojno, krenem kada mm-u probije glavu glupostima, ja se smeskam i pravim glupa (to mi je on predlozio)... mene ne zove nikada, cak ni nema moj broj, njemu dosadjuje, a mene vise mislim da nema cime da iznervira, (da te ne cimam da citas unazad posle toga sto mi je rekla da necemo imati dece jer svi mladji sinovi njenih sestara nemaju decu, samnom je zavrsila za sva vremena)

Pozdrav drage moje dame!
Decko i ja ubrzo planiramo da pocnemo da zivimo zajedno (jun, jul ove god, dok se ne rese neke sitnice), vreme je, 3 i po god smo zajedno z:lol: i posle toga sve ono sto ide po redu, malo cemo ubrzati stvari :sanke: Eh, pocela sam da citam vasa iskustva da bih sklopila neku sliku sta od prilike mogu da ocekujem i cega da se cuvam :zima: moram vam reci da je lepo sto pisete svoja iskustva, dok ovde olaksate svoju dusu, jer neke stvari treba i precutati zar ne z:hm:, ipak ne zadrzavate u sebi gorcinu i omogucavate drugima da mozda nesto nauce iz vasih ili tudjih gresaka, svakako je da nas necije iskustvo tera da se zamislimo kako se mi to ponasamo prema drugima, narocito prema svojim bliznjima. Samo sam htela da vas pozdravim i ohrabrim, trenutno sam na poslu pa nemam puno vremena. Trebalo mi je 2 nedelje da iscitam temu od pocetka do kraja :zskace: Imam ponesto i da napisem ali drugom prilikom, samo da vas pozdravim i samo nastavite sa pisanjem, ja se od danas zvanicno pridruzujem ''klubu'' :deda:
nemoj da mislis da te nismo primetile, dobrodosla, samo smo se malo zapricale :zgrudvanje:

Ne znam kako bi se ponasala da svi zivimo zajedno (mada i za to postoji mogucnost jer najavljuju preseljenje, stari su i ne mogu sami), ali ovako mislim da ako je vidjam dva puta godisnje da mogu da precutim. Ni moja majka nije bas zlato ali je mm postuje pa onda valjda moram i ja njegovu. Doduse moja njega nikad nije uvredila ali je ponekad malo dosadna. E sad, ako se stvarno dosele bice druga prica...

jeste, preselio se, mislila sam u medjuvremenu da podignemo kredit za stan, a moj da izdajem ili nesto, ako mu je neprijatno da zivi kod mene, ali njemu to nije palo napamet, preseli smo se pre dve god, nije nam nista pomogla, pokusavala je da odmogne koliko god moze, tako da nemam nikakvu obavezu prema njoj, dodje povremeno, posluzimo je i to je to... htela je ona da vrslja po stanu i da zagleda svuda objasnila sam joj da ima pravo da sedi gde je smestim i to je to... isto tako ja kod nje odem na slavu (mi slavimo letnju varijntu iste) i jos po neki put odsedim koliko je pristojno, krenem kada mm-u probije glavu glupostima, ja se smeskam i pravim glupa (to mi je on predlozio)... mene ne zove nikada, cak ni nema moj broj, njemu dosadjuje, a mene vise mislim da nema cime da iznervira, (da te ne cimam da citas unazad posle toga sto mi je rekla da necemo imati dece jer svi mladji sinovi njenih sestara nemaju decu, samnom je zavrsila za sva vremena)

