Svekrve...neicrpna tema

Uvijek me nervirala ta priča o odnosu svekrva i snaha i trudila sam se maksimalno da između moje svekrve i mene ne bude tako. Mislila sam: ne živimo zajedno, sve je na doborovoljnoj bazi.Bila sam lični vozač, maser, frizer, pomagala joj oko zimnice, slave, hvatala veze po bolnici kad je trebala na operaciju, jednu, drugu....čitave tri godine, bez obzira što mi je moj dragi govorio da oladim, da ne vrijedi, da je ona sebi najvažnija na svijetu. Na kraju sam se uvjerila, al mi je bilo jadno i bjedno kad me je moja svekrva ponizila pred kompletnom mojom familijom :evil: . Sva sreća pa svi oni znaju ko sam i kakva sam, pa je tu samo sebe s**bala :twisted: ! Prestala sam se truditi oko nje. Sad može da kuka u horu sa drugim svekrvama, ja sam s njom završila.

E ja svoju totalno ignorisem :) Naucila sam, mada je trebalo osaam godina braka, ali ne primam srcu nista sto ona kaze. Ma skroz :) I onda sam shvatila da je tek to nervira pa se nasladjujem :) E zivo me zanima, posto imam sina, kakva cu ja svekrva da budem?

evo ja nisam ni snaja a ni svekrva ali mi se citajuci ovo cini da prvo prebrzo ulazite u neke prebliske odnos i da odmah tezite da budete najbolje prijateljice. to sto vam je neko svekrva ne znaci da morate da budete ne znam kako bliske i da to forsirate, kao ni da dozvolite da ona to forsira. postovanje i pomoc kada je potrebna da, ali sa odredjenom dozom distance...postaviti i nju i sebe na svoje mesto...pa nek se odnos razvija postepeno kao sto je normalno da se svaki medjuljudski odnos razvija. da ne bude "dao dinar da se uhvati u kolo, dva da izadje." btw, mislim i da persiranje nije losa stvar.

drugo, mislim da gutate prve probleme i signale i nagomilavate u sebi nervozu i negativne emocije prema tim svekrvama, umesto da pokusate da nadjete nacin se postavite prema problemu i da resite te pocetne konflikte. kad se problem dugo gura pod tepih ne moze tako lako da se resi kasnije. verovatno da zenama to ne dodje lako zato sto je u pitanju majka njihovog partnera, ali milion situacija ovde opisanih nije nemoguce resiti na bezbolan nacin - budite malo i namazane...vezbajte pred ogledalom... :)
ima doduse i brutalnih primera,npr. pajamacin, ali su po mom misljenju na ovoj temi pisane i gluposti oko kojih ljudi ne bi trebalo da se uzbudjuju...neke ljude svaka glupa stvar koju je rekla svekrva nervira do neba...a na osnovu toga se samo vidi koliko ljudi drze u sebi bes ljutnju i trepe ono sto im ne odgovara umesto da pokusaju da rese problem.

S_K_V_O:
evo ja nisam ni snaja a ni svekrva ali mi se citajuci ovo cini da prvo prebrzo ulazite u neke prebliske odnos i da odmah tezite da budete najbolje prijateljice. to sto vam je neko svekrva ne znaci da morate da budete ne znam kako bliske i da to forsirate, kao ni da dozvolite da ona to forsira. postovanje i pomoc kada je potrebna da, ali sa odredjenom dozom distance...postaviti i nju i sebe na svoje mesto...pa nek se odnos razvija postepeno kao sto je normalno da se svaki medjuljudski odnos razvija. da ne bude "dao dinar da se uhvati u kolo, dva da izadje." btw, mislim i da persiranje nije losa stvar.

