Svekrve...neicrpna tema

Počela sam da zapisujem njene bisere... Ima i smešnih i užasnih.

Juče došli ja i beban kući, on obučen u bele farmerice. Kaže ona - još koji put, i neće više nositi ove pantalone.
Ja - zašto:? ?
Ona - pa dolazi zima, a bele su.
Ja - pa ima 6 meseci, neće ići po kiši ili bljuzgavici...
Ona - PA NIJE LEPO VIDETI ZIMI BELO:shock: :shock: :shock:

Užasno je da ga je uzela u ruke dok je kuvala ručak i odnela do šporeta dok je otvarala šerpu u kojoj je kipela voda:evil: Mal' je nisam zagnjurila u istu:evil:

Pokusava ona da manipulise mojim muzem,zivka ga i kljuka,ali slaba vajda.Nikada on sa svojima nije imao pravi odnos roditelji-dete,uvek su na njemu lecili svoje komlekse i bolesne ambicije,tako da ga ne dotice to sto mu sere.Mene i dete voli najvise na svetu,a prema roditeljima oseca samo postovanje koje polako bledi.

Happy-ca:
Pokusava ona da manipulise mojim muzem,zivka ga i kljuka,ali slaba vajda.Nikada on sa svojima nije imao pravi odnos roditelji-dete,uvek su na njemu lecili svoje komlekse i bolesne ambicije,tako da ga ne dotice to sto mu sere.Mene i dete voli najvise na svetu,a prema roditeljima oseca samo postovanje koje polako bledi.

Super za tebe, moj ima slican odnos sa svojima, tj. prilicno je drugaciji, opusteniji kad smo sami, a kad smo s njima u drustvu ozbiljan je, ne pokazuje nikakve emocije prema meni tipa da me zagrli i sl.al njegovi su najbolji na svetu, mama narocito, ne daj boze da se mama pozali na nesto...u velikom je rascepu bio kad se desio kurslus izmedju nas dve al ipak je podrzao nju... :evil:

Uh,gadno...Moj je svojima rekao:"Ne znam koji vam je ,zasto od tako prirodne i lepe stvari pravite katastrofu i zasto pokusavate da nas zavadite kad je sve ovo nomalno,jer cak i u Bibliji pise covek ce napustiti svoje roditelje i okrenuce se svojoj zeni".Tako sam ponosna na njega zbog te recenice,muskarcina moja :-D .

@baki 75

Ako mogu da ti dam savet posto redovno citam sve o svekrvama.
Tebi je bas lose pocelo s njom od prih dana braka.
Mislim da samo treba da budes strpljiva i da ces ga okrenuti na svoju stranu.
Ipak je on 20 i nesto godina bio mamin sin i neshvata tebe,jer se i ona prema njemu ponasa drugacije ima ga u saci.A on neshvata tebe jer sve sto mama kaze to je normalno
Samo polako i strpljivo jer tiha voda breg roni.

@pilence
hvala ti, ja se tako i ponasam jer prosto ne umem drugacije kad je on u pitanju, volim ga, i znam kakav je oduvek bio prema meni evo vec skoro 10 godina,,,
uh, nas dvoje smo dugo zajedno, i nikada nismo imali problema, raskida , svadja i sl., bas sam bila ponosna na nasu vezu...pravi odnos pun poverenja, ljubavi i postovanja, i cim smo se vencali ma ne jos taj dan u restoranu je pocela sa durenjem...i pravljenjem scena...i sad mi je mnogo tesko kad se setim njenog ponasanje jer mom muzu nije bilo lako gledajuci je...ne shvata kako ona manipulise njim i njegovim ocem, ne shvataju jer nisu pokvareni kao ona! Ne zelim joj nista lose, al ne mogu da je lusam, gledam i budem u njenoj blizini, povraca mi se od nje, nek je ziva i zdrava al sto dalje od mene

Ajde nesto lepo o svekrvama.
Ako se secate, moja dodje pocetkom proleca na Palic i ostane do zime.Za to vreme nam pravi smicalice i sranja. E pa dragi moji STIGLA JE ZIMA. Otisla je danas sa sve svojim stvarima ( i nekim nasim) sa punim kolima.
Znate malo mi cak i fali ....................... kako lepo lazem.
Danas svecani rucak povodom njenog odlaska. ALA VOLEM ZIMU.

