Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne bih uopste brinula na tvom mestu oko tog skakanja na orman. Kitty je skakala sa tus kabine na bojler sto i sad radi, a skakala je i na ormaric u kupatilu koji je poprilicno udaljen od tus k. i posle je najopustenije skakala s njega na pod i nikad joj nista nije bilo. Sad je otezala pa ne skace vise toliko u dalj. Nisam nikad zelela da je sputavam u takvim akcijama jer smatram da je za nju bolje da sto bolje zna da skace za svaki slucaj.
Ako ti to bas smeta, mozes da lepis na policu izvrnuti selotejp (da ono lepljivo bude gore) ako nisi probala tu varijantu.
Sto se spreja tice, i ja sam cula da postoji tako nesto, ali ne i sta i kako deluje, meni bi koristilo za namestaj u dnevnoj sobi koji smo letos kupili i vec je unakazila neke coskove...

A jelka... ne mora da znaci da ce se pentrati po njoj, Kitty to ne radi, samo cacka ukrase i ako uspe neki da otkaci, on joj postaje igracka xD

Ja sam sva bila isprepadana kad je onda pao i uganuo sapicu,mada mu je brzo proslo,ja sam mu masirala i nanela rakije i posle 15ak min je bio kao nov,ali sam sva u nekoj paranoji da ne slomi nogu.E to sa selotejpom nisam probala :) heh interesantna ideja....
Mi imamo dve jelke,kod mene u sobi i u dnevnoj,e sad cujem razlicite price,drugaricine macke su joj srusile jelku,a onda s druge strane drug kaze da njegovu nisu ni pipnule,a ja posto prvi put imam macku ne znam kakav ce mali da bude,pa paranoisem :D

Da,ja bih najvise volela da mace/macka ima slobodnu krenju i vani i unutra,pa zato pitam.
A kako inace hranite vase mace?
Pet shop uglavnom, malo domaće hrane medjutim nije svaka hrana baš za njih. Mačka mora biti u kući ukoliko imaš uslova da nekad izadje u dvorište onda treba poseban postupak navikavanja i to traje malo duže....imaš na internetu dosta tekstova na tu temu, ukucaj na internet saveti za mačke...i slično pa ćeš videti ima dosta da se čita da ne prepričavam....

Znas kako, ti probaj sa nelomljivim ukrasima svakako, pa ako obori - nista strasno xD
Ili ako imas neku kucnu biljku u tipu drveta/zbuna, ako se ne penje na nju, ne bi trebalo ni na jelku da se kaci. Jedino sto pretpostavljam je da ce mu ti najnizi ukrasi biti zanimljivi, pa okaci neke koji su pogodni za igru.

Ljudi da vas pitam za savet,naime uskoro kitim jelku ( a ovo je prva godina kako imam macku ) i opet imam problem da se mali penje policu,pa na orman i stalno strepim da ne padne s ormana kad ja nisam tu,pa me zanima da li postoji neko sredstvo koje funkcionise da poprskam oko jelke i na policu,da mi ne unisti jelku i da se ne penje na policu,da ne bi pao?Cula sam da postoje neke tecnosti gde kao naprskas i to ih odbija,ali em ne znam koja je,em nisam sigurna jel provereno dobro,a trebace mi zaista?!

Za skakanje i odbijanje ti je Oo već odgovorila a za jelku... :lol: Izvini, jače je od mene. :twisted:

hhihihi...kazi zbogom jelko
ili je okiti onim kineskim burelama sto su nesalomljive...sijalice svakako zaboravi
da se ne samoubije strujom
i to ti je to :lol:

:amen: Ono, možda budeš i bolje sreće ali složićeš se da je rizik preveliki. :lol:

E, ne mogu da se setim koja tačno moja fb prijateljica je skoro kačila sliku jelke koja visi sa plafona, baš apropo mačaka. :zcepanje:

ROYAL C. je поскупео.

