Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I onda su nam rekli jedan praktičan savet - razmutiš pilulu sa malo margarina i namažeš joj šapu... heheeh ona će naravno morati da poliže to jer ne trpli štroku! baš smo zli
Ali bitno je da maca nema gliste

kakva ideja. Svaka čast

Znaš ti kakva je borba bila sa mojom Micom kad smo trebali da joj damo tabletu protiv glista.... :eek:

:D Nije lako, nije... Priznajem... Nesto mi prodje lakse, a za nesto, bogami, budem ujedena, izgrebana, moram da ih jurim po stanu, izvlacim iz skrovitih mesta i sl. :mrgreen:. Ali kad moramo, a pukne mi film od macijeg maltretmana, onda im nema bezanije kad je za njihovo dobro :rumenko::mrgreen:. Sta one misle da je meni lako da prezivim i neprijatne lekarske preglede i tretmane, a ima ih... :eek::cool:

Sad sam jednoj devojci objasnila kako lakse moze tabletica protiv glista da se da macki. Poslacu i tebi na pp. Mozda ti nesto bude znacilo sa tim antihristom sto te pljucka :lol:.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Nikad nisam imala takve probleme sa mojim macorom. On je bio toliko alav da je prevazilazio cesto i sam sebe. Sve tablete sam mu davala sa vocnim jogurtom koji je on obozavao. A inace je voleo i feta cips,cokoladu,smoki,ma sve zivo je jeo,ludak:heart:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Nikad nisam imala takve probleme sa mojim macorom. On je bio toliko alav da je prevazilazio cesto i sam sebe. Sve tablete sam mu davala sa vocnim jogurtom koji je on obozavao. A inace je voleo i feta cips,cokoladu,smoki,ma sve zivo je jeo,ludak:heart:

I moj mačak je bio baš tupson... ali ONA je čudo, ne možeš je prevariti nema trika :)
On je jeo spanać i grašak, živo jaje, i peršun kad donesemo sa pijace, on se trlja o njega, balavi, žvaće ga pa pljuje, sav se izgubi, ko da se parfimisao :hahaha:

okznaci kupujem danas flogocid.ali njoj je pun stomak glista to je malo mace
nasla sam ga na ulici
...sta mogu da mu uzmem za gliste u apoteci?
juce sam me dala ,,,lek za ljude
flovivin...znam da to nije u pravom smislu lek ,vec pozitivne bakterije koje cine floru creva...ali kod ljudi...
:)
mislim da mu je prijala tableta,,meksi mu je stomak
dakle
pravi lek za gliste kod macaka je?

Drontal ili cestal, naglasi da je za mačku. Ima Cestal Cat, pretpostavljam i Drontal. Pogledaj po apotekama, samo oni po zakonu smeju da ih prodaju, u pet šopovima preprodaju ispod tezge ono što kupe u apoteci.

Moja Gabrijela, ljubimica ispred zgrade je volela Rumenka, onaj glupi sladoled, zapravo smrznuti sirup od jagode. A inače je bila izbirljiva. A mačak jednog mog nesuđenog je jeo kuvani kukuruz. Ma čudo su mačke. Najžešća fora im je kad se maze pa ti nabiju guzu na nos ili u usta. E poludela bih onda! Sinoć mi je jedan mačorčić to uradio u znak zahvalnosti što sam ga spasila od psa! :otkacio: Onako, još nakostrešen. On skoro potpuno beo a ja u crnom džemperu, pa još guza na nos... :thumbdown: Svašta mi je padalo na pamet. Čupkooo, vrati seee! Vidi macuuu! :whistling:

Ako ti pravi mnogo problema dok je drzis u rukama posle mazanja mascu, mozes je zaviti u veci peskir ili carsav, tako da glavica viri, naravno. To sam obicno primenjivala kada sam flitala mace frontlajnom. Nije uvek lako, ali se onda moze obuzdati neko vreme, a to ce ti biti dovoljno.

jao mukica mala!

Ma ne pitaj... on u stvari i nije bio moj mačak...
Našao se ispod mog prozora i mnjaukao... ja kad sam pogledala odozgo umalo da se šlogiram kako je mršav... i hranila ga... i uvalio se u kuću... Mica bila ljubomorna - da crkne! Stalno ga je zlostavljala :)
I onda je tako jednom došao kući sa polomljenom šapom... odveli ga kod veta... ne pitaj koliko smo platili operaciju... sve mu lepo zaraste a on sve nešto kilav, nikako da se ugoji, pa slinav... i zaključi vet da on ima FIV virus valjda, ili tako nešto, napada imunitet... i tako jednom otišao od kuće i nije se vratio... na Micinu radost a našu žalost...
Inače je bio tupson, miran, razuman, sedi u krilu u kolima do veterinara... strašno... :sad2:

attachment.php

Prilozi

• DSC01141.jpg
    DSC01141.jpg
    33,3 KB · Pregleda: 57
JOSIP321 - Slatke su obe:heart:. Moja jedna maca je slicna tvojima. Zenka.

