Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova tema je za ljubitelje maca, najslade su ,a mozda i najgluplje!. Al dobro a evo zasto vam to kazem.
Moj drug iz Svedske i ja smo juce bili kod njega,inace zivi pored mene i ima ogroman bazen koji nije ukopan nego je kupljen i ima 10.000 tona i na terasi je.
Posto je bio prazan 4 dana njegove 2 macke su se jurile u njemu.
Taj dan su ga punili vec 3 sata, a macke to nisu znale i jedna od njih sin od ove vece se uplasio kada sam ja teniskim reketom lupila slucajno o pod i krenuo da bezi , nije ni slutio da je bazen pun i uleteo u njega naravno mi smo potrcali da ga izvadimo a on je vec izaso i krenuo da bezi napolje , usput je srusio i rostilj !.
I sad recite da nisu glupe!!????. :lol: :lol: :lol:

San-1:
Ova tema je za ljubitelje maca, najslade su ,a mozda i najgluplje!. Al dobro a evo zasto vam to kazem.
Moj drug iz Svedske i ja smo juce bili kod njega,inace zivi pored mene i ima ogroman bazen koji nije ukopan nego je kupljen i ima 10.000 tona i na terasi je.
Posto je bio prazan 4 dana njegove 2 macke su se jurile u njemu.
Taj dan su ga punili vec 3 sata, a macke to nisu znale i jedna od njih sin od ove vece se uplasio kada sam ja teniskim reketom lupila slucajno o pod i krenuo da bezi , nije ni slutio da je bazen pun i uleteo u njega naravno mi smo potrcali da ga izvadimo a on je vec izaso i krenuo da bezi napolje , usput je srusio i rostilj !.
I sad recite da nisu glupe!!????. :lol: :lol: :lol:
Nije to glupost, to je borba za opstanak.

l_065f5a5456d969d4aabee53971c6ee29.jpg

Imam par pitanja za vas mackoljupce:-) Prvo da napomenem da sam odrasla sa psima a sa mackama imam veoma malo iskustva, prvenstveno iz razloga sto moja mama nije neki ljubitelj macaka, pa stoga kad sam bila mala nisam se sa njima "druzila" a kad sam odrasla nisam dolazila u kontakt sa mackarima. Zbog toga i nemam neko specijalno formirano misljenje o njima, simpaticne su mi, jednom prilikom dok sam cekala autobus jedna maca mi se uvijala oko nogu pa sam sa njom podelila grisine koje sam jela. U trenutku kad sam joj pruzala ko zna koju grisinu po redu, ogrebala me i to poprilicno. Zasto, pojma nemam. Nit sam napravila neki nagao pokret, cak sam pricala lepo sa njom. To je do skoro bilo moje jedino iskustvo sa mackama:-)
E sad pitanja. Pre nekih mesec dana su se kod moje komsinice "doselili" pas i macka koji su 3 meseca boravili na maloj terasi jer se u toj porodici u kojoj su bili rodila beba. O tome sam vec pisala na drugoj temi pa necu da duzim. Elem, sa psom sam naravno odmah uspostavila kontakt i obozavamo se, a sa mackom je drugacije. Od pocetka sam znala da su psi i macke potpuno drugacijeg karaktera i da mi macka nece skociti u krilo ako joj kazem par lepih reci:-) Medjutim, ta macka mene konstantno kulira :| Da mi sam dodje u krilo nema teorije, jedino kad ga uzmem u krilo pusti me nekih 15-ak sekundi da ga mazim i ode. Dodjem ja hiljadu puta do njega gde god da je, mazim ga po glavici, pricam mu, vidim da uziva al nema sanse da on dodje kod mene i mazi se, kao sto bi neke macke verovatno radile. A sto voli da me kulira kad ga zovem :roll: Znam da su macke izrazito svojeglave, al covece pa on mojoj mami dodje u krilo bez da ga ona zove i tu ostane po pola sata!I to ne jednom, nego kad god ode kod komsinice! U cemu je fazon, sto sam mu ja nesimpaticna? :cry: Jel znate neke trikove kako da ga malo "pridobijem"?
Drugo pitanje je takodje vezano za njega. Ima 2 i po godine ali ne ume da se igra. On jadnicak samo gleda na tarasi prolaznike, spava, setka se... Inace je u garsonjeri, pa i nema sta da istrazuje. Nikad se niko sa njim nije zanimao, pa kontam da je to zbog toga. Njegova sadasnja vlasnice kaze da je on sad mator da bi ucio da se igra. Ja ipak mislim da nije. Kupila sam mu 2 looptice al on ih samo njusne, malo sapicama pokusava da ih uhvati i odustane. Kako da ga naucim da se igra? Mislim bas mu bezveze prolaze dani :? I pritom je uzasno debeo. Uostalom evo prilozicu slike pa zakljucite sami. Stvarno mu treba malo rekreacije.
Trece pitanje. Od pre pet dana me svaki dan jedna macka prati do kuce. To je klasicna ulicna macka koja se stalno mota u blizini kontejnera koji je na 20-ak metara od zgrade u kojoj zivim. I kad god ja prodjem eto nje zamnom. Cak i kad sam sa psom(pudlom). Lepo se omirise sa njom i nikom nista. Kad zatvorim ulazna vrata od zgrade ona ostane i nasloni se prednjim sapama na vrata i gleda me. Inace kolko se ja razumem u mace(sto ste verovatno shvatili koliko je :wink: ), a to verujem da umem da procenim, maca je mlada, sto bih ja rekla maca-tinejdzer. Sad vi meni kazite sta njoj to znaci? Nit sam je ikad nahranila, konstatovala, pomazila... Neki mi kazu da je resila da mi se "uvali" i da se zato slihta. Ne znam samo de je mene nasla :p Sta vi mislite, sta je strefilo? :lol:

Unapred hvala na odgovorima ;-)

[img=http://img515.imageshack.us/img515/4111/dsc00263fw6.th.jpg]

Лоок, мацу стару 2 године тешко да ћеш да придобијеш на начин како очекујеш. Ипак он има 2 године, одрастао је у неком сасвим другом окружењу и тешко, врло тешко прихватају да их узмеш у руке а да не побегну у року од неколико секунди. У принципу, можеш га придобити храњењем и евентуалним мажењем али не са узимањем у крило или руке. Знам, јер сам и ја имала таква искуства. Никад се не навикну на то. Стога и немој да се оптерећујеш много тиме, а и маце су индивидуална створења, више воле да буде онако како њима одговара и како су тренутно расположене, док је са псом другачије, он одмах успоставља контакт, спреман је за мажење и игру, .....
А ова друга маца ... рецимо да су у праву ... хоће да ти се ували! И мене су налазиле неке мачке, не знам ни ја зашто, просто су се појавиле и остале "верне" локацији где сам ја, нити сам их хранила нити мазила и временом смо их прихватили, а од једне женке имам њеног сина, а од друге сад исто сина, маче од месец дана. Па ти види! Иначе, обе мајке нема више, једна је настрадала, друга је нестала. А дошле су са улице.

Da se nadovezem na Milinu pricu - mace inace zive totalno drugacije od pasa, njima nije potreban copor da bi prezivele, pa samim tim nemaju potrebu da se vezuju za nekoga kao sto to recimo rade psi. Naravno, vole i mace da se neko o njima brine i da ih hrani i mazi, ali to pokazuju na totalno drugaciji nacin. Recimo ko god je dosao meni u goste i video mof mackonju rekao bi da mi je macak autistican. Medjutim on svoju naklonost prema nama ukucanima i gostima pokazuje na totalno drugaciji nacin od psa. Ako mu se svidjas on ce doci, iznjuskati sve sto imas sa sobom (torbu, kesu, itd) i onda sesti negde blizi i "slusati" razgovor. U izuzetno retkim situacijama ce doci u krilo. Sa nama je opet totalno drugacije, ima dana kad nece ni da nas pogleda a opet ima dana kad ne mozes da ga se otarasis. Gde god da bacim pogled eto njega, hoce da se mazi.
Tako da su ti mace vrlo individualna stvorenja, ne postoji neki odredjeni sablon po kome bi trebalo da se ponasaju. A tog macka sto te kulira mozes najbolje da pridobijes tako sto ces i ti njega kulirati ;) Znaci daj mu da jede (ako ga ti hranis), malo ga pomazi ali nemoj da insistiras, i verovatno ce posle nekog vremena kad se bude oslobodio sam dolaziti da on tebe gnjavi. ;)

U jednoj knjizi o rasnim mačkama dočitala sam da samo ženke mogu imati više od dve boje, a samo mačori mogu biti žuti. Od tada posmatram i ove naše mace (rasa "seoski mišolovac"), i izgleda da to vredi i za njih. Da li neko ima drugačije iskustvo? Tj.: ima li neko žutu mačku ili trobojnog mačora?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back