Svekrve...neicrpna tema

može, traži da ide u oviru suđenja, možda ćeš morati nešto da platiš, inače, samo najbliži srodnik ima pravo na to. ti najverovatnije nemaš, jer postoji žestok sukob interesa, ali na osnovu onog ponašanja čioji su svedoci bili svi u sudnici, možeš. ja nemam pojma kako i zašto mi je odobreno, valjda je bilo više nego evidentno i na samom suđenju.

znaš kako, ja iziritiram okrivljenog pre nego što kročimo u sudnicu... tako da se sve to ispolji na pravom mestu i u pravo vreme. u jednom od postupaka je sam sudije predložio procenu lekara specijaliste.

i čudno mi je da se uopšte bave tom vezom.. u svakom slučaju, ako reaguješ, nebitno kolike laži bile, tebi u tefteru pišu minus. ja sam doktorirala pokrete, stav, pozu, pogled, bolu glasa, oblačenje, ma sve. ovo ne važi kada su sudije suprotnog pola, menam šablon. i samo kuliranje, dok ti ne dođeš na red, posle njene histerije, blag i smiren ton, ma šta rekla ostavlja mnogo jači utisak. jer to je jedino čime barataju ako ćemo pošteno, tvoja reč protiv njene. tu nema argumenata ni za ni protiv.

Ja nisam dala izjavu. U tome je stos. Nisam ni progovorila jer nisam bila pitana na sudu nista osim dva pitanja koja nisu sastavni deo izjave o tim odnosima, nego neke tehnicke stvari oko tih poziva iz Centra za socijalni rad koje nisam dobila i to.

Kad sam pocela da dajem izjavu, sudija me je prekinula skoro odmah na pocetku i trazila da odgovaram na njena pitanja sto krace, a onda je umesto pitanja rekla da je kasno i da mora prekinuti rociste jer cekaju sledeci i onda je moj advokat trazio izuzece i tako... ostalo je u prethodnim postovima.

Jutros ih nazovem da im cestitam Uskrs,a ona me provocira i podprcava.:dash:Javlja se na telefon/-ko je
-Dobro jutro Hristos voskrse,snajka je
-Koja snajka:confused:
Pa brate mili jedna jedina koju na svetu imas,a na tvoju zalost to sam ja.:hahaha:I onda razgovara sa mnom ladnim tonom,prozivajuci me sto joj nisam odgovorila na poruku koju mi je juce poslala,a meni se ispraznila baterija telefona pa nisam ni videla poruku,a ona odmah brze bolje sinu kuka da je ignorisem:eek:Ja joj kazem sta je bilo, aona ce meni-Jeeeelll..aham,pa da..mhm,mora da si mnogo zauzeta pa nemas vremena da mi odgovoris,a ja sam samo htela da tikazem kako si lepo ofarbala jaja.,,Znaci,uopste ne konstatuje sta sam joj rekla,zasto nisam videla poruku.Pa onda a sto si farbala tako,a sto toliko,a sto onoliko,a sto ne dodjes/kao da je tu u komsiluku pa da trknem do nje a ona u Doboju..-pa dok mi nisi bila snaja,stalno si dolazila,a sada kada si mi snaja neces da dodjes..:dash:Ja pokusavam da joj objasnim kako radim,i nemam kada da putujem po 7 sati do njih,a ona onako ladno-Pa daaa..znam ja to..Pa sta me koji klinac podjebavas kada znas.I onda na kraju mi kaze -E jesi mi lijeepa na slikama na FB,bas mi izgledas zadovoljno,nego cemu onaj smesak..a,a,a..hahaha..a lijepo ti sa mojim G,a.hahah..znam ja to hahah..:eek:
Brate mili...brrrrrr..

Ako sud proceni da tvom svekru i svekrvi ne treba staratelj,u vidu tebe,dok provode vreme sa svojom unukom,detetom svog preminulog sina,onda ce tako i biti.A ti sta mislis misli,to je samo tvoj problem.Sudske odluke se ne komentarisu nego izvrsavaju.Bez pogovora.

