Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А колико су женске тробојке ретке? И не баш?

А за мушке тробојке сам прочитао онај текст... треба да се деси аномалија, па да плод понесе XXY комбинацију хромозома, пошто је са XY тробојност немогућа. Ген за боју (црна или жута) се налази само у X хромозому, тако да је логично да се обе боје (плус бела) могу појавити само на женки (XX) а не и на мужјаку (XY).

Ето, проведох живот у незнању... а ја мислио тробојне мачке нешто сасвим обично. Још ми ни нарочито лепе нису биле.

Ја сам имала прелепу тробојну мацу, пастелну - сиво, крем, бело.
Има их, посебно црно, жуто, белих, али нису баш тако честе, а овај пастелни варијетет је много ређи.

Postoji i mačji pakao. Za sada je iza rešetaka.;)
592-pojdzanama.jpg

Mi smo imali "tragediju", ćerka koja mi studira u Krakowu dođe na raspust kod mene i donese njenog mačka, on po dolasku, neje prošlo ni 5 dana se razboli,. veterinar mi objasnio da je dobio virus creva koji je raširen u Srbiji kod mačaka i da nije bio zaštićen od tog virusa. Mačak je uginuo i da vam ne pričam tuge i plakanja. Da ublažim ćerkinu tugu na vrlo interesantan način nabavim joj ruskog plavog mačka. Sad mi je problem što su njih dvoje otputovali ja ostao sam i po navici po prodavnicama više gledam hranu za mace nego za sebe, a kad se čujem sa ćerkom prvo pitam šta radi mačak.
Pitam ćerku kako žive mace u Poljskoj i kaže mi da nema teorije da ćete ih videti na kontejnerima ili kako slobodno trče po gradu. Sasvim je normalno da ih vode na povocu kao kuče, hrana i oprema su duplo jeftiniji nego kod nas a za maltretiranje životinje ide se u zatvor.

Mi smo imali "tragediju", ćerka koja mi studira u Krakowu dođe na raspust kod mene i donese njenog mačka, on po dolasku, neje prošlo ni 5 dana se razboli,. veterinar mi objasnio da je dobio virus creva koji je raširen u Srbiji kod mačaka i da nije bio zaštićen od tog virusa. Mačak je uginuo i da vam ne pričam tuge i plakanja. Da ublažim ćerkinu tugu na vrlo interesantan način nabavim joj ruskog plavog mačka. Sad mi je problem što su njih dvoje otputovali ja ostao sam i po navici po prodavnicama više gledam hranu za mace nego za sebe, a kad se čujem sa ćerkom prvo pitam šta radi mačak.
Pitam ćerku kako žive mace u Poljskoj i kaže mi da nema teorije da ćete ih videti na kontejnerima ili kako slobodno trče po gradu. Sasvim je normalno da ih vode na povocu kao kuče, hrana i oprema su duplo jeftiniji nego kod nas a za maltretiranje životinje ide se u zatvor.

Pa jel hoćete na poklon jedu macu?:P

Kako vaše mace koje inače izlaze napolje podnose ovu kišu?:(
Moje su prvi dan prespavale, drugog im je bilo jaaako dosadno a danas su već polu-lude. :sad2:
Napravile su rupu na mreži prozora u kupatilu i svakih pola sata izlaze na veliku terasu da provere da li je već prestala kiša, pa se onda dernjaju kod balkonskih vrata da im otvorim da uđu. Dok se one nagledaju - dotle i pokisnu pa moram da ih brišem a to strašno mrze. Tragovi mokrih šapica po laminatu su poseban poklon za gazdaricu.:mrgreen::otkacio:
Iskopale su ispod regala sve loptice i igračke, istutnjale su se po hodniku koliko su htele, kaskaju zamnom kao kučići, generalno su izmanikirale nokte o nameštaj, najele su se do guše.... i stvarno više ne znam kako da ih zabavim. Ako ovakvo vreme stvarno potraje još 4 dana, moraćemo svi (i mi i mačke) da pijemo bensedine. :sad2:

Otprilike baš tako reaguju na kišu. Mačke su tako, jako, puno radoznale životinjice. Njih u isto vreme i nervira ta kiša što kaplje niotkuda, a i moraju da provere i opipaju sa bliže tačke. Moje mace žive u stanu, ali isto moraju da čačnu tu kišu...
Mislim da su mace meteoropate, više osećaju vremenske (ne)prilike nego mi....zato i spavaju, dok mi ljudi ceo dan pričamo kako nam se spava, mace za to vreme to i urade.:)MACE
...I moje su iskopale sve moguće igračkice i zezancije koje su prethodne vešto sakrile, lopovi mjau, njau...

Otprilike baš tako reaguju na kišu. Mačke su tako, jako, puno radoznale životinjice. Njih u isto vreme i nervira ta kiša što kaplje niotkuda, a i moraju da provere i opipaju sa bliže tačke. Moje mace žive u stanu, ali isto moraju da čačnu tu kišu...
Mislim da su mace meteoropate, više osećaju vremenske (ne)prilike nego mi....zato i spavaju, dok mi ljudi ceo dan pričamo kako nam se spava, mace za to vreme to i urade.:)MACE
...I moje su iskopale sve moguće igračkice i zezancije koje su prethodne vešto sakrile, lopovi mjau, njau...

