Svekrve...neicrpna tema

baki 75:
Ljudi ja opet imam frku u kuci od sinoc zbog svekrve jer mi je muz zamerio zasto se nisam pozdravila s njegovom majkom ni kad je dosla ni kad je odlazila, samo sam rekla dobar dan i Prijatno. A posto smo mi pre par meseci doputovali s puta i otisli kod njegovih, svekar je lepo ustao, poljubio nas (isko kao i juce) a ona je stala iza fotelje i rekla sta ima da se pozdravljamo? ja prosto sinoc nisam znala posle cele one frke da l hoce da mi pruzi ruku ili ne...jede me to sto sam u relaciji ona i ja u ocima mog muza UVEK ja dezurni krivac...
I šta je tvoj muž rekao na taj njen "predivan" gest? Da li mu dopire do mozga koliko je to odvratno i nepristojno, ili je i za to našao neko opravdanje? Žao mi je što te stavljaju u tako neugodne situacije...

Tad kad ona nije htela da se pozdravi nista nije otkomentarisao al meni je bilo dovoljno sto sam ja ustala da se pozdravim i pravo da ti kazem brze-bolje sela kad sam videl ada ona nece, nek vidi kakva mu je keva, al sinoc ja prosto nisam znala kako da se ponasam, njegov cale pruzi ruku, ona nije, nisam ni ja njoj...jednostavno tako je ispalo...al eto ispadoh kriva, ozbiljno je ljut

Meni stvarno nije jasno zasto to rade, vecito od sebe prave neke zrtve i uvek su ONE :twisted: jadne povredjene. Ali ne mogu da shvatim kako mogu svoje sinove (koje inace jako vole) da opterecuju takvim glupostima. A ne mogu da shvatim ni muza koji se pali na te gluposti. Ali ona ga dobro zna zato i pravi takve scene da bi vama pravila svadje. To je radila moja baba mojoj majci, a tata jadan ne zna na ciju stranu da stane :confused: . Moja baba je svom rodjenom sinu unistila zivot zbog takvih gluposti. Mislim da treba da mu objasnis da takve stvari ne zasluzuju ni pomena, a ne da se jos zbog toga vi svadjate. ( Ako uopste ja mogu nekom da dam savet, posto ni sa mojom ne mogu da izadjem na kraj) :-(

baki 75:
Tad kad ona nije htela da se pozdravi nista nije otkomentarisao al meni je bilo dovoljno sto sam ja ustala da se pozdravim i pravo da ti kazem brze-bolje sela kad sam videl ada ona nece, nek vidi kakva mu je keva, al sinoc ja prosto nisam znala kako da se ponasam, njegov cale pruzi ruku, ona nije, nisam ni ja njoj...jednostavno tako je ispalo...al eto ispadoh kriva, ozbiljno je ljut

Nisi pogrešila. Mladja osoba se prva javlja starijoj, ali starija prva pruža ruku. Vrlo jednostavna pravila lepog ponašanja. Podseti muža na to, jer je sa tvoje strane bilo sasvim OK što si ustala da je pozdraviš.

J&Z:
Ja ne znam zasto toliko se huli na svekrve?
...
Drage moje, savijte rogove, pomislite kako bi vama bilo da vam vaseg sina uzme neka ostrokondja koja je najpametnija na svetu, kako bi se vi osecale?
...

Uzme? :? Da li je ta majka ostala bez sina? Nije. Njen sin će uvek to biti, ali je sad postao i nečiji suprug. Njegova uloga u životu se menja stupanjem u brak.

Cekajte da li bi majke bile srecnije da im se sinovi i cerke ne zene i ne udaju nego da ostanu vecito u njihovom krilu? Jaoo stvarno siyim od posesivnosti

p.s. ovaj moj vise nista ne pominje od oone veceri, al jos kao nesto zateze u komunikaciji...Medjutim, ljudi shvatila sam da ne smem vise da se nerviram, imam 30 godina i ako ovako nastavim s trosenjem emocija siznucu... :evil:

Ја стварно не разумем такве мајке!
Замислите сигуацију где је једна мајка избацила рођеног сина из куће само зато што јој смета снаја? А снаја је скроз ок, трудила се да буду у добрим односима. И сад морају да иду "Богу иза ногу", у кућу без купатила и кухиње. Па, како може да јој синовљева мука буде срећа???

