Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol: genijalan simon's cat!
Meni je to bas simpaticno kad te budi jer nesto hoce od tebe, da se igra i onda te lupi sapicom. :zaljubljena:Bar bi mi ublazilo nervozu kad me probudi.
Jovica me budi zato sto mjauce, da li zato sto su stalno leti otvoreni gornji prozori na koje je naucio da se penje, i mami ga stalno da izadje napolje, pa se unervozi i mjauce, ne zna sta ce sa sobom. Nego tako doziva nekog... :confused:
Dodje malo da se mazi kad se obraduje sto sam ga pustila i valjda sto vidi da nije sam u stanu, a onda po starom.

Nego nema Skydancer i mimi11 da kazu kako su im mace, jesu li bolje...

:lol: genijalan simon's cat!
Meni je to bas simpaticno kad te budi jer nesto hoce od tebe, da se igra i onda te lupi sapicom. :zaljubljena:Bar bi mi ublazilo nervozu kad me probudi.
Jovica me budi zato sto mjauce, da li zato sto su stalno leti otvoreni gornji prozori na koje je naucio da se penje, i mami ga stalno da izadje napolje, pa se unervozi i mjauce, ne zna sta ce sa sobom. Nego tako doziva nekog... :confused:
Dodje malo da se mazi kad se obraduje sto sam ga pustila i valjda sto vidi da nije sam u stanu, a onda po starom.

Nego nema Skydancer i mimi11 da kazu kako su im mace, jesu li bolje...

jeste mi to simpaticno,kad me opalio sapicom,odusevilo me to sto ocigledno ima neki svoj nacin da zahteva paznju :D mada je nocas bio dobar,ali evo od 7 ujutru do sada je jeo jedno 4-5 puta i to uredno i granule i mleko,stavise imam utisak da je to njemu refleksno,da cim udje u kuhinju mora da jede :D Moguce da doziva nekog ili hoce da se popne :)

Ima da se kupi obican Advantage nisam sigurna gde je granica, tu je oko dva meseca, od 7-9 nedelja, ali tu bi trebalo i da je kilaza bitna, da postoji neka granica, mada kod nas nigde ne pise koja, kao da nije vazno.
A bas postoje i varijante za male mace, i to rangirano za bas male, pa malo vece, ali to nisam vidjala kod nas, mada nisam ni trazila, pa ne znam.

Ima da se kupi obican Advantage nisam sigurna gde je granica, tu je oko dva meseca, od 7-9 nedelja, ali tu bi trebalo i da je kilaza bitna, da postoji neka granica, mada kod nas nigde ne pise koja, kao da nije vazno.
A bas postoje i varijante za male mace, i to rangirano za bas male, pa malo vece, ali to nisam vidjala kod nas, mada nisam ni trazila, pa ne znam.

E,kad smo kod merenja,jedno mozda glupo pitanje,ali ja nemam pojma kako da izmerim mog macora,jer nemam digiatalnu vagu,vec klasicnu,a nisam sigurna koliko je ona precizna,a znam da je bitno da se zna kilaca macke

Kod vaga je negde pravilo da koliki je podeok vage tolika je i tacnost. Jeste jako bitno kad joj dajes tablete ili ampule protiv parazita, ili lekove.
Ima jeftinih varijanti digitalnih vaga na akcijama, mene je kostala nesto malo preko 1000din, ako ne zuris samo treba sacekati, a u medjuvremenu pozajmis po potrebi od prijatelja ili komsija. :)

nista strasno, to se i drugarovom macku desilo sa smrdljivim frontlajnom zato sto je gadnog ukusa, a macka ne moze da ispljune to, pa posizi i jurca kao da ce to da pomogne, ali brzo prodje samo od sebe.

Nisam znala, bas sam se bila uplasila pa sam pozvala veterinara koji je odmah dosao i sve je posle bilo u redu, osm sto par sati nakon toga nije htela nista da jede, samo je mleko pila.
Ovo je isto bio frontlajn.

