gost 4554
Buduća legenda
- Poruka
- 39.135
e, i ova kafana polako oživljava...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.. хајде објасни и мени, јер ја сам рођен на стотинак метара од музеја, а можда си ти више пута била тамо, него ја...
Nemoj tako, Pici je bio na ekskurziji. Tada je video grad.
Pa tu sam sad, trenutnoPa gledaj, mislim pisi kako hoces. Cisto da znas sta se desava. Mozak pamti odredjenu poziciju tastera i na njega odredjenim pokretom stavlja prst automatski, taj taster je odredjeni glas obelezen latinicnim pismom. Odnosno sam mozak ti pamti slova latinicna i ti ih kucas na slepo. To je poenta cela.
Kad pogledas u tastaturu vidis sve latinicno i to si tako naucio, sad kako to izlazi na monitoru je druga stvar.
![]()
kakva veza ko koje pismo koristi i kako kuca...![]()
што се мене тиче, колега може да користи и арабицу.. али зна се које је званично српско писмо.
Kada je netko rođen 100 metara od muzeja onda se nameće zaključak da je rodilište vrlo blizu.
Strašan argument koji me je oborio s nogu..
Da, vidio sam grad...
Telegram kao dokaz nitko pametan nije doveo u pitanje..
Нису претерали. То је једна заиста рационална мера.
Мора се знати где почиње и где се завршава држава.
Ради се о званичном писму Републике Србије, а што каже Стетлер, може ко хоће и арабицом да пише.
Жао ми Вас је не само да имате цензуру државе него Вам је она усађена у главе поседујете аутоцензуру нисте у стању да се помирите са неком ортодоксним стварима као рецимо ова полемика коју водимо око Николе Тесле , па да сви говоримо и пишемо српски језик па да су Миланковић Симо Матавуљ Сава Мркаљ,Перо Будмани Јован Карамата ,Руђер Бошковић , Иван Гундулић,Антун Фабрис, Матија Бан, Валтазар Богошић, Луко Зоре, Медо и Нико Пуцаћ, Перо Будмани и други СРБИ неки од њих католици али да мало проучиш законе Дубровачке републике право да неко буде грађанин исте морао је да прихвати правила католичке цркве па су се многи Срби покатоличили али су остали Срби касније ова комунистичка братија је направила ово замешатељство које Вам прија али је једноставно неистина , да мало загребете по Ватиканским архивама открили бисте колики сте крволоци рођеној браћи постали због римокатоличке вере . А пре много векова када су Вас Франци сатирали борило се српско племе заједно са хрватским да отерају душмане Ваше. Наравно да постоје и Хрвати али су сада многи пореклом Срби а хрватски језик одавно не постоји усвојили сте српски и још боље га очували него ми јер нам је Доситеј унео неке модернизације да не кажем германизације у језик рецимо вода пада водопад а пре смо говорили слап као што ви још увек лепо говорите.
malo su preterali što su samo ćirilicu proglasili zvaničnim pismom, da se ne lažemo....![]()
тачно, требало је увести и глагољицу![]()
dovoljno bi bila latinica, pored ćirilice....nadam se da će to vrlo brzo ispravit.
Жао ми Вас је не само да имате цензуру државе него Вам је она усађена у главе поседујете аутоцензуру нисте у стању да се помирите са неком ортодоксним стварима као рецимо ова полемика коју водимо око Николе Тесле , па да сви говоримо и пишемо српски језик па да су Миланковић Симо Матавуљ Сава Мркаљ,Перо Будмани Јован Карамата ,Руђер Бошковић , Иван Гундулић,Антун Фабрис, Матија Бан, Валтазар Богошић, Луко Зоре, Медо и Нико Пуцаћ, Перо Будмани и други СРБИ неки од њих католици али да мало проучиш законе Дубровачке републике право да неко буде грађанин исте морао је да прихвати правила католичке цркве па су се многи Срби покатоличили али су остали Срби касније ова комунистичка братија је направила ово замешатељство које Вам прија али је једноставно неистина , да мало загребете по Ватиканским архивама открили бисте колики сте крволоци рођеној браћи постали због римокатоличке вере . А пре много векова када су Вас Франци сатирали борило се српско племе заједно са хрватским да отерају душмане Ваше. Наравно да постоје и Хрвати али су сада многи пореклом Срби а хрватски језик одавно не постоји усвојили сте српски и још боље га очували него ми јер нам је Доситеј унео неке модернизације да не кажем германизације у језик рецимо вода пада водопад а пре смо говорили слап као што ви још увек лепо говорите.
ae ne sekirajte se...uskoro ćemo kao čitav većinski svet pisati zvanično na kineskom jeziku![]()
глагољица би се с више права могла надметати за ''друго'' писмо српског језика, него латиница (која то никад неће постати).
srpski jezik je standardizovan i na latinicu i na ćirilicu...uostalom, nije mali broj nas prekodrinskih Srba koji su prvo naučili latinicu, pa ćirilicu, složićeš se...A to nas ne čini manje Srbima...
српски језик је стандардизован и на арабицу и глагољицу.
na arabicu?![]()
да. ниси то знао? арабицу је коначно уобличио и прилагодио српском језику реис Мехмед Џемалудин Чаушевић.
baš me zanima da vidim na šta bi ličio srpski...![]()
za Grke i Jevreje je u redu...mi, međutim, već koristimo latinicu...између два рата је објављен значајан број књига (углавном верских) на арабици. мухамеданци је и данас уче у мектебу.
елем, оног тренутка кад Јевреји одлуче да напусте своје ужасно сложено писмо и пређу на једноставнију латиницу, ја ћу бити први који ће подржати идеју да латиница постане званично писмо српског језика. до тада, држимо се Вука.
Грке нема потребе ни да спомињем. ко их познаје, све му је јасно.