Naša Maja neuporedivo bolje jede nego njen sin Meda.
Ona i inače jede svašta, često i čorbice, a otkad je moja mama kod nas (šlogirana pa jede u dnevnoj sobi na trosedu) Maja je dežurna pored nje čim baba uzme kašiku. Obe su naučile da dele babino jelo, pa je madam Majićka počela da jede specijalitete kao što su: hleb udrobljen u supu, punjena paprika sa sve paradajzom, hleb udrobljen u mleko, krompir pire

... Još kad je baba tako dobra da joj da iz svog tanjira - ma sve je super!

Kad njih dve krenu da jedu to samo treba uzeti kameru i snimati. Baba je hepi što ima društvo a Maja smatra svojom obavezom da bakici smaže pola ručka (babi odgovara - ne grdim je da je malo pojela). Slizale su se "ko dve mačke"

Od kako je sterilisana maca se baš oporavila i podgojila, nema više stalnih trudnoća i dojenja, zdrava je i vesela. Sad je nabacila i zimsku bundicu pa je sva fina, mekana i svilena. Po ceo dan šetka napolje i nazad, svakog mora da dočeka i isprati, sve da vidi, proveri, onjuška, juri lišće po dvorištu, proverava golubove i vrapce, dok kuvam ona sedi na stolu i doooobro prati kako ja to radim, prve komšije prave kuću pa čim majstori odu Maja kreće u inspekciju (da li su dobro uradili, je li sve na mestu, šta su novo doneli...). Inače je prava reduša: sve mora da bude čito i na mestu, ne daj bože da joj ispadne malo klope na pod, odmah se to detaljno oliže, krzno mora da se sija, Meda mora biti savršeno čist.

Tamo oko 10 uveče konačno ulazi u kuću, malo žvakne pa ode u spavaću sobu na moj deo kreveta i ne ustaje više do 10-11 ujutru

. Valjda se premori od tolike šetnje preko dana, a onda sve ispočetka.