Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tek sam otvorila stranicu, a već sam našla grešku.
Sirijska ambasada nije u Mlade Bosne već par godina, nego u Aleksandra Stambolijskog 13. To sam prvo pogledala jer je prošle godine, kada mi je trebala njihova viza, bilo gotovo nemoguće naći novu adresu njihove ambasade. Srećom je čovjek koji živi u staroj zgradi bio ljubazan da me uputi na pravo mjesto.
Inače, lijepo što postoji ovakav sajt, može baš da bude od koristi.

sch:
pajamaca:
molim te reci mi šta je to listing koji traže za šengen vizu i gde da ga uzmem?
nemci mi to traže.
hvala

Ćao, to što traže ti je u stvari uverenje o prijavi kod Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja zaposlenih ili obrazac M3A.
To bi trebalo da ima agencija koja vam vodi knjige za firmu. Ako ne, onda ideš u socijalno i tražiš.
evo naša privatna prepiska, može drugom biti od pomoći...
a ja sam u međuvremenu zvala ambasadu i jedna ljubazna gospođa mi je rekla,
da se to dobija u Nemanjinoj, na šalteru br 8.
danke.

freelancerBG:
Odlican sajt,nasao sam ono sta me zanima kada sam postavljao temu koja je zatvorena.
Samo,moram da dodam da je sajt nepotpun,ok,verovatno je jos u fazi izrade,za SAD nema nikakvih podataka o vizi,samo o drzavi.
Imate telefone ambasade i pozovite pa će vam dati detaljne informacije u zavisnosti od vašeg statusa (da li ste student, posedujete li nekretnine...)

da.
nemačka ambasada.
mora da se dođe oko 7 nema potrebe pre.
onda se pokaže pasoš i pozivno pismo,
oni upišu ime i prezime i kažu vam kad da dođete.
ja sam bila u 9.
na žalost tek sam oko 10 ušla u zgradu, ali ..ok..
LM onda se ulazi u zgradu gde na šalteru na koji nailazite sa stepenica dajete papire da ih pregledaju i provere, neprijatni Srpbi koji rade u ambasadi, sa jednim sam se za malo posvađala,
dasa mi ladno oteo fasciklu, sa nekim mojim poslovnim papirima. i pitao me je "pa zašto je doneli ako nisu papiri za ambasadu?" rekoh imam i život van ove zgrade:roll:
dakle, oni lepo raskupusaju sve ono lepo složeno što ste vi fotokopirali, nabavljali....
inače, ne trebaju fotokopije dokumenata, i ako to piše u spisku....
e, onda idete na šalter gde vam kažu, sednete lepo i malo sačekate.
gde vas preuzima sledeća kontrola, koja uzima pasoš i novac sa ostalim papirima.
viza se čeka 5 radnih dana.
i košta 35 evra. kao i sve šengenske.
i sve je super, lepo samo da oni idioti imaju malo humaniji odnos prema ljudim akoji tu dolaze.
pa nismo mi svi ljatifi i maljifi pobogu!
baš sam ljuta. tretira me ko budalu, a nije mi za crno ispod nokta.

Pa sad, ja sam vadila francusku vizu prosle godine, ne znam da li je to relevantno, ali posto niko nije bio skoro...Bilo nam je zakazano predavanje papira za odredjeno vreme, pre podne, ne secam se tacno, mozda oko 12. Dosli smo do ambasade(desetak minuta ranije) ispred koje je stajala gomila ljudi, koja je tu verovatno dosla jos ranom zorom. Prozvali nas da udjemo sa par minuta zakasnjenja, mi usli, ovi ostali jos da cekaju!, ko zna kad su imali zakazano, ali valjda vole ljudi da prave guzvu. Unutra predali sve papire i pasos i rekli nam dodjemo u 16 sati po odgovor. U 16 sati izadje cika sa spiskom i procita ko je dobio vizu i kad da dodje po nju, ostalima vratio pasose sa zalepljenim papiricima, valjda sa spiskom sta im nedostaje od papira. Posto sam bila u prvoj grupi, za dva dana sam isla po pasose. Nikakav maltret.

Nisam imala sengen, ali je bilo sluzbeno putovanje, pa verovatno nisu to ni gledali. Mislim, nismo nista isli preko veze, zakazali razgovor kao i ostali, spremili svu dokumentaciju...tretirali su nas isto kao i ostale, i drugima je receno da dodju po vize za dva dana. Sve je bilo kulturiska.

Back