To su ljubomorne zene, a ljubomora je bolest, znaci bolesne su ,a ne lece se, a kad se nesto ne leci onda to stanje ide ka gorem ne ka boljem...Sem toga, ako su dokone, ako imaju los brak, ako su i fizicki bolesne to su sve dodatne okolnosti za koje su im krive snaje pa i sinovi...

Citam vala sta pisete pa racunam da sam ja jos i dobro prosla. Moja divlja svekrva (kazem divlja jer sam u divljem braku) je znala dok sam bila na porodiljskom i sedela kod kuce samo tako da bane, kao trazi mog supruga nije znala da on radi i onda sedne i prica lose stvari o njemu i ispituje me sve i svasta tako da u vecini slucajeva nisam znala ni sta da odgovorim od silnog iznendjenja sto uopste cujem takva pitanja iz njenih usta. Srecom, suprug je na moje zalbe odregovao tako sto joj je zabranio da dolazi kod nas, i vidim je samo onda kad mi odemo kod nje sto je zaista retko. Ipak, moram priznati da mi je ponekad zao tih svekrva, sigurno nije lako kad od glavne zenske osobe postanes sporedna u zivotu svog sina. Pitam se kakva li cu ja biti???

prvo sa svekrvama tj. snajama se ne treba takmiciti, ni prepucavati vec jednostavno treba biti svestan gde ti je mesto...meni je moja upropastila 9,5 godina jedne prelep ljubavi, iskrene u kojoj smo oboje uzivali...bojim se da vise nikad nece biti isto zbog njenih smicalica...

jesu :mrgreen:
i koji će vam **** takvi, ako morate sve same? :shock: yebo bilogiju...pa jel TO razlog, ta prosta deoba, da se sve to podnosi od strana syebanih baba...aaaaa....:x

Ništa gore nego biti BABA. Baba da je moderna i normalna - ne bi bila baba, bila bi devojka!
Sreća pa ste sve napisale o svekrvama, ja sad ne moram ništa :lol:

ehehehe...samo jedan detalj: opisuje bebeća govna pre neki dan ("moraš da se navikneš na to" :? na koje? Ma boli me **** za tvoja govna i tvojih govana govna), i pošto ja kuliram i jedem svoj sendvič, ona ide do kraja (ne možete zamisliti :shock: pa kaže,doslovce: "onako mekano ŽUTO SA ZELENIM NITIMA" :lol: .

eh, beti, nije to zato sto je svekrva, nego, valjda, covek sa godinama dolazi do saznanja da je fiziologija najvaznija na svetu ... Meni moja maman (inace fajter, preduzimljiva, duhovita...) rece pre neki dan u telefonskom razgovoru (da ne kazem skoro long distans) "znas, PRE 4 DANA, toliko me je bolela glava da sam POVRACALA nesto kao BELANCE, TAKO, OTPRILIKE, ZA 3 BELANCA" (:(:(:( )
Uzasavam se, 'ocemo i mi tako kad ostarimo :(:( :( ???

Svekrve....joj nemojte me plasiti....ja bas treba u skorije vreme da se zdruzim sa mojom... :-?
Naime treba da pocnem zajednicki zivot sa odabranikom mog srca...naravno ne u istu kucu (cekala sam da se sredi nas kutak) ali u isto dvoriste....
Kod njih sam svakodnevno vec 4 godine,do sada smo bile u extra odnosima,cak sta vise za nepoverovati,valjda zato sto sam ja odma na pocetku pokazala da ne hajem mnogo za njene komentare...iskreno plasim se naseg daljnjeg odnosa....nebi volela da pokvarimo ovo sto smo izgradila,ali sam ubedjena da cebiti svasta jer svaka od nas dve je djavo na svoj nacin :twisted:
Drzite mi palceve.....