Možda ja imam iščašen pogled na stvari, ali dete "pripada" (koristim reč pod navodnicima da ne bi bil skontana bukvalno) samo i isključivo roditeljima. Ne babama i dedama, ne strinama i ujacima, ne tečama i tetkama. Tim ljudima je umrlo dete. I to je strašno, ne sporim. Ali unuče nije zamena za dete. Niti je njihovo vlasništvo. Nije mi jasno, po kom osnovu u šugavoj državi kakva je naša se uopšte baba i deda uzimaju kao opcija za starateljstvo pored žive majke? Da je dete siroče, pa i da razumem. Ovako, ne vidim poentu. Hoće da ga vide? Neka kupe čokoladu i dođu u posetu. Ne sviđa im se način na koji je dete vaspitano? Ne mora ni da dolaze.
Koji sud može mene, kao majku da natera da dozvolim da iko (osim biološkog oca) viđa dete?
Svakakve gluposti će čovek da čuje.

Možda ja imam iščašen pogled na stvari, ali dete "pripada" (koristim reč pod navodnicima da ne bi bil skontana bukvalno) samo i isključivo roditeljima. Ne babama i dedama, ne strinama i ujacima, ne tečama i tetkama. Tim ljudima je umrlo dete. I to je strašno, ne sporim. Ali unuče nije zamena za dete. Niti je njihovo vlasništvo. Nije mi jasno, po kom osnovu u šugavoj državi kakva je naša se uopšte baba i deda uzimaju kao opcija za starateljstvo pored žive majke? Da je dete siroče, pa i da razumem. Ovako, ne vidim poentu. Hoće da ga vide? Neka kupe čokoladu i dođu u posetu. Ne sviđa im se način na koji je dete vaspitano? Ne mora ni da dolaze.
Koji sud može mene, kao majku da natera da dozvolim da iko (osim biološkog oca) viđa dete?
Svakakve gluposti će čovek da čuje.

Nije pitanje starateljstva, nego nacina vidjanja sa detetom. A ovo boldovano sam im i ja govorila: da dodju i igraju se sa detetom, a da mene ostave na miru jer i ja njih ne diram (uostalom, ne znam ni zasto bih im bilo sta rekla kad smo zajedno, ne zanima me njihov zivot). Inace, oni nemaju zamerke na moje vaspitanje do onog dela koji se odnosi na mog novog partnera posto je njihova ishchashena logika, citiram svekra: ''Nece vala dete mog sina ziveti sa drugim covekom, videces'' (samo mi nije jasno kako uopste misli to da postigne :confused:)

Inace, dete ne pripada ni roditeljima, ali svi imaju pravo na odnos sa njim, al eto, oni to ne koriste iz inata. Cak i posle zalbe na presudu, ja ih pozivam preko rodjaka da ipak dodju da nas posete da ih ne bi dete zaboravilo jer ce posle ici teze. Oni jednostavno odbijaju i odbice i moje prisustvo na prvom vidjanju po sudskoj odluci, a ako naprave bilo kakav problem pokusavajuci da me udalje, ovi u policiji su rekli da ih odmah nazovem i da ce se za momenat stvoriti na licu mesta jer kako rekoshe oni ''niko ne sme pokusati da onemoguci roditelju prisustvo uz maloletno dete''.

Poslednja izmena:
Ako sud proceni da tvom svekru i svekrvi ne treba staratelj,u vidu tebe,dok provode vreme sa svojom unukom,detetom svog preminulog sina,onda ce tako i biti.A ti sta mislis misli,to je samo tvoj problem.Sudske odluke se ne komentarisu nego izvrsavaju.Bez pogovora.