Ovako ali popuno isto sam razmisljala i ja...Moju svekrvu je to i nerviralo : sto nismo ko drugarice, sto je ne zivkam svaki dan, sto ne radjam odmah decu jer ona ima vec 60 godina-vreme joj da bude baba, sto je ne zovemo da seta s nama po gradu, sto ne dodjemo da sedimo na njenoj terasi-celo leto je provela sama na terasi...I ja sam htela da vremenom steknemo eventualnu bliskost al se vremenom pokazalo njeno pravo lice tj. licemerje... :-x

Debela Berta:
Jbt žene pa ovo je strašno!!!
Baki potpuno se slažem da puno zavisi od toga kakav je muž, ali ovo!? Anam ona TEBE vredja u TVOJOJ kući. Mislim da sam baš na ovoj temi napisala, u mojoj kući sam ja gazda, ili se bar trudim da budem.

Pretpostavljam da TI u SVOJOJ kući možeš da vređaš koga hoćeš?
Kakav naopak rezon :idea:

Bety
ne verujem da je Berta htela da kaze to da svekrva vredja snaju u snajinoj kuci, umesto da snaja vredja svekrvu ujer je snaja u svojoj kuci ...Verovatno je napisala u smislu Dosla je u tvoju kucu da te vredja, eto koliko te postuje nije ni morala da dolazi da bi se svadjala...

Najnoviji biser-savet moje svekrve. ONA je trenutno bolesna, kljuka se napamet antibioticima,ali deli savete bez povoda i smisla:
-Doktori pojma nemaju, treba dete da mazem ispranom mascu, kao kad je bila beba...(dete ima 11 godina i ima blagu alergijsku astmu, koja ce se sanirati sa pubertetom) .
-Treba da kazem detetu da dise na nos, tako ce cist vazduh da joj ide direktno do mozga, tj. u mozdane vijuge. Ako dise na usta, onda joj prljav vazduh ide pravo u pluca, pa ce da se razboli. :roll:
Joj, sta reci...

Da li ste ispunili Vašu građansku-forumašku dužnost?

izbori.jpg

FIK (Forumaška izborna komisija) Vas obaveštava da još uvek možete obaviti glasanje na svom biračkom mestu:

http://forum.krstarica.com/threads/125360

"zenozmaju" nemoj se jediti. Najbolje ti je da kazes hocu, uradicu to i da iskuliras a nista ne uradis od toga. Kada kaze "kad ces" ti kazi, sad cu, samo jos da uradim ovo, ili pre spavanja cu kada budem nasamo sa detetom, treba da je ubedim...

Marge Simpson:
"zenozmaju" nemoj se jediti. Najbolje ti je da kazes hocu, uradicu to i da iskuliras a nista ne uradis od toga. Kada kaze "kad ces" ti kazi, sad cu, samo jos da uradim ovo, ili pre spavanja cu kada budem nasamo sa detetom, treba da je ubedim...

Ranije mi se desavalo da se jedim, ali sam ukapirala da je mnogo bolje da je pustim da zivi u ubedjenju da je u pravu. Mir s babom, a ja radim po svome!

Ја сам са мојом свекрвом супер, веровали или не!
У ствари, и мени изгледа невероватно, али тако је. Лепо се слажемо (бар за сада)! Јел има још неко да је у добрим односима са свекрвом?

Mili:
Ја сам са мојом свекрвом супер, веровали или не!
У ствари, и мени изгледа невероватно, али тако је. Лепо се слажемо (бар за сада)! Јел има још неко да је у добрим односима са свекрвом?

Ima! U super odnosima smo (vec pet godina). Moram da kazem da je ona i pazljivija prema meni, jer je ona, za razliku od moje malenkosti, osoba koja pamti godisnjice, rodjendane itd. Zena je super - pametna je i strasno vredna i odgovorna, ume da se druzi, a ponekad mi pomogne i kada je posao u pitanju. Kada bih bila namcor, sigurno bi se nasla neka zamerka, ali to bih se stidela i od sebe same... I moja mama se zaljubila u nju cim ju je upoznala - ista generacija, pa se kapiraju ;)

Marge Simpson:
A koliko si ti u braku i koliko se cesto vidjas sa pomenutom ?

Претпостављам да мене питаш .... у браку смо 7 година, виђамо се бар једном недељно. И увек се лепо испричамо, увек ме зове код себе, да преспавам код ње, каже да треба да се осећам као код куће, стално се труди око мојих синова, никад не заборави битне датуме, а није досадна и никад се не меша у оно што је се не тиче.

Back