Moja mama je svekrva zeni moga brata i moram da priznam da nekada ne mogu da je shvatim. Kada se zenio ona je plakala i govorila kako joj snaja i njeni roditelji uzimaju sina iz krila, a sin vec odrastao da ne kazem konj. Sada se ozenio drugi put, ali je keva ovog puta utripovala da druga snaja hoce da joj "ubije" sina hranom jer se ovaj boze moj mnogo ugojio. STA DALJE RECI!

Moja svekrva i ja smo tri godine (dok mi je njen sin jos bio decko) se super slagale,ja sam razmisljala kako bas imam srece nemam vesticu svekrvu,medjutim pre tri meseca kad smo joj saopstili da sam trudna,ona je odjednom postala djavo,kao ona ce mene za ruku,pa na abortus,zar ja njenom sinu da upropastim zivot,pa on je jos mlad,ne moze to tako,kako smo smeli da napravimo bebu,a da njih nismo pitali,pa nismo mi jos zreli da odlucujemo hocemo li doneti novi zivot.Uzas zivi,inace muz i ja imamo 24 i 21 godinu,jesmo mladi,ali ne toliko mladi.I jos uvek ona stoji pri svome,pre neki dan smo se cule,a ona mi kaze,nije to jos nista kasno da se ocistis.Zasluzila je da nikad ne vidi svoje unuce,a muz me podrzava.Tako da baba moze da sere,ima vremena kad ce sve to pojesti.

Moram da iznesem svoje vidjenje odnosa snaja-svekrva..
Elem,kada sam upoznala njegovu majku,jos pre 6 godina,imala sam taj ledeni stav,ktajnje pristojan bez suvisnih reci i intimiziranja..
U braku sam 4 godine i sad sam jos veca ledena kučka..Znaci pazi se jako kad me se sta pita,jako se vodi racuna da li sam taj dan nadrkana..ili na mom licu ima blagog osmeha..Naravno ja sam takva samo prema njoj..Ne znam mozda nekoj budućoj snajki ovo bude od pomoći..
Moja svekrva i ja zajeno i radimo..tj.ja sam zaposlna kod nje..I funkcionisemo..Ja hladna i rezervisana..ona ne zaineresovana,jer ima drugu snaju..

Moja je bila fina prema meni, sve me sazaljivo pogledala i svima pricala kako joj je jadna snaja bolesna kad su mislili da imam kancer. Kad su rezulati konacno pokazali da ipak nije to u pitanju skroz je prestala da prica na tu temu i da me vise i pita za zdravlje. I tako sam ja otisla na operaciju a ona nije nazvala da pita kako sam, ni taj dan, ni sledecih nedelju dana, dok je njen sin nije sam nazvao i rekao da nije u redu s njene strane da se tako ponasa. Odmah je taj dan dosla odsedela pola sata reda radi, pitala da li mi treba nesto pomoci sto sam ljubazno odbila (ako nije pomogla odmah posle operacije, sad ni ne mora) i otisla kuci. Tesko mi je to objasniti sa mojim normalnim rezonovanjem, ali mislim da joj je samo bilo interesantno da moze svima pricati kao sto sve babuskare i vole da pricaju o bolestinama, kako njena jadna snaja ima rak. Kad se ispostavilo da nije to u pitanju, jednostavno nisam vise bila interesantna. Mislim da je to bio prelomni momenat kad sam je definitivno izbrisala sa liste omiljenih likova. E to se zove morbidnost..

Ma necemo dirati jadne mamice, mozda i one pate sa svojim svekrvama. A mozda cu ja i jos imati musko dete, ko zna. Samo trebamo dobro da zapamtimo kako smo se mi osecale pa da ne ponavljamo iste greske.
Jeste primetile da su najgore svekrve po pravilu one koje su isto imale lose svekrve? Kao da hoce da se osvete za sve sto su one prezivele.

Back