Previdela sam ovaj tvoj post, Mirko. Ja nemam nista protiv toga da izvrsim sudsku odluku. Zalbe ulazem da bi se dokazala neosnovanost njihove tuzbe (i da samim tim ne placam ove silne troskove ni kriva ni duzna) a za tu neosnovanost imam dokaza i u vidu pisama koje sam im pre slala i u vidu snimaka sa detetom i u vidu svedoka koji ce potvrditi da su vidjali dete onda kada su rekli da im je to bilo onemoguceno. Postoje dakle datumi, ljudi, mesta, papiri, snimci. Samo sto vec jednom treba neko da mi dozvoli da dam izjavu, razumes li ti to? Mojoj strani je bilo onemoguceno da bilo kako pokusam da dokazem neosnovanost tuzbe. Cak je i sudinica u jednom trenutku pitala svekrvu kad ste poslednji put videli dete i svekrva se zeznula i rekla kada je to bilo (dva meseca nakon navoda u presudi), na pitanje kad ste se poslednji put culi sa detetom, ova lujka je odgovorila ''juce se cuo moj muz, al ja nisam smela ni da pisnem''. :dash: Sudija je jednostavno te izjave izbacila iz zapisnika uz tvrdnju da nije dovoljno relevantno (ili previse je detaljno za zapisnik) na sve insistiranje mog advokata da se to ipak stavi (zato je on i trazio izuzece sudije), a ubacila je maltene celu moju ljubavnu pricu sa sadasnjim deckom i to iz seoskih rekla kazala (moz misliti cega sve tu ima :roll:).

Poslednja izmena:
Previdela sam ovaj tvoj post, Mirko. Ja nemam nista protiv toga da izvrsim sudsku odluku. Zalbe ulazem da bi se dokazala neosnovanost njihove tuzbe (i da samim tim ne placam ove silne troskove ni kriva ni duzna) a za tu neosnovanost imam dokaza i u vidu pisama koje sam im pre slala i u vidu snimaka sa detetom i u vidu svedoka koji ce potvrditi da su vidjali dete onda kada su rekli da im je to bilo onemoguceno. Postoje dakle datumi, ljudi, mesta, papiri, snimci. Samo sto vec jednom treba neko da mi dozvoli da dam izjavu, razumes li ti to? Mojoj strani je bilo onemoguceno da bilo kako pokusam da dokazem neosnovanost tuzbe. Cak je i sudinica u jednom trenutku pitala svekrvu kad ste poslednji put videli dete i svekrva se zeznula i rekla kada je to bilo (dva meseca nakon navoda u presudi), na pitanje kad ste se poslednji put culi sa detetom, ova lujka je odgovorila ''juce se cuo moj muz, al ja nisam smela ni da pisnem''. :dash: Sudija je jednostavno te izjave izbacila iz zapisnika uz tvrdnju da nije dovoljno relevantno (ili previse je detaljno za zapisnik) na sve insistiranje mog advokata da se to ipak stavi (zato je on i trazio izuzece sudije), a ubacila je maltene celu moju ljubavnu pricu sa sadasnjim deckom i to iz seoskih rekla kazala (moz misliti cega sve tu ima :roll:).

Razumem da ti ne znas,ali kad vec imas advokata onda on zna.Prigovor na aktivnu legitimaciju
znaci da je tuzba nedopustena i da nema sudjenja.Aktivna legitimacija znaci da nemaju pravo da te tuze,ti to stalno istices a stigla si i do presude zalbenog suda (apelacioni),ko je ovde lud?!!! Znaci da je sud odbio tvoje isticanje nepostojanja aktivne legitimacije svekra i svekrve.Onda to zaboravi.
Takvi saudski postupci su uvek mucni,treba za njih imati "stomak",koji ja nemam, i nikad to ne bih radio.Ne moram.Nije tu lako ni sudijama i oni su ljudi,ali oni moraju to da rade,ne mogu da odbiju i da hoce.
Tebi je odbijen zahterv povodom tuzbe,odbijen zahtev za izuzecem,dobila si drugostepenu presudu.Ne znam sta ti jos hoces.Sudske odluke se izvrsavaju,nema cekanja na medjunarodnu arbitrazu,to zaboravi.
Niti znam tebe,niti tvoju svekrvu ni svekra...ali shvatite bre da niko od vas ucesnika u postupku nije potpuno u pravu.Uvek je tako,istina je negde u sredini i mislim da ce tu sud ispravno postupiti.
To sto ti i tvoj advokat mislite,mislite i dalje,ako ti je nalozeno da platis sudske troskove,plati ih odmah,jeftinije je.
Nikad,ali nikad ne optuzuj javno sudiju da je korumpiran,ako imas jedan gram mozga.Ne znam kako drugacije da kazem a da to zapamtis,ne umem da te jos vise naljutim,a ne volim da budem prost.Necu vise da komentarisem ovaj slucaj,rekao sam sta sam mislio,neka je dete zivo i zdravo a vi matori...nek vam je Bog upomoc.Svima.

