Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako se ta alergija ispoljavala? Mace za sad nema, kad se vrati videcu kako se ponasa...

Ja znam da neki proizvodi protiv spoljnih parazita nisu preporučljivi za mačke i da se pri pravljenju ogrlica za njih strogo vodi računa o sastavu, uglavnom su to neki biljni ekstrakti... To što si ti opisala mi liči na nervne simptome (nadam se blažeg) trovanja ali trebalo bi da se brzo oporavi.

Ja znam da neki proizvodi protiv spoljnih parazita nisu preporučljivi za mačke i da se pri pravljenju ogrlica za njih strogo vodi računa o sastavu, uglavnom su to neki biljni ekstrakti... To što si ti opisala mi liči na nervne simptome (nadam se blažeg) trovanja ali trebalo bi da se brzo oporavi.

z:cry: Ali zar je moguce da je trovanje nastupilo istog trenutka kad sam je poprskala? Nije proslo ni 10 sekundi... Mislila sam da kod trovanja treba neko vreme da se supstance apsorbuju u kozu/krv...

Ionako misle da nisam normalan :mrgreen:... Nadam se da sam ih na neki način ''zaplašio''.
Za koji dan ću vam javiti ima li novih reakcija. :lol:

I javi kako napreduje ukidanje dojenja.

Da znaš da su mi ovakve situacije padale na pamet kada sam te pitala hoćeš li ih poklanjati... Ako je ovo bio sporadičan slučaj i ako su samo tada mjaukale a inače su tihe - ne mogu ti ništa... valjda :sad2:
Ne, ozbiljno, ako ne prave buku, nema prljavštine ili neprijatnog mirisa ne vidim s kojim pravom oni tebi određuju koliko ćeš životinja držati u stanu!

Uh, koliko mi je poznato, briga o životinjama je što se tih nekih sitnijih detalja tiče, prebačena na nivo gradskih vlada a u NS, koliko se sećam, MORAŠ da imaš saglasnost ostalih stanara zgrade tako da to donekle komplikuje situaciju.

Kumo, upravo je u tome stvar. One nikada ne prave haos... Naravno da mnjauču, ali nikada toliko glasno i dugo... I naravno da su čisti, pa ja živim zajedno sa njima (ne bih mogao da podnesem smrad mačjeg izmeta)...

A i priču oko svega toga pokrenula je ona babetina kojoj nismo želeli da poklonimo mače... kao neka vrsta osvete...

z:hm: Kiselo grožđe! :hahaha: Sad, posle tog "skandala" sa mjaukanjem i pretnjama Hagom teško da bi mogao da dopreš do nekog od komšija ali možda bi tvoja devojka mogla da proba nekom prisebnom da objasni o čemu se radi i sa tom babom što je htela mače da drži u špajzu i sa odvikavanjem mačića od sisanja. Naročito bi bilo dobro ako bi našla neku mladu mamu sa detetom od 3-4 godine kojoj je sve to još sveže, i kod nas, ljudi taj proces može da bude jako naporan, dugotajan pa čak i bolan.

Kada je reč o ogrlicama za mačke, dodao bih samo da pri izboru treba biti veoma pažljiv...
Mačke kada su stigle u naš stan bile su pune buva... koristili smo ampule, a po savetu veterinara i oglice za mačke... Kupili smo prirodne ogrlice (ne sećam se koje su... ali se sećam da su bile skupe - bilo je to pre tri godine).
Moja mačka bila je alergična na te prirodne oglice. Izgledala je upravo ovako:
2128uq1.jpg

Dok mačoru nisu smetale...

Nisam veterinar, ali svakako savetujem ne kupujte svašta... I ako želite da koristite neke ogrlice, savetujem vam svima da posmatrate kako se mačka ponašta (da li se češe i da svaki dan pogledate kako izgleda koža ispod ogrlice)...

Poslednja izmena:
I javi kako napreduje ukidanje dojenja.

Za sada sve je u redu... Poslušao sam tvoje savete. z:kiss:
Namažem joj mast i svi smo mirni. :D

z:hm: Kiselo grožđe! :hahaha: Sad, posle tog "skandala" sa mjaukanjem i pretnjama Hagom teško da bi mogao da dopreš do nekog od komšija ali možda bi tvoja devojka mogla da proba nekom prisebnom da objasni o čemu se radi i sa tom babom što je htela mače da drži u špajzu i sa odvikavanjem mačića od sisanja. Naročito bi bilo dobro ako bi našla neku mladu mamu sa detetom od 3-4 godine kojoj je sve to još sveže, i kod nas, ljudi taj proces može da bude jako naporan, dugotajan pa čak i bolan.

