Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni je GIGI i dalje lose....Guza mu sad sva crvena i otekla...samo se liže...i dosao prljav...noge mu nesto žućkaste a inače bela mu je dlaka..

Ja sam evo pre par minuta ga ubacio u kadu i oprao dobro..evo ga u dvoristu na suncu se liže i suši.

DAL SAM POSTUPIO DOBRO....znam da ne vole vodu ali morao sam...

Lakiranje noktiju psima:eek: ? Ja ni sebi ne stizem da nalakiram nokte, a kamoli jos zivotinje da masiram :D.

Mace znam da nisu uvek voljne da nose ogrlice. Vidim i tu razliku, izmedju ostalih, medju "svojim" cicos macosima :D. Moje znaju da se upetljaju u svasta po stanu (posto su znatizeljne, je l') i onda je to ludilo kad ne mogu da se izvuku. Jure po kuci, a ja za njima dok ne provalim sta je i uhvatim ih da ih spasem "neprijatelja".:hahaha:.

Najmanji je pre neki dan upao u orman. Nisam videla pa zatvorila vrata. Posle nekog vremena cujem neko rondjanje, naskakivanje, pa grebanje koje traje... Zovnem ga, utvrdim gde je, a kad sam otvorila vrata njegov crni repic je bio kao ona cetka "prasko". Sav narogusen i cupav :D. Malo se strecnuo, verovatno...

Mojoj mački je strast da se uvlači u ormane i izbacuje stvari! Čudo jedno kako uspe da otvori vrata... Jednom nam se čak omacila u ormanu:roll: bilo je ili tu ili nigde, naravno mi smo morali da popustimo...
Inače ja sam jednom premrla od straha kad se ova moja ludača zavukla u onu kutiju o kreveta za posteljinu, i ja naravno nisam videla i spustila krevet i sela na njega i čujem neko lupanje... prvo sam mislila da je komšija... i kad sam shvatila, kad sam otvorila ona je izletela brzinomsvetlosti!!! Mogla sam je spljoštiti čoveče, oladila sam se!
Definitivno je problem što je skroz crna pa je ko fantom... nagrabusi i u mraku kad neće da se pomeri ispred nogu :roll: mis'im ona mene vidi, a ja nju ne... :) Dogovorili smo se da joj kupimo negde onaj flourascentni prslučić što nose đaci prvaci :)

meni je GIGI i dalje lose....Guza mu sad sva crvena i otekla...samo se liže...i dosao prljav...noge mu nesto žućkaste a inače bela mu je dlaka..

Ja sam evo pre par minuta ga ubacio u kadu i oprao dobro..evo ga u dvoristu na suncu se liže i suši.

DAL SAM POSTUPIO DOBRO....znam da ne vole vodu ali morao sam...

Ne znam sta moze da bude... :confused:.

To sto si ga okupao jednom na ko zna koji period ne verujem da ce mu smetati. Svoje macke zbog buva moram necim da tretiram, a sampon se pokazao kao najdelotvorniji iako je sam proces strava & uzas za sve (opet me ceka za vikend.. :eek:).

Vodi samo racuna da nije na hladnom dok se osusi, a za prosti deo tela nemam pojma zasto mu je otecen. Da se nije izbockao na neku biljku ili ga neko mlatnuo, ne daj Boze ?

P.S. Koristim sampone za cica mace, kad moram.

Poslednja izmena:
ma ne TANJA...već sam taj problem na ovoj temi izložio ranije...

Traje to vec 20 - ak dana

na **** izbecuje nesto gusto sto uopste ne smrdi ali ga muči...
Ne može to da kontroliše. Mačkić mi rekla da su to žlezde neke ali ne mogu to da vidim.
samo se liže ispod repa i ne jede dva dana skoro nista.

Ne znam sta moze da bude... :confused:.

To sto si ga okupao jednom na ko zna koji period ne verujem da ce mu smetati. Svoje macke zbog buva moram necim da tretiram, a sampon se pokazao kao najdelotvorniji iako je sam proces strava & uzas za sve (opet me ceka za vikend.. :eek:).

Vodi samo racuna da nije na hladnom dok se osusi, a za prosti deo tela nemam pojma zasto mu je otecen. Da se nije izbockao na neku biljku ili ga neko mlatnuo, ne daj Boze ?

P.S. Koristim sampone za cica mace, kad moram.

A što ne probaš sa frontline ampulom? Jeste skuplja ali mi stavimo Mici i ne misliš sigurno 4-5 meseci, u stvari mi ne mislimo jer se ova i ne druži baš puno sa mačkama pa i ne pokupi buve... nema stresa ni za vas ni za mačke..

Kasno sam se ukljucila u problem, onda. Izvini.

Ni jedno moje mace nema taj problem, za sad. Najstariji je sterilisan, a mladji cekaju na isto. Mozda je zato moj Misko Bumbarilovic (to mu je jedno od umetnickih imena :D) postedjen muka koje tvoj Gigic ima... :think:.

A što ne probaš sa frontline ampulom? Jeste skuplja ali mi stavimo Mici i ne misliš sigurno 4-5 meseci, u stvari mi ne mislimo jer se ova i ne druži baš puno sa mačkama pa i ne pokupi buve... nema stresa ni za vas ni za mačke..

Najveci problem mi je srednje mace. Od buva se rascese krvnicki, a onda se rascesotine spoje sa stafilokokama. Na sve to, dodaj buve koje zauzmu busiju po stanu i tu nastupa opste ludilo da ne znam sta cu pre i koga.

