Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@ El Muerte

Situacija je sledeca . Parlament treba da zaseda u cilju POVECANJA cene viza a sve zbog dizanja praga bezbednosti granica . To je trebalo da stupi na snagu vec od 1. novembra ali...............druga strana je protivnik iz razloga turizma i neke vrste radne snage koja im je potrebna . Kako to usaglasiti , pitanje je za njih .
Postoji neki predlog za cisto turisticke posete ali bas turisticke sa strogim planom da budu free ali............iskreno , neznam dali ti u toku ove nedelje , kako sam rekla , mogu dati tacne informacije ..............ako meni jave , znaces .:)

...:worth::worth::worth:

@ El Muerte

Situacija je sledeca . Parlament treba da zaseda u cilju POVECANJA cene viza a sve zbog dizanja praga bezbednosti granica . To je trebalo da stupi na snagu vec od 1. novembra ali...............druga strana je protivnik iz razloga turizma i neke vrste radne snage koja im je potrebna . Kako to usaglasiti , pitanje je za njih .
Postoji neki predlog za cisto turisticke posete ali bas turisticke sa strogim planom da budu free ali............iskreno , neznam dali ti u toku ove nedelje , kako sam rekla , mogu dati tacne informacije ..............ako meni jave , znaces .:)

...danas...info

...http://www.blic.rs/Vesti/Politika/224275/Dijaspora-lobira-za-ukidanje-viza-za-Britaniju

...ivab10..javi ako imsh neshto novo...

Poslednja izmena:
Ne , sam proces vizne revizije ce biti u 2011 , a to mu dodje neka vrsta ''amnestije'' ili ''kazne'' za kako im se cefne prema drugim zemljama
Politika dragi Muerte , politika ..... pa trazilo to 10 ili 1000 njima jako bitnih Srba ...........ne bi oni bas da dosele nase mile em drage siptare koji su se domogli srpskog pasosa a i gomile drugih neradnika .............ako im to bas EU ne trazi zarad .....................i tako idemo u krug :)
Javljam , raspitacu se

Bilo bi mi jako drago ako iko moze da mi odgovori na par pitanja u vezi iseljenicke vize za Kanadu.
Imam 30 god.i zavrsen ekonomski fakultet,radim vec 5 god na brodovima po Americi tako da mi jezik nije problem...
Medjutim,nemam rodjake u Kanadi a htela bih da apliciram za iseljenicku vizu!
Koji je najbolji nacin da se to uradi..a da!Imam i nekih 10000e na racunu :)
Pls....
Treba mi odgovor HITNO!!!

Nalazim se u Becu na master studijama i nasao sam se u problemu pa bih zamolio za pomoc/savet ukoliko ima onih koji se bolje razumeju u sledecu problematiku ili su se nasli u nekoj slicnoj situaciji...
Predao sam u austrijskoj ambasadi u Beogradu u septembru sve neophodne papire za dobijanje studentske vize i receno mi je da ce ona biti gotova za par meseci i da treba da je pokupim u magistratu u Becu i da ukoliko je cekam tamo samo treba da prijavim boravak. E sad, moj prvi ulazak u zemlju EU je bio krajem aprila meseca kad sam tamo turisticki otisao na nekoliko dana te mi se prema onome sto pise na sajtu ambasade a i prema tome sto vidim ovde prvih 6 meseci u okviru kojih mi je dozvoljeno da budem 90 dana racuna od tada sto znaci da mi period od novih 6 meseci krece od kraja okotobra meseca. Ja sam u Austriju dosao krajem septembra meseca i ostao sve do 17. decembra kada sam dosao kuci na desetak dana, posle toga sam usao 28. decembra ponovo i evo sada ovde cekam i dalje tu studentsku vizu. Moj problem je sto nisam napustio zemlju tad krajem oktobra vec sam mislio da tih novih 6 meseci automatski odpocinju, sta vise i dalje nisam siguran da li sam tada trebao da izadjem ili ne s obzirom na to da ako jesam onda sam prekoracio dozvoljeno vreme a opet nije mi pravljen nikakav problem ni pri izlasku iz Austrije ni pri ponovnom ulasku sad krajem decembra. Prema mojoj racunici krajem januara bi mi isteklo tih 90 dana iz novih 6 meseci i sad ne znam sta da radim u slucaju da ne dobijem tu vizu do tad sto je vrlo moguce... S obzirom na to da zbog navedenih cinjenica ni sam nisam siguran da li sam prekoracio svoj boravak ili ne ne znam da li cu imati problema da se vratim u Srbiju i ponovo dodjem kad mi napokon zavrse tu vizu... Nadam se da sam uspeo da pojasnim o cemu se zapravo radi i unapred sam zahvalan za svaki savet! Pozdrav

Има ли неко да је скоро био у Енглеској и да је вадио визу за њу, па да им из прве руке каже шта ми је све потребно... Прелиставам сајт граничне агенције УК, али мислим да не успевам нигде да "налетим" на све оно што ми тачно треба...

Ne , sam proces vizne revizije ce biti u 2011 , a to mu dodje neka vrsta ''amnestije'' ili ''kazne'' za kako im se cefne prema drugim zemljama
Politika dragi Muerte , politika ..... pa trazilo to 10 ili 1000 njima jako bitnih Srba ...........ne bi oni bas da dosele nase mile em drage siptare koji su se domogli srpskog pasosa a i gomile drugih neradnika .............ako im to bas EU ne trazi zarad .....................i tako idemo u krug :)
Javljam , raspitacu se

Jel ima nesto novoga povodm ukidanja viza ? Hoce li vec jednom ? :)))

Da li neko moze da mi kaze koliko je (generalno) tesko dobijanje studentske vize za UK (i Irsku) ako ste u braku? (Dakle, ne sa nekim odande, nego odavde). Da li je to plus ili minus za njih?