Ti imaš sreće što ti je muž takav i što je hteo da odete a moj je vaspitan u fazonu ja da budem papučar, meni je moj otac ovo pravio, ako treba nekog da trpim trpeću svog oca a ne tvog, ti si žensko ti si se udala i ti treba da živiš kod muža a ne muž kod tebe i tako su ga vaspitali ograničeni mozgovi pa je i on u tom delu ograničen. To su mu njegovi ugradili u njega i sada pljuju i po njemu i po meni i po našoj deci a on sve to trpi i prelazi preko svega, jer Bože moj njegovi nisu tako mislili, oni nas vole i oni to slučajno u besu izgovaraju i rade ili nemoguće njegovi to nisu tako mislili. E toliko sam ogorčena, nikada u životu nisam mogla reći za nekoga da ga mrzim a za ovo čudo dole mogu. Toliko sam se trudila da bude između nas ono osnovno poštovanje i prelazila preko mnogih stvari, činila im, trpela ... Sin i ćerka ih ne vode lekarima nego ja i njega i nju vodam i po komisijama a kada im kažem da imaju oni svoju decu neka ih oni vode a ona meni kaže da ću ja to bolje da uradim i tako svoju ćerku je štedela a i sina, a mene je da izvineš guzila. Ma to je samo bilo da komšiluk vidi kako snaja voda. Pa dobro sam ja rekla kada bi počela pričati sve moje dogodovštine sa njima, to čovek ne može da zamisli. Pa možeš misliti kada me je nagovorila da idem sa njom na komisiju, pošto se nadala da će dobiti invalidsku penziju pa i telesno oštećenje. Kao ona će se praviti da je luda a ja samo da kažem kako mi više ne možemo izdržati sa njom. Navodno je njoj rekla neka njena doktorka kako ona treba tamo da se ponaša a i ja šta treba da kažem. Ubeđivala je ona mene i molila danima a ja joj kažem imaš sina i ćerku koja je fakultetski obrazovana, pa valjda ona zna bolje od mene pričati pa neka te vodi ona. Međutim, ova ni da čuje samo ja da je vodim i ja ti budala pristanem. Ti bi umrla od smeha kada bi ja tebi sada redom pisala kako je to izgledalo. Dogovor je bio da ona bude mirna kada budemo na komsiji, kao pod tabletama je, kad ono vraga, kad je ona uhvatila da divlja po onoj ordinaciji pred doktorkom a ja se našla u čudu. Znaš, kada sam pričala to mojim prijateljima oni su se toliko smejali i pitaju me kako sam se ja suzdržala da se ne nasmejem pred tom doktorkom a meni se ona gadila nije mi uopšte bilo smešno, nego sam se čudila kako zdrava osoba može da glumi toliko ludilo. Katastrofa! Ma ovo je samo delić - mali kroz šta sam ja prolazila sa njom a sve to sam činila radi mira u kući. A da ti nepričam kako mi je znala doći gore u 12h i sići dole kod sebe u 18h. Izluđivala sam a kada kažem mužu on kaže pa šta ima veze što ti nisi radila svoj posao a ona neka sedi.

lavica1:
Znaš, kada sam pričala to mojim prijateljima oni su se toliko smejali i pitaju me kako sam se ja suzdržala da se ne nasmejem pred tom doktorkom a meni se ona gadila nije mi uopšte bilo smešno, nego sam se čudila kako zdrava osoba može da glumi toliko ludilo. Katastrofa! Ma ovo je samo delić - mali kroz šta sam ja prolazila sa njom a sve to sam činila radi mira u kući. A da ti nepričam kako mi je znala doći gore u 12h i sići dole kod sebe u 18h. Izluđivala sam a kada kažem mužu on kaže pa šta ima veze što ti nisi radila svoj posao a ona neka sedi.

I šta bi na komisiji? Provalili su da joj ne fali ništa? A kada je presedela celo posle podne kod tebe, što se nisi obukla, uzela ključeve i rekla:"Izvinite, ja moram do prodavnice/ambulante/suda/banke/Marsa" i zamolila je da izađe da možeš da zaključaš?

Meni moja sveki danas stigla sa Zlatibora i donela ooooggrroommnnuuuu pršutu... z:)
A za novu godinu mi kupila celu šunku.

I kako da je ne volim. z:mrgreen:

Još mi i sutra kuva ručak. z:)

Doduše danas sam sa njom morala gledati neku tursku seriju :zroll::zroll::zroll: ali to radim i sa svojom mamom, pa nema smisla da se žalim.z;)

I šta bi na komisiji? Provalili su da joj ne fali ništa? A kada je presedela celo posle podne kod tebe, što se nisi obukla, uzela ključeve i rekla:"Izvinite, ja moram do prodavnice/ambulante/suda/banke/Marsa" i zamolila je da izađe da možeš da zaključaš?

