Svekrve...neicrpna tema

Zene kada cujem vase muke jeza pocinje da me podilazi :shock: Ja sa mojom zivim od maja ove godine, nije losa za sada ali u vasim pricama sam prepoznala neke simptome, pa se pitam kada ce i da li ce da se razviju :confused: u nesto gore. Na primer ono sa hranom,( inace moja svekrva je debela i jako se nervira zbog toga) non stop mi govori uzmi jedi nesto, sto ne pojedes to sve (pola serpe hrane) cak je jedan period zaredjala i pravila ustipke, pite... ali kad je skapirala da ja ne podlezem tim stvarima,( vec vise ona tu srada) odustala je.
Pa onda kada je uhvati faza MOJ SIN, sto si ti lep, sto ti lepo to stoji, sto si ti pametan, kako sti imas inteligenciju itd. A kad dodje vreme da moj muz, a njen sin treba da dodje sa posla pocne: Evo stize moj sin, ja uvek osecam kad moj sin stize; nikada ne pogodi ali od te fore ne odustaje i stvarno ne znam sta joj to znaci.
Kada je moj muz kuci u nasu sobu ne ulazi, ali zato kada sam ja sama, upada bez kucanja i stane na sred sobe i zagleda, kao ona ne ulazi kad mi nismo tu, a nekoliko puta sam osetila miris mog, parfema koji stoji u mom ormanu , a ja ga tog dana nisam koristila.
Muz i ja smo razgovarali o tome da nadjemo neki stan na prolece, a ona je to izgleda namirisala, pa polako pocinje sa pricom kako je tesko kad je covek sam (inace ona ima majku od 82 god. koja zivi sama), a meni je pricala pre nepunih mesec dana, kako ne razume ljude koji kukaju zato sto su sami?!
Sta ce ispasti od svega ovoga stvarno ne znam, ali da ce biti dobro ne verujem.
Vecina zena koje ja znam kazu da je sve bilo tu i tamo o.k. dok nisu rodile prvo dete?! Da li je i kod vas tako?

Da, i kod nas je tako:evil: :-x
Ma ja sam najnaivnije stvorenje na ovom svetu, i mislim da nikada, nikada se neću opametiti. Čuj fina dobra, samo da pomgne; i ni slučajno da ne odmogne... A ja sam i dalje fina i stalno je nešto sama opravdavam.
Pa ona bre hoće da bude mama MOME detetu:evil: Mislim da kad bi imala sisu da ga podoji otprilike bi mene mogla i da izbaci iz kuće... Sve je kao počelo hoće da mi pomogne, pa sve ''ona zna bolje'' je iz najbolje namere, ali sada je moje dete već više od pet meseci, ma super je i super se razumemo nas dvoje; ali NE!!! Ona zna bolje da ga uspava, ona mi ga OTIMA IZ RUKU, samo viče: dođi kod tvoje bake, zove ga SVOJIM SINOM (prvo sam mislila da je onako kao bezveze 'sine'), ali postalo je već preterano - čije si ti dete, čiji si ti sin, pa bakin, nego čiji:shock: :shock: :shock:
To je najsimptomatičnije pred drugim ljudima; pred gostima, pred komšilukom, čak i pred mojim roditeljima ona ga BUKVALNO OTIMA i kreće sa pričom, tepanjem, gura mu usta svakakvo voće kao da ga hrani (a on još sisa) i tako... Osim, naravno pred svojim sinom. On stvarno radi po ceo dan i uveče pre nego što će doći, ona upada u sobu da kad on dođe ispadne da ga je ona ceo dan čuvala, mazila i pazila i onda se kao povlači, evo došao ti je tata, ja sad idem; u sigurnim si rukama i sl.:roll:
A ja kao debil, niti mogu nešto konkretno da mu prigovorim, pošto ona je uvek, ali uvek pod tim plaštom NAJBOLJE NAMERE. Da nisam u toj koži i ja bih joj verovala. I takođe ima foru da upada sa usisivačem, ili krpom da riba kupatilo pred njim ili već nekim. Poslednji put pred mojom mamom - u ponedeljak; ja kažem nema potrebe kod nas, ja sam usisala u subotu; kaže ona PA NE VIDI SE:evil: Keve ti, ja sam nesposobna da usisam 20 kvadrata:roll: Imamo zajedničku kuhinju oko koje se otimamo, jer ja hoću da spremim mom mužu ručak (i njoj, nije problem) ali onda mi se dočepa deteta i ne pušta ga ceo dan ni kad ja uveliko završim ručak, moram da ga otimam...

