Imam par pitanja za vas mackoljupce:-) Prvo da napomenem da sam odrasla sa psima a sa mackama imam veoma malo iskustva, prvenstveno iz razloga sto moja mama nije neki ljubitelj macaka, pa stoga kad sam bila mala nisam se sa njima "druzila" a kad sam odrasla nisam dolazila u kontakt sa mackarima. Zbog toga i nemam neko specijalno formirano misljenje o njima, simpaticne su mi, jednom prilikom dok sam cekala autobus jedna maca mi se uvijala oko nogu pa sam sa njom podelila grisine koje sam jela. U trenutku kad sam joj pruzala ko zna koju grisinu po redu, ogrebala me i to poprilicno. Zasto, pojma nemam. Nit sam napravila neki nagao pokret, cak sam pricala lepo sa njom. To je do skoro bilo moje jedino iskustvo sa mackama:-)
E sad pitanja. Pre nekih mesec dana su se kod moje komsinice "doselili" pas i macka koji su 3 meseca boravili na maloj terasi jer se u toj porodici u kojoj su bili rodila beba. O tome sam vec pisala na drugoj temi pa necu da duzim. Elem, sa psom sam naravno odmah uspostavila kontakt i obozavamo se, a sa mackom je drugacije. Od pocetka sam znala da su psi i macke potpuno drugacijeg karaktera i da mi macka nece skociti u krilo ako joj kazem par lepih reci:-) Medjutim, ta macka mene konstantno kulira :| Da mi sam dodje u krilo nema teorije, jedino kad ga uzmem u krilo pusti me nekih 15-ak sekundi da ga mazim i ode. Dodjem ja hiljadu puta do njega gde god da je, mazim ga po glavici, pricam mu, vidim da uziva al nema sanse da on dodje kod mene i mazi se, kao sto bi neke macke verovatno radile. A sto voli da me kulira kad ga zovem

Znam da su macke izrazito svojeglave, al covece pa on mojoj mami dodje u krilo bez da ga ona zove i tu ostane po pola sata!I to ne jednom, nego kad god ode kod komsinice! U cemu je fazon, sto sam mu ja nesimpaticna?

Jel znate neke trikove kako da ga malo "pridobijem"?
Drugo pitanje je takodje vezano za njega. Ima 2 i po godine ali ne ume da se igra. On jadnicak samo gleda na tarasi prolaznike, spava, setka se... Inace je u garsonjeri, pa i nema sta da istrazuje. Nikad se niko sa njim nije zanimao, pa kontam da je to zbog toga. Njegova sadasnja vlasnice kaze da je on sad mator da bi ucio da se igra. Ja ipak mislim da nije. Kupila sam mu 2 looptice al on ih samo njusne, malo sapicama pokusava da ih uhvati i odustane. Kako da ga naucim da se igra? Mislim bas mu bezveze prolaze dani :? I pritom je uzasno debeo. Uostalom evo prilozicu slike pa zakljucite sami. Stvarno mu treba malo rekreacije.
Trece pitanje. Od pre pet dana me svaki dan jedna macka prati do kuce. To je klasicna ulicna macka koja se stalno mota u blizini kontejnera koji je na 20-ak metara od zgrade u kojoj zivim. I kad god ja prodjem eto nje zamnom. Cak i kad sam sa psom(pudlom). Lepo se omirise sa njom i nikom nista. Kad zatvorim ulazna vrata od zgrade ona ostane i nasloni se prednjim sapama na vrata i gleda me. Inace kolko se ja razumem u mace(sto ste verovatno shvatili koliko je :wink: ), a to verujem da umem da procenim, maca je mlada, sto bih ja rekla maca-tinejdzer. Sad vi meni kazite sta njoj to znaci? Nit sam je ikad nahranila, konstatovala, pomazila... Neki mi kazu da je resila da mi se "uvali" i da se zato slihta. Ne znam samo de je mene nasla

Sta vi mislite, sta je strefilo?
Unapred hvala na odgovorima ;-)
[img=http://img515.imageshack.us/img515/4111/dsc00263fw6.th.jpg]