VRSILAC DUZNOSTI - Tvoji cicos macosi su lepi i negovani. Deluje da primaju svu paznju svoje okoline :D. Sijamci ili se varam (nisam expert za rase) ?

PUSSYCAT - Plemenito sto si mu pomogla :ok:. I ja bih. Cenu operacije mogu samo da predpostavim. Slicne stvari i sama radim jer nemam srca da okrenem glavu kad postoji sansa da pomognem.
Pominjes FIV virus. Sta znaci skracenica ?
Pruzila si sigurno sve sto si mogla. Da li se pomenuti virus (koji god da je, moze leciti - ne znam). Cinjenica je da cim zivotinje slobodno setaju van stana/kuce i da su najzdravije, postoji sansa da pokupe zarazu od drugih zivotinja, da ih neko "pocasti" otrovom, batinama, da se povrede ili odlutaju zauvek jureci za drustvom svoje vrste.
Ozbiljna je dilema kakav zivot pruziti zivotinji koju volimo. Jedino sto mozemo uciniti je ono sto smatramo da je najbolje za nju, a u skladu sa sopstvenom savescu ili ih prepustiti samima sebi i okolini u kojima ce im biti kako im bude...

Ma ne pitaj... on u stvari i nije bio moj mačak...
Našao se ispod mog prozora i mnjaukao... ja kad sam pogledala odozgo umalo da se šlogiram kako je mršav... i hranila ga... i uvalio se u kuću... Mica bila ljubomorna - da crkne! Stalno ga je zlostavljala :)
I onda je tako jednom došao kući sa polomljenom šapom... odveli ga kod veta... ne pitaj koliko smo platili operaciju... sve mu lepo zaraste a on sve nešto kilav, nikako da se ugoji, pa slinav... i zaključi vet da on ima FIV virus valjda, ili tako nešto, napada imunitet... i tako jednom otišao od kuće i nije se vratio... na Micinu radost a našu žalost...
Inače je bio tupson, miran, razuman, sedi u krilu u kolima do veterinara... strašno... :sad2:

Feline Imunodeficiency Virus, ekvivalent HIV-u, isti su i putevi prenošenja i simptomi i sve ostalo. Ne uginjavaju od toga nego zbog toga a od nečega drugog, obično banalnog. Kao što je Čavke umro od upale pluća. :roll:

ja da budem iskren, svaki put kada Gigija puštam iz kuće tiho u sebi poželim da se vrati...jer je sredina takva, puna loših ljudi, kučadi lutalica, auta...i kojekakvih mačijih izazova....Najduže što je bio van kuće je 22 sata odsustva...:eek:

Gde je bio......:?: :think:

Istina je negde tamo....:lol:

Uzdam se u ono da Mačke imaju 9 života....:D i stvarno je tako:D:D

Ali gotovo SIGURNO znam da jednog dana neće doći iz svog lutanja :cry: :cry: :cry:
I taj dan će biti najteži....Jedino da poželim da on još dugo ne dođe....
Imao sam uvek MACE, i nijedna nije dočekala duge godine i prirodnu smrt :cry::cry:

MIMI'S MOM - Naziv me je podsetio na HIV, ali sam mislila da je to samo slucajnost. Znaci i mace mogu da imaju slican problem koji je onda tesko resiv jer ce cesto imati neki zdravstveni problem zbog pada imuniteta. Ne moze se leciti uzrok, ako se ne varam, vec samo posledice. Kao i kod ljudi u sl. situacijama.

PAJCE 1205 - Prvi macor kojeg sam usvojila isao je van. Svako jutro sam se budila oko 6h, izletala na prozor i dozivala ga ili u kucnoj haljini jurcala po okolnim ulicama u cik zore.
Navikao na ljude upadao je nekoj babi kroz prozor, a komsinica mi se zalila da je babca vidjala kako ga mlati metlom. Preko veta sam dobila aber da ga sklonim iz dvorista jer ce mu nauditi.
Nisam imala resenje. I dalje je isao van i nestao posle oko godinu i po. Sumnjam da je samo odlutao.
Mesec dana sam ga trazila po kvartu i dozivala kao lujka. Znala sam da ga vise necu naci, kao sto sam znala da posle poslednjeg pojavljivanja i odsustva od 3 dana vise nece doci kuci.
Posle toga sam usvojila novo mace, slicno njemu, nisam ga vise pustala van, a sterilisala sam ga nakon oko 1,5 g. Teska srca i uz mnogo sekiracije, ali sam shvatila da ziveci u centru velegrada, okruzena raznim ljudima i zivotinjama imam dva izbora: ili da ga negujem maksimalno u poznatom i prijateljskom okruzenju ili prepustim, uglavnom, kratkom zivotu na ulici. Znam da nema sve, ali sam s vremenom shvatila da niko od nas nema i nece imati sve. Svi se neceg odricemo u zivotu, silom ili milom.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back