Odjednom joj je krenula neka voda iz usta, i pocela da trci po stanu kao da je poludela, to joj se desilo.
..........................

Nisam znala, bas sam se bila uplasila pa sam pozvala veterinara koji je odmah dosao i sve je posle bilo u redu, osm sto par sati nakon toga nije htela nista da jede, samo je mleko pila.
Ovo je isto bio frontlajn.

Isto to bi se desilo i da zagrize nesto ljuto ili kiselo.

Jaooooo, kako divna ideja :heart:
2407.jpg

kitty je sa 5 mes imala 4 kg, ali je nabijena i na njoj se to ne vidi, pa su veterinari mislili da ima 3 max... a stekla sam utisak da bi tih 3 bilo sasvim dovoljno za njen uzrast, dok je ovo kilce+ bilo pravo iznenadjenje xD

sad sam videla sliku na "predstavite...", sasvim ok izgleda mackic, bez viska i manjka x)

kitty je sa 5 mes imala 4 kg, ali je nabijena i na njoj se to ne vidi, pa su veterinari mislili da ima 3 max... a stekla sam utisak da bi tih 3 bilo sasvim dovoljno za njen uzrast, dok je ovo kilce+ bilo pravo iznenadjenje xD

sad sam videla sliku na "predstavite...", sasvim ok izgleda mackic, bez viska i manjka x)

hahaaha,e dobro je,ja sam taman pomislila kako ima neki visak...ne deluje ovako,ali toliko jede,da sam pomislila da je sigurno buckastiji od vrsnjaka :)

Da vas pitam, da li se desavalo da vam macka drhti? Drhti cela dve sekunde, pa dve se opusti i tako u krug.
Desavalo se dok je bio mali par puta i sinoc dok mi je lezao u krilima. Prvo sam mislila da prede, a onda vidim da mu i sape drhte. Kao da ga hvata groznica.
Medutim posle nista, ponasa se sasvim uobicajeno.

Da vas pitam, da li se desavalo da vam macka drhti? Drhti cela dve sekunde, pa dve se opusti i tako u krug.
Desavalo se dok je bio mali par puta i sinoc dok mi je lezao u krilima. Prvo sam mislila da prede, a onda vidim da mu i sape drhte. Kao da ga hvata groznica.
Medutim posle nista, ponasa se sasvim uobicajeno.

e meni se to desilo onda kada je cele noci bio lose,spavao je i tako se malo po malo tresao,ali je to posle par puta prestalo i vise se nije vracalo

Da, logicno da se trese kad je nesto bolestan, kad mu je lose. I sad mi nije jasno da li ga mozda nesto muci, a da on ne pokazuje nikakve simptome. Vise se drhtavica nije ponovila, bar nisam videla, i sve je po starom.

mozda je eto tad samo kad mu je bilo lose.Ako se ponovi,odvedi ga za svaki slucaj kod veterinara,mada eto mom macku se to desilo pre dva meseca skoro,tad jednom i posle toga vise nije,samo od sebe proslo,tako da ko zna :) mislim da nije nista strasno

mozda je eto tad samo kad mu je bilo lose.Ako se ponovi,odvedi ga za svaki slucaj kod veterinara,mada eto mom macku se to desilo pre dva meseca skoro,tad jednom i posle toga vise nije,samo od sebe proslo,tako da ko zna :) mislim da nije nista strasno
Bas ga sad pratim, i nije se ponovilo. Mada ne bih ni primetila ni ovog puta da mi nije lezao u krilima. A macke dok im ne bude mnooogo lose kriju simptome instiktivno. Jer slabe jedinke ne mogu da prezive u prirodi ako pokazu slabost.
Citala malo na netu, moze da bude zbog toga sto mu je bilo hladno, zatim da ima problema sa stomakom, a moze da bude i nesto mnogo ozbiljnije kao sto su trovanje nekom hemijom ili teze bolesti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back