A za US vizu?

PS- Sto se tice promene viznog rezima u UK, ja sam nacula da ce biti posle aprila.

Nemam iskustva sa studentskom vizom za UK, ali mogu samo da pretpostavim da bi ti to bio plus, posto je to jos jedan razlog vise da se vratis!!
Svidja mi se ovo sto si nacula za posle Aprila :) Nadam se da ce tako i biti :)

Nemam iskustva sa studentskom vizom za UK, ali mogu samo da pretpostavim da bi ti to bio plus, posto je to jos jedan razlog vise da se vratis!!

Sigurna si? Posto imas prava da dovedes porodicu ako studiras duze od 6 meseci. (To planiraju da promene, nazalost, verovatno na godinu dana).

Svidja mi se ovo sto si nacula za posle Aprila :) Nadam se da ce tako i biti :)

Da, revizija viza najavljena je za april, sigurna sam. Sad, ne znam koliko je to dobra vest, posto su predlozene promene takve da jos vise poostravaju ulazak u zemlju (doduse, govorim samo o studentskim vizama):
- Najgore: planiraju da ukinu Graduate work (pravo da radis 2 godine u UK nakon zavrsetka fakulteta).
- Poostravaju ko, i koliko, sme da radi pod studentskom vizom
- Poostravaju ko sme da dovede porodicu (samo studenti na doktorskim studijama; ovo vec vazi za Irsku)
- Poostravaju cija porodica sme da radi (ranije su supruznici smeli normalno da rade, a sada hoce da im to ukinu, ili da svedu na 20 sati nedeljno)
- Poostravaju uslove za poznavanje engleskog jezika (mada ovo nije neki problem studentima, posto fakulteti vec traze bolje TOEFL rezultate nego imigraciona sluzba).

Svi su protiv ovih izmena, najpre fakulteti (jer se boje da ce sve manje i manje stranih studenata dolaziti, a oni donose najvise novca, posto su skolarine nekoliko hiljada funti vece za non-EU studente).

Ne znam kako se stvari krecu da vizama koje nisu studentske. Znam da se zatvara Tier 1, osim bas, bas za najtalentovanije pojedince (najeminentnije naucnike, npr. , Nobelovce i sl.) Ostace Tier 2 za sve koji traze posao, ali ce biti rezervisano samo za ljude sa fakultetima, i to samo u odredjenim oblastima. Gledace se koliko ste zaradjivali na poslednjem poslu (hahaahaha....), a naravno ostaje i ono da svako radno mesto mora prvo da bude ponudjeno EU gradjanima, pa tek ako to niko nece, mogu da se zaposljavaju ostali (sad, nisam sigurna da li za Tier 2 moras da imas ponudu za posao).

Evo ga i link:

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsfragments/35-t1-t2-annual-limits

Sve u svemu, ne samo da nece biti ukidanja viza, moze samo da bude gore. Da se razumemo, ma koliko nas UK "ne voli", ove promene nisu toliko nacinjene zbog nas vec zbog velikog broja imigranata sa Bliskog istoka i Indije.

Da se razumemo, ma koliko nas UK "ne voli", ove promene nisu toliko nacinjene zbog nas vec zbog velikog broja imigranata sa Bliskog istoka i Indije.[/QUOTE]

Naravno da nisu zbog nas, ne pravimo im toliko problema koliko drugi prave, zato se i nadam da ce da nam dozvole bar turisticki bez vize! Mada ne vidim da u ovom izvestaju za April spominju turisticke vize uopste ....

iskreno da ti kazem sad si me zaprepastila sa ovim novostima i svim tim poostravanjem viznog rezima! Mada ih u neku ruku razumem, posto ni sami ne znaju sta ce sa svim tim emigrantima.
Cini mi se da ti jedino ostaje da pre te promene apliciras.
Preporucila bi ti da pogledas ovaj sajt; www.globalvisas.com moja drugarica je pre dve godine preko njih dobila studentsku vizu, sa njima imas prvo bestplatne konsultacije i ako procene da imas sanse da dobijes vizu onda prihvate tvoj slucaj ali naravno to sve kosta, pa ako imas para to bi ti bio najsigurniji nacin (cini mi se da je pre dve godine bilo oko 800 GBP).
Znam da ovo verovatno i nije neka pomoc ali na zalost ne znam mnogo toga u vezi studentskih viza! Srecno!!!!

Da li neko moze da mi kaze koliko je (generalno) tesko dobijanje studentske vize za UK (i Irsku) ako ste u braku? (Dakle, ne sa nekim odande, nego odavde). Da li je to plus ili minus za njih?

A za US vizu?

PS- Sto se tice promene viznog rezima u UK, ja sam nacula da ce biti posle aprila.

Vazno da imas kes, onda je dobijanje studentske vize lako. Za tebe, naravno. A za muza malo teze.

Moze pomoc!?
Ako neko zna neka mi objasni sledece, na primer, krenem autobusom za Francusku kod prijatelja na 7 dana.
znaci poseta je privatna, ne turisticka.
Da li je obavezno i da li traze na granicama da se pokaze neki dokument kod koga idem i zasto, kao i
da pokazem novac koji cu poneti sa sobom za trosak tamo.
Jel to neophodno da bi me pustili na granici?
Pitala sam neke ljude , i svi pricaju razlicito. Ne znam ko je u pravu.

Back