Baš sam jako odepila, a najgore je što nemam uopšte ni sama u izgledu da bismo uskoro mogli da se odvojimo od nje:-( Živimo u velikoj kući; smešno bi bilo da nju ostavimo samu a mi plaćamo podstanarstvo; a nema šanse da recimo njoj plaćamo ili kupimo garsonjeru da nas ostavi u SVOJOJ kući. Da, to se nikada ne zaboravlja, da je sve to NJENO!!!

Joj mackice, bas bezveze. :(
Isti problem je imala moja drugarica kada je rodila prvo dete. Ziveli su sa svekrom i svekrvom, njih dve uvek same kuci, ova dvojica rade. :roll: A ta zena je njenom muzu inace maceha, nikada nije mogla da ima dece. I tako kada se devojcica rodila, svekrva sve oko deteta, ja znam bolje, daj da ti pokazem, babino zlato, bla, bla, bla... Drugarica mi je pizdela, secam se da je to bila tema svaki put kada se cujemo. Poslednja kap je bila kada je devojcica nazvala babu mama. :shock: Onda je bio kraj, prodali su taj veliki stan, oni sebi kupili neki mali stancic, a svekar i svekrva kucu u okolini Beograda. Sada su OK, valjda, nikada ne stignem da pricam sa njom na tu temu jer svaki put kada odem da je posetim neko se tamo nabije i gleda mi u zube. :roll:
Selidba je jedino i najbolje resenje u suprotnom ces puknuti. :-(

Ljubi Stefana! :D

Ja se sad trudim (iako imam trudničkog još 6 meseci) samo da nekako posao dovedem kući, ili bar jako blizu kuće da mogu da budem pored mog malog prde... Jer iskreno najveći strah mi i jeste kad počnem da radim a Stefan ostaje da da ga ona hrani, uspavljuje i sve ostalo:?
Mada sam čvrsto odlučila da iako ne uspem to, da ga dam u jaslice. Pod izgovorom da ne opterećujem nju. Tako igram njenu igru i ni meni neće imati ko šta da prebaci. To mi je poslednji i nadam se nepotreban plan

jao žene nemate pojma kako je to teško.
mačkice, žao mi je, ali pokaži zube..propašćeš ovako!!!
veruj mi, bila sam u sličnoj situaciji, samo što ova tvoja bar čuva to dete,
a moja je samo pričala drugima...kako je požrtvovana,
upadala mi u kuću čim izađem, i izbacivala sve na terasu, kao smrdi...
pa čistila i prala ali samo kad je neko tu od njenih, da vidi...
kako sam ja štrokava...
ja sam bila na ivici nervnog sloma...
ali sam šahista;)
matirala sam je gde se najmanje nadala.
sada mi i ne ulazi u kuću;)

Hvala gošćice:smile:

ja ne znam šta je sa tim ženama, majke mi... Teško je valjda pomiriti se sa tim da je njihovo vreme prošlo, da nisu one više te koje su najvažnije... treba organizovati neke grupne psihoterapije za svekrve, majke mi:razz:
Ja za sada ćutim, neću da reagujem dok ne budem imala nešto konkretno; ovako ništa neću postići samo da ispadnem nezahvalna:roll:

Ja moju jos nekako i trpim na drugim poljima, ali kad se radi o detetu ospice dobijam. Sva sreca da je daleko pa se redje vidjamo ili bi bila ista prica kao i kod "mackice".
Svoju cerku je stalno kritikovala pred svima kako nije dobro vaspitala dete (izmedju ostalog kako nece i ne zna da jede kulturno) pa je stalno malu prevaspitavala i terala lepo da jede, a moju hrani u trku, i na podu, i po dvoristu. Kad ja kazem svom detetu da lepo sedne za sto i tamo jede, ona kaze "mama, ti tvoja pravila primenjuj kod svoje kuce, ovde vaze moja!" i to pred gomilom ljudi. Jbte ja sam pocrvenela kao da sam uradila nesto grozno. Zamisli teram svoje dete da jede za stolom.
Nikad necu zaboraviti kad nas je jednom prilikom tri-cetri dana progonila da detetu kupimo sesiric jer je bozemoj sunacno. Ja sam je naravno ignorisala, a ona uzme pa joj nabije neki prljavi dedin kacket. I onda ja posizim i kupim detetu sesiric samo da je otkacim, i znate sta uradi? Uzme dete u krilo pa je sve nesto brise, hladi, duva, i na kraju skine sesiric i sva revoltirana kaze: eto vidi dete se svo preznojilo, sta si joj nabila sesiric?! E pa kad je onda nisam udavila, necu nikad.
I onda sam skontala da sta god uradila, njoj nece biti dobro, bolje ce znati od mene, i to sve samo da bi udarala kontru. I jos milion ovakvih primera i dan danas....

