Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svim mačkoljubcima! :bye:

Imao bih jedno pitanje za vas. Mačka mi se omacila pre četiri nedelje. Imam tri mala mačića... Ono što mene zanima je koliko dugo će oni sisati (dobio sam oprečne informacije od veterinara, neki su se i zbunjivali kada su čuli koliko dugo sisaju :confused:)... ili zapravo da li tu postoje nekakva 'nepisana pravila'? Takođe me zanima i kakvu hranu da im dajem kada prestanu da sisaju? (Ovo su zapravo dva pitanja!!! :lol:)

Mogu da sisaju veoma dugo,ukoliko im majka ne zabrani(imala sam macora koji je sisao dve godine,dok mu nije majka umrla,ali me samo zanima da lij e stvarno imala mleka,ili je samo vukao na prazno:eek:)......A majka moze i rano da im zabrani da sisaju,sve zavisi...uglavnom,trebao bi da ih navikavas na hranu dok jos sisaju.Posto si rekao da su rodjeni pre cetiri nedelje,pretpostavljam da su progledali koliko-toliko,pa bi bilo pravo vreme da uskoro pocnes da ih navikavas na hranu.....Ja sam mojim macama davala veoma sitne komadice ribe(naravno 100 puta sam proverila da nije zapala neka koscica) i sitne komadice kuvanog mesa,pa i malo supe.U pocetku bi mogli da odbijaju hranu,ali treba da ih priviknes,jer nikad ne znas kada ce im macka zabraniti da sisaju.Mojima sam prvo parcence hrane izgnjecila i stavila pod nos da omirisu,a onda sam im otvorila usta i stavila hranu da pojedu.Tako par puta i veoma brzo se naviknu.Ili naspes supicu u tanjir,i zamocis im usta u supu,pa ce im se verovatno svideti i nastavice da jedu.I nemoj mnogo da im dajes,da ne bi imali problema sa stomacicem,jer su to ipak jos osetljive bebice:)
Nadam se da sam pomogla......;)

P.S.mace su prelepe.......:D:D

ja sam uvek htela belu macu,ali nikad nisam imala.......:confused::bye:

Ovom prilikom zahvalio bih se mimi's mom (inače u Novom Sadu sam) kao i pirratici na iscrpnim savetima (pirratici se javno zahvaljujem u vezi sa nekakvim savetima o macama koje sam dobio preko PP).

Sve vas pozdravljam!

Evo jedna porodična fotografija. Da ponovim: mačka je bela, a mačor je crn. :D

2hd33hs.jpg

Ja sam uvek mačiće učila da jedu tako što bih im skuvala ređi griz sa vrlo malo šećera. U to umočim prst, pa im dam da oližu. Kasnije ih učim da ližu iz tanjirića. Neki odmah provale i jedu super pedantno, a neki umoče sve četiri šape, posle se okliznu pa i sednu u tanjrić... Vole i mekanu barenu piletinu, a bogami bilo je i gladnica koje su skoro odmah navalile na hranu za velike mačke. Nisu doduše bili u stanju da je jedu, ali su imali dobru volju, i uspevali su da se umažu "od brka do repa" a o tragovima šapica po celoj kuhinji - bolje da ne pričam.

Не знам што би маци прала зубе, мислим да има оних специјалних штапића ОРАЛ, бар за псе узимам, питај у пет-шопу! Има и грануле са том наменом.

Tačno! Uglavnom su sad sve bolje granule (čitaj:skuplje!) sa dental care formulom.

evo da i ja okacim slike mojih maca......nisu neki pozeri(citaj:jedva ih uhvatim da ih slikam);)
ali evo ih:
Dzek(njega najvise volim....ali psst,da se ostale ne naljute);)

Terminator(devojcica je,ali njeno ime je posledica toga sto je jedna veoma opasna maca):

Debeli(nekad je bio debeo):)

Leo

A Sara se nije dala slikati......:confused:

evo da i ja okacim slike mojih maca......nisu neki pozeri(citaj:jedva ih uhvatim da ih slikam);)
ali evo ih:
Dzek(njega najvise volim....ali psst,da se ostale ne naljute);)

Terminator(devojcica je,ali njeno ime je posledica toga sto je jedna veoma opasna maca):

Debeli(nekad je bio debeo):)

Leo

A Sara se nije dala slikati......:confused:

jesu sve tvoje mace? :klap: divne su, sve su slatke! :heart: :heart: zavidim ti :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back