Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obećao sam da ću vas obavestiti kao je prošlo.

Sastanak saveta stanara je gotov. Devojka mi je rekla da se na sastanku pojavila jedna komšinica sa ''svojim pravnim savetnikom'' i rešila je čitav problem.

Zapravo, ta žena u stanu ima 8 mačaka (ja sam to prvi put čuo pre petnaest minuta)... Kaže da su ta žena i njen ''pravni savetnik'' održali predanje svim učesnicima sastanka i da je dogovoreno da svako u stanu može da ima šta god želi sve dok se ne ugrožava bezbednost svih stanara... :D
Moja devojka kaže da naše mačke niko nije ni stigao da spomene, jer su svi ostali bez bilo kakvih argumenata posle predavanja naše komšinice... :lol:

Ovo je ispalo mnogo bolje nego što smo mislili. :veseljaci:

Dake, bez obzira na sve MAČKE OSTAJU! :sanke:

Mada nisam siguran na koji način bi me naterali da se odreknem ijednog mačeta! :per: :mrgreen:

Sastanak saveta stanara je gotov. Devojka mi je rekla da se na sastanku pojavila jedna komšinica sa ''svojim pravnim savetnikom'' i rešila je čitav problem.

Zapravo, ta žena u stanu ima 8 mačaka (ja sam to prvi put čuo pre petnaest minuta)... Kaže da su ta žena i njen ''pravni savetnik'' održali predanje svim učesnicima sastanka i da je dogovoreno da svako u stanu može da ima šta god želi sve dok se ne ugrožava bezbednost svih stanara... :D
Moja devojka kaže da naše mačke niko nije ni stigao da spomene, jer su svi ostali bez bilo kakvih argumenata posle predavanja naše komšinice... :lol:

Mada nisam siguran na koji način bi me naterali da se odreknem ijednog mačeta! :per: :mrgreen:

Bas lepoz:)

Moju devojku i mene ta žena pozvala je da vidimo mačke... Jedva čekam da odemo... Ako bude dozvolila, fotogafisaću ih i pokazaću vam fotografije.

Nikada nisam video u zatvorenom prostoru toliko mačaka (naravno, ne računam fotografije).

Nije strašno odreći se mačića kada znaš kod koga idu i da će im biti dobro. Daješ ih sa ciljem da nekome ulepšaju život i razvesele celu kuću, kao što su i tvoju.
Ja praktikujem da najpre dobro proverim kakvi su to ljudi, prvih dana pitam telefonom kako su mace, savetujem nove vlasnike ako iskrsne problem, a odem posle 10 dana i da ih vidim. Tek kad se ja uverim da je dobro i macama i novim vlasnicima mogu mirno da spavam.
Doduše, uvek sam spremna da ako zatreba vratim mace kući, ali to se ni jednom nije desilo.

Moju devojku i mene ta žena pozvala je da vidimo mačke... Jedva čekam da odemo... Ako bude dozvolila, fotogafisaću ih i pokazaću vam fotografije.

Nikada nisam video u zatvorenom prostoru toliko mačaka (naravno, ne računam fotografije).

SVidja mi se tvoja prica,... moracu da je procitam ispocetka ...

Drago mi je sto su mace u redu ja sam uvek na strani zivotinja pogotovo macaka :)

Slušajte ovu neverovatnu priču...

Pre dva dana počli sam da odvikavamo mačiće od sisanja (mačka je mnogo smršala, a i mačići su stari tri meseca...). Prvi dan sa njima bio je paklen. Pokušali smo sa taktikom razdvajanja. Međutim, pošto moje mačke nikada nisu bile odvojene jedne od drugih (pa čak i onda kada se mačka omacila) za njih je to bio šok. z:( Toliko su glasno mnjaulakli da su probudili komšije koje su zvale policiju zbog ''remećenja javnog reda i mira''... Naravno policija je došla, i nisu mogli da veruju zbog čega su ih zvali...
Ali tu nije kraj!
Juče su tajno sazvali skupštinu stanara (slučajno sam to saznao od komšinice) i između sebe se dogovorili da u našoj zgradi niko u stanu ne sme da drži više od dva kućna ljubimca. To obaveštenje jutros sam zatekao na ulaznim vratima zgrade. :eek: :eek: :eek:

Pre sat vremena bila je predsednica kućnog saveta kod mene da mi objasni zašto je to tako, ja sam joj dao broj porodičnog advokata mojih roditelja i rekao joj da sve što ima da kaže neka kaže njemu pošto ja govorim samo mačiji jezik i ne razumem šta ona priča... Žena je bila šokirana, a ja sam joj rekao: ''MNJU, MNJAU, TUŽITE ME!'' :mrgreen:

Ali, ovo je najbolji deo: pre pola sata pozvonila je jedna baba i pitala me šta ću da uradim sa ''viškom'' mačića, a njoj sam odgovorio da će zbog neprijateljskog odnosa prema životinjama svi stanari zgrade koji su se žalili i doneli odluku koju su doneli ''završiti u Haškom tribunalu''... I baba je pobegla... :hahaha:

Ljudi, ova priča zvuči kao da se odvija na filmu, ali verovali ili ne istinita je... Moje reakcije nikada ne bi bile ovako ishitrene da me nisu toliko iziritirali... :udriglavu:

E dakle svasta!!! Kakvih ljudi ima.... strasno..ti u svom stanu mozes i zmije da drzis i krokodila to je tvoja PRIVATNA STVAR!!!

Hvala na pitanju ali nije dobroz:( Imala je problem sa levim okom koje je suzilo i taman kad sam joj izlecila par dana je bilo ok a sad joj se desno oko potpuno zatvorilo... Mazem hloramfenikol ali ne vidim napredak:(

Na svu sreću nisam imao takvih problema sa svojim mačkama, tako da ne mogu da ti prenesem nijedno svoje iskustvo...
Video sam da si negde napisala da nemaš mogućnosti da odvedeš mačku kod veterinara, ali možda je vreme da ipak to uradiš...
Ja ću ti nešto reći, svoje mačke vodim kod veterinara, ali i pažljivo slušam savete koje mi daje mimi's mom (veruj mi svi njeni saveti koje mi je dala do sada su bili veoma efikasni).

Nadam se da će ti maca biti bolje, ali da bi nešto tako postigla moraš nešto preduzeti... Meni je žao što ne mogu da ti pomognem. :(

Pozdrav za tebe i tvoju macu.:)

Na svu sreću nisam imao takvih problema sa svojim mačkama, tako da ne mogu da ti prenesem nijedno svoje iskustvo...
Video sam da si negde napisala da nemaš mogućnosti da odvedeš mačku kod veterinara, ali možda je vreme da ipak to uradiš...
Ja ću ti nešto reći, svoje mačke vodim kod veterinara, ali i pažljivo slušam savete koje mi daje mimi's mom (veruj mi svi njeni saveti koje mi je dala do sada su bili veoma efikasni).

Nadam se da će ti maca biti bolje, ali da bi nešto tako postigla moraš nešto preduzeti... Meni je žao što ne mogu da ti pomognem. :(

Pozdrav za tebe i tvoju macu.:)

Maca u stvari nije moja, ona je lutalica. Na zalost sve sto mogu je da je hranim svakodnevno, dam vodu i mazem oci...

Sjajno!!! z:dm5: Pa to je i sasvim logično, ako niko nije ugrožen, a nije ni na koji način....No, eto sada je i zvanično tako da vam niko ne može ništa.

Veliki pozdrav i z:kiss: celoj porodici!

Hoću, nije to problem, nego budući da je mali nisam bila sigurna da li treba da delim ampulu ili sve da mu sipam. Ne piše koliko ide po kilogramu. Nisam prethodnoj maci to nikad stavljala pa se plašim da ovog mališu ne predoziram.

Ne verujem da ce joj trebati cela ampula. Mogu kuci da pogledam kutiju od prosle doze na kojoj pise koliko je ml u ampuli i za koliko je kg, pa ti da preracunas u odnosu na svoje mace. Prethodno moras da mu znas tezinu.

Koja je najbolja zastita za mace onda od buva i krpelja?

Eh... I ja bih to volela da znam... Koristila sam nekoliko proizvoda ukljucujuci i F. I pored njega desavalo se da od buva ne znamo ni macke ni ja sta cemo... Zadnji put su mi 2 veta objasnila da su mi, izgleda, podvaljivali falisni F. z:shock:, pa sam promenila prodavca.