snow-flake:
Zene kada cujem vase muke jeza pocinje da me podilazi :shock: Ja sa mojom zivim od maja ove godine, nije losa za sada ali u vasim pricama sam prepoznala neke simptome, pa se pitam kada ce i da li ce da se razviju :confused: u nesto gore. Na primer ono sa hranom,( inace moja svekrva je debela i jako se nervira zbog toga) non stop mi govori uzmi jedi nesto, sto ne pojedes to sve (pola serpe hrane) cak je jedan period zaredjala i pravila ustipke, pite... ali kad je skapirala da ja ne podlezem tim stvarima,( vec vise ona tu srada) odustala je.
Pa onda kada je uhvati faza MOJ SIN, sto si ti lep, sto ti lepo to stoji, sto si ti pametan, kako sti imas inteligenciju itd. A kad dodje vreme da moj muz, a njen sin treba da dodje sa posla pocne: Evo stize moj sin, ja uvek osecam kad moj sin stize; nikada ne pogodi ali od te fore ne odustaje i stvarno ne znam sta joj to znaci.
Kada je moj muz kuci u nasu sobu ne ulazi, ali zato kada sam ja sama, upada bez kucanja i stane na sred sobe i zagleda, kao ona ne ulazi kad mi nismo tu, a nekoliko puta sam osetila miris mog, parfema koji stoji u mom ormanu , a ja ga tog dana nisam koristila.
Muz i ja smo razgovarali o tome da nadjemo neki stan na prolece, a ona je to izgleda namirisala, pa polako pocinje sa pricom kako je tesko kad je covek sam (inace ona ima majku od 82 god. koja zivi sama), a meni je pricala pre nepunih mesec dana, kako ne razume ljude koji kukaju zato sto su sami?!
Sta ce ispasti od svega ovoga stvarno ne znam, ali da ce biti dobro ne verujem.
Vecina zena koje ja znam kazu da je sve bilo tu i tamo o.k. dok nisu rodile prvo dete?! Da li je i kod vas tako?

Samo ti polako, umiljato svom muzicu pricaj da je vreme da trazite stan, kako bi bilo lepo da ste sami jer :u seksu ne mozes dovoljno da se iskazes plasis se da mama ne cuje...pa ti glupo... a znas da volim da prosetam gola do kupatila posle vodjenja ljubavi...ma nacicemo stan blizu mame, al ipak nesto nase....nadji nacina, nemoj mnogo da odugovlacis da ona ne bi nadvladala sa svojom pricom...
mozda ona nije losa al i mene bi nerviralo da mi upada u sobu kad hoce a narocito kad nismo tu...

@Mackice
strasno! Ali jedino resenje vidim da razgovaras sa muzem? Sta mislim o tome, kako bi reagovao?
Neka joj on kaze da te ne smara mnogo, da ce te je pozvati na kafu i sl., da ces je zamoliti kad ti bude potrebna pomoc oko Stefana, i tako to....Ebote, sesce ti na kicmu pa ces prolupati! Pricam iz svog iskustva, jer sam 3 godine trpela njene price-ogovaranja, njene zalbe,i to da je sve ona stvorila...naravno to ne prica pred sinom...u momentima je uspevala da me ubedi da je u pravu i izazivala je sazaljenje...a onda se desilo to sto se desilo pa kad sam ja pukla i pitala je zasto sve ove godine to prica svom sinu iza ledja i sta hoce od nas, da je ne razumem, onda su me oboje napali zasto ja sad to pominjem, ako sam cutala do sad onda sam trebala i dalje...Ma daleko svekrvama i svekrovima i tastama i tastovima lepa kuca!