malo mi je falilo da dozivim nervni slom!!ko je toliko pametan da bebi od 6 meseci da tortu,tacnije slag sa torte kada joj mama,tacnije ja,nije tu.ne bih to ni saznala da svekrvina svekrva nije rekla: jao,kako bebica slatko lize slag sa kasicice!!!! grrr...a ja sam pre toga 50 puta naglasila da ne dajem detetu secer,so,da se ne pusi pred njom....ufff....

Razumem da ti ne znas,ali kad vec imas advokata onda on zna.Prigovor na aktivnu legitimaciju
znaci da je tuzba nedopustena i da nema sudjenja.Aktivna legitimacija znaci da nemaju pravo da te tuze,ti to stalno istices a stigla si i do presude zalbenog suda (apelacioni),ko je ovde lud?!!! Znaci da je sud odbio tvoje isticanje nepostojanja aktivne legitimacije svekra i svekrve.Onda to zaboravi.
Takvi saudski postupci su uvek mucni,treba za njih imati "stomak",koji ja nemam, i nikad to ne bih radio.Ne moram.Nije tu lako ni sudijama i oni su ljudi,ali oni moraju to da rade,ne mogu da odbiju i da hoce.
Tebi je odbijen zahterv povodom tuzbe,odbijen zahtev za izuzecem,dobila si drugostepenu presudu.Ne znam sta ti jos hoces.Sudske odluke se izvrsavaju,nema cekanja na medjunarodnu arbitrazu,to zaboravi.
Niti znam tebe,niti tvoju svekrvu ni svekra...ali shvatite bre da niko od vas ucesnika u postupku nije potpuno u pravu.Uvek je tako,istina je negde u sredini i mislim da ce tu sud ispravno postupiti.
To sto ti i tvoj advokat mislite,mislite i dalje,ako ti je nalozeno da platis sudske troskove,plati ih odmah,jeftinije je.
Nikad,ali nikad ne optuzuj javno sudiju da je korumpiran,ako imas jedan gram mozga.Ne znam kako drugacije da kazem a da to zapamtis,ne umem da te jos vise naljutim,a ne volim da budem prost.Necu vise da komentarisem ovaj slucaj,rekao sam sta sam mislio,neka je dete zivo i zdravo a vi matori...nek vam je Bog upomoc.Svima.

Advokat je upravo na pocetku sudjenja izneo o toj aktivnoj legitimaciji, ali je sudija to iskulirala i nastavila sa procesom. Sudske odluke mi nije problem da izvrsim, ali oni odbijaju da vide dete u mom prisustvu, a sudskom odlukom mi nije ukinuto to prisustvo (a za dete je moje prisustvo kada je sa njima od neprocenjivog znacaja ili ako ne moje, onda bar prisustvo nekakvog nadzornika Centra za socijalni rad). Jedini razlog za zalbu je da budem i ja saslusana i prilozim dokaze. Ne verujem da je iko mocan da osudi bilo kog na bilo sta bez saslusanja cak ni u ovoj nasoj ovako neuredjenoj drzavi. Ta nisu njih dvoje predsednici drzave, nego najobicniji seljani.

