Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hej , pozdrav svima, nadam se da neko moze da mi odgovori na pitanje, svaka pomoc je dobrodosla. Jel znate da li ja mogu da posaljem svoj plavi pasos, kad se prijavljujem za englesku vizu ( spouse ), pise da treba da bude vaznost jos najmanje dve godine, meni je vaznost do 2017, ali ne znam jel su ga sad ukinuli ili je opet neki blef? ( napravila bi ja novi ali to znaci jos 3 nedelje, a s obzirom da se jos na vizu ceka mesecima a u stisci sam sa vremenom)

Imam jedno jako važno pitanje (tačnije meni važno) vezano za podizanje vize:

Da li može moj prijatelj iz BG-a da dođe i pokupi vizu u moje ime, ako mu ja dam sve potrebne dokumente? Dakle, platio sam, imam priznanicu, dobio sam vizu za službeni put, samo treba da je pokupim. Da li bih mogao prijatelju poslati taj papir "Visa submission... bla, bla" priznanicu, još neke dodatne papire i eventualno ako treba moju ličnu kartu i šta ja znam šta sve još, pa da on dođe i to pokupi u moje ime? Koliko ja znam, ja mogu doći i pokupiti vize za moje kolege, ali ovaj put, ja sam izolovan slučaj, tačnije putujem sam.

Molim vas, ako može bilo kakav odgovor na ovu temu. Hvala unapred puno!

Imam prijatelje u Rusiji koji bi dosli prvo u Srbiju pa bi posle krenuli zajedno sa mnom u Grcku.
Medjutim drzavljanima Rusije je postrebna viza za Grcku.
Za Srbiju im nije potrebana ali za grcku jeste.
Planirali smo da idemo preko neke nase turisticke agencije ali ne znam kako bi oni mogli da putuju sa tom nasom agencijom i da li bi ona mogla da im obezbedi grcku vizu i da li je bolje sa nekom nasom agencijom ili da idemo u svojoj reziji.
Da li se ovo moze prevazici i kako ???

Zdravo svima, idem u Grcku na more sopstvenim prevozom.... imam medjunarodnu dozvolu i zeleni karton , uzecu osiguranje...i da li sam nesto zaboravio? ono pozivno pismo ili tako nesto da li mi je obavezno? imam priznanicu da sam uplatio 240e kao rezervaciju smestaja.

Na granici ti niko nista nece traziti....slobodno putuj i uzivaj :)

Pozdrav svim putnicima i jedno pitanjce.
Planiram da putujem na Ohrid u avgustu,koliko sam čula nije potrebna viza a može da se putuje i sa ličnom kartom,ineteresuje me šta je potrebno od dokumenata za dete?

Koliko sam ja upoznata a mislim da jesam, treba ti pasoš i za tebe i za dete. Ako ideš sama sa detetom onda ti treba i dokument gde se otac slaže sa izlaskom deteta iz zemlje overeno u sudu. To je sve što je potrebno od dokumentacije ze dete.

Uskoro treba da idem u Spaniju, a kako mi je istekao stari pasos, trebalo bi da izvadim novi.
E sad ne znam koji novi pasos da izvadim, srpski ili hrvatski.
Znam da je verovato bolje hrvatski, jer ce mi ionako biti potreban sledece godine
ali ne znam hoce li biti nekih problema ako putujem samo sa tim pasosem.
Sta da radim? Ili da vadim oba?

Poslednja izmena:
Ovako ... kako ja to vidim .
Ako imas samo hrvatski ,na nasoj granici, mogu nasi da te pitaju gde si bio prijavljen ovde do sada
tamo prodjes
onda u povratku udjes kod nas , registruju te da si usao i onda imas odredjeno vreme boravka koje ako neko prati ( zavisi od kompjuterske povezanosti )
moze neko da ti se pojavi jednog dana na vratima i pita sta radis tu toliko vreme .
U sustini najbolje je imati oba , sa nasim izadjes na nasoj granici , tamo udjes sa hrvatskim i obrnuta procedura u povratku .
Tako svi rade i verovatno da ima razloga zasto je tako .

Poslednja izmena:
Uskoro treba da idem u Spaniju, a kako mi je istekao stari pasos, trebalo bi da izvadim novi.
E sad ne znam koji novi pasos da izvadim, srpski ili hrvatski.
Znam da je verovato bolje hrvatski, jer ce mi ionako biti potreban sledece godine
ali ne znam hoce li biti nekih problema ako putujem samo sa tim pasosem.
Sta da radim? Ili da vadim oba?
ako zivis u srbiji i dvojni si drzavljanin, mislim da te zakon obavezuje da na izlazu pokazes srpski pasos a posle mozes da pokazujes koji oces, dok se opet ne vratis u srbiju kada opet treba da udjes sa srpskim. zapravo mislim da je to slucaj sa vecinom, ako ne i svim zemljama kada si dvojni drzavljanin.

Back