Na komisiji kada smo završile, ustvari kada je ona završila sa svojim ludovanjem, a da, nisam još rekla kako je tamo doktorici se unosila u facu vrišteći i pokazujući prsotm na mene: "ona je za sve kriva", e posle toga svega doktorica se čudila kako ona nije nikada do sada ležala u bolnici zbog tog svog stanja što znači da je doktorica nju doživela sasvim ozbiljno i rekla mi je da će nas pismeno obavestiti šta dalje da radimo. Međutim, ubrzo posle toga je isterala moje kumove i ja sam prestala bilo kakvu komunikaciju sa njom. Inače, pre toga kad god sam je pitala da li je nešto dobila od komisije uvek se samo pokvareno smejala i nije htela ništa da mi kaže, kao kaže da nije još ništa dobila a znam da laže.
Što se tiče tog sedenja u nedogled bilo je i da joj kažem da moram da idem, pa da ustanem da perem sudove, pa me neko nazove na tel. a ja odužim razgovor...., pa nije ona samo tada sedela toliko, pa kad god dođe ona ne zna otići dok je neko ne zove ili tako dok ja ne kažem da moram ići ali ne mogu uvek govoriti da negde idem da bi nju oterala. Ništa to njoj nije pa ja i ako odem negde ona me sačeka da se vratim pa jovo nanovo. Umesto da zasuče rukave i sredi onu jazbinu u kojoj žive ona i njen muž, bubašvabe su im se nakotile ali to njima ništa ne smeta, ma ljudi vi to niste videli u svojim životima koja je to prljavština a ja budala isprva spremala im, sve mi neprijatno kada im neko otvori vrata da kaže da im je neuredno, pa računam ima mene, ima ćerku, pa i ona je zdrava žena i ona da malo povede računa o higijeni ali ćerka kada sam joj rekla da joj malo skrene pažnju ili da joj po nekada spremi, ona je samo odmahnula rukom i rekla: "ma". Ni danas neznam šta je time htela reći ali vremenom sam videla da je i ona kao i njena mama pa gde će kruška da padne nego ispod kruške. E ljudi, nebi ja ovo nikada spomenula, nego, da je ona bila čovek ja bi joj samo pomogla. U pola noći sam znala trčati niz stepenice zato što sam čula da ona jauče dok njen sin spava i nema pojam šta se dešava, kad ono otac na spavanju je doživeo infarkt i čoveku se prevrnuo jezik i guši se. Pa sam mu čupala jezik iz usta da bi došao do vazduha i držala varjaču u ustima, zato što mu se grčila vilica da nebi slomio zube na kašiku, samo da dođe do vazduha dok hitna nije došla. A ona je svo vreme zapevala a sin je samo vikao tata,tata a tata zakovrnuo očima negde je između ovog i onog sveta. Konačno stiže hitna i ja celu noć sa njim na pregledima. A doktor kako mu je ispitivao reflekse sve je brisao one instrumente o čaršav, kao u stilu čoveče mogao bi se i okupati. Celu noć sam provela u bolnici i kada smo došli kući ona kaže da nije htela ćerki ništa da javlja da se nebi uzrujala. Ujutro ponovo privatno na silne preglede i kada smo otišli sa svim tim nalazima kod lekara specijaliste on ga prita: "ko je tebe vodio na ove preglede" a on kaže: "snaja", a doktor će ti: "treba spomenik da joj podigneš, retko to hoće i jedna", a matori, kao nije razumeo zašto mu to doktor govori, reče:"rano je još za spomenik" e onda mu je doktor pojasnio zašto je to rekao pošto je video da je ili glup čovek ili bezobrazan. E izvinjavam se ja se zanesem pa se to oduži........................

Poslednja izmena:
trebali su odmah da izvade ludacku kosulju pa pravac padinjak!
ja imam srece da mm lici izgleda na oca, a on je opet izgleda bio normalan covek, verovatno je zato preko reda i umro, jadan... i on uvek kaze "nemam ja nista sa njom, ja sam ko moj cale", bese meni to cudno iz pocetka, a onda sam i utvrdila zasto...
kako ti bre isterala kumove iz kuce?

E pa devojko, razmisli malo o svemu kada budeš ovo čitala i pamet u glavu izvuci neke pouke iz ovih naših priča.