Sutra je ponovo sastanak stanara... Moja devojka će ići, ona je za razliku od mene spremnija ''za mirne pregovore'' i objašnjenja. :)

Joj uzasno je izgledalo:(

Ma ja sam imala i neki prasak za buve kod kuce al racunam Frontline je najsigurniji,mozda bi bolje bilo da sam je sa praskom. To za udisanje je sasvim moguce jer znam kad psima stavljam posle se brisu, kijaju, smeta im miris koji je zaista jak.

Sto se ogrlica tice, moja komsinica je svom macoru kupila obicnu ogrlicu,znaci ne protiv buva i posle 2 nedelje je primetil da mu je skroz opala dlaka na vratu. Mace su izgleda bas osetljive.

Joj uzasno je izgledalo:(

Ma ja sam imala i neki prasak za buve kod kuce al racunam Frontline je najsigurniji,mozda bi bolje bilo da sam je sa praskom. To za udisanje je sasvim moguce jer znam kad psima stavljam posle se brisu, kijaju, smeta im miris koji je zaista jak.

Sto se ogrlica tice, moja komsinica je svom macoru kupila obicnu ogrlicu,znaci ne protiv buva i posle 2 nedelje je primetil da mu je skroz opala dlaka na vratu. Mace su izgleda bas osetljive.

Jesu, jako su osetljive. Mimi's dad je kad smo se upoznali već imao sijamsku mačku Miki i družeći se samnom dođe na ideju da joj malo poboljša životne uslove. I kupi on njoj baš tu biljnu ogrlicu protiv buva ali je ona tako poblesavila kad joj je stavio, ličila je na one paklene vozače iz cirkusa, samo što po plafonu nije trčala! I naravno, skinuo joj je ogrlicu.

Joj maca je u reduz:dm5: Tolko sam se isprepadala posle ovoga sto mi napisaste, izasla sam da je trazim a nje ni od korovaz:cry: Inace boravi stalno u zgradi, ja je zovem a nje nema. Napolju sve obisla nista. Vec sam pomislila na najgore i razmisljala kako da sidjem u podrumim i suocim se sa znate vec cim. Kad ja se vracam kuci a ona mi sedi na praguz:D Kad je nisam isprebijalaz:lol:

Vise se ne trese, deluje mi dobro, nuskica joj je hladna. mimis mom, jel mislis da je opasnost prosla, tj kad joj do sad nije nista da nece ni biti?

I jos jednu stvar da vas pitam... Da li je tacno da ako macku hranim nece loviti miseve? Malo glupo pitanje ali to da lovi miseve u podrumu mi je za sad jedino opravdanje koje komsije jos mogu da svare zasto je pustam u zgradu. I pre par dana mi rece komsija da ako je macka sita ne lovi miseve:think:

Poslednja izmena:
Kumo, upravo je u tome stvar. One nikada ne prave haos... Naravno da mnjauču, ali nikada toliko glasno i dugo... I naravno da su čisti, pa ja živim zajedno sa njima (ne bih mogao da podnesem smrad mačjeg izmeta)...

A i priču oko svega toga pokrenula je ona babetina kojoj nismo želeli da poklonimo mače... kao neka vrsta osvete...

Naravno da sve to znam! Ali realno ako se desilo samo par puta glasnije mjaukanje baš nemaju prava da vam zagoravaju život! z:hm:
Pa ne znam, prvi put sam bila u kontaktu sa plavom mačkom. I sve vreme dok on nije zaspao, Bili mi je sedeo na ramenu. E baš ću sutra (sad je kasno) da idem da vidim da li me i od njega svrbi nos ili samo od onog plavog. A možda je i od "mirisa" mokraće, plavi je prvo namerno obeležavao a onda nekontrolisano piškao po kancelariji, nisam nikad pre imala puno kontakata sa mačorom u pubertetu.
E mimi, kad sam ja pre 7-8 godina išla da radim alergotest iz potpuno drugih razloga, kožna proba na životinjsku dlaku je bila negativna, a ja sam ZNALA da sam alergična na mačke jer su me uvek svrbele oči kad odemo kod kumova... Kažu da ti testovi nisu 100% tačni i da sam trebala da ponovim a na onom spisku alergena imaš - mačka, pas, konj itd. a onda podgrupe valjda - pljuvačka, urin itd. Znači može da bude da si više alergična na mačore zbog piškanja, opšte je poznato da cice više vode računa o higijeni.... U al sam smorila :zstidljivko:z:D