Istina nije nigde u sredini jer ja sa tim ljudima nisam ulazila u konflikt videvsi da su poceli naopako da se ponasaju. Dakle, oni od mene nisu culi sve ono sto bih im rekla ili uradila i zato se i istresem na ovoj temi, inace bih popizdela i umlatila ih da mogu koliko sam besna na njih i zbog otimacine mojih licnih stvari i sredstava i zbog pretnji i zbog njihovih histerija pred detetom i zbog urusavanja zdravlja deteta i zbog neprekidne opasnosti koja nam preti usled njihovog ludila jer nikad nisam sigurna kada ce putji i ponovo doleteti ovamo nenajavljeno ko pre.

Poslednja izmena:
evo i ja da se prijavim na temu za koju sam mislila da nikad necu morati....na zalost, zivot nekad priredjuje neprijatna iznenadjenja....eto, moaj svekrtva nema petlje da maltretira mene ali zato meni iza ledja maltretira svog sina....bili smo kod njih za vikend i ispostuju oni nas ful extra ali zato njega tako srede da se vuce kao prebijen pas vec tri dana.....razmisljam da vise ne odemo dete i ja a on nek ide sam....mislim, ako im tako bodemo oci mozda ce biti lakse ako on ide sam u goste.....

Jutros ih nazovem da im cestitam Uskrs,a ona me provocira i podprcava.:dash:Javlja se na telefon/-ko je
-Dobro jutro Hristos voskrse,snajka je
-Koja snajka:confused:
Pa brate mili jedna jedina koju na svetu imas,a na tvoju zalost to sam ja.:hahaha:I onda razgovara sa mnom ladnim tonom,prozivajuci me sto joj nisam odgovorila na poruku koju mi je juce poslala,a meni se ispraznila baterija telefona pa nisam ni videla poruku,a ona odmah brze bolje sinu kuka da je ignorisem:eek:Ja joj kazem sta je bilo, aona ce meni-Jeeeelll..aham,pa da..mhm,mora da si mnogo zauzeta pa nemas vremena da mi odgovoris,a ja sam samo htela da tikazem kako si lepo ofarbala jaja.,,Znaci,uopste ne konstatuje sta sam joj rekla,zasto nisam videla poruku.Pa onda a sto si farbala tako,a sto toliko,a sto onoliko,a sto ne dodjes/kao da je tu u komsiluku pa da trknem do nje a ona u Doboju..-pa dok mi nisi bila snaja,stalno si dolazila,a sada kada si mi snaja neces da dodjes..:dash:Ja pokusavam da joj objasnim kako radim,i nemam kada da putujem po 7 sati do njih,a ona onako ladno-Pa daaa..znam ja to..Pa sta me koji klinac podjebavas kada znas.I onda na kraju mi kaze -E jesi mi lijeepa na slikama na FB,bas mi izgledas zadovoljno,nego cemu onaj smesak..a,a,a..hahaha..a lijepo ti sa mojim G,a.hahah..znam ja to hahah..:eek:
Brate mili...brrrrrr..

Ja to govanjce ne bih ni zvala... Ne znam sta ti bi, nek zove ona tebe

i nove vesti....sad su zapoceli kampanju protiv mene i mog deteta.....jer ja sam starija i razvedena i imam dete koje je razmazeno....a on je momak....a brzo su zaboravili kako je ziveo pre mene i da sam se ja upustila u razresavanje njegovih starih sr.anja a oni su ga iskulirali....licemerstvo na kvadrat i sad su doveli njega u situaciju da mora da bira izmedju nas i njih....ne znam sta im to treba, ja nikad ne bih trazila da on bira, to mi je bolesno....ok, ne zele da imaju posla samnom i sa detetom ali kako su mislili da budu sa njim dobri???....on je jasno rekao da nece da ide kod njih bez nas...zao mi je zbog svega, ja sam tamo otisla 3 puta sa krajnje dobrom namerom a oni su se latili da nam kroje :D....pa bas cu dozvoliti sebi koja 14 godina zaradjujem i zivim svoj zivot da mi neki tu sole pamet....to nisu radili ni moji roditelji kad sam bila mladja.....