Sve krece od sitnica, nekih sitnih postapalica i podbadanja koja iskuliras, a vremenom to preraste u sve vece i vece i onda jednog dana se okrenes i zapitas odkud to sad, a nisi primetila da te ta osoba vec duze vreme podbada i provocira, pa kad ne reagujes, prerasta u sve gore - to se ne desava samo sa svekrvama da me neko ne razume pogresno da svaljujem sve na svekrve z:shock: ali ovde su teme svekrve!
Bas iz tog razloga sam ovde, da vidim od kojih to sitnica pocinje da znam kako da se postavim, jer vidim, nazalost, mnoge od vas imaju veoma velikih problema ''zahvaljujuci'' svekrvama koje vole da se mesaju u sve i da za sve budu pitane.

Decko i ja se zabavljamo 3 i po godine, igrom slucaja se desilo tako da smo iz dva razlicita grada, opstali smo zajedno zahvaljujuci samo nasem trudu, zelji i ljubavi, verujem da su se i mnoge od vas susretale sa tim i znaju koliko je tesko odrzavati vezu na daljinu. Samim tim vidjamo se redje, a jos redje vidjam njegovu mamu. S' obzirom da smo dugo zajedno, imala je i ona par ispada prema meni. Nisam dosla u situaciju da me je uvredila pa zato kazem ispada, ali sam ja to lepo sve odmah rekla mom dragom kad smo bili nasamo pa da je on koriguje kad je tu. Inace, nije losa zaista ne mogu dusu da gresim, ali svakako recimo da je nas odnos tek na pocetku, videcemo sta ce biti sad na leto kad se ja uselim, a ona se iseli iz kuce jer je takav dogovor, tako su se moj dragi i njegovi roditelji dogovorili odavno. Imaju kucu na sprat, brat od mog decka i njegova zena zive na spratu, moj dragi i njegovi roditelji u prizemlju, stan su kupili sebi i na leto prelaze u stan, a ja se useljavam (da me neko ne optuzi posle kako isterujem svekrvu iz rodjene kuce :zblesav: )

Meni moja sveki danas stigla sa Zlatibora i donela ooooggrroommnnuuuu pršutu... z:)
A za novu godinu mi kupila celu šunku.

I kako da je ne volim. z:mrgreen:

Još mi i sutra kuva ručak. z:)

Doduše danas sam sa njom morala gledati neku tursku seriju :zroll::zroll::zroll: ali to radim i sa svojom mamom, pa nema smisla da se žalim.z;)

mislim da bi i moja sveki bila ovakva (dobra)
ali, ja je nisam upoznala jer je umrla pre no što sam mog muža i upoznala...
a mnogi kažu da je bila dobra žena....
tvoja sveki će da završigde joj je i mesto..na psihijatriji
tako mi se čini..
a to što joj je nered u njenon stanu, to je njena stvar, mislim da se tebe ne tiče
lepo od tebe što hoćeš da joj pomogneš, ali zapitaj se da li vredi tvog truda
boli te uvo, njena stvar, njen stan, njena sramota...kad već neće ona, kad već neće ni njena ćerka....šta te briga...

trebali su odmah da izvade ludacku kosulju pa pravac padinjak!
ja imam srece da mm lici izgleda na oca, a on je opet izgleda bio normalan covek, verovatno je zato preko reda i umro, jadan... i on uvek kaze "nemam ja nista sa njom, ja sam ko moj cale", bese meni to cudno iz pocetka, a onda sam i utvrdila zasto...
kako ti bre isterala kumove iz kuce?

