на 30 слова српског писма.

A to , ma ko ce stalno da salta tastature ... ?! A nije i nikakav razlog svejedno. Dominantna je latinica pa kako god da pises, to je poenta. Evo na primer i ti ne stavljas veliko´pocetno slovo pa opet pises cirilicom, a to je bitnije za pismenost cini mi se, vise se gleda ... :D

Ko zna mozda se izmeni i pravopis , pa pisemo sh, ch csh i tako dalje ... :D Ko' Poljaci lol :D

Dakle neizravno priznaješ da najveći srpski vladar uopće nije bio porijeklom pravi Srbin već nekakav mješanac, Srbo-Bugaro-Grk.

Strašno. Nadam se da će se srpska nacija znati nositi sa tom neugodnom historijskom činjenicom.

Pa onda, po tvome, nijedan vladar nije bio čistokrvni predstavnik svoje nacije...lupaš gluposti, pogotovo što u srednjem veku ta kategorija i nije bila upitna.

A to , ma ko ce stalno da salta tastature ... ?! A nije i nikakav razlog svejedno. Dominantna je latinica pa kako god da pises, to je poenta. Evo na primer i ti ne stavljas veliko´pocetno slovo pa opet pises cirilicom, a to je bitnije za pismenost cini mi se, vise se gleda ... :D

Ko zna mozda se izmeni i pravopis , pa pisemo sh, ch csh i tako dalje ... :D Ko' Poljaci lol :D

да, велики је проблем пребацити тастатуру на српско писмо :roll:
латиница је доминантна у језицима у којим је она званично писмо, међутим једино писмо српског језика које је у службеној употреби је ћирилица. остало су писма за језике националних мањина

Ма уопште није тешко да се пребацују слова(:eek:)SHIFT+ALT

Ma za sta da se cimas.. Za ovaj level pisanja je sasvim dovoljno. Imas interpunkciju i formu i razume se. Nema potrebe. Da pisem nesto zvanicno ili biografiju za negde onda ubacim naravno, za taj level... Mada , ok sve jedno nisam znao za to shortcut menjanje. Tnx mate :D

Ali tablice svejedno ne bi imale prodju van Srbije, mozda u Bugarskoj i Rusiji al srecno sa tim putovanjima :D A sto se kucanja tice i ovako nemas cirilicnu tastaturu, tako da sve jedno kucas latinicom, samo ako ti trip kako to izgleda na sajtu. Ti moras svaku rec da predumislis i napises latinicom da bi ona izasla cirilicno, tako da sve jedno nema poentu...

Al sve jedno vecinski svi pisu latinicom, ako smo manjna sami sebi onda me to nista ne cudi za Srbiju i njene poznate efektne i pametne metode organizacije :D

Poslednja izmena:
колега, ја не набадам са два прста, куцам ''наслепо'' и уопште не гледам у тастатуру. тако да је ово што си написао-
''nemas cirilicnu tastaturu, tako da sve jedno kucas latinicom, samo ako ti trip kako to izgleda na sajtu. Ti moras svaku rec da predumislis i napises latinicom da bi ona izasla cirilicno'' чиста глупост. а ово-
''Al sve jedno vecinski svi pisu latinicom, ako smo manjna sami sebi onda me to nista ne cudi za Srbiju i njene poznate efektne i pametne metode '' не вреди ни коментарисати.

Pa tim pre sto i ne gledas znaci da imas celu latinicnu podelu slova u glavi i ti ustvari kucas latinicom samo sto to izlazi u cirilicnoj elektronskoj formi kad se propusti kroz filter :D Ti ustvari podsvesno kucas latinicom, ako me razumes :D Eto ima i u nastavku.

A inace, pa normalno i jeste da svi pisu latinicom, ja ne znam cak 5 ljudi koji i pisu i kucaju cirilicom. Sto je i normalno, posto smo vise deo kulture gde je latinica glavna.

Pa tim pre sto i ne gledas znaci da imas celu latinicnu podelu slova u glavi i ti ustvari kucas latinicom samo sto to izlazi u cirilicnoj elektronskoj formi kad se propusti kroz filter :D Ti ustvari podsvesno kucas latinicom, ako me razumes :D Eto ima i u nastavku.

A inace, pa normalno i jeste da svi pisu latinicom, ja ne znam cak 5 ljudi koji i pisu i kucaju cirilicom. Sto je i normalno, posto smo vise deo kulture gde je latinica glavna.
То је и један од разлога што промадамо не његујемо своје писмо негу некакву латиницу.

то на таблици није Скендербегов орао. орао Кастриота је црни двоглави.

Тачно, нисам се довољно јасно изразио.

На таблици је орао по облику Скендербегов (не и по боји или боји штита) у савременој стилизацији.

колега, ја немам никакву ''latinicnu podelu slova u glavi'' јер то прсти раде без размишљања, па ми зато није јасно како то ''podsvesno kucaм latinicom''?!

ти беше, не живиш у Србији?

Pa tu sam sad, trenutno :D Pa gledaj, mislim pisi kako hoces. Cisto da znas sta se desava. Mozak pamti odredjenu poziciju tastera i na njega odredjenim pokretom stavlja prst automatski, taj taster je odredjeni glas obelezen latinicnim pismom. Odnosno sam mozak ti pamti slova latinicna i ti ih kucas na slepo. To je poenta cela.

Kad pogledas u tastaturu vidis sve latinicno i to si tako naucio, sad kako to izlazi na monitoru je druga stvar. :D

keyboard.jpg

Поносио се својим српским пореклом да али не и оно друго то је лаж коју је трбао по задаку његов рођак да пренесе а много озбиљније ствари су се фалсификовале. А био је згрожен злочинима Хрвата над српским живљем и нејачи тако да је то са хрватском домовином трбало да има опуштајућу атмосферу поготово у време после рата.

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Vuk064.

Поносио се својим српским пореклом да али не и оно друго то је лаж коју је трбао по задаку његов рођак да пренесе а много озбиљније ствари су се фалсификовале. А био је згрожен злочинима Хрвата над српским живљем и нејачи тако да је то са хрватском домовином трбало да има опуштајућу атмосферу поготово у време после рата.

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Vuk064.

Kraljevina SHS je bila slobodna zemlja, bilo je i oduševljenih

Stjepan Radić: Živio kralj! Živjela kraljica! (1925.)

Hrvatski sokol sad k Tebi leti
Zvijezdo Karađorđeva doma
Iznad oblaka, munja i zvona,
Pozdrav će tebi donijeti.

Pozdrav od roda Hrvata
Roda seljaka, ribara,
Koji nauk povijesti shvata
I seljačku državu stvara.

Stvara ju sa srpskim džinom
Slavenskoga uma dubinom,
Slavenskoga srca širinom,
Sokolskoga lijeta visinom.