Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DakleM porodica uvecana za jos jednog crno-belog clana, kao sto sam i mislila da ce biti. :) Crni decko je dobro, sisa i spava kao i sestre (slobodna procena, kod macica je to malo teze odrediti) a Blondi stukla 250ml mleka! Procenila sam da bi joj to ipak najvie prijalo jer nije razvila netoleranciju na laktozu, narocito bas od te krave nasih rodjaka-prvih komsija. U sv. sl. magacin imaju samo za sebe, necu sad cak ni da ih gnjavim menjanjem carsava, ujutru cu to. Posle moram da potrazim Mirka. I mozda da odnesem na kvarnjaka malo granula za ona dva maceta sto se od juce smucaju po kraju, neki @#!&^*** ih je izbacio iz auta.

Malci i mama su i danas dobro, svaki cas ih obilazimo. :) Kad namirim familiju, moracu Blondi da skuvam piletinu i pirinac, nece granule, nisam danas stigla da joj kupim RC Recovery pasteticu, nije mi bio usput jedini vet u KV koji ih drzi.

Iiiii odnela ih je. :aha: Ne znam sta je bilo u pitanju pa se uopste i omacila tu, pored samog puta, "na izvol'te" komsijskim avlijanerima i macorima, da li je osetila da ce u pocetku ici teze, sta li... Uglavnom, danas oko 1 kad sam stigla kuci, odlazim u magacin, a kutija prazna. Mozda se i uvredila sto joj je jutros otvorio mm bezicega a ne ja sa doruckom (jer ima granule po zelji i nije stvar u gladi). Sad je dosla, popila jogurt i gricka jagnjece pecenje koje nam se razvlaci po zamrzivacu. Izvadim joj tako po malo...

imam jedno pitanje,naime neki vec znaju da imam macka koji ima malo vise od 4 meseca i generalno je dobar,medjutim u poslednje vreme pocinje da kaki ( dakle samo to,kad piski sve je ok ) van posude za pesak,prvo sam mislila da mu fali peska pa sam dopunila,ali evo malo pre je piskio u posudu i minut posle toga kakio van nje....I sto je najkomicnije ne radi to svaki put,nekad i vrsi normalno nuzdu u posudi,ali nekad i ne i to je pocelo da me nervira jer ne mogu da provalim u cemu je problem?Da li je mozda problem sto mu juce ( posto danas nije vrsio vecu nuzdu sem malo pre ) nisam izvadila iz posude ( da izvinete :D ) govanca,pa su mu smetala ili sta,nisam juce,ali prekjuce jesam? lupila sam ga sad malo po dupetu cim je to uradio da shvati ( u sta sumnjam da ce ) da je pogresio i zao mi je sto sam,ali sta sam drugo mogla....

verovatno nece da kaki u prljavoj posudi (bilo da je pre toga samo piskio, ili kakio), pa zato kaki napolju... probaj da mu pesak bude stalno cist... u krajnjem slucaju, mozda da mu nabavis jos jedan wc?
nemam iskustva s ovim, al pisem na osnovu onoga sto sam vidjala u emisijama o mackama i sto sam procitala...

Mackari moze pomoc, imam mace staro malo vise od mesec dana i ima buve, kako da ih se resim? Koji prasak da kupim za tako malo mace?

Ja sam nedavno uzela prašak "mjau NEOPIROX vet" za još mlađe mače. Odlično radi, buve se prosto ošamute od njega i izađu na krzno. Posle samo postaviš mače (najbolje dok spava, da bude mirno) na novine i tucaš buve, pa posle novine smotaš i zapališ.

verovatno nece da kaki u prljavoj posudi (bilo da je pre toga samo piskio, ili kakio), pa zato kaki napolju... probaj da mu pesak bude stalno cist... u krajnjem slucaju, mozda da mu nabavis jos jedan wc?
nemam iskustva s ovim, al pisem na osnovu onoga sto sam vidjala u emisijama o mackama i sto sam procitala...

ja sam mu ranije menjala pesak na svaka dva dana i sve je bilo ok,mozda je pocelo da mu smeta,cudno mi je sto nekad bez problema tu vrsi nuzdu,a nekad kao sinoc van nje.....u svakom slucaju cisticu mu posudu svaki dan,pa cu da vidim jel problem u tome

- - - - - - - - - -

Mozda bi pomogao i veci wc. I bolji posip. Ja se zeznula, kupila Who Cares, kad ga sipam dize se prasina a kad ga cistim, raspadaju se grudve.

ne znam koji da mu uzmem,nemam iskustva s tim koji je bolji koji ne,ali ovaj mu je bio skroz ok eto do pre par dana,mislim kada bih ja ustanovila uzrok,promenila bih sta god da je u pitanju,nego me nervira sto ne znam sta je

Svakako javi šta se dešava. :)

Nego, znate kakvog foliranta ja trpim? Jutros ga gledam, mada slabije, ipak se oslanja na onu šapu što je povredio pre nekog vremena, sve dok nije mene video. Istog momenta je podigao šapu! :zcepanje:

imam jedno pitanje,naime neki vec znaju da imam macka koji ima malo vise od 4 meseca i generalno je dobar,medjutim u poslednje vreme pocinje da kaki ( dakle samo to,kad piski sve je ok ) van posude za pesak,prvo sam mislila da mu fali peska pa sam dopunila,ali evo malo pre je piskio u posudu i minut posle toga kakio van nje....I sto je najkomicnije ne radi to svaki put,nekad i vrsi normalno nuzdu u posudi,ali nekad i ne i to je pocelo da me nervira jer ne mogu da provalim u cemu je problem?Da li je mozda problem sto mu juce ( posto danas nije vrsio vecu nuzdu sem malo pre ) nisam izvadila iz posude ( da izvinete :D ) govanca,pa su mu smetala ili sta,nisam juce,ali prekjuce jesam? lupila sam ga sad malo po dupetu cim je to uradio da shvati ( u sta sumnjam da ce ) da je pogresio i zao mi je sto sam,ali sta sam drugo mogla....

Ovde vidimo tipičan primer hronične neuroze, kao posledica nekog stresnog događaja iz rane mladosti, ili čak dok je pacijent boravio u materici majke. Verovatno je njegov neposredni predak bio opasan mužjak, koji je vršio porodično nasilje. Moguće je i da mu je majka bila promiskuitetna, pa da je i to uticalo na njegovu (ne)sigurnost. Ja predlažem da se izgradi poseban WC za veliku nuždu, koji bi bio dizajniran i opremljen po najsavremenijim evropskim standardima i koji bi pacijentu pružio maksimalno uživanje, uz konstantan nadzor lekara specijaliste...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back