Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To za mleko prvi put čujem. Ali i mačke su sisari - dakle prirodno je da vare mleko. A možda njima smeta kravlje mleko ili neki sastojak iz prerađenog mlekca?
I kako da objasnim Medi da mleko nije zdravo kad on još uvek sisa?
Hajde, postaviću pitanje veterinu, a i vi pratite, pa ćemo videti šta kaže stručnjak...:confused:

Tacno, vremenom izgube moc da vare mleko. Jesi li nekad videla kravu koja pije mleko? Inace, postoji i posebno mleko za mace, samo ne verujem da ga kod nas ima. moja bivsa cimerka je sa svojom drugaricom bila na nekom studentskom putovanju ili tako necemu u Izraelu i, posto ne razumeju hebrejski, greskom su u hipermarketu kupile mleko za mace. Tek su negde na pola tetrapaka provalile jedan mali crni logo u obliku macije glave. Kaze da je jako gusto, zuckasto i slatko. A kao kroz maglu se secam da su neki likovi gajili dva mala leoparda-siroceta i dodavali im slatku pavlaku u mleko jer je macije mleko znatno masnije od kravljeg. Mozes da pokusas da ih polako "skidas" posto "na suvo" nije islo. A mozes da probas i da im ubacujes pomalo bebi-formule, Nestle Naan ne kosta vise od 400 dinara a moje dete je odraslo na njemu i nista joj ne fali. (nije reklama,samo prijateljski savet)
Inace, ja imam neke misteriozne cice po dvoristu, skoro nikad ih ne vidjam, samo povremeno cujem mjaukanje. Ali granule koje im uvece sipam su ujutru obavezno pojedene. Necu da ih forsiram, jos su jadnice istraumirane od haskija mojih rodjaka koji je njima, jadnicama prepolovio familije. Moji rodjaci su se odselili ali one, jadne. jos ne veruju da ih moj Gizmo ne bi dirao.

Ja sad gledam: Kajina Maja ima iste sare na glavi kao moja Gabrijela, maca koju sam hranila ispred zgrade dobrih 5-6 godina, dok sam bila u osnovnoj. Cak sam joj pomagala i da se omaci i tesila je kad joj komsije pobacaju macice. Joj, i sad se secam kako je to bilo kad sam je nasla mrtvu. Ipak je auto bio jaci od nje.:-( A taman sam joj ponela misa kog smo uhvatili u spajzu.:( To nije bila moja prva ljubav te vrste ali je bila najveca i najduze je trajala.

ja volim macke :)

Henry & Stanley
DSCF1766-1.jpg

DSCF1742-1.jpg

DSCF1750-1.jpg

i novi clan Danny (jos je pod terapijom, bice lepsih slika uskoro) :))
DSCF1786-1.jpg

jao Kaja hvala!
prenecu mu tvoje pozdrave
:-D
sutra se vracam u svoju sobu
inache me je iselio
ali verujem da ce nastaviti da me budi nocu
no mozda se nesto promeni
videcemo!

p.s. jel moguce da je vec veliki machor sa samo 6 meseci
ah nedostaje mi ono mache :razz:

@ kishne kapi
zar vi nemate papagaja?!

Nemamo ...ne mozemo imati pored 2 macke...ali kucu cemo nabaviti...bez masne.:lol:..izvinjavam se ostalima na temi..:lol:.uskoro cu i Zucinu sliku da stavim ...i da uslikam Silvijine oci izbliza...pozzz...
P.S. nije da nemamo ptice, imamo vrapcice u dvoristu , gugutke , svrake jednom je cak i roda doletela, fazane , ne volim da drzim zivotinje zatvorene u bilo kakav kavez...molim lepo...

Ma ucinili mi se da sam negde videla na forumu papagaji pod imenom kishne kapi da neko prica o tome kako ima papagaja. Pa sam se malo zbunila, kako ptica i macke zajedno....moja greska sorry

Ja mace obozavam:) ne samo mace vec sve zivotinje:) trenutno imam kornjacu(Koju) i hrcka(Mishka):)Imala sam i macka koji je uginuo:cry: Sad zelim opet macu al ne znam kako ce se slagati sa Mishkom:) nadam se dobro:)
Pozdravcic za sve mackoljupce:lol::wink:

Super sto volis sve zivotinje. Maca ce se lepo slagati sa hrckom ako je nabavis kao malu, dok jos ima vremena da se navikne da glodar nije neprijatelj. Bar mislim.

E pa ovo je gospodjica Maza,iz Zrenjanina...:D
Ona ima 2.5 godine,sva je fina i pravi se vazna...
I ima ljubavnu vezu sa nasim papagajem Kicolinom...:D
Inace papadacos je rozela i non-stop joj salje "vrele" zvizduke i "poljubce":P
PoZzzZz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back