Ne daj se draga,baš zato što imaš sređen svoj život i svoje dete, mogu svi da ti pljunu pod prozor! Uhhh, da je meni bila ova pamet pre dvadeset godina, koliko bih samo suza manje prolila zbog njih, ali neka!Mislim da onaj gore sve vidi i na kraju uvek namesti svakom po zasluzi. Inače, na temu primitivnih baba, ja sam omrzla jednu svoju rođaku jer je jednu od sinovljevih devojaka okarakterisala kao ''kravu sa teletom''. Mislim, kad to čujem iz ženskih usta, život mi se smuči. Sada joj je sinčić sa 50 sam ko pustinjak, samo njen i valjda joj je srce na mestu jer je uspela sa svojom otrovnom jezičinom da otera svaku normalnu devojku.

lezimo juce u krevetu i pricamo.....toliko mi ga je zao :(.....gleda me i pita: sta oni hoce od mene, da tebe ostavim i mozda vise nikad ne nadjem srecu??.....jel oni hoce meni da oblikuju zivot i sad me ucenjuju???....zar ja nemam mogucnost izbora???....ne razumem ih, oni su njemu najvise naudili i stavili ga pred svrsen cin....mislim, ako nas odnos ne valja, on ce se svakako rasturiti, bez uticaja spolja....

"Zar ti nije zao Zoko, sto me tvoji ne vole..." :mrgreen:

A ne, ozbiljno sad...to je verovatno zajebbana situacija. Meni se desilo jednom da moja uza i sira familija nije gotivila devojku sa kojom sam bio (ispostavilo se posle da su imali konkretne razloge), ali me niko nije mogao ucenjivati, davati mi neki ultimatum ili slicno. Tako da mi to bas nije najjasnije kako to covek moze sebi dozvoliti. :think:

Obrnuto, nisam nikad bio u situaciji da me familija neke devojke nije volela...uvek su me svi voleli i volU me. :mrgreen:

"Zar ti nije zao Zoko, sto me tvoji ne vole..." :mrgreen:

A ne, ozbiljno sad...to je verovatno zajebbana situacija. Meni se desilo jednom da moja uza i sira familija nije gotivila devojku sa kojom sam bio (ispostavilo se posle da su imali konkretne razloge), ali me niko nije mogao ucenjivati, davati mi neki ultimatum ili slicno. Tako da mi to bas nije najjasnije kako to covek moze sebi dozvoliti. :think:

Obrnuto, nisam nikad bio u situaciji da me familija neke devojke nije volela...uvek su me svi voleli i volU me. :mrgreen:

nema tu s razlogom ili ne.....on je covek od 31 godinu i ima pravo izbora....nije dete.....missim, glupo mi o tome da uopste raspravljam, apsurdno je bre.....

Osvrnula si se na najnebitniji deo mog komentara. ;)

To ti ja pricam...meni nisu mogli da odredjuju sta cu i sa kim cu kada sam imao 20 godina, a ne sa 30 i kusur. Mislim... :dash::dash:

shvatila sam ja tvoj komentar....i ja se osecam kao da sam upala u sf film....ne znam ni odkud im tako nesto pad ana pamet, jer on ni ranije nije mnogo slusao njihove komentare....nije on covek koji je uz maminu suknju.....

shvatila sam ja tvoj komentar....i ja se osecam kao da sam upala u sf film....ne znam ni odkud im tako nesto pad ana pamet, jer on ni ranije nije mnogo slusao njihove komentare....nije on covek koji je uz maminu suknju.....