Joj maca je u reduz:dm5: Tolko sam se isprepadala posle ovoga sto mi napisaste, izasla sam da je trazim a nje ni od korovaz:cry: Inace boravi stalno u zgradi, ja je zovem a nje nema. Napolju sve obisla nista. Vec sam pomislila na najgore i razmisljala kako da sidjem u podrumim i suocim se sa znate vec cim. Kad ja se vracam kuci a ona mi sedi na praguz:D Kad je nisam isprebijalaz:lol:

Vise se ne trese, deluje mi dobro, nuskica joj je hladna. mimis mom, jel mislis da je opasnost prosla, tj kad joj do sad nije nista da nece ni biti?

I jos jednu stvar da vas pitam... Da li je tacno da ako macku hranim nece loviti miseve? Malo glupo pitanje ali to da lovi miseve u podrumu mi je za sad jedino opravdanje koje komsije jos mogu da svare zasto je pustam u zgradu. I pre par dana mi rece komsija da ako je macka sita ne lovi miseve:think:

Glupost živa! Mačka lovi iz igre i razonode a ne zbog gladi! Meni Mici donosi i miševe (žive, polužive i mrtve) i golubove i vrapce i štigliće i ogromne leptirove, a jednom i slepog miša, a nikad ništa od toga nije pojela... pa nije blesava valjda da se bakće sa perjem, dlakama i kostima... uostalom, sve joj je zanimljivo dok mrda :roll:

Glupost živa! Mačka lovi iz igre i razonode a ne zbog gladi! Meni Mici donosi i miševe (žive, polužive i mrtve) i golubove i vrapce i štigliće i ogromne leptirove, a jednom i slepog miša, a nikad ništa od toga nije pojela... pa nije blesava valjda da se bakće sa perjem, dlakama i kostima... uostalom, sve joj je zanimljivo dok mrda :roll:

Au znaci da si skupljala imala bi bogatu kolekciju zrtava tvoje Miciz:D

Znaci komsije su ga ugasile, maca iz zgrade ne ide nigdez:mrgreen:

Naravno da sve to znam! Ali realno ako se desilo samo par puta glasnije mjaukanje baš nemaju prava da vam zagoravaju život! z:hm:

Dosadno ljudima. Prošle godine su želeli da izbace jednu ženu koja je iznajmila stan u našoj zgradi... Ženu koja živi sama sa četvoro dece... Toliki pritisak su izvršili na nju da je žena morala na kraju da se iseli. Nije mogla da izađe na kraj sa babama z:cry: (sada mi pade na pamet, kao da živim u staračkom domu z:shock:)...

Ali ja ne popuštam. Mačke ostaju. :mrgreen: z:dm3:

Dosadno ljudima. Prošle godine su želeli da izbace jednu ženu koja je iznajmila stan u našoj zgradi... Ženu koja živi sama sa četvoro dece... Toliki pritisak su izvršili na nju da je žena morala na kraju da se iseli. Nije mogla da izađe na kraj sa babama z:cry: (sada mi pade na pamet, kao da živim u staračkom domu z:shock:)...

Ne sumnjam ja u tebe z:lol:

Slušajte ovu neverovatnu priču...

Pre dva dana počli sam da odvikavamo mačiće od sisanja (mačka je mnogo smršala, a i mačići su stari tri meseca...). Prvi dan sa njima bio je paklen. Pokušali smo sa taktikom razdvajanja. Međutim, pošto moje mačke nikada nisu bile odvojene jedne od drugih (pa čak i onda kada se mačka omacila) za njih je to bio šok. z:( Toliko su glasno mnjaulakli da su probudili komšije koje su zvale policiju zbog ''remećenja javnog reda i mira''... Naravno policija je došla, i nisu mogli da veruju zbog čega su ih zvali...
Ali tu nije kraj!
Juče su tajno sazvali skupštinu stanara (slučajno sam to saznao od komšinice) i između sebe se dogovorili da u našoj zgradi niko u stanu ne sme da drži više od dva kućna ljubimca. To obaveštenje jutros sam zatekao na ulaznim vratima zgrade. :eek: :eek: :eek:

Pre sat vremena bila je predsednica kućnog saveta kod mene da mi objasni zašto je to tako, ja sam joj dao broj porodičnog advokata mojih roditelja i rekao joj da sve što ima da kaže neka kaže njemu pošto ja govorim samo mačiji jezik i ne razumem šta ona priča... Žena je bila šokirana, a ja sam joj rekao: ''MNJU, MNJAU, TUŽITE ME!'' :mrgreen:

Ali, ovo je najbolji deo: pre pola sata pozvonila je jedna baba i pitala me šta ću da uradim sa ''viškom'' mačića, a njoj sam odgovorio da će zbog neprijateljskog odnosa prema životinjama svi stanari zgrade koji su se žalili i doneli odluku koju su doneli ''završiti u Haškom tribunalu''... I baba je pobegla... :hahaha:

Ljudi, ova priča zvuči kao da se odvija na filmu, ali verovali ili ne istinita je... Moje reakcije nikada ne bi bile ovako ishitrene da me nisu toliko iziritirali... :udriglavu:

:rotf::rotf::rotf:
E tako treba dokonim babama, nemaju druga posla. z:p

Hm, nisam znala da može takva alergija da se napravi od ogrlice. Ja sam odustala od te protiv buva i krpelja baš zato što je još mali i znam da su nam rekli za kucu dok je jedno vreme bila kod nas, da ne sme ogrlica pre 10 meseci. Ne znam da li i za mace važi isto, ali da ne rizikujem.
E, moja prethodna mačka je živela 19 godina i nikad joj nije falilo ništa, a sada se sa ovim ponašamo kao da je u pitanju beba. Osim jednom, oko 12. gidine, počela je teže da se kreće,da vuče zadnje noge i nije mogla da skoči ni na stolicu. Onda joj je moja mama dala AD kapi i nakon recimo mesec dana počne da juri i skače kao u najboljim danima.

Look je toliko isprepadala jadnu mačku da je ova počela da se trese kao otrovana! z:mrgreen: Odlično, prošlo je. I što kaže Pussy, one bolje love kad imaju redovnu izbalansiranu ishranu, to im dođe kao sport.

Pussy, što se moje alergije tiče, krenulo je kad su mi jedne godine mama i tata (još sam išla u osnovnu) kupili jaknu koja je na obodu kapuljače imala krzno, verovatno od kunića ili zeca. Stalno me svrbeo nos i oči kad obučem tu jaknu i na kraju, pošto mi mama nije verovala da mi smeta, (s obzirom da sam celog života razvlačila neke živuljke po rukama i nikad nisam imala burnu reakciju ni na ujede ni na ogrebotine) tata odšio to krzno sa oboda i moje tegobe prestale. Ali ne lezi vraže! Ponove meni alergijeske probe (od prvog do osmog osnovne sam išla na hiposenzibilizaciju, bila sam alergična na masu stvari i primala vakcine) i na životinjsku dlaku bude prelazna reakcija! :dash: A Gizmo već došao! I ne smeta mi! A spavao je samnom u krevetu! Prestanem ja da primam te vakcine i sad sam uglavnom dobro, malo mi i dalje smetaju topole i lipe i one večeri me od mačora svrbeo nos. Sad, ako ponovim probe, zaglavila sam doživotno. Da ne pričam da je mimi's dad taaako strašno poprimio karakteristike svoje klijentele, grozomornih prazilukovića, i da bi mi svakom zgodnom prilikom nabijao na nos alergiju na mačije dlake kao argument da životinje nisu za kuću!

:super: Kad bi pametniji stalno popuštali, svetom bi vladale budale! z:((

Riri diiivna je! Najluđe su mi šare na šapicama! z:D

@mimi-s mom - imali smo kratko jednog mačora koji nam se prišljamčio, negde sam pričala, onaj što je došao sa polomljenom šapom pa smo ga vodili na operaciju pa je imao i FIV itd. i onda je jednog dana otišao i više se nije vraćao! Elem, kad je operisan morao je da spava kod mene u sobi, jer je Mica spavala sa mojima i mrzela ga je pa da ih ne stresiramo još više... jedne noći je kijao kao nenormalan i ja dobijem nešto kao asmatični napad... bukvalno nisam mogla da udahnem, uhvatila me i panika (o mojim roditeljima da ne pričam). Tad sam shvatila da je vrag odneo šalu i da moram da povedem računa o tome...
A vidim ja mimi da ja i ti možemo pod ruku sa alergijama :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back