Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa ja imam mini-zoo vrt u kuci i uzivam sa sve i jednom mojom zivotinjicom!Imam tri mace (Nelly crno bela domadja maca i njen sin Spaky belo braon i malog Garfilda persijaner) imam i malu tibetsku pudlu lasa apso Koni i sasavog papagaja Dzonija (mala bela tigrica)...Omala sam i velikog sarplaninca Musu ali uginuo je od starosti i mnogo sam ga volela i naravno i dalje ga volim...Od kad znam za sebe u kuci mora da bude neka zivotinja a narocito macka!:D Kao mala sam imala i kornjace i ribice,hrcka,zeke,kuce,mace,papagaje...Svakojakih zivotinjica...Moja majka kaze :"Volim zivotinje ali ne u mojoj kuci." Ali ne moze protiv mene i sestre-mi uvek isteramo po svom i imamo nase malene slatke zivotinjice!KO NE VOLI ZIVOTINJE-NE VOLI NI LJUDE!!!A ja bih pre ubila coveka nego naudila maloj nevinoj zivotinji...

Evo opet i naših maca: Meda sa 2 nedelje

Meda sa 4 nedelje

Meda sada, sa 7 meseci

osim što je velika mačorčina, još veća je ulizica

ni njegova mamica Maja nije baš spašena, još je luđa od Mede... Evo je na kuhinji

zato se oni ovoliko vole!

У Италији установљен Дан црних мачака

1bciu7.jpg

Блиц - Пре 50 минута

У Италији је установљен "Дан црних мачака", на иницијативу једне локалне организације за заштиту животиње, која се бори против масовног убијања тих животиња, за које неки и данас сматрају доносе несрећу.

На црне мачке се попреко гледа многим земљама, али њихова репутација је још гора у Италији, где су једним папским едиктом из средњег века проглашене за "ђавољеве вазале". Црне мачке врло често су завршавале на ломачи са женама оптуженим да су вештице.

У Италијанском удружењу за заштиту животиња и животне средине (АIDАА) процењују да је прошле године у Италији убијено 60.000 црних мачака ради уклањања урока, али исто тако и на сатанистичким обредима и ради потреба козметичких лабораторија, где су те животиње на посебној цени због црног крзна.

"Желимо да зауставимо тај покољ, да едукујемо људе и вратимо достојанство црних мачака", објаснио је Лоренцо Кроче, председник удружења АIDАА, пренела је агенција Ројтерс.

Ma ja sam K aja (Katarina) a Maja je ona ludača sa avatara. E sad da ih mazimo, živa istina: ujutru čim ustanem moram sesti u fotelju sa Medom, sav je eufičan - gura mi nos u usta, prevrnće se, mjauče. Onda njega spustim pa nastavi Maja: ona je dostojanstvenija, liže me kao da sam ja njeno mače, češlja me i pokušava da sisa moju pidžamu. Tek onda mogu ići da skuvam kafu, ali najpre njima moram ugrejati i poslužiti jutarnje mleko. Ma nije mi dosadno ni malo!

da, i moji su na prvom mestu. cekaju me na krevetu da se probudim, znaju kad je 7 sati. a ako imam slobodan dan i spavam malo duze, neko je tu pored mog lica i mjauce, kao; sta je ovo, proslo je 7, ti jos spavas, a mi smo gladni!?!?!?! :)