mackica ns:
Hvala gošćice:smile:

ja ne znam šta je sa tim ženama, majke mi... Teško je valjda pomiriti se sa tim da je njihovo vreme prošlo, da nisu one više te koje su najvažnije... treba organizovati neke grupne psihoterapije za svekrve, majke mi:razz:
Ja za sada ćutim, neću da reagujem dok ne budem imala nešto konkretno; ovako ništa neću postići samo da ispadnem nezahvalna:roll:
ma u ludacku kosulju sa njima
mene se plasi svekrva, pa zbog toga sto si gore napisala muci mog muza :evil:
i nervira ga... pa onda mene pogodi to sto se on nervira... i onda hocu da joj razbijem nos ili tako nesto

A kako se vase majke ponasaju prema vasim muzevima?
Meni bas prija sto je jasno da sam svojoj majci vaznija od mog muza. Mislim, oni su u ok odnosima, dragi jedno drugom ali: moja majka 'ladno diskriminise mog muza! Donese nam poklone i meni ogroman, a njemu neki mali, skroman (lep, ali ipak). Onda, ponekad ga tako zamoli da joj nesto ucini (inace uopste nije lik koji od bilo koga bilo sta trazi, naprotiv) nego mi se cini da to namerno radi zato sto zna da moj muz ne moze da kaze ne. Mislim, moze, nije stidljiv, ali ona k'o da uziva u nekoj toj "moci" koju ima nad njim. Vrhunac je bio kada nam je bila u gostima i ladno obukla njegovu OMILJENU majicu (inace nikada nije obukla nesto moje i uopste ne voli da pozajmljuje stvari). I sve tako neke sitnice, koje su, znajuci moju majku, namerne sitne pakosti. Znam je: odlican je posmatrac i vrlo pazljiva kao osoba - nikada u zivotu ne bi mogla - ni slucajno! - da uradi nesto sto ce nekoga da iznervira, previse je fina, uzdrzana itd. Moram da priznam da me je ovo jako iznendailo, iznenadi me svaki put, a pomalo i zabavlja.
(njegova majka uopste nije takva - i ona diskriminise svog sina u moju korist. Sve u svemu: meni super a muz je malo izradjen u celoj kombunaciji ;) )

Ja ne znam zasto toliko se huli na svekrve?
Da li ste se zapitale nekada da su i one majke i kao sto mi volimo svoju decu tako i one vole svoje sinove. Ja znam da za svoje dete ne moze nista da me spreci da ga npr. vidim, cujem, pomazim, poljubim... tako da ne vidim zasto "one" ne bi mogle da to urade?
Kad god sam na svekrvu gledala kao majku moga muza i od kad ja imam svoje dete mogu vam reci da se jako lepo slazemo.
Ako moja majka meni zeli najbolje, onda i njegova majka isto tako zeli kao i ja...
Drage moje, savijte rogove, pomislite kako bi vama bilo da vam vaseg sina uzme neka ostrokondja
koja je najpametnija na svetu, kako bi se vi osecale?
Ceni te majke i vas ce ceniti!

Eh, ne znam da li si imala vremena da procitas sve ovo gore... Sigurno da ima postova koji pokazuju da su snajke "neke ostrokondje", ali ogromna vecina oslikava takve grozne svekrve, da se jezis!
Lepo je sto (izvini, ali naivno) polazis od toga da su ljudi nezlobivi pa i nepogresivi, te "ako moja majka meni zeli najbolje, onda i njegova majka isto tako zeli kao i ja..."
Ali, ( he-he :)) potkrala ti se jedna fina i simpaticna logicka pogreska. Trebalo je da kazes "Ako moja majka meni zeli najbolje, onda i ja zelim isto tako kao i njegova majka"
(koja vam, jel'te, kao i tvoja, zeli sve najbolje...)
Pa, je l' zelis uvek isto kao njegova mama?

muvalo:
A kako se vase majke ponasaju prema vasim muzevima?
Meni bas prija sto je jasno da sam svojoj majci vaznija od mog muza. Mislim, oni su u ok odnosima, dragi jedno drugom ali: moja majka 'ladno diskriminise mog muza! Donese nam poklone i meni ogroman, a njemu neki mali, skroman (lep, ali ipak). Onda, ponekad ga tako zamoli da joj nesto ucini (inace uopste nije lik koji od bilo koga bilo sta trazi, naprotiv) nego mi se cini da to namerno radi zato sto zna da moj muz ne moze da kaze ne. Mislim, moze, nije stidljiv, ali ona k'o da uziva u nekoj toj "moci" koju ima nad njim. Vrhunac je bio kada nam je bila u gostima i ladno obukla njegovu OMILJENU majicu (inace nikada nije obukla nesto moje i uopste ne voli da pozajmljuje stvari). I sve tako neke sitnice, koje su, znajuci moju majku, namerne sitne pakosti. Znam je: odlican je posmatrac i vrlo pazljiva kao osoba - nikada u zivotu ne bi mogla - ni slucajno! - da uradi nesto sto ce nekoga da iznervira, previse je fina, uzdrzana itd. Moram da priznam da me je ovo jako iznendailo, iznenadi me svaki put, a pomalo i zabavlja.
(njegova majka uopste nije takva - i ona diskriminise svog sina u moju korist. Sve u svemu: meni super a muz je malo izradjen u celoj kombunaciji ;) )

