crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
može, traži da ide u oviru suđenja, možda ćeš morati nešto da platiš, inače, samo najbliži srodnik ima pravo na to. ti najverovatnije nemaš, jer postoji žestok sukob interesa, ali na osnovu onog ponašanja čioji su svedoci bili svi u sudnici, možeš. ja nemam pojma kako i zašto mi je odobreno, valjda je bilo više nego evidentno i na samom suđenju.
znaš kako, ja iziritiram okrivljenog pre nego što kročimo u sudnicu... tako da se sve to ispolji na pravom mestu i u pravo vreme. u jednom od postupaka je sam sudije predložio procenu lekara specijaliste.
i čudno mi je da se uopšte bave tom vezom.. u svakom slučaju, ako reaguješ, nebitno kolike laži bile, tebi u tefteru pišu minus. ja sam doktorirala pokrete, stav, pozu, pogled, bolu glasa, oblačenje, ma sve. ovo ne važi kada su sudije suprotnog pola, menam šablon. i samo kuliranje, dok ti ne dođeš na red, posle njene histerije, blag i smiren ton, ma šta rekla ostavlja mnogo jači utisak. jer to je jedino čime barataju ako ćemo pošteno, tvoja reč protiv njene. tu nema argumenata ni za ni protiv.
Ja nisam dala izjavu. U tome je stos. Nisam ni progovorila jer nisam bila pitana na sudu nista osim dva pitanja koja nisu sastavni deo izjave o tim odnosima, nego neke tehnicke stvari oko tih poziva iz Centra za socijalni rad koje nisam dobila i to.
Kad sam pocela da dajem izjavu, sudija me je prekinula skoro odmah na pocetku i trazila da odgovaram na njena pitanja sto krace, a onda je umesto pitanja rekla da je kasno i da mora prekinuti rociste jer cekaju sledeci i onda je moj advokat trazio izuzece i tako... ostalo je u prethodnim postovima.