Ја сам отишла до ветеринарске апотеке да купим ону акцију - 2 кесе гранула од 400гр, и добија се нека лепа лимена кутија, што ми је јако практично, јер не волим да држим храну у кесама.

И имала сам одличне среће - пошто су имали само 1 кесу хране која ми треба, жена ми је дала кутију уз једну кесу, јер људима који су куповали акцију није требала кутија (?!!) па им је остало вишка
и та последња кеса је била по старој цени - 455, не знам које су нове, нисам ни питала, не занима ме, али ето чисто да знате.

Imala si sreće. :lol: Mi nemamo taj problem, jedu Wendy+svinjske dijafragme što preteknu od trihinoskopije isl...

Poslednja izmena:
Imam jedna problem, pa ako neko zna (a pretpostavljam da znate), zahvalna sam unapred...
Naime, kupila sam mačku tenivet tabletice u jednoj vet apoteci, međutim, lik koji tamo radi ne uliva mi mnogo sigurnosti (sve vreme je glasno gunđao da je gajiti mačku ili psa danas postalo pomodarstvo itd). Elem, rekao mi je da mačoru, koji je težine oko 3 kg, dajem dva dana po pola tablete i da isti postupak ponovim za 7-10 dana. Na netu sam, u odgovorima veterinara, našla podatak da se odraslim mačkama daje polovina tenivet-a jednokratno i procedura ponavlja za 3-4 nedelje.
Vaša iskustva sa ovim lekom oko terapije?

Tenivet tableta deluje samo na jednu vrstu parazita, trebalo bi uzeti neku bolju i skuplju koja ima veći spektar, može cestal cat, drontal cat, neka pasta i sl.
Mislim da Tenivet ide 1/2 jednokratno i da se ponovi za dve nedelje.

čula sam za cestal ali nije bilo... promuvaću se još malo ako tenivet ne pomogne..
hvala :)

mozes mu dat i onaj preparat za djecu...sirup, ne sjecam se kako se zove
al mogu s vetom provjerit pa ti javim sutra
i to i kako se dozira
u slucaju da nema nista drugo za kupit
a ovo sa 3 tjedna bi trebalo da je tacno, ako se dobro sjecam
posto je ideja da pobijes i ono sto se nakon prve ture eventualno "izleglo"

mozes mu dat i onaj preparat za djecu...sirup, ne sjecam se kako se zove
al mogu s vetom provjerit pa ti javim sutra
i to i kako se dozira
u slucaju da nema nista drugo za kupit
a ovo sa 3 tjedna bi trebalo da je tacno, ako se dobro sjecam
posto je ideja da pobijes i ono sto se nakon prve ture eventualno "izleglo"
sjajno,bilo bi mi od koristi da znam koji je sirup u pitanju...
a za ponavljanje procedure, svi kažu dve do tri nedelje, i vet kog sam konsultovala, tako da ne kapiram ovog lika u apoteci koji mi je rekao za 7 do 10 dana

sjajno,bilo bi mi od koristi da znam koji je sirup u pitanju...
a za ponavljanje procedure, svi kažu dve do tri nedelje, i vet kog sam konsultovala, tako da ne kapiram ovog lika u apoteci koji mi je rekao za 7 do 10 dana

sirup je Soltrik, ako se dobro sjecam
al provjericu ti to sutra s veticom
izvini, tek sad sam vidjela ovaj post
e, mozda naidje Mimis Mom prije
ona bi trebala isto znati kako se dozira
mislim da smo vec jednom pricale o tome

Poslednja izmena:
http://www.lekarinfo.com/s/soltrik
http://parasitipedia.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2514&Itemid=2787

evo pa usporedite
sastav i na sta radi
meni ga je vet u jednom momentu savjetovala za tvorove i macana
iz odredjenih razloga
inace sam im davala pratel
koliko se sjecam fora je bila u pravilnom doziranju, al to ce mimis mom bolje znat
a i ja cu ujutro provjerit s vetom
mesechewa je napisala da joj je problem, trenutno, da do nekog boljeg vet preparata dodje
ako sam dobro razumjela...u tome je fora?