Moja mama se prema mom muzu ponasa isto kao prema meni. Potpuno ga je prihvatila i jako ga voli i postuje. Lepo se slazu... i moj muz voli jako moju mamu, kaze da je fenomenalna osoba, izuzetno je postuje. Meni je drago sto je tako, jer nemam konkurentski odnos sa muzem... ako se ljudi koje volim i postujem medjusobno vole onda je meni srce na mestu.

Svog drugog zeta tj. muza moje sestre ne postuju bas... ali su i njega prihvatili i ne prave ocigledne razlike izmedju zeta i cerke.

етотако:
Moja mama se prema mom muzu ponasa isto kao prema meni. Potpuno ga je prihvatila i jako ga voli i postuje. Lepo se slazu... i moj muz voli jako moju mamu, kaze da je fenomenalna osoba, izuzetno je postuje. Meni je drago sto je tako, jer nemam konkurentski odnos sa muzem... ako se ljudi koje volim i postujem medjusobno vole onda je meni srce na mestu.

Svog drugog zeta tj. muza moje sestre ne postuju bas... ali su i njega prihvatili i ne prave ocigledne razlike izmedju zeta i cerke.
Osim veličine bifteka, za vreme porodičnih ručkova !!! :lol:

J&Z:
Ja ne znam zasto toliko se huli na svekrve?
Da li ste se zapitale nekada da su i one majke i kao sto mi volimo svoju decu tako i one vole svoje sinove. Ja znam da za svoje dete ne moze nista da me spreci da ga npr. vidim, cujem, pomazim, poljubim... tako da ne vidim zasto "one" ne bi mogle da to urade?
Kad god sam na svekrvu gledala kao majku moga muza i od kad ja imam svoje dete mogu vam reci da se jako lepo slazemo.
Ako moja majka meni zeli najbolje, onda i njegova majka isto tako zeli kao i ja...
Drage moje, savijte rogove, pomislite kako bi vama bilo da vam vaseg sina uzme neka ostrokondja
koja je najpametnija na svetu, kako bi se vi osecale?
Ceni te majke i vas ce ceniti!

Ja se slazem sa tim da svako voli svoje dete, ali treba da se pomire sa cinjenicom da je to dete odraslo i da ima prava na svoj zivot, isto kao sto su ONE imale svoje zivote. Ja sam se za njenog sina udala iz ljubavi, a ne iz inata prema njoj. A ona se ponasa kao da je ucesnik u kvizu "Koga sin vise voli?" , pa ako vole te svoje sinove toliko onda treba da budu srecne sto je to njihovo dete zadovoljno i srecno. Ja od kada sam usla u ovaj stan imam osecaj da se oko svega takmici samnom, a stvarno ne znam iz kog razloga. :-(
Ljudi ostalo mi je jos 4 ispita da zavrsim fakultet, a ona meni daje savet kako treba ja to da napustim, jer nije skola vazna (ona ima 8 razreda) i onako necu moci da dobijem posao. :-| Ne verujem da bi tako savetovala svoga sina.

Ljudi ja opet imam frku u kuci od sinoc zbog svekrve jer mi je muz zamerio zasto se nisam pozdravila s njegovom majkom ni kad je dosla ni kad je odlazila, samo sam rekla dobar dan i Prijatno. A posto smo mi pre par meseci doputovali s puta i otisli kod njegovih, svekar je lepo ustao, poljubio nas (isko kao i juce) a ona je stala iza fotelje i rekla sta ima da se pozdravljamo? ja prosto sinoc nisam znala posle cele one frke da l hoce da mi pruzi ruku ili ne...jede me to sto sam u relaciji ona i ja u ocima mog muza UVEK ja dezurni krivac...

Back