Slavan
ne i poznat
- Poruka
- 10.374
Скоро сам негде прочитао податак да је Ново Брдо имало у 14. веку 50 000 становника када је Лондон имао 10 000.![]()
И ја сам то више пута чуо и прочитао, али не знам откуд ти подаци.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Скоро сам негде прочитао податак да је Ново Брдо имало у 14. веку 50 000 становника када је Лондон имао 10 000.![]()
Stone Age residents of Central Europe feasted on wheat, barley and millet at least 400 years earlier than anyone thought they did, researchers said Tuesday.
A study of plaque on the teeth of skeletons found in modern-day Serbia shows evidence of processed grains, as well as peas or beans, the team reports.
The skeletons they looked at date back to around 8,600 years ago, at least 400 years before previous evidence of farming, they report in the Proceedings of the National Academy of Sciences.
Emanuela Cristiani of Britain's University of Cambridge and colleagues scraped dental plaque off the teeth of seven skeletons dating as far back as 6600 BC and found near Vlasac, on the Danube River border between present day Serbia and Romania.
They found little bits of grain that look very much like Einkorn wheat, red wheat, barley and millet. They also found evidence of starchy material from peas or beans.
Aleksandar Makedonski je imao veliku kitu.
Interesantno bi bilo ako imas koji izvor za potvrdu te tvrdnje.
Ovako:
![]()
Makedonci spadaju medju najmanje muzevno obdarene narode Evrope.
Ha? Ne razumijem o cemu govoris..? Covjek je napisao da je glupo svojatati gro rimskih careva samo zbog toga sto su dosli sa podrucja danasnje Republike Srbije.
Sto li je tacno to pogresno napisao i ko je pominjao narodno predanje?
Не чита тај ништа Славене ни овде ко шта пише а ни код куће, књига је за њега мисаона именица а ни са мозгом не стоји баш најбоље.
Гле, Румуни имају најмању киту у Европи!
Наравно аутор ове мапе, Јанко Цветков, који себе назива алфадизајнером, је Бугарин.
![]()
http://alphadesigner.com/about/
Pa mi smo najveciji muskarci na svijetu,krem covecanstva.
Imas li ti za tvoje tvdnje dokaze, posto sve druge nazivas mitomanima. Ne nije sirio persisku kulturu nego je preuzeo u persiskom delu svog carstva neke persiske obicaje. Ovo da je lose grcki govorio je samo tvoja ne osnovana prepostavka. Ajd molim te Makonci ako onda su se sami helenizovali jer naslednici Aleksandra Velikog su svi bili Makedonci od Seleukida u Aziji, Antipasa u Makedoniji ili Ptolemeja u Egiptu.
A o Srbima, Hrvatima ili Bosancima kao ilirskim plemenima da ne pricam.
Moze se piznavati koliko hoces a to nista ne menja na cinjenicama da slovenskih Makedonaca tada nije bilo,
Ајде бедо на политику тамо ти је место.T
Lekizane, nadrihistroicaru, nadje li bolan koju pravoslavnu crkvu od prije osmanlija u Bosni?zovi tandoorija, on iskopava jednu, heeeeej jednu cak ahahahaha cak je postojala i jedna dzamija prije nego je Bosna pala
Tada ne, ali cesto valja gluposti koje je nacuo uz gusle ili uz PTC ranih devedestih..
Makedonci spadaju medju najmanje muzevno obdarene narode Evrope.
Tako da definitivno ipak nisu potomci antickih.
Hahahahahhaha, pa nije se zvao Veliki zbog kite, ili visine, nego zbog toga sto je bio velicina kao covek.
Dobar fazon.![]()
Lekizane, nadrihistroicaru, nadje li bolan koju pravoslavnu crkvu od prije osmanlija u Bosni?zovi tandoorija, on iskopava jednu, heeeeej jednu cak ahahahaha cak je postojala i jedna dzamija prije nego je Bosna pala
Niti slusam Gusle (cak njih dugo ne mogu da slusam jer mi ne prijaju usima), niti sam dovoljno star da pamtim RTS 90tih, pored toga da sam kao klinac imao kad je odmor pametnija posla da radim (jer sam vecinu godine ziveo i zivim u Austriji).
A ovo za Srbima sam ti napisao a ti ignoriras.
Koje bi ti dokaze hteo. Posto su ti izvori dosta, kad znamo koliko malo izvora u tom dobu ima, i jos manje se bave pitanima koji etnikum tu zivi (jer nacionalizam jos nije postojao). Hercegovina je bila celi srednji vek srpska, u centralnoj Bosni se razvijo poseban narod za odvajenem od srpske drzave, ostaju tragovi srpskog imena kako vidimo kod Ninoslava i Stjepana II, kao secanje na to da je Bosna bila deo Srbije. Pravoslavlje u Bosnie u sredjem veku je dominiralo u Hercegovini i u Podrinju. Bosanski Srbi mogu se pozivati na to sve.
Evo ti malo kasniji izvori.
Benedikt Kupresic u Bosni zive katolicki Bosanci, muslimanski Turci i pravoslavni Srbi. Srpska patrijarsija je obnovljena tek 1557 ako mislis da se to odnosi samo na to da su ljudi pravoslavci.
http://wwwg.uni-klu.ac.at/eeo/Bosnien_Osmanen
Srpski i raski naziv za izbeglice iz Bosne od strane cara Ferdinanda.
vidi :Karl Freiherrn von Czornig, Ethnografie der österreichischen Monarchie (Bec 1853) Vol II S. 360-361.
Dokumenti gde se vlaski i srpski naziv spominju.
vidi: Jaroslav Šidak, Historiska čitanka za hrvatsku povijest (Zagreb 1952). S. 79-81.
Naziv Rasani za izbeglice iz Bosne od strane cara Leopolda.
vidi: Dinko Davidov, Srpke privilegije carskog doma habzburškog (Novi Sad 1994). S. 92
Naziv Ilirima Srbe u habsburskoj monarhiji od strane Marie Terezije.
vidi: Davidov, Srpke privilegije carskog doma habzburškog S. 97.
http://forum.krstarica.com/showthre...-Srbima-kroz-istoriju-zapadno-od-Drine/page44
пре 13. века све цркве у Босни биле су православне.
Humom su vladali Nemanjici od kojih su neki bili i katolici...
dalje, ne znam da li su ti javili da je DAI koji citiras samo kasni prijepis...
takodje, prije nego odem korak dalje i pocnem da citam i elaboriram tvoje linkove, zasto nema pravoslavnih crkava prije osmanlija ako smo mi vec bili pravoslavci? Dalje, ako su vam Osmanlije bili tako mrski (a znamo i ti i ja da nisu) kako to da ste se vi sirili pod njima toliko?a
I onda meni Slavene ti kazes kako treba da budem ozbiljan....pa ova historija ovdje je poput pdf-a politika
Tada ne, ali cesto valja gluposti koje je nacuo uz gusle ili uz PTC ranih devedestih.