Poslednja izmena:
hvala svima na odgovorima :) u suštini, prvu dozu sam već dala tenivet i mislim da je objašnjenje o upotrebi leka koje mi je dao apotekar pogrešno jer je macan loše reagovao na davanje u dva dana po pola tablete teniveta, mislim da mu je to bila prevelika doza... juče je bio užasno iscrpljen i dehidrirao, sva sreća pa je granulice hteo lepo da jede...
Problem će nastati kroz 2 do 3 nedelje, ako ne uspem da nađem drontal ili nešto slično ..
hvala svima na trudu, divni ste :)

Soltrik jeste, sirup sa ukusom jagode, daje se 3 dana 3x dnevno, doza prema kilazi, iz uputstva, pa malo pojacati zbog brzeg metabolizma, i ponoviti posle dve nedelje. Ponavlja se posle dve nedelje jer je prosecna inkubacija valjkastih glista iz roda Ascaris (gde spadaju i toksokare koje inace imaju nasi dragi mesojedi) traje 3 nedelje. Ako i posle dve nedelje opet bude tragova infestacije, ponoviti za jos dve nedelje. Tad bi trebalo da je sve OK i onda je dovoljno preventivno ciscenje istim jednokratnim (3x3) postupkom na 3-6 meseci.

- - - - - - - - - -

I da! Njegova jedna od prednosti je ukus, jer ga rado popiju i sami, a druga je cena-kosta u humanim apotekama oko 200 dinara a ima ga...

Za skakanje i odbijanje ti je Oo već odgovorila a za jelku... :lol: Izvini, jače je od mene. :twisted:

:amen: Ono, možda budeš i bolje sreće ali složićeš se da je rizik preveliki. :lol:

E, ne mogu da se setim koja tačno moja fb prijateljica je skoro kačila sliku jelke koja visi sa plafona, baš apropo mačaka. :zcepanje:

eee ne radi link :)
hahaha,pa ja se nadam da cu uz par opomena da ga odvratim od urnisanja moje jelkice :D drug moj nema problema sa tim,e sad daj Boze da i ja...valjda ce telepatijom skapirati da obozavam Novu godinu i te stoga odustati od toga da mi unisti jelku :P:besna::sad2:

- - - - - - - - - -

čula sam za cestal ali nije bilo... promuvaću se još malo ako tenivet ne pomogne..
hvala :)

e i ja koristim drontal i super je,pa probaj sa tim :) ako vidis da ovo ne deluje,sa tim koje si ti kupila,ja licno nisam imala iskustva

- - - - - - - - - -

Ljudi znam da nije video sa mackom,ali morala sam da vam share-ujem da vidite...Ja se divim ovakvim organizacijama ( a spasavaju sve zivotinje generalno ),pa cu gledati da se posle praznika prikljucim volonterski i ja nekoj.

https://www.youtube.com/watch?v=1Xg2G_oINqc#t=262

Pogrešan link sam postavila, ispraviću. Ali prvo, precizno doziranje Soltrika:
Солтрик (генерички: мебендазол) се код мачака дозира 22mg/kg (оптимално, клиничка студија, ефикасно против нематода и цестода), преведено у запремину то износи 1,1ml/kg телесне тежине мачке. Доза већа од 100ml/kg телесне тежине је хепатотоксична, па треба бити пажљив.

Da,ja bih najvise volela da mace/macka ima slobodnu krenju i vani i unutra,pa zato pitam.
A kako inace hranite vase mace?