Moji macici, za sad, nemaju problem sa alergijom na F., ali jedno ima problem sa reakcijom na ujede buva i to mi je bas z. Mislim da nisam merodavna da ti kazem sta je najbolje (to jos ni sama nisam otkrila). Mogu samo da ti na pp posaljem sta sam sve do sada koristila, bez alergijske reakcije na cicos macosima :aha:.

macak mi otvara vrata od sobe,ali stvarno,kako da ga od toga odviknem,i kad ga pojurim,on otvori sapom kutiju ispod kreveta i zbrise unitra i ne mogu da ga uhvatim,i tako me radi satima,dodje mi ponekad da ga isprebijam ali mi zao
pomozite plizz,ako imate neku ideju

Eh... I ja bih to volela da znam... Koristila sam nekoliko proizvoda ukljucujuci i F. I pored njega desavalo se da od buva ne znamo ni macke ni ja sta cemo... Zadnji put su mi 2 veta objasnila da su mi, izgleda, podvaljivali falisni F. z:shock:, pa sam promenila prodavca.

Moji macici, za sad, nemaju problem sa alergijom na F., ali jedno ima problem sa reakcijom na ujede buva i to mi je bas z. Mislim da nisam merodavna da ti kazem sta je najbolje (to jos ni sama nisam otkrila). Mogu samo da ti na pp posaljem sta sam sve do sada koristila, bez alergijske reakcije na cicos macosima :aha:.

Ja znam pet shop u kome imaju originalni Frontline. Da li mace mogu biti alergicne i na onaj u ampulama, jer znam da postoje taj bas za macke?

macak mi otvara vrata od sobe,ali stvarno,kako da ga od toga odviknem,i kad ga pojurim,on otvori sapom kutiju ispod kreveta i zbrise unitra i ne mogu da ga uhvatim,i tako me radi satima,dodje mi ponekad da ga isprebijam ali mi zao

Da, baš bi bio način da ga odvikneš od toga, tako što ćeš ga isprebijati. z:shock:
Zaključaj vrata od sobe ako nećeš da ti upada.

Ja znam pet shop u kome imaju originalni Frontline. Da li mace mogu biti alergicne i na onaj u ampulama, jer znam da postoje taj bas za macke?

Zadnji put sam pazarila f. u ampulama, za kuce tezine do 20-ak kg (savet veta) i izdelila na tri doze srazmerno kg maca. Ovaj put je bio orig (objasnili su mi sta da gledam, valjda nisam zaboravila:think:). Nije bilo neg reakcija, ali mi je objasnjeno da vec posle mesec dana (max dva) moram da razmisljam o sledecoj turi jer, kazu, nedeluje onoliko koliko pise na kutiji. Sto bi rekli - i na tarabi svasta pise...

Ponovo cu kupiti istu kolicinu, u istoj vet apoteci i razdeliti cicos macosima, ali jednom po jednom, na potiljku (da sami ne mogu da dohvate jezikom) i ostaviti ih jedno satak u izolaciji da se tecnost prosusi dok ih neka druga ne olize... :aha:.

Trudim se da ih previse ne trujem tim sredstvima (sumnjam da su lekovita, ali neophodna jesu), a opet i da ne preteram u cekanju pa da imam problem sa onom alergicnom i buvama u okolini. E, sad, idealne termine jos nisam pronasla :aha:....

z:lol: I moje svasta rade sto ne treba. Najmladji pokvari onog najstarijeg koji je poceo da ga imitira z:shock:. Ruse n.g. jelku (ukrase vise ni ne stavljamo, samo lampice), cupaju bodlje vestacke jelke, jedu cvece (koje moram da sklanjam ili eliminisem), dovlace mi kese sa briketima u sp. sobu, grizu te iste kese i sve mi rasture, ispovracaju se kad im dodje gde se nadju, glodju sveske, kese, knjige, kutije, uskacu u masinu za pranje ili susenje vesa... Ludo i ne zaboravno... z:lol:

Juce je jedna upala u orman, nisam primetila i do skoro 19 h je bila u istome. Srecom, kad dodjem kuci zovem ih po imenima i dok se ne pojave - neodustajem, pa sam tako ukapirala da jedne nema... z:).

Znaju kad su krive, sad vise ne moram mnogo ni da podviknem, a one se razbeze, ali dzabe... Koriste svaki momenat za pravljenje sr. Mozes da probas da savijenim novinama zapretis da ces je po guzi ili da lupis novinama od svoju ruku kad god pokusa otvaranje vrata. Obicno se boje tog zvuka. Da li ces je skroz odviknuti ? Sumnjam, ali ko zna z;).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back