Te kumove sam ja venčala, još kao devojka i krstila im decu. Poštujemo se i voleli su doći kod nas. Lepo smo se slagali. Jedne večeri, kada su krenuli kući, ona ih je presrela na stepenicama i rekla im da neće više da ih vidi u svom dvorištu i da je to njena kuća. Ljudi su bili šokirani. Razlog je bio to da je čula od nekog čoveka da su oni nju ogovarali i da ih je zbog toga isterala. Posle nekog vremena ih je zvala da dođu na slavu i da ona nije tako mislila, da je bila ljuta i td...Ljudi su prešli preko toga i počeli oped dolaziti da bi ona jednog dana nazvala ih telefonom i oped rekla da ne dolaze više u njenu kuću. Već 5-6 godina oni ne dolaze kod nas a mi redovno idemo kod njih i oni nas uvek lepo dočekaju. E sad, druge kumove koji su mene i mog muža venčali i koji žive u kući pored naše, je napala pre oko 2 godine kada je kumi svašta izgovorila a sve zbog toga što su ljudi renovirali svoju kuću a njoj prašina pada po španatu. Drugaricu mi je isterala zato što smo komentarisali da li je bolje raditi kod privatnika ili u državnoj firmi a ona je prisluškivala pa je navodno čula da ona napada njenog sina a sreća pa je taj sin bio tu sa nama i zajedno smo komentarisali, niko nikog nije napadao. Sutradan je zvala mamu od te moje drugarice i svašta joj rekla. Ona je ljubomorna što ja imam kumove, prijatelje, drugarice..., što ljudi vole da dođu kod mene i da se druže samnom. Problem je u tome što se moj svet ne vrti oko nje i njene ćerke i što mi oni nisu na prvom mestu. Njena ćerka nema drugarice, za nju postoje samo mama i tata a i zeta su prekrojili kako njima odgovara pa je ovaj okrenuo leđa svojoj mami a sa ženinom mamom pere flaše za paradajz a ćerka uživa. Ona je očigledno imala i planove kako će samnom ali to joj se izjalovilo. Ljubomora je pojede. I te kumove što su renovirali kuću je napala samo iz ljubomore što oni rade na svojoj kući ali ti kumovi nju ne šišaju 3% nego su nastavili da dolaze i družimo se kao i pre.:hahaha::hahaha::hahaha:

Sve krece od sitnica, nekih sitnih postapalica i podbadanja koja iskuliras, a vremenom to preraste u sve vece i vece i onda jednog dana se okrenes i zapitas odkud to sad, a nisi primetila da te ta osoba vec duze vreme podbada i provocira, pa kad ne reagujes, prerasta u sve gore - to se ne desava samo sa svekrvama da me neko ne razume pogresno da svaljujem sve na svekrve z:shock: ali ovde su teme svekrve!
Bas iz tog razloga sam ovde, da vidim od kojih to sitnica pocinje da znam kako da se postavim, jer vidim, nazalost, mnoge od vas imaju veoma velikih problema ''zahvaljujuci'' svekrvama koje vole da se mesaju u sve i da za sve budu pitane.

Decko i ja se zabavljamo 3 i po godine, igrom slucaja se desilo tako da smo iz dva razlicita grada, opstali smo zajedno zahvaljujuci samo nasem trudu, zelji i ljubavi, verujem da su se i mnoge od vas susretale sa tim i znaju koliko je tesko odrzavati vezu na daljinu. Samim tim vidjamo se redje, a jos redje vidjam njegovu mamu. S' obzirom da smo dugo zajedno, imala je i ona par ispada prema meni. Nisam dosla u situaciju da me je uvredila pa zato kazem ispada, ali sam ja to lepo sve odmah rekla mom dragom kad smo bili nasamo pa da je on koriguje kad je tu. Inace, nije losa zaista ne mogu dusu da gresim, ali svakako recimo da je nas odnos tek na pocetku, videcemo sta ce biti sad na leto kad se ja uselim, a ona se iseli iz kuce jer je takav dogovor, tako su se moj dragi i njegovi roditelji dogovorili odavno. Imaju kucu na sprat, brat od mog decka i njegova zena zive na spratu, moj dragi i njegovi roditelji u prizemlju, stan su kupili sebi i na leto prelaze u stan, a ja se useljavam (da me neko ne optuzi posle kako isterujem svekrvu iz rodjene kuce :zblesav: )

Da, u pravu si od sitnica sve kreće. Isprva ih i ne primećuješ a kada počneš da ih primećuje to više nisu sitnice i sve više ti smetaju, pa ćutiš i gomilaš u sebi, nerviraš se, zvocaš mužu,....pa kad vidiš da to sve ništa ne vredi e onda se raspištoljiš. Možda ćeš se baš lepo slagati samim tim što niste zajedno u istoj kući. Znaš, kada su ljudi iole normalni onda je mnogo lakše i popričati i rešiti neki nesporazum ali kada su budale koji samo traže nešto da zameraju i kojima uvek nešto smeta, onda tu nema sreće.

Back