Moje macke su slobodne, dvoriste je ogradjeno, visina ograde je oko 2 metra ( mada skoce na ogradu i setaju i po komsiluku ), sa mojim kucama se slazu i spavale su zajedno kad su bile manje. U zadnjem delu supe, krov je odlican i supa je sredjena " kao soba", imaju deo regala,visine oko 1,20 na kojem je stiropor od 5 cm debljine , preko debeo karton i na njemu svaka ima svoju gajbicu dimenzija oko 60x50, dubine otprilike 30 cm. Unutra imaju slamu i cebe a otprilike pola gajbice ima " krov" .Vidim da im je tu lepo i toplo. Inace imaju jos na dva/tri mesta deo gde sede, to je daska pored prozora npr. na kojoj je zakucan tepih da im nije hladno. Ili police svaka sa jastucetom. Supica ima dva velika trokrilna prozora na visini pola metra od zemlje pa skoro do krova tako da ima puno svetla. Vrata su odskrinuta da mogu slobodno da ulaze i izlaze i napravljeno je da ne moze ni vetar da ih zatvori . Imam i deo regala na kojem im dajem hranu da ne mogu kuce da dohvate jer i kuce zimi hranim unutra.

Dajem im mlevene zivinske kosti i kosti od ledja i belog mesa zive. Kuvam im grkljane svinjske a govedje dajem zive. Dobiju hleb namocen u mleku, ili ostatke od jela. Vole makarone. Juce su jele dinstanu govedju dzigericu. A vidim cesce perje u supi, znaci snadju se i same :D

Dajem im mlevene zivinske kosti i kosti od ledja i belog mesa zive. Kuvam im grkljane svinjske a govedje dajem zive. Dobiju hleb namocen u mleku, ili ostatke od jela. Vole makarone. Juce su jele dinstanu govedju dzigericu. A vidim cesce perje u supi, znaci snadju se i same

Promakla ti je poenta, a možda se i nisam dovoljno jasno izrazila. Živinske cevaste kosti, mlevene ili ne, mogu gadno da im povrede creva, a živina koju mi kupujemo je toliko ustajala da ne može po kvalitetu (i koncentraciji salmonele) ni da priđe onome što oni sami ulove. Love i moji, ono pre dve godine kad je bila gadna zima, pojeli su par kosova, ne mogu to nikako da im oprostim, a ništa mi nije jezivije od zvuka krcanja mišijih kostiju koje već skoro svakodnevno čujem. Većina mačaka ne podnosi gluten, kvasac, mleko, dakle, ni ostatak bolda ne dolazi u obzir. Mogu oni to da vole do preksutra, tačno znam da je Blondi prosjačila mleko i sir kod komšija po prolivu koji momentalno dobije. I decu volimo, a oni vole čips i smoki, pa im ne dajemo to svakodnevno da jedu jer znamo da im činimo medveđu uslugu.

Treba mi pomoć,drage moje!
Moj mačak je navatao buve i ako ne izlazi napolje,lepo sam kupila Neostomosan da ga prvo okupam ali mi je veterinarka,koju sam zvala,rekla da ga ni slučajno ne kupam istim jer ovi koji se sada prave izazivaju strašne probleme kod mačaka.Nije znala tačno da mi kaže šta je to što je u sastavu promenjeno ali mi je skoro vrišteći rekla da odustanem od kupanja.
Šta preporučujete od preparata za kupanje ? Frontline ću naprskati posle kao zaštitu.

Treba mi mala pomoć. Imam obicnu domacu macu, 5 godina ima, kucna, ne izlazi.
Zadnjih nedelju dana dobija neke ranice po telu. Prvo je bila jedna, sada ih ima oko 6.
Izlaze joj na sapicama (na obe), u unutrasnjosti uha, stomaku i kod brka.
Nešto je između ranica i crvenih tačaka. Tu gde te tackice-ranice izadju otpadne joj dlaka. Nisu velike, cak ni pola cm.
Maca voli da se zavlaci svuda, ali mi je cudno da je bas od toga to nastalo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back