Jedno vreme nisam mogla da nadjem frontlajn u ampuli i kupila sam sprej. Nije mi pomoglo i u roku od nepune dve nedelje (dok sam bila na odmoru) buve su mi se razmilele po stanu, a mladje mace ojadilo samo tako... Tek kad sam je tretirala Neostomosanom, kasnije samponom, poboljsala joj se koza.

Rekose mi da zivotinja mora da bude bez buva za tretman frontlajnom, a to je skoro ne moguce postici, veruj mi... Ubijam se i oko cica maca i oko tretiranja stana kad se ovi mali skotovi razmile.

Ni sama ne znam sta da radim, a da bude najdelotvornije. Ne odgovara mi kupanje sa mackama svaki put kad koristim sampon, ne odgovara ni njima, a Zule Zuckovic mi zbog tih seronjskih buva bas dobija mucan problem sa kozom...:dash: A onda nastupa horor i za mene... :sad2:

A STA SU TE INJEKCIJE gico...ZA STA SU

ma može sve...samo da znam...dok ja ovde ulovim jednog od vdojice veterinara koji opslužuju ceo Čajtinski kraj pun stoke IMA DA OSEDIM :otkacio:

pa jembiga, antibiotik
a ovo ti preporucujem zato sto sam primetio da je to otprilike sve sto veterinari urade (dobro, daju i neke vitaminske inekcije, al to je qratz)

Najveci problem mi je srednje mace. Od buva se rascese krvnicki, a onda se rascesotine spoje sa stafilokokama. Na sve to, dodaj buve koje zauzmu busiju po stanu i tu nastupa opste ludilo da ne znam sta cu pre i koga.

Jedno vreme nisam mogla da nadjem frontlajn u ampuli i kupila sam sprej. Nije mi pomoglo i u roku od nepune dve nedelje (dok sam bila na odmoru) buve su mi se razmilele po stanu, a mladje mace ojadilo samo tako... Tek kad sam je tretirala Neostomosanom, kasnije samponom, poboljsala joj se koza.

Rekose mi da zivotinja mora da bude bez buva za tretman frontlajnom, a to je skoro ne moguce postici, veruj mi... Ubijam se i oko cica maca i oko tretiranja stana kad se ovi mali skotovi razmile.

Ni sama ne znam sta da radim, a da bude najdelotvornije. Ne odgovara mi kupanje sa mackama svaki put kad koristim sampon, ne odgovara ni njima, a Zule Zuckovic mi zbog tih seronjskih buva bas dobija mucan problem sa kozom...:dash: A onda nastupa horor i za mene... :sad2:

Ma lagao te neko za frontline! Pa ja mojoj aplikujem tu ampulu kad počne da se češe i kad vidim da se opet ubuvljala... onda se jedan dan pomahnitalo ponaša, kao da joj buve pobesne pa i ova sa njima, trči kroz kuću i neurotična je... ondak sutra sve bude ok... od buva ni traga ni glasa... a ja sam samo jednom u životu videla buvu na krevetu i to kad je maca ustala, inače ih ne vidim da slobodno šetaju... možda i zato što mi je u kući sve antialergic i hypoalergic pa ne vole :)
Probali smo i mi sprej frontline pa posle 2 prskanja kad vidi belu flašicu Mica - nestane! :hahaha:

EVO NAS...sušimo se :D

toplo u kući ali sam ga ipak pored radijatora i uvio u tople krpice...

DSCN2214-1.jpg

Te tačkice ćeš teško i videti, samo nemojte da čekate kao mi sa Gizmom, na kraju su se same provalile žlezde i iscurele, smrdeo je gnoj, ne pitajte! Uzme se lepo komad vate ili gaze ili toalet papir ili papirna maramica pa se stisne palcem i kažiprstom sa strana preko maramice (ili čega već) da ne bi prskalo okolo i gotovo. One su po jedna sa strana čmara, nisu problematične za ceđenje.

mm moram da se bar jednom ne slozim sa tobom. Cedjenje zlezda je nesto najgore sto se u tim situacijama moze uraditi,tako se kanali povrede i deformisu,pa se mnogo cesce desava da se same zlezde upale jer se ne mogu same isprazniti. Postoje posebne kanile koje se u tim trenucima ubacuju kroz kana direktno da zlezde i tecnost kojom se ispiraju.

mm moram da se bar jednom ne slozim sa tobom. Cedjenje zlezda je nesto najgore sto se u tim situacijama moze uraditi,tako se kanali povrede i deformisu,pa se mnogo cesce desava da se same zlezde upale jer se ne mogu same isprazniti. Postoje posebne kanile koje se u tim trenucima ubacuju kroz kana direktno da zlezde i tecnost kojom se ispiraju.

i ko to radi...je li VET..i sta je ono kanile....
njemu se sigurno upalile

i ko to radi...je li VET..i sta je ono kanile....
njemu se sigurno upalile

Da to radi vet,barem bi trebalo,mada je mnogima lakse da samo iscede nego da se zezaju sa ispiranjem. Kanile su ti male metalne cevcice,kanile su i igle pomocu kojih se ljudima daje infuzija,ali ove kanile su posebno pravljene da mogu da udju u kanal zlezde a da nista ne ostete.

I ja mislim da je Vilus u pravu, posebno zato sto je o macku rec. Za pse se jos i moze raditi cedjenje zlezde u kucnoj reziji (i ja sam to radila Bingu), ali mace su nesto drugo... Pokusaj zaista da prvo to mazes flogocidom, da se eventualna upala smiri. Istovremeno, omeksace same zlezde pa ce se mozda i same ocistititi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back