Ja mislim da mačke nisu meteoropate jer inače spavaju 25h dnevno! :)
Mada evo moja CicMicPic se sinoć obradovala prestanku kiše, izašla nam napolje i donela jednog miša... malenog... izmrcvarenog... do besvesti se igrala sa njim... danas je ceo dan ne volim :sad2:

E kad sam sinoć odolela iskušenju...! Ja se sagla da ga pomazim a on mi se uspentrao uz rukav! Tako smo se izmazili dok je moj Gizmo piškio i kakio! Jedan preslatki tigrasto-beli mačorčić od oko 2-3 meseca je u pitanju.

E pa moje mačije carstvo je danas priredilo uzbudljiv dan i sebi i meni!:vatromet:
Oko podne su došle neke stranke pa sam zatvorila vrata od kupatila (inače su stalno razjapljena) i balkonska vrata na kancelariji. Posle jedno sat vremena ljudi odoše, uđem u kupatilo - a tamo - klanica! :shock:
Maja je uhvatila goluba, kroz prozor od kupatila dovukla unutra i čerupa perje sve u šesnaest. :drunk: Da je bilo otvoreno, verovatno bi ga donela u spavaću sobu. Mene šlog da udari, ali šta je tu je. Pola goluba već pojedeno (naravno - na prostirki), kupatilo se ne vidi od perja i paperja, a ona se ništa ne obazire na moje histerisanje :azdaja: nego ladno nastavlja svoj posao: uhvati perje zubima, iščupa, ispljune, malo glocne mesa, pa opet čupa perje :tongue2: ... kao da je usred bašte a ne u kući!:otkacio: Ma strava i užas, sreća da se nikome od stranki nije išlo u WC, imali bi šta i da vide.
Dok sam ja galamila došao je i Meda, pa mu je mama Maja prepustila ostatak "gozbe" :cmok: a ona ode da poskida peruške sa brkova i šapa. Kako ide predsobljem - a paperje sve leti oko nje i zavlači se po svim ćoškovima.
Pustila sam Medu da završi (ionako je kompletan haos već bio napravljen) a onda sam dobra dva sata čistila, usisavala i ribala prostirke.
Čim je "onaj monstrum od usisivača:sad2:" napustio kupatilo mace su se momentalno dale u poteru za sledećim golubom: obe su zasele na prozor i gledaju u golubove (ovi sede na gredi iznad) pa Maja iz sve snage štekće na njih a Meda pruža podršku divljačkim mjaukanjem! :rotf: A golubovi gledaju dole, serkaju po terasi i samo što ne kažu: "mac-mac mačketino, popni se ako možeš"! :tease: :plez: I tako celo popodne.
Samo čekam šta će sutra da dovuku!:sad2::?:
Kamo sreće da i one ceo dan spavaju kao ostale, normalne mačke...:zzzz:

E Kajo, ja te razumem potpuno, samo što meni golubovi završavaju u sobi, dovlačila nam je žive miševe pa puštala po kući, pa smo ih lovili danima zajedno sa njom... jedino dobro od svega što nikad ništa od toga nije jela, pa nije nikad bilo puno krvi... :sad2: Samo zadavi i izmrcvari i onda se igraaaaa... fuuj... Koliko puta sam joj zgrabila živog miša iz usta, jao kako je to strašno, kako se trese jadničak i srce mu lupa da mu se vidi spolja :sad2:

Ma ovi moji retko nešto ulove, a i tad ga jedu napolju, pa ja srećom ne moram da gledam.
Kod nas je sve neki fin komšiluk pa miševa ni nema, a golubovi nisu ludi da sačekaju da ih mačka uhvati. Jedino ako je neki već povređen ili dok su mladi pa uče da lete. Ovo je izgleda bio poletarac.

Ma ovi moji retko nešto ulove, a i tad ga jedu napolju, pa ja srećom ne moram da gledam.
Kod nas je sve neki fin komšiluk pa miševa ni nema, a golubovi nisu ludi da sačekaju da ih mačka uhvati. Jedino ako je neki već povređen ili dok su mladi pa uče da lete. Ovo je izgleda bio poletarac.

Pa realno i ja bi mislila da u kraju nema miševa da nemam ovako ludu mačku :) npr. mi u podrumu nikad nismo imali miševe, valjda nisu ni oni blesavi! A što se golubova tiče tu je malo problem jer ih moj tata hrani svaki dan a ovo zlo vreba li vreba! :)

Ni moja Maza nije jela te miševe koje ulovi, nikad neću prežaliti što su mi je ukrali. A satirala je miševe. Zaza, njena naslednica, čak i mlađa sestra, ako se dobro sećam, je pak tamanila i jela ptice. A Mica, sijamka mog muža je dovlačila golubove, miševe, ribu ukradenu od komšije pecaroša... Podrum je večito bio pun nekog đubreta ma koliko se ja trudila da ga očistim.

Trenutno imam 1 macku,
i prezadovoljna sam sa njim.
Macak je,mesanac PLAVE RUSKE MACKE.
Znaci tata mu je PLAVI RUSKI MACAK,
a mama je CISTO BELA sa NARANDZASTIM REPOM I SAPAMA.
Ime mu je SRECKO,
star je 2 godine.
16_file.jpeg

A OVO JE MOJ PROSLI PERSIJSKI MACAK CARLI.
NEKO MI GA JA UKRAO:sad2:

[mg2.imagetitan.com/img2/small/16/16_111807143100.jpg[/IMG][/URL]
16_file.jpeg

A OVO JE MOJ PROSLI PERSIJSKI MACAK CARLI.
NEKO MI GA JA UKRAO:sad2:
[/QUOTE]

Pogledaj na NOA forumu, tamo je bio jedan riđi dugodlaki mačak, koga je neko pronašao!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back