Joooooooj bwe,mace su preslatke K ajo!!!!!!!I ja bih okacila slike mojih medenjaka,ali ne znam kako...:(
Mnogo su sasavi!Malog Garfija je sestra dobila od decka,a Nelly je nasla na ulici,imala je tada tek mesec i po dana...Posle se Nelly omacila (meni u krilu-i dan danas kad treba da se maci to radi),Omacila se prvi put i imala je mrtve mace... :( Drugi put je omacila njih troje-Lilly,Nickiya i Spakiya.Nickya nam je neko ukrao,malu Lilly je jedan od komsija otrovao,i Spaky je jedino njeno mace koje je ostalo kod nas.Mnogo sam plakala za njima...Od tad Nelly ne moze da ima macice-redovno pobaci...Nelly je opicena skroz,velika je maza,kad majka kija ona mjaukne kao da joj kaze nazdravlje,voli da se igra mnooooogoo,dok Spaky je nekako sav smoren,kao prava ladovina,ali zna i njega da uhvati zuta minuta,Mali garfi je pravo cudo-kad je dosao Nelly prvih 5 dana nije htela da ga prihvati,kao i svaka majka,ali Spaky ga je super prihvatio iako je stariji i jos muzjak-mukica se jedino igrao sa nama ili Konom malom kucom,ali posle tih 5 dana neprestano se smejemo njihovim ludorijama.Jako su pametni po prirodi,a i mi smo ih malo dresirali.MNOGO IH VOLIM!Ne znam sta bih bez njih...

Vecina macaka tesko vari mleko jer nemaju enzime koji obezbedjuju probavu laktoze. Zbog toga vecina maca ima proliv ili bolove u stomaku. Takodje cula sam od jednog veterinara iz inostranstva da mleko kod macaka izaziva otkazivanje bubrega i zato cesto piske krv. Medjutim za to nisam sigurna. Al da je mleko lose za mace, to je definitivno. Iako crtaci govore drugacije:-)

To za mleko prvi put čujem. Ali i mačke su sisari - dakle prirodno je da vare mleko. A možda njima smeta kravlje mleko ili neki sastojak iz prerađenog mlekca?
I kako da objasnim Medi da mleko nije zdravo kad on još uvek sisa?
Hajde, postaviću pitanje veterinu, a i vi pratite, pa ćemo videti šta kaže stručnjak...:confused:

Ne ide bez mleka, neće da piju jogurt. Probala sam tri dana a onda im je suprug sipao punu činiju mleka i olizali su je! Meda je od muke lizao babinu šolju od bele kafe. Probaću bar da im smanjim i proredim sledovanje, možda im je teško da se odmah odviknu. :cry:

evo opet malo i nas :)

ovako se vaspitava pas, to sto je deset puta veci - meni ne smeta :)
tj. ovako su se igrali sve dok nam nije stigao Stanley (mali macak).
sad je Lucky ostavljen na miru, Henry ima novu igracku :)
PC120003-1-1.jpg

nisi dobro napravila ove masne sad cu ja to da sredim :))
P2150008-1-1.jpg

ovde bi trebalo da curi voda, zasto je nema??? (Henry voli da se igra sa vodom, ali je
pakao ako odlucim da mu ja operem sapice)
DSCF1501-1-1.jpg

Ја волим мачке.
Тренутно их имам седам али храним још неколико луталица.
Кад научим како да постирам фотографије са задовољством ћу да вам их покажем.

Moja drugarica ima macku staru 2-3 godine koja je vise napolju nego kod nje i danas se izgleda uvaljala u nesto i sva je blatnjava pa joj je neophodno kupanje. Medjutim ta macka nikad nije kupana i kad je drugarica stavila u tus kabinu macka je poludela, nema sanse da je okupa,cak je njih dvoje drzalo, al ona grebe, cici, opire se... Drugarica je bila u pet-shopu i u usputnom razgovoru sa prodavacicom saznala da postoji neka tabletica ili tome slicno sto se da macki/psu da se malo osamuti, uspava, al to je bilo u kontekstu pranja zuba. Pa sad nju zanima koliko je to bezbedno za macku... Hvala

A mi smo mislili da je samo naš mačak lud pa voli da se igra sa vodom!
Meda voli sudoperu, lovi mlaz vode i pomaže mi da perem sudove

A kada ga najurim, dobar je i bide.

Posle samo treba da ga obrišem, oribam sudoperu, pločice, laminat i kupatilo. Sitnica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back