Malo mi tesko da poverujem u to sto tvrdis o njemu. Jer da je tako, ne bi bilo potrebe da ga zalis. ;)
Ocigledno postoji ipak nesto tu, neka ovisnost...cim oni njega mogu da ucenjuju. :roll:

Malo mi tesko da poverujem u to sto tvrdis o njemu. Jer da je tako, ne bi bilo potrebe da ga zalis. ;)
Ocigledno postoji ipak nesto tu, neka ovisnost...cim oni njega mogu da ucenjuju. :roll:

pa zao mi ga je jer mu je tesko.....pa i meni bi bilo tesko da moram da se svadjam sa mojima.....nisu mu dali uopste alternativu i jasno mu je da ce nadalje da pokvari odnose sa njima....nije ovde uopste kolebanje upitanju, nego tuga sto ne moze sve da se uskladi.....

pa zao mi ga je jer mu je tesko.....pa i meni bi bilo tesko da moram da se svadjam sa mojima.....nisu mu dali uopste alternativu i jasno mu je da ce nadalje da pokvari odnose sa njima....nije ovde uopste kolebanje upitanju, nego tuga sto ne moze sve da se uskladi.....

taman htedoh da se izvinim što se mešam u razgovor i da kažem da ucena ima raznih. Najgora varijanta su one moralne ucene. U suštini, ničim nisi ucenjen a razapet si kao da si vezan konjima za repove. I kako god okreneš, osećaš se kao da izdaješ nekoga, iako si zapravo svestan da imaš pravo na svoj život, i samo živiš onako kako osećaš da treba.

A kakvu oni njemu treba alternativu da pruze i nude??? Mislim, sta je to sad, kao "bezi od te drolje, sto ne vencas komsinicu Draganu, ona je postena domacica, nevina je, ima da te slusa, da ti pegla, pere, pusi..." :lol:

Pa svi mi moramo da donosimo odluke...sta su nam prioriteti, sta nam je vazno, sta nije itd.

Nego, kakve veze ova situacija ima sa svekrvama? Em ti njegova keva nije jos svekrva (valjda, ako ja dobro pratim), em izgleda da i njegov matori tu kennja, ne samo ona. :mrgreen:

taman htedoh da se izvinim što se mešam u razgovor i da kažem da ucena ima raznih. Najgora varijanta su one moralne ucene. U suštini, ničim nisi ucenjen a razapet si kao da si vezan konjima za repove. I kako god okreneš, osećaš se kao da izdaješ nekoga, iako si zapravo svestan da imaš pravo na svoj život, i samo živiš onako kako osećaš da treba.

e da, bas to....kao da su te polili kantom go.vana a znas da ne mozes nikako da im izadjes u susret....

A kakvu oni njemu treba alternativu da pruze i nude??? Mislim, sta je to sad, kao "bezi od te drolje, sto ne vencas komsinicu Draganu, ona je postena domacica, nevina je, ima da te slusa, da ti pegla, pere, pusi..." :lol:

Pa svi mi moramo da donosimo odluke...sta su nam prioriteti, sta nam je vazno, sta nije itd.

Nego, kakve veze ova situacija ima sa svekrvama? Em ti njegova keva nije jos svekrva (valjda, ako ja dobro pratim), em izgleda da i njegov matori tu kennja, ne samo ona. :mrgreen:

pa zivimo zajedno mesecima a i vencacemo se na jesen, to ti je to....majka je nosioc cele price, otac ke,nja iz pozadine....a i nije bitno ko je, bitno je da smo dovedeni u apsurdnu situaciju koja nema sretnog resenja za obe strane....i da, oni bi da mu nadju izgleda zenu :D.....zamisli ti to.....

pa zivimo zajedno mesecima a i vencacemo se na jesen, to ti je to....majka je nosioc cele price, otac ke,nja iz pozadine....a i nije bitno ko je, bitno je da smo dovedeni u apsurdnu situaciju koja nema sretnog resenja za obe strane....i da, oni bi da mu nadju izgleda zenu :D.....zamisli ti to.....

Izgleda da preduzimaju zadnje pokusaje da ga spasU od nesrece...bar iz njihovog ugla gledano. :lol:

Nista, to vam je jedna vrsta testa za vasu vezu. Videces kako ce se zavrsiti, i znaces koliko si mu bitna...ako zelis nesto pozitivno u svemu tome da vidis, to gledaj na ovaj nacin. ;)

Back