nemogu da verujem juce svekrva navratila kod nas da vidi malecku i igajuci se sa jom odjednom me upita ZASTO SNAJE NEVOLE SVEKRVE! Ja se nadjoh u cudo u prvi trenutak nemogu da verujem da je mogla tako nesto da upita.I reko joj da iz istih razloga sto i svekrve nevole snaje a i ako hoce da je snaja postuje i voli treba prvo da vidi sa svojim sinom da je on postuje jer snajke se ugledaju na muzeve.(posto moj muz postuje naravno njih ali je hvala bogu na mojoj strani pa su stalno u sukobu)
sta bi rakli svojoj u ovom slucaju?

mene kod moje sveKrive najvise frapira nedostatak elementarne pristojnosti, dakle mogu ja da razumem da ona ZELI da se mesa gde joj nije mesto, da zeli da upravlja nasim vremenom, novcem i zivotom uopsteno i sl.mogu da shvatim da sinu prigovara i zvoca ali ono sto me uvek ostavi bez teksta je kako tako moze da se ponasa kada sam i ja tu i kako se UVEK ponasa kao da ja ne postojim?tipa najzadsmo digli kredit i kupili stan i muz i ja sedimo s njom i ona ga pita 'a taj stan sto si kupiO gde je tacno?' i on joj kaze kupiliSMO ga tu i tu...ona opet' a TVOJ stan koliko ima soba" i sve tako.........mislim to me ne nervira vise onako iritira kao zujanje komarca, ali se pitam STA HOCE time da postigne?:))))))dakle ja u tim trenucima sedim pored nje, dakle ona je dosla kod NAS a ne kod svog sina....
da pokaze da ne smatra da sam ja bitna?
da pokusa da me 'ponizi'?
da leci komplekse i frustracije?
i sta takve zene misle? da se nepostovanjem i nekulturom pridobijaju simpatije?
pa ja nemam zelju nikad da je vidim u zivotu, niti imam nameru da je JA ikada pozovem da dodje.....zasto? da me neko zaJ u rodjenoj kuci?
kakav stav zauzeti ptrem takvim svekrvama, koje se ponasaju kao da ste nevidljivi, jer i dok sam se ja i te kako trudila da odrzim neku 'komunikaciju' i zivklaa je za 'savete' i recepte i sl (racunam voli baba da je in control pa da je malo ispostujem:)))) vrhunac od nje su bile prostoprosirene recenice sem naravano kad je drzala 'traktate' o tome kako treba da zivimo, koga MORAMO da posetimo i kome MORAMO sta da kupimo i sl
dakle sta sa takvim primercima.......uvek sam u dilemi da li se praviti slep i gluv iako te na neki nacin 'vredja' ili 'opaliti paljbu' sta mislite?

@anam 1970
svako od nas je razlicit i svako bi ti razlicito posavetovao, al ipak kad iz maste predjemo u realnost shvatimo da nam puno toga zavisi od toga kakav nam je muz tj. kako on reaguje na svoju mamu...jer mozda ti u njegovim ocima si uvek kriva i ako cutis i ako ospes paljbu...ja opet ponavljam da nas problem nisu svekrve vec nasi muzevi i njihovi odnosi s svojim mamama...
ja na reci moje svekrve ne bih davala 5% da moj muz ne pravi frku oko toga ovako me njene reci i dela samo jos vise bole i odzvanjaju u usima...
ps. jos jedan biser doticne gospodje
nama ustreba rucni frizider (njen je stajao dugo kod nas pa ga je trazila pre par meseci i sin joj odnese)...sad je on zove da kaze da cemo ga uzeti na 7 dana zbog puta, ona kaze da ga nema, Kako nemas... Nemam poklonila sam ga, a tebi ako treba ti kupi...On je bio zbunjen, iznenadjeni samo je rekao Ja da kupujem a ti da poklanjas...Bio je malo neraspolozen posle razgovora, ali meni nije nista govorio, ja sam sve cula jer je jak mikrofon na telefonima...Sta reci?

mi imamo novi auto.
sami smo ga kupili.
auto koji smo već imali je nama kupio moj otac.
iz razloga koje mi je moj tata objasnio (udala si se u dzibersku kuću)
auto je na njegovo ime..jer: "nikad se ne zna" (roditelji su mi razvedeni, vrcaju iskustvom)
dakle..to je samo uvod...
moja svekrva je došla na ideju da damo "stari" auto mom deveru
(koji ima auto, malo lošiji, ali mu ne pada na pamet da uzme...)
jer oni nemaju..
moj muž kaže..pa to je macin auto...
a ona reče..
"pih, a ona kao zna da vozi, ajde molim te"....
eto.
ovaj došao u stan..šokiran..
danima se preslišavao, jel mu majka normalna?
ili..kada su dever i jetrva gradili svoje potkorovlje,
dali su neke pare za pesak koje je neko trebao da dotera...
kusur je bio 50 maraka, a to su bile veeelike pare tada...
moj asvekrva j edala taj novac svojoj sestri, koja "nema"
a ima dva sina,jedan živi u francuskoj, bogato je filuje... iznajmljuje stan,
eto...sve neke dobročiniteljke;)
nama je ponovo podmetnut infostan koji smo platili....
i opet rasprave i objašnjavanja...
užas! a neće da potpišu priznanicu za novac, to im ispod časti...
pa da da mogu da nas drpaju!
ali...sorry amigo, završili smo sa tim.

Kod nas je obrnuto, moja nikom nista ne da, pa ni rodjenoj deci.
Kao uvod: cerka joj gradi kucu, ima dvoje male dece, malu platu, grcaju u dugovima, ne znam ni sta jedu.
I onda moja svekrva i svekar nedavno dobiju na poklon garazu koja vredi oko 4-5000 EUR. Posto imaju krntiju od auta, garaza naravno zjapi prazna sirom otvorena. Onako kroz razgovor ja priupitam da li im ta garaza uopste treba. Kaze ona: ma kakvi, sta ce nam. I ja je sve navodim na ideju, pa sto je ne prodate i date pare cerki da zavrsi kucu. (mi se odricemo svega, samo nek njima pomogne). Odgovor: ma nek stoji, nikad se ne zna kad ce zatrebati!!!
Pa kad ce zatrebati nego sad kad joj cerka resava egzistencijalno pitanje??? Da nece u njoj da je sahrane, jbte?? Kakav je to roditelj koji nece svom detetu da pomogne. I sta ja da ocekujem od nje, kad se tako prema rodjenoj cerki ponasa

I moji svekar i svekrva su skrti i to stasno njihov jedan dinar vise vredi nego nasih hiljadu.I to imaju dupo vecu zaradu nego mi duplo manje trose,posto mi imamo dete i jos non stop traze pare.sta li rade sa njima pitaj boga.Akad trabaju negde da odu u goste od pokona koje onesu zavrti mi se u glavu,a nama za "god braka nist osim serbi nisu kupili

baki 75:
@anam 1970
svako od nas je razlicit i svako bi ti razlicito posavetovao, al ipak kad iz maste predjemo u realnost shvatimo da nam puno toga zavisi od toga kakav nam je muz tj. kako on reaguje na svoju mamu...jer mozda ti u njegovim ocima si uvek kriva i ako cutis i ako ospes paljbu...ja opet ponavljam da nas problem nisu svekrve vec nasi muzevi i njihovi odnosi s svojim mamama...
ja na reci moje svekrve ne bih davala 5% da moj muz ne pravi frku oko toga ovako me njene reci i dela samo jos vise bole i odzvanjaju u usima...
ps. jos jedan biser doticne gospodje
nama ustreba rucni frizider (njen je stajao dugo kod nas pa ga je trazila pre par meseci i sin joj odnese)...sad je on zove da kaze da cemo ga uzeti na 7 dana zbog puta, ona kaze da ga nema, Kako nemas... Nemam poklonila sam ga, a tebi ako treba ti kupi...On je bio zbunjen, iznenadjeni samo je rekao Ja da kupujem a ti da poklanjas...Bio je malo neraspolozen posle razgovora, ali meni nije nista govorio, ja sam sve cula jer je jak mikrofon na telefonima...Sta reci?
Jbt žene pa ovo je strašno!!!
Baki potpuno se slažem da puno zavisi od toga kakav je muž, ali ovo!? Anam ona TEBE vredja u TVOJOJ kući. Mislim da sam baš na ovoj temi napisala, u mojoj kući sam ja gazda, ili se bar trudim da budem. Treba ozbiljno da razgovaraš sa mužem o tome. Ja sam imala problem sa svekrom i odmah sam pitala muža jel mogu sama da ga rešim ili će on. Kada sam dobila dozvolu sve sam mu rekla, ali pred mužem. Imam sreće da je on generalno pozitivan lik, pa manje-više prihvata kritiku.
Reč je naime bila o nekim ormarima koji su stari 100 godina a za koje je on bio iz nepoznatog razloga vezan, a koji su bili potpuno ne funkcionalni a uz to i raspadali su se. Ja sam htela da kupim druge ali je on ubedio mog muža da su od čiste orahovine i da su jako vredni, u šta je ovaj naravno poverovao, jer njegov tata zna najbolje (eto vi se mučite sa mamama a ja sa tatom). Kada sam dobila blagoslov od muža dovela sam svekrovog drugara koji se bavi restauracijom nameštaja i pitala. Čovek mi je rekao da ništa ne vrede, osim dva dana grejanja. Onda sam ih posadila obojicu, muža i svekra, i rekla da ih, ukoliko njemu vrede, u roku od 3 dana odnese, a ako ne ja ću ih lično izbaciti napolje. Pošto ih nije odneo, naravno, zvala sam devera koji je jednim šutom razbio orman u daščice i izbacila to g... napolje. Kupila sam druge i eto.
Imali smo sličnu priču i sa drugim komadima, npr. frižider, koji tolike godine valja a ja se pravim pametna pa mi ne valja. To sam rešila vrlo simpatično, ostavila sam da se ledi i ledi, dok više ništa nije moglo da se stavi u njega. Trudna žena da otapa frižider na svakih 15 dana, ne pada mi na pamet. Tako da smo i njega kupili.
U mojoj kući samo moj muž i ja (više ja, iz tehničkih razloga) odlučujemo.
Imam još svašta da vam pričam, al moram da begam, dete će da mi mre od gladi :)

sorry baki ali ja se nikada ne bih ljutila ne nekoga da mi ne pokloni ono sto je njegovo sem kada bih bila u bas teskoj zivotnoj situaciji...pa i kad su u pitanju moji najblizi...ja jesam cerka moje majke ali nisam joj jedina bitna osoba na svetu!
pa i kad poklanjamo nekom drugom za to postoji razlog, mozda je ta osoba necim zaduzila...

Nesam znala da se ovolko dzangrizave zene vako ponasaju.

Nikad nesam bila losa prema moju snajku.

Kad god dodje, ja sam si sprema nju korektna.
A ja da si odem kod nji, pa to ne dolazi u obzir.
Sto ja da gi smitam.
Neka gi.

I prozivesmo tolke godine, nikad se nismo posvadjale i nikad mi ni jednu ruznu rec nije rekla.

@ S K V O
ok, naravno da NIKADA ne ocekujem da mi neko nesto pokloni, ni od nje nisam ocekivala da mi pokloni ebeni frizider nego da pozajmimo na 7 dana...al fazon je sto je neko od komsija, prijatelja zatrazio isto tako na zajam a ona rekla Ma nemoj to ni da mi vracas...Znaci ne misli da li ce ta glupost mozda njenom sinu ustrebati ...Mada, dobro moz da se gleda i iz drugog ugla ona kupila, ona poklonila . Ma da je to jedino bilo bi dobro...

Ja sam se juce na moju svekrvu bas raznezila. Bila je samnom kod lekara, jer je muz na putu, i dan smo posle provele zajedno. Ona je tip coveka koji ne pokazuje osecanja preterano (nije naucila, sa sinovima je nekako drugacije). Setale smo se i kupila mi je pidzamu neku lepu sa Betty Boop, i kad sam je zagrlila i poljubila socno, da joj zahvalim, rekla je "ajde, bre, nije to nista" i progutala knedlu. Ne znam kako da je opustim malo